Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek tip askerlik mi geliyor?

mokoko

Öne çıkan mesajlar

yok askerya o geri zekali kesin, buyuk ihtimalde kafayi cekmistir

astsubaysa emiri veren subaya ciksan oda kesin anlamaz, sanki universite mezunu herif

bu arada tesaduf iste icerde elektrikci can bey var, kablolari toplatiyoruz aile dostudur kendisi
gatadan emekli, asker filanda degil hani
trafoyu ona tamir ettiriyorlar hani bozulunca lol
Sosyal ağlarda paylaş

öyle bişi yoktur efsanedir yok öyle şey diye saçmalayan bol keseciler için bu arada:

http://www.tumgazeteler.com/?a=2828801

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=339509

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/2009/06/16/trafo_tamirinde_olen_basarili_ogulun_acisi

tabii olay birazcık sansürlenmiş, adamın tek başına yollandığı falan pek anlatılmıyor medyada, "trafo tamirinde öldü" diye geçiştiriliyor, ama adamın yazılım mühendisliği yaptığı falan da yazılmış isteyene.

"yok öyle bişey canım ehi olmaz ki, size askeri nası anlattılar"
Sosyal ağlarda paylaş

ak merkezin merdiveninden düşmüo zaten insanlar. hayatta bi tek askerde ihmal var. arkadaşlar konuştuğumuz konu bu değil. askerliğin süper über birşey olmasıda deil. deil zaten... hayatımdaki en mal adamları askerde gördüm ben. ama bu kadar korkulacak birşey değil sadece kendinizi boşuna germeyin
Sosyal ağlarda paylaş

Friedman said:

İsterlerse 42 ay yapsınlar askerliği ama eve çıkcak durumu olan adam eve çıkabilsin ben bir tek bunu isterim askerlikten yoksa ölmüşüm kalmışım pek dert değil . Günlük hayatta da pek çok şey insanın canını alabilicek düzeyde .

ha bi de bu var.

yurtdısında zorunlu askerlik olan ülkelerde, mesela yunanistan. eğer imkanın varsa akşam askeriyeden çıkıp otel/ev de kalabilir sabah yine askeriyiye girersin.
07.00 - 17.00 arası memur gibi gidip gelirsin yani.
Sosyal ağlarda paylaş

cenx said:

ak merkezin merdiveninden düşmüo zaten insanlar. hayatta bi tek askerde ihmal var. arkadaşlar konuştuğumuz konu bu değil. askerliğin süper über birşey olmasıda deil. deil zaten... hayatımdaki en mal adamları askerde gördüm ben. ama bu kadar korkulacak birşey değil sadece kendinizi boşuna germeyin

Temel problem ihmal değil, o ihmalin nasıl meydana geldiği. Askerde bu tür şeyler saklanıp sadece kaza deyip geçiştiriliyor. İnsanlar da(başına gelmeyenler) ordumuz hiç hata yapmaz mantığıyla bunları yutuyor. Örnek olarak gazeteye düşmeseydi el bombasında ölen 4 şehidi hala eğitim kazası olarak bilecektik.

Askere gitmekten korkulmayacak birşey var mı bilmiyorum ama korkulacak çok şey olduğunu biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

tartıştığınız konuyu hayretle takip ediyorum,arkadaş 70 yıl ortalama hayat standardında 1 seneyi, istediğiniz gibi yaşayabildiğiniz ülkenize feda ediyorsunuz,bunun neyi zorunuza gidiyor arkadaşım anlıyamıyorum gerçekten,yarın bu ülkeye zorla girmeye kalksalar hadi buyrun girebilirsiniz diyecek kapasitede görüyorum bazılarınızı,asker ihmal yapıyor v.s diyorsunuz,kendi sürdüğüm aracın en ufak arızasından ben mesulüm,gel yaptır diyor kademe,veyahut her nöbet değişiminde güvenlik için doldur boşalt yapılıyor silahlar,keşke herşey sivilde de böyle güvenli olsa askerden hiç gelmeyi istemiyorum böyle siz konuşunca yav:D annenizden hergün farklı yemek isteseniz sizi tefe koyar misal yani,ama 2 gün üstüste kahvaltı dahil aynı çıkmıyor askerde,bi tarafınızın korkunuzdan askeriye ye çamur atıyorsunuz sonra da kendi yalanınıza kendiniz inanıyorsunuz yav heueheuhe harbiden gelin öyle gerizekalılar askerlik yapıyorki ,korkmayın siz üniversiteyi bitirmiştiniz değilmi :D:D
Sosyal ağlarda paylaş

pinkporing said:

tartıştığınız konuyu hayretle takip ediyorum,arkadaş 70 yıl ortalama hayat standardında 1 seneyi, istediğiniz gibi yaşayabildiğiniz ülkenize feda ediyorsunuz,bunun neyi zorunuza gidiyor arkadaşım anlıyamıyorum gerçekten,yarın bu ülkeye zorla girmeye kalksalar hadi buyrun girebilirsiniz diyecek kapasitede görüyorum bazılarınızı,asker ihmal yapıyor v.s diyorsunuz,kendi sürdüğüm aracın en ufak arızasından ben mesulüm,gel yaptır diyor kademe,veyahut her nöbet değişiminde güvenlik için doldur boşalt yapılıyor silahlar,keşke herşey sivilde de böyle güvenli olsa askerden hiç gelmeyi istemiyorum böyle siz konuşunca yav:D annenizden hergün farklı yemek isteseniz sizi tefe koyar misal yani,ama 2 gün üstüste kahvaltı dahil aynı çıkmıyor askerde,bi tarafınızın korkunuzdan askeriye ye çamur atıyorsunuz sonra da kendi yalanınıza kendiniz inanıyorsunuz yav heueheuhe harbiden gelin öyle gerizekalılar askerlik yapıyorki ,korkmayın siz üniversiteyi bitirmiştiniz değilmi :D:D

korkmayın siz üniversiteyi bitirmiştiniz değilmi

bazen kimilerinin yazılarından yarın öbürsü gün dilimiz yitip gidecek olsa umursamayacaklarmış gibi bir hava yakalıyorum.

bilmiyorum, ama sanıyorum artık sadece üniversitelerde noktalama işaretlerini ve soru ekinin ayrı yazmayı öğretiyorlar.. ne dersiniz, askeriye türkçe eğitimlerine de el atsa iyi olmaz mı?

ya bir de buradaki argümanlar gerçekten zayıf. burada dediğim bu konudaki, yukarıdaki yazı için özel bir şey demiyorum yani... bir tarafta ne denilirse denilsin kaytarmak isteyen ama daha özgürleşmiş bir zihin var. ha dedikleri ile demek istedikleri tamamen örtüşmüyor. denilmek istenilen "ben gitmek istemiyorum arkadaş. bana çok saçma geliyor ve çekiniyorum bu bilinmezlikten" ile sadeleştirilebilir. çoğunun da aktarmak istediği düşüncesine %60-%70 oranında uyacaktır sanıyorum bu sadeleştirme. bunun sonuna kendi sebeplerini açıklama ihtiyacı hissettikleri için "çünkü..." ile başlayan olaylardan dem vuruyorlar. kendilerince haklılar tabii. diğer tarafta ise -bakın bu kısımda askere gitmemiş olanlar değil, gitmiş olanlar var hep- denilmek istenilen "lan olm ben gittim. salak mıydım da gittim ben?! ben gittiysem siz de gideceksiniz tabii"den ibaret aslında.. kalanı biraz fazlaca zorlama geliyor..

yalnız bu ikinci grubu çevrenizdekilerle de deneyebilirsiniz. askere giden arkadaşlarınıza sorun "abi tabii işte gidiliyor.. bitiyor yani. aradan çıkartmak lazım" vs.. bir de gerçek dostlarınızla konuşun "bence yurtdışı şansını bir zorla önce.."

tabii iki tarafın birbirini anlayamaması olayı da geçerli. bir taraf diyor ki "benden bu süreyi kim, nasıl talep edebilir!" aslında bunun geleceği bir yerde kesindi.. toplum özgürleşti. özgürleşen bireyin hesap sorması ve sorgulaması doğal. diğer taraf biraz daha eski usül yaklaşıyor "vatanına 1seneni veriyorsun. çok mu?" diğer tarafın sorduğu sorunun cevabı kesinlikle bu olmadığı için taraflar arası sıkıntı depreşiyor.. bir de ne olurs olsun özgür bir zihine karşı bu gibi sorularla cevap vermek de tehlikeli aslında. keza bu vatan dediğiniz olay osmanlıda olduğu gibi sadece yoğun olarak askerlikle değil, daha çok ekonomik bağımsızlık ve demokratik çarklar üzerine ağırlıklı işliyor.

nihayetinde bir taraf yasal yollar ile uzatabildiği kadar uzatmayı deneyecek. diğer taraf ise zaten gitmiş ya da gidecek..

özetle biraz beyhude geliyor bu sığ tartışmalar..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

bilmiyorum, ama sanıyorum artık sadece üniversitelerde noktalama işaretlerini ve soru ekinin ayrı yazmayı öğretiyorlar

bkz: tamlayan-tamlanan hatasi, oss 2003 23. soru.
bkz: ikili tamlamalarda tekil-cogul tamlanan hatasi. oss 2006 41. soru.

=P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...