Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tek tip askerlik mi geliyor?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
hayır şafağım 270 lerde falan da bu mesele benim şafak bitene kadar sürer sonra çıkar valla:D dedim swtor çıkmadan rise of the god slayer çıkmadan bi ara yapıp aradan çıkartayım askerliği,zırhlı araç şöförü oldum,haftanın 3*5 günü çarşıdayım Allahıma binlerce şükür:D nasıl şafak yiyoruz anlamadım 6 ay olacak esgerliğe geleli rahatım valla boşverin 3*5 ayı şansınız nasibiniz varsa 48 ay askerlikte koymaz adama diyorum 3 ün 5 in lafı olmaz aramızda :D neyse izin kullanmıcam zati şafak 270 :p arada bu konu devam ederse atarım şafağı falan bitiyomu ne yaf sdasdasd
Mesaj tarihi:
lovecraft0Z said:

bu nası iş anlamıyorumki. başbakan dünde tek tip ile ilgili gelinmiş bir nokta yok dedi. millet askere gitsin diye olta mı atıyolar nedir

en son bi 5 ay kalkcak muhabbeti ciktiginda askerlige basvuru orani bole 1.5 katina cikmisti
bence super metod
Mesaj tarihi:
şimdiki beyin göçü durumunu düşünürsek böyle birşey çıktığında millet topluca egeyi yüzerek geçer öyle kaçar avrupaya.

böyle rezalet olmaz ya. muhtemelen geçen seneki gibi trollüyolardır millet bedelli diye tutturmasın, askerlik bürolarına koşsun filan diye.
Mesaj tarihi:
Ccacık olmaz yapamazlarda.. 329.ksd dim ve şunu söyleyebilirim ki tek tip askerlik olması durumunda kaos çıkar bunu herhalde orduda farkındadır. Şahsen ben gitmezdim yurtdışına bi şekilde çıkardım. Daha yeni astsubay olmuş benden küçük zırtapozların ahkam kesmesine mi kızmayayım, domuz gribine " bu gavular ***iyorlar domuzu sonra grip oluyorlar şerefsizler" diyebilen zihniyetten emir aldığıma mı kızmayayım yani uçurumlar kimi zaman çok fazla oluyor. Benim 12 ay boyunca bu adamdan emir almam için cidden piskolojik destek görmem gerekiyor. 5 ay 5 gün tesellisi benim en büyük doktorumda ama aynı şeyi 12 ay için yapamazdım.
Mesaj tarihi:
kimse kusura bakmasın.
okulu bitirip gitsen 12 ay hayvanlar gibi uzun. bilişim sektöründe çalışacak bir mezunu düşünün. deliler gibi geri kalacak. iibf mezunu biri gidip gelse 12 ay sonra da kariyeri için tekrar otur toefl al, müfettislik kpss vs için otur iktisat muhasebe hukuk ekonometri vs çalış. kolay değil. hadi 6 ay bir nebze kabul edilebilecek bir süre ama 12 ay şaka gibi.
Mesaj tarihi:
adam oluyonuz i$te, nesi kotu =P

sizi toplumla bagda$tirip, elitist turkculukten uzakla$tiriyor biraz.

ituden mezun olunca kendisini kalkmi$ cuk gibi zannedenler icin var askerlik.

not: 6 ayda hala akillanmadan donenler var, o yuzden 12 ay lazim.
Mesaj tarihi:
ya da soyle soyleyim.

ben çalıştığım şirkette ihracat yaparak her ay 5.000-10.000 dolar para kazandırıyorsam, vergimi ödüyorsam ne yapıcam ben 12 ay askerde? al beni kamu kurulusunda, dış ticaret mustesarlıgında çalıştır ekstra maaş vermeden kabul ederim. mezun olmusum, 2 yıl boyunca dil dersleri almısım ve ülkeme yararlı oluyorum. döviz getiriyorum, vergi bırakıyorum sen beni tutup 12 ay askere alıyorsun.

ha ama bunu savunanları gördükçe muasır medeniyetler seviyesine cok daha hızlı cıkacagımızı hissediyorum. hepimiz 24 ay askerlik yaparsak 10 yıl icinde geliriz bence.

insanların sırf kendi uzun dönem yaptı diye diğerleri de gitsin banane ben yaptım o da çeksin demesi kadar aptalca bişi yok. yarın bir dogal felaket oldu, ahmet'in evi yıkılmadı tüm mahalle sakinleri evinden oldu diyelim. bu mantıkla neden ahmet'in evi yıkılmadı, o da yıkılsın! diyen zihniyetten farkı yok.
Mesaj tarihi:
valla ister muasır medeniyet de ister geri de ileri de dört çeker de ne dersen de..
ben nöbet tuttum seni korudum, şimdi sıra sende git sende beni koru
Mesaj tarihi:
gereksiz yada çileli demedim ki :) ben seni korudum üstüme düşeni yaptım şimdi sıra sende diyorum.
eğer psikolojin güçlüyse, problemin, rahatsızlığın yoksa zaten keyifle yaparsın yok psikolojin o kadarda güçlü değilse orada geçirceğin süre içerisinde güçlencektir zaten.
ama eziyet kelimesi lütfen kullanılmasın bu forumlarda.
adam gibi adama kimse ne bişey der ne de birşey yapar.
benim şahsıma askerliğim boyunca hıyar bile diyen olmadı ama bölük birlik olarak bir kaç kez küfür yediğimiz oldu ama tabi üstüme alinmadim.
askerliğe gereksiz demek cehalettir
Mesaj tarihi:
senin benim terörist kovalamamız saçma zaten biz ne anlarız, tsk da bunun bilincinde zaten şehit cenazelerinde dikkat edersen operasyonda ölenlerin %99'u jandarma komando yada piyada komandodur şimdi artık sadece profösyenel askerler yani uzman erbaş yada astsubaylar komando olabilecek. Sen ben olamiycaz yani böylece vatandaş operasyona çıkmayacak ve inş vatandaşlar arasında artık şehit cenazesi duymayacağız.

Fakat terör başımızın belası karakolda duran askerde, şehirde görev yapan askerde heran herdk tehlike altında giresunda olduğu gibi, onun çözümünü artık tsk da aramamak gerek birazda siyasi olarak suç arayalım.

Şuan ki sistemin eşit olduğunu zaten konuştuk ama pek adil değil yani bi okudun diye canını ortaya koymama hakkını elde ediyorsun öteki adam okumadı diye canını ortaya koyuyor. okumakla canvermek bir tutulmuş oluyor. Bana göre eşitliğe aykırı bişey yok herkez okuyup kısa dönem gitme hakkına shaip ama insanların vicdanları rahat değil.

Tektipe geçilecekse eğer eminim ki tek problem vicdanlardı...
Mesaj tarihi:
Eşitlik falan hikaye, eşitlik diyorsanız herkes eşit, kimseye devlet üniversite okuyamazsın demiyo. Kendi tercihinden ya da eşşekliğinden okumayanlar da o tercihi kendi kafalarına göre yapmış oluyorlar, sonra kimsenin eşitlik meşitlik ağlamaya hakkı yok.

Bir de madem prof askerleri yolluyolar terörist avlamaya, hiçbi tehlike yok bizim için, nasıl canını ortaya koymuş oluyor RRa? Bir dediğin bir dediğini tutmuyor.

Ha, ben geçen sene muhtemelen gazetelerde okuduğunuz olayı da anlatayım, odtü mezunu olduğum için biliyorum ben de detaylarını. Komutan soruyo erlere elektrikçi var mı aranızda diye, odtü elektronik mezunu (türkiyede ilk 2000de hatta ilk 1000de oluyo bu adamlar öss'de düşünün) söylüyo odtü elektronik mezunuyum diye.

- İyi iyi git şu trafoyu tamir et.

Elektronik mezunu adam, işi gücü mikroçipler falan yani, trafoyla falan alakası yok zaten okuduğu kısmın, üstelik de yeni okul bitirmiş iş tecrübesi falan yok nasıl koca trafoyu tamir etsin tek başına? Anlatmaya çalışacak oluyo höyt möyt emre karşı mı geliyosun bilmemne, adamı zorla trafo tamirine yolluyorlar. Adam tamire çalışırken elektrik çarpıyor ölüyor.

Noldu? Vatan uğruna şehit.

Hass.. oradan diyor insan tabii.

Yapacak bişi yok.

Sonra gel de askerlik iyi de. Gülerler adama.
Mesaj tarihi:
askerdesin şehit olma ihtimalin yani ölme ihtimalin sivilden daha yüksek tabi o yüzden canını ortaya koyuyor nitekim giresunda ölen er dediğim gibi komando değildi.
sen bi okudun die yaşayacaksın o okuyamadı diye ölecek? mantıklı geliyormu kulağa?
okuyanla okuyamayan tabi ki bir tutulmasın asla bir tutulmasın ama bu denlide net çizgilerle ayrılması insanların vicdanını rahatsız ediyor bu yüzden eşit ama adil değil deniyor.
elektrik mühendis adamda elektriğe çarpılmasın bi zahmet, ayrıca bunlarında çoğu şehir efsanesidir, ayrıca bir komutan salaklık bile yapmış olsa salak komutanlar var die askere gitmek istememek nasil bir mantık? salak ceolar var o zaman hiçbir işe girmeyin. seni fotokopi çekmeye gönderecek daire başkanları ile koordinatörlerle tanişacaksin o zamanda istifa et kapiyi çek git bi işe girmede göreyim seni, askerliğe geldimi ben şöyleyim ben böyleyim diyenleri iş hayatında da görücez bakalım. piskopat, manyak, salak adam heryerde karşına çıkar askerde de çıkar, iş hayatında da çıkar, maça gitmeye kalkarken polisden dayakta yersin o zamanda anlatırsınız derdinizi odtü mezunuyum dersin, diğer arkadaş da 10 bin tl kazandırıyorum ülkeme faydalıyım der...
Mesaj tarihi:
15 ay yaptım
gönül isterki kısalsın
daha fazla iş gücü daha fazla beyin ülke ekonomisi için çalışsın.
beni rahatsız eden şey insanların askerlikten korkması. korkmayın abi. tamam çok saçma sapan şeyler oluyor ama çok değişik ve zevkli bir tecrübe olarak yaşadım onu ben. insan sarrafı olup geri geliyosun misal. istersen 6 sene benne-geserit okulunda oku yine o kadar insanları tanıyamazsın.
bazen öyle bi konuşuyorsunuzki gidecek adamı da boşu boşuna strese sokuyorsunuz.
en basitinden askerlik yapmış adam darbe yanlısı olmaz. savaş yanlısı olmaz. kavga yanlısı olmaz. bilir ne kadar boktan olduğunu. patide bile hala darbe olsun dien arkadaşlar var. onları askerdede görmek istiyorum.
  • Yeni Oluştur...