nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Ya şimdi çghb izliyodum işte okul adlarının söylenmesi yasaklanmış. Sonra ne bileyim filmlerde, dizilerde markaların üstü kapatılır falan hani. Neden bu kural var? Adamlar söylemekten yada göstermekten memnun, ekstra reklam parası almadıkları halde, e şirket zaten memnun olur bedavaya reklam, hani sadece reklam veremeyen şirketler ezilmesin diye alan da satan da memnunken böyle sansürlemenin ve buğulu bölmelerle dizi ve filmlerin doğallığını bozmanın anlamı nedir? Yabancı dizi ve filmlerde de pek rastlamadım buna. Hukukçu falan varsa cidden merak ediyorum sebebini, çünkü çok itici bir şey bence. Herkes de üstü buğulansa da Pepsi değil Coca Cola olduğunu anlıyor mesela, başarısız da bir yöntem
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 balığı okuyunca karnım acıktı ya.. bu kadar okumadım bu arada onu içeriğini. ama başlık karnımı acıktırdı
Seele Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 bi dakka sen su cybersex yapan eleman degil miydin?
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Sadece iş arkadaşlarımla ;) trollemeyin lütfen ya..
Seele Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Lütfen bel alti vurmayalim. Ayrica senin gibi bir adaminda her türlü sansüre karsi durmasi lazim. Istikrar var taktir ettim.
Red Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 yayıncı kuruluşun bir filmi yayınlama hakkı var yayınlıyor.ama içindeki pepsi reklamı onları ilgilendirmez.filmi yapan almıs reklamı yayınlayan göstericek diye birşey yok. bence ürün buğulamayı tartışcagına sigara alkol kufur vs nin sansurlenmesini tartışalım dün hepimiz cenginiz eyşana orospu dediğini duyduk.ki diziyi doğallaştırıyor.seni kucuk adi pis kadın dese olmazdı.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 E onların sansürlenmesine toptan karşıyım zaten de ben hiç sanmıyorum kanalların engellediğini. Rtük buğu koyduruyor diye biliyordum öyle markalara falan ama yanlış biliyor da olabilirim tabi. Yoksa Kemal Sunal'a sansür koyuyo biiiip herifler, ayıp :)
eldar Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 abi o zaman adamlar el altından para alıp reklam koyar gizli, ama buğulamanın boku çıkıyor.
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 bu kolalar cipsler felan neysede.sigaranın alkolün sansürlenmesi çok kötü ya.biz salağız anlamıyoruz sanki onun sigara alkol olduğunu.çok saçma birşey.hatta geçen bi filmde adam nargile içiyordu baştan sona sansürlemişler nargileyi :D ekranın yarısı sansürdü nerdeyse
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 oha :D sdfsdf sansür çok anlamsız bir şey yani herkes anlıyo ne olduğunu ne dendiğini falan. Hayır bi de buğu efektini becceremiyolar, marka açık kalıyo altı kapalı oluyo falan :P
aquila Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 adamin elinde ne var acaba, surekli azina sokup cikariyo diye dusunur insanlar.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 eldar said: abi o zaman adamlar el altından para alıp reklam koyar gizli, ama buğulamanın boku çıkıyor. cıks.. yaw hatırlamıyor musunuz? bizimkiler bu olayın da bokunu çıkartmışlardı.. bi ara dizilere, filmlere bi reklam alıyorlardı.. arada git başka dizinin çeyreğini pc'de seyret gel.. emaleth çok daha bilgilidir bu konuda yamulmuyorsam.. birisi daha vardı zamanında tvde programda staj falan yapan o da bizden daha bilgilidir sonuçta.
gecko Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 aynen adam dizide su içecek mesela bana ordan bi su ver der doğal olarak, markalı su alan manyak yoktur. burda sansür yok ama gazoz içecektir mesela, "markasız gazoz" ister. markasız ne lan? halbuki şişe çamlıca şişesinin aynısıdır kahraman susar, sponsorun suyunu içer, şapka takar şapka sponsorundur zart zurt. tabii herşeye yasak gelemez, araba reklamı yapıyorsunuz siz diyip arabaları sansürlediğini düşünün, olur mu? olmaz tabi. kocaman kocaman buğu koyacaklarına, sahnede bilmemn kaç sayıdan fazla açıkça marka gözükmesi yasaktır gibi birşey ekleseler olacak ama adamlarda zeka yok işte. gizlice yapan yapsın reklamını zaten.
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Hayır gözüksün ne olacak yani ben onu anlamıyorum. Mesela Ülker'den nefret ederim ama dizi çeksem kantinde ülker mallarının üstüne sansür gelmesini istemem. Dizimin doğallığını öldürür yahu. :D
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 bide insanın daha bi dikkatini çekiyor. acaba neyi sansürlemişler lan diye
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 E yani. Adamın suratına bakıp markayı görmem normalde, ama sansür olunca bakıp "aaa x markasını sansürlemişler" diyorum reklamın kralı oluyo
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Abi ürünler her zaman iyi yönde kullanılmıyor. Atıyorum sahne vardır, adam bira içiyordur, senaryo gereği bu ne lan bok gibi diyip fırlatıp atması gerekiyordur. Bu sefer de hadi dizi para versin efese tuborga pardon abi oldu bi kere diye sdf
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 :D o da var tabi ama dediğim gibi rafta duran ve hakkında tek kelime edilmeyen ürünlerin üstüne sansür inmesi falan saçma geliyo bana Senin dediğine gelince, markası üstünde olan ürüne "bok gibi" diyen sahneyi çeken de yayınlayan da öküzdür =D
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 nileppezdel said: Hayır gözüksün ne olacak yani ben onu anlamıyorum. Mesela Ülker'den nefret ederim ama dizi çeksem kantinde ülker mallarının üstüne sansür gelmesini istemem. Dizimin doğallığını öldürür yahu. :D Onun mantığı şöyle ki, sen bir tv kuruluşu olarak reklam yayınlamak istiyorsan bazı yerlerden izinler alıp, bu reklam fiyatlarına oranla da vergi ödüyorsun. Eğer gelişi güzel reklam yayınlansaydı (reklam içeriği olmadığı halde) devlet bundan para kazanamazdı. Kısacası devlet, program içinde marka göstererek bug abuse yapma diye onlara blur koyduruyor. Böylelikle de firmalar mecburen vergiye dahil olan reklam türlerini almak zorunda kalıyorlar. Her şey parayla alakalı =)
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Peki dışarda da var mı bu? Yani mesela en basitinden Friends'de ben daha rastlamadım sansürlü ürüne ki pek çok ürüne denk geliyoruz diziyi izlerken. Hepsi için para veriyorlarsa yazık, nasıl para kazanacaklar :(
mulgear6 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 nileppezdel said: Hayır gözüksün ne olacak yani ben onu anlamıyorum. Mesela Ülker'den nefret ederim ama dizi çeksem kantinde ülker mallarının üstüne sansür gelmesini istemem. Dizimin doğallığını öldürür yahu. :D nolucak biliyo musun? haksız rekabet rekabet üst kurulu var mesela sırf bu tarz işlere bakan olmaz yani öyle şey yasası var http://www.rekabet.gov.tr/index.php
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 İşte yurtdışında diyorum her dizi her ürüne her markaya para mı veriyor? Hadi starbucks'a gidelim diye cümleler geçiyor. Bu durumda starbucks bunlara para vermiş mi demek? Starbucks kültürlerinin bir parçası olmuşsa ne yapsın adamlar? Mesela. Yada dediğim gibi ben daha bi kere görmedim her ürünün üstünün kapatıldığını vs. yabancı dizi-filmlerde. Adamların mezhebi geniş demek ki
mani Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 27, 2010 reklam konusunda kurtlar vadisi ve next next star bir numara. bu amerikada çekilen bölümler vardı ilk kurtlar vadisinde. sharon stone, andy garcia lı. new york tamıydı neydi artık gökdelenler, binaları gösteriyorlar. cgi kocaman bi next next star çanak anteni koymuşlardı. los angeles miş ya ortam. http://img469.imageshack.us/img469/287/kvkomik43xn.jpg http://img469.imageshack.us/img469/4515/kvkomik15iw.jpg
Öne çıkan mesajlar