Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spyro's Mafia Games - Episode 2 - rmk #1 (Bitti, yoruma açık)

Spyro

Öne çıkan mesajlar

Cassiline said:

kermit said:

Caseeline said:

Vingthor'un kimliğini öğrenmenin tek yolu, dedektifin ortaya çıkması olur.

iyide ben dedektifim diye birisi çıkarsa inanacakmıyız ?

Abi quote alırken nickimi yanlış yazmayı nasıl başardın?

İkinci bir kişi dedektif olarak ortaya çıkarsa, bir kişi yalan söylüyor demek olacak.

%50 ihtimalle dedektifi kaybetsek de, bir anti-town ortaya çıkarmış olacağız.

ne bilim işte yannış yazdım hahaha
haklısın aslında. ama ya gerçek dedektifi öldürürsek o zaman masumların kanı dökülecek...
Sosyal ağlarda paylaş

İki ihtimal var dediğim gibi. Birincisi basit olanı, adam gerçekten dedektif, zaten kurallardan bihaber, linç oyu alınca da panik yaptı.

İkinci ihtimal, anti-town, kendini feda edip dedektifi ortaya çıkarmak istiyor. Elbette kafalarda tam da senin sorduğun soruyu oluşturup paçayı kurtarmak gibi bir niyeti de olabilir.

İhtimaller var aklımda bir sürü de, anti-town'ın işine gelir o fikirleri buraya yazmam, o yüzden size bırakıyorum biraz da düşünme işini.
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle açıklayayaım:

İkinci kişi detektif olarak ortaya çıkar. Vinghtoru öldürürüz:
1- Vingthor mafya çıkar. Diğer kişinin detektif olduğunu anlarız. Gece doktor onu korur.
2- Vingthor gerçekten detektif çıkar. 2. açıklayanı öldürürüz. 1 mafya için bir noob detektif feda etmiş oluruz. Bence gayet iyi bir değiş tokuş.

Eğer 2. detektif çıkmasza Ving'i detektif olarak kabul etme taraftarıyım. Bırakalım ilk gece sorgulasın birilerini.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle eğer saçmalarsam,acemiliğime verin (:

cassiline'nin baştaki tavırları biraz şüphe uyandırmıştı o yüzden isim verdim
yani oyun başında biri nasıl şüphe uyandırabilir diye düşünüyorsanız haklısınız ama dediğim gibi yeniyim ve biraz heyecanlıyım d:
son yazılanları okuduktan sonra ise tamamen yanıldığımı anlamış bulunmaktayım

vingthor'un ilk günden neden suyu bulandırdığını ise anlamış degilim
anladığım kadarıyla pro-townie rolleri biz townielere avantaj sağlayan roller
ve ilk günden bu önemli rollerden biriyle ilgili bir kafa karışıklığı çok da sağlıklıymış gibi gelmiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor off... Gerçekten dedektifse doktorun onu koruması lazım. Dedektif olmadığınıda anlamamız çok zor şuan çünkü başka biri dedektif benim dese kimse inanmaz.

Aklıma bir sürü zekice hazırlanmış sinsi plan geliyor Vingthor'un bu yaptığı ile elde edebileceği vs ama Vingthor öyle bir plan kuramaz bence o yüzden cidden noob bi dedektif diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oy Sayımı:

Vingthor: 1 Oy (Nosfe)
Farinal: 1 Oy (Cassiline)
Vivi: 1 Oy (Farinal)

Kullanılmayan oy sayısı: 11

Nosfe said:
pro-town=townie=masum=köylü. Yani pro-town özel görevli townie anlamında değil. Spyro rica etsem ilk mesajına ekler misin çünkü hala karıştırılıyor.

zaten her rolün yanında (townienin bile) parantez içinde pro-town yazıyor.. pro-town, yalnızca takımı ifade ediyor yani..
Sosyal ağlarda paylaş

Spyro said:

said:
Oy Sayımı:

Farinal: 1 Oy (Cassiline)

Kullanılmayan oy sayısı: 12

Nosfe said:
pro-town=townie=masum=köylü. Yani pro-town özel görevli townie anlamında değil. Spyro rica etsem ilk mesajına ekler misin çünkü hala karıştırılıyor.

zaten her rolün yanında (townienin bile) parantez içinde pro-town yazıyor.. pro-town, yalnızca takımı ifade ediyor yani..

başka 2 oy var verilen nerenle sayıyorsun bilae
Sosyal ağlarda paylaş

Farinal said:
vivi'nin cassiline oyu ver benim oy vermemi sağlayan.
ki görüyorsunuz cassiline oy verdi diye adamın mafya olduğunu düşündüğüm için oy verdim sonra geldik cassiline beyden mafya damgası yedik nasıl bir işleyiş tarzı var mantığınızın anlaması güç

Vivi'nin cassiline oyu yok.. o kadar kuralları okuyun dedik.. oy olarak değerlendirilmesi için bold olarak yazılması lazım.. ben her postun içinde kime oy çıkmış bakamam.. ama bold olmasına rağmen gözümden kaçan bir oy varsa burada veya pmden söylerseniz sevinirim..

kermit said:
içime doğuyo
##Linç Oyu : Farinal
bold yazmayı unutmuşum

o zaman bir daha post at patron =).. edit yoh..

said:
Oy Sayımı:

Farinal: 3 Oy (Cassiline, kermit, Vivi)
Vivi: 1 Oy (Farinal)

Kullanılmayan oy sayısı: 10

oyların başına ## koymanıza gerek yok.. bold yapsanız yeterli..
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun dün gece hiç aktif değildi diye bugün kontrol etmemiştim 10 sayfa olmuş...

ilk olarak:
Cassiline bayağı mantıklı yazmış, çoğu söylediğine katılıyorum. Aksini düşündüğüm birkaç nokta var, onlara daha sonra değinicem.

Gerçi içime kurt düşmedi değil, eğer mafyaysa çok sağlam kök salmış olucak(hem kingmakerı hem doktoru yoklamaya yönelik bir manipülasyon da olabilir gibi geldi)

şüphe düşmesinin sebebi: ortaya çıkıp doktorun kendisini savundurmaya çalışması, gece mafyanın kill denemesinde doktorun koruduğu random birine çatması ihtimalini ortadan kaldıracaktır diye düşündüm(ama diğer söyledikleri bayağı mantıklı, onları destekliyorum. şimdiki duruma göre masumiyetinin daha büyük ihtimal olduğunu düşünüyorum.)

ikinci olarak:
Vingthor öyle bi atlayış yaptı ki Spyro kurallara eklemeden oyuna deli rolü mü koydu diye merak ettim bi an(ciddiyim, bu konuda açıklama bekliyorum. gerçekten böyle bir rol koyulmuş olabilir mi, yoksa tamamen noobluktan mı yaptı?).
Yaptığı şeyin elle tutulur hiçbir mantıklı yanı yok. Hayır townie desem, düpedüz kendi takımına zarar. Mafya desem, hiç uğruna kendini riske atması mafyanın da işine yaramaz. Deli rolünde desem, öyle bir rol açıklanmadı. Aklıma gelen tek ihtimal, doktora güvenip kendini ortaya atmış olması. Ama bu da bayağı saçma, ki birkaç sayfa önce Cassiline kendini ortaya atıp doktordan koruma istemişken kendisi de ben dedektifim diye atlayıp koruma isteyince bu düpedüz bir ortalık bulandırma çabası gibi geldi.

neyse, dikkat çeken iki kişi için düşündüğüm + lar - leri götürüyo gibi, o açıdan kesin bir suçlama getirmeyeyim dedim (vingthor açısından - yle - yi çarpıyoruz^^)

üçüncü olarak:
Cassiline ın Vingthor senaryolarına değineyim;

Cassiline said:

Şimdi olasılıkları sıralamak gerekirse;

1) Gündüz Vingthor'u linç ederiz;

Pro-Town; Dedektif olduğu ortaya çıkar, gece de bir townie'yi kaybederiz. sayımız 10'a düşer, dedektifi kaybederiz.

Anti Town; Çok büyük bir avantaj kazanırız. Anti-Town takımı 2 kişi kalır, dedektifimiz kimliğini ifşa etmeden çalışmaya devam eder.

2) Gündüz Vingthor'u linç etmeyiz, gece doktor Vingthor'u korur;

Pro-Town; Muhtemelen ben ölürüm ilk gece. Doktor öldürülene kadar Vingthor'u korur. Vingthor'un doğruyu söyleyip söylemediğini öğrenemeyiz.

Anti-Town; Vingthor'un kimliğini öğrenmenin tek yolu, dedektifin ortaya çıkması olur. Öteki türlü doktor her gece koruma hakkını boşa harcar.

3) Gündüz Vingthor'u linç etmeyiz, gece doktor Vingthor'dan başkasını korur;

Pro-Town Risk. Gece Vingthor öldürülürse kimliğini öğreniriz, dedektifi kaybederiz. Gece Vingthor öldürülmezse Vingthor'un doğruyu söyleyip söylemediğini öğrenemeyiz.

Anti-Town; Vingthor gece ölmeyince Anti-Town olduğunu öğrenmiş oluruz.

1)
-Vasıfsız townie de olabilir, ortalığı bulandırmak için ortaya çıkmıştır veya sadece linçten/cinayetten kaçınmaya çalışıyodur.
-Gerçekten dedektifse kaybımız çok büyük olur, ama mafyaysa çok büyük bir avantaj kazanırız. vasıfsız townieyse safra attık sayarız zaten:P

2-3)
-Doktorun kimliğini açıklamadan kimi koruduğunu bilmemize imkan yok, yani bu durum sadece doktor için bir ipucu olabilir.
-Doktorun çoğunluğun/aktif kişinin kararına uyma gibi bir zorunluluğu yok, ikinize de şüpheyle yaklaşıyorsa rastgele/özel rolü olduğunu düşündüğü/gece öldürüleceğini düşündüğü birini seçmeyi tercih edebilir.
-Doktorun Vingthor a şüpheyle yaklaşıp seni koruması ihtimali var. Yani Vingthor gece ölmezse de mafya olduğu kesinleşmiş olmaz.

bir de son olarak: kingmakerın ortaya çıkmasının bize faydası olur demişsin ama:
eğer ortaya tek bir kişi kingmaker iddiasıyla çıkarsa bize hiçbir faydası olmaz. kanıtlamanın tek yolu "şu kişiyi kral yap ta emin olalım kingmaker olduğundan" iddiası olabilir. bu da yarardan çok zarar getirecek bir uygulama olur, çünkü böyle bir gaz/kaos durumunda kral kozunun mafyanın eline düşme ihtimali bayağı yüksek(standart random seçim ihtimalinden daha yüksek diyim en azından).
Özetle böyle bir durum ancak gerçek Kingmaker için bir ipucu olur, diğerlerine birşey yansımaz.

Aklıma gelen bir ihtimal daha var ve daha oturaklı geliyo ama şimdi kim kimdir pek bir fikrim olmadan ortaya atmam yarardan çok zarar getirir gibi geliyo, o yüzden şimdilik kendime saklıyim, kimseyi zan altında bırakmıyim.

ee... biraz uzun oldu.
VE SHADOWFURY'DEN DEV HİZMET!!!

tl;dr:
-vingthor büyük ihtimalle dedektif değil. düz townie veya mafya olduğunu düşünüyorum(eğer deli rolü varsa o da olabilir)
-mevcut senaryolar biraz yetersiz geldiği için linç fikri ortaya atıp elimi taşın altına sokmuyim diyorum. şimdilik nötrüm, mesaj theorycrafttan ibaret.

p.s. eğer "didn't read lol" gifini koyan biri çıkarsa idam edin plz, o kadar okudum yazdım filan...
Sosyal ağlarda paylaş

bence yavaş ilerliyo oyun. spyro neder bilmiyorum da. tek mesaj atan arkadaşlar var. genelde en çok konuşanlar kesiliyo sonlara doğru hiç sesini çıkarmayanlarla bişeyler yapmaya çalışıyoruz. böyle devam ederse bi çılgınlık yapıp kendimi infaz edicem sdlkfjsf. yok lan ama mantıklı olmayan bi karar verebilirim. o yüzden fikir belirtin.

ben kendi fikrimi söyliyim. vingtor o kadar salak değildir dedektif olduğunu söylücek kadar. cassilinde de ateşi verdikçe veriyo. farinal de anti olsaydı bu kadar geniş olmazdı, gerilirdi bence öyle bi tipi var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...