Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Dershanede aşk"a ceza

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Herzamanki gibi akp korkusu olaya sadece tek yönlü baktırmış. Bu tarzda bir kuralın gelmesinin nedeni illa cinselliğin günah olarak görülmesi olmayabilir. İnsanların gelişim cağında ve hayatlarının dönüm noktasında olduğu bir dönemde bu tür duygusal ilişkiler nedeniyle hem kendileri hem de sınıftaki arkadaşları kötü etkilenebilir. Dershane, öğrenci nekadar gelecek vadetse de diğer öğrencilerinin de etkilenmemesi için böyle bir kural koymuş olabilir.

Diğer bir konu da bu dershane, piyasada türünün tek örneği değil. Kardeşinizi veya çocuğunuzu illa bu dershaneye göndermek zorudna değilsiniz. Kısacası 11 sayfa tartışılacak bir konu yok.

Son olarak teorik olarak mühim olan doğru yuvarlakları karalatmak değilse de pratik hayatımız da bu böyle.Ben de hiç hoşlanmasam da eğitim sistemimiz değişmedikçe mühim olan doğru yuvarlakları karalamak. Bunun için de çocuklar 2-3 yıllarını, aileler de gelirlerinin önemli bir kısmını harcıyor. Kimse salakça nedenlerden dolayı bunların boşa gitmesini istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

rock kusura bakma ama sen de sığ bakmışsın olaya. Hem oradaki öğrencilerin hayatlarının sadece yuvarlakları doldurmak olmasından dem vuruyorsun hem de sosyal hayatı kısıtlayan bi dersane kararına mantıklı olabilir diyorsun. insanları sosyal hayattan koparmak onları daha da fazla "yarış atı" yapar, bu da daha fazla yuvarlakları karalamaktan oluşan hayat demek.

Kimsenin sosyal hayatına müdahale edilemez. herkes hayatta üzücü bi olay yaşayabilir. bu sadece aşk ilişkisi için geçerli değildir. Güya akıllarınca öğrencilerin psikolojilerine faydalı olduklarını sana eğitim fakiri bu Pİ dersaneleri, aşk yaşıyor diye öğrencileri kovmakla hem onları rencide etmekte hem de geride kalan öğrenciler de baskı oluşturmaktadr! Eee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu??

Pİ dersanesi bariz bi şekilde aklınca ahlak polisliğine soyunmaktadır. Ama ne yazık ki mental kapasitesi "çalınacak minareye kılıf hazırlamaya" yetmemektedir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada evet, pi dershanesi meshurdu bu alanda. Bi kac dershane daha var veliye direkt garanti veren, ama karsiliginda da cok fazla sorumluluk bekleyen, allaha sukur lise 3 te gittigim dersane normaldi, ne tuvalette ciftlesenler vardi, ne de kendilerini egitim sisteminin ustunde ve kacinilmazi goren nazi hocalar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu paragrafı özellikle de kalın olan kısmı iyi oku mardox. Öğrenciler iyi bir eğitim almak istiyorlarsa şuanki eğitim sistemizde 1-2 yıl boyunca yarış atı olmak zorunldalar. Ne yazıkki bu süre boyunca da sosyal hayatlarını gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu nekadar yanlış olursa olsun şuan içinde yaşadığımız zamanın değişmez bir gerçeği. Eğitim sistemimiz daha insancıl olmadığı sürece de bunu değiştirebilecek birşey yok. Derhanenin de bu nedenden böyle bir kısıtlamaya gitmesi nekadar yanlış olursa olsun son derece mantıklı.

said:
Son olarak teorik olarak mühim olan doğru yuvarlakları karalatmak değilse de pratik hayatımız da bu böyle.Ben de hiç hoşlanmasam da eğitim sistemimiz değişmedikçe mühim olan doğru yuvarlakları karalamak. Bunun için de çocuklar 2-3 yıllarını, aileler de gelirlerinin önemli bir kısmını harcıyor. Kimse salakça nedenlerden dolayı bunların boşa gitmesini istemez.
Sosyal ağlarda paylaş

meh.. çok açıklıklı bir savunma olmuş..

çünkü üni'ye gir, gerisinde bi şekilde mezun oluyorsun..

mezun olunca yl. istersen zaten giriyorsun zorlarsan.. doktora kasıyor olabilir ama şart mıdır?

gerçekten onlar dert değil.. sıkıntı barajı geçmekte. barajı geçtikten sonrası herhalükarda ilerliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ha ama bak ana konuya gelirsek, karıydı wowdu ultimaydı derken noldu millet odtü itü yaptı, biz dandik okula gittik.
Aynı üçlü ile iyi yerlere gelen insanlar da var ya yapmayın bunu.
Az çalışsanız da zamanınızı adam gibi kullandıktan sonra ve bu üçlüyü son 2 ay minimal düzeye indirdikten sonra başarılması çok zor değil.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bahanem o ya, wowdu şuydu buydu olmasa başka bişiye takar yine çalışmazdım.

bu arada üniv'e gir bi şekilde mezun oluyorsun diyen arkadaşlar.
YOK ÖYLE BİRŞEY

öss'nin kat be katı çalışmadıktan sonra ünivden fln mezun olamazsınız, şu an çekiyorum bu çileyi yani. (dediğim kendi bölümüm için geçerli tabi, diğer bölümleri bilmiyorum, ama çok da farklı değildir.)
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:

abi mesleği çalışmadan mı öğrenmeyi bekliyor ki insanlar onu merak ediyorum ben :D

Abi mesela o kadar meslek bölüm var herkes aynı sınava giriyor. Benim okuduğum bilgisayar bölümünde ünide ilk yıl tarih türkçe gördük. Onları görmesek belki üniden bir kaç programlama dili kapardım şimdi paramı kazanıyor olurdum. Hiçbişey öğretmediler ama bitene kadar anam ağladı. Komikti yani. Bilgisayar ile Tarih Türkçe ne alaka?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...