Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gold farm


theCio

Öne çıkan mesajlar

Birikmiş parayı primordial'a yatırınca çulsuz kaldım. 4 aydır falan oynuyorum ama bütün wotlk questleri yaptığım için hiç para sıkıntım olmamıştı şimdi boş vakitlerimde dolanmaktansa gidiyim biryerde azıcık para kasıyım dedim..

Vanilla zamanı essence falan farmlardık iyi para gelirdi wotlk oynadığımdan beri hiç daha para için farm yapmadığımdan ne nasıl ve nekadar para getirir bilemedim..

Sizin önerileriniz neler.. Hangi yaratıklar farmlanır, ne için farmlanır ve en hızlı para nasıl kasılır bu şekilde?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WotLK'ta mob keserek para kasılmaz, insanın ömrü yetmez.

Sürekli 5 man yapıp gelen emblemlerle orb alınabilir. Mine yada herb farmlanabilir iyi para var. Ama mob kesilmez orası kesin.

Tabi bunlar farm için şıklarımız. Yoksa asıl para mesleklerde. Özellikle ench-JC-Alch bu aralar akan meslekler. Her üçüde var karakterlerimde. Ench'ler günde 500g falan geliyor, alch'la karakter başına 100-150g geliyor. JC için direk 750-1000g aralığında geziyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Profflarım enchant ve tailor

enchanttan 10 gold per work şeklinde calısıyorum gunde bırkac sefer ama cok para getırmıyor tabii

Bende heroic farmlamayı dusundum, 15g per heroıc verıyor ztn bıde 4 heroıc emblem ile orb alınabılıyor onlarda 120-150 gold

Herhalde farm olarak en iyi bu sekılde kasılır gıbı proffesıonlara saymazsak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle özetliyim ozaman.

Alt karakterim yok tek karakter oynuyorum
Profflarım Tailor ve Enchanting (enchanttan biraz kazanıyorum ama az bir rakam günlük)

Daily olarak cooking, fishing yapıyorum ve oracles/frenzy yapıyordum bayadır ama ikiside exhalted oldu..


Şimdi farm yapma mobları dedi herkes, banada mantıklı olarak heroic farmlak geldi sonuçta;

4Heroic

60 Gold completed parası
40 gold toplanan para ve + gemler etc
125G (20 emblemlik kigs amber falan)

Böyle bir hesap yapsak en azından 4 random heroic bitirince 250G gibi bir para geliyor, ortalam gruplar olduğu sürece 1 saat 15 dakikada birmesi lazım 5 heroic'in (healer'ım bu arada gearda gayet iyi onda wipe sorunu olmaz grupta)

En iyi herhalde heroic farmlamak giib gözüküyor benim durumumda
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

scribe tanıdık bul ya da direk AHdan vellum al (weapon ve armor III) quick auctions addonuyla enchant scrolları scan et, yaklaşık 1-2 dk sürer. malzeme fiyatlarıyla karşılaştırarak scroll yap. malzemeleri direk AHdan alıyoruz tabi. iyi satan enchantlar belli zaten, +10 stats chest, silah enchantları, eldiven enchantları vs. 1 ayda 70k gold kasmıştım böyle, hala onu yiyorum :p ayrıca scrolları koymak için de quick auctions kullan, ayarları için mmo-championdaki guide'a göz atabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben spellthread fln yapıp satarak, daha doğrusu birine yaptırıyodum 5-6k kasmıştım. para öyle farmla kazanılmaz arkadaşlar. ticaret yapçaksınız. ah'den ya da trade spamle matı ucuza alıp bişey yapıp pahalıya satıcaksınız. temel mantık bu. sadece ah'den bişeyleri ucuza alıp pahalı olduğu dönem koyarak bile kazanabilirsinz. blackmarket ftw.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

primordiallar ciktigi gunden itibaren onlari sata sata 70k yaptim

bizim server mal bi server oldugundan primordiallar 3-4k'dan gidiyodu ilk ciktiginda

hala 1400'e satabiliyorum

hala daily quest achievementim ve got my mind on my money achievementim yok

paso crusader orb ve primordial sattim

tier setlerine de ihtiyacim olmadi hic, 2 set bonus lazimdi onlar da voa'dan geldi zaten 6.2k gs var naapcam fazla tierleri

yani tum badgelari orb/primordiallara yatirdim

bu arada malin birine 14k'ya epic parrot sattim


kicimi kaldirmadan essek gibi para kazandim mallarin sayesinde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

theCio said:

enchanttan 10 gold per work şeklinde calısıyorum gunde bırkac sefer ama cok para getırmıyor tabii



Bu şekilde enchten asla para kazanamassınız. 10-10 nereye kadar. Ben oyundaki 80 charların kullandığı bütün enchlerden 5er tane yaptım. Yani hem cloaka speed yaptım, hem greater speed yaptım, hem agility'sini yaptım falan. Kim ne kullanıyorsa hepsini yaptım.

Ah'den malların fiyatına bakıyorum, malzeme maliyetini topluyorum 2 ile çarpıp koyuyorum. Hiç umrumda bile olmuyor millet kaça koymuş. Kalkana int'i bile 30g den koyuyorum. Millet 5'den koyuyor ama umrumda değil. Ve illa AH'de bir ench bittiğinde millet benimkini alıyor çünkü tek kalıyorum. Her 2 günde bir 800 go lda moongose satıyorum, 600 golda 81 spell power satıyorum, 120 golda 50 sp satıyorum. 200 golda 85 AP satıyorum. Para böyle kazanılıyor.

Hala 300 golddan kırmızı gem koyduğum oluyor 23 spell power'ı, Millet orda 140 golda koyarken ve onların kide satılıyor benimkide. Onlar JC'de para yok diye ağlıyor ben dün itibari ile 160.000 goldu geçtim.

Ucuza mal satarak, 10g'ye ench basıp, gem keserek para kazanamassınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi serverdesin bilmiyorum ama mesela twisting netherda piyasa fiyatından biraz daha yüksek olan hiç birşey kati surette satılmıyor, fiyatlar biraz arttı mı hemen çapulcu sweler gelip 40 50g altından 50 tane itemi diziyorlar.

Geçen hafta bugün jc 450 oldu benim, 2 gün önce de 2. recipeimi aldım daha ama o 2 recipele bile 300 400g'den fazla para kasmışımdır sadece gem keserek. İşin eğlenceli yanı, adam mesela 4 tane gem kestirmek istiyor; orgrimmarda ben TB'deyim adam orgrimmara gelebilir misin cut başına 20g veririm geriye gate açarım vs. diyor. Öyle vuruyorum parayı.

Dün de adamın tekine 2 gem kestim, 20g alacaktım 18g parası varmış, 18g var dedi kusura bakma dedi. Benden olsun dedim ben de, adam 4 tane abyss crystal verdi. 120g gelir hemen satsam eheh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

charamagustayım ama fark etmez nech için deposito ödenmiyor zaten enchin en büyük artısı o. Ve sabırla 5-6 ay bu tempoyu sürdürünce gayette oluyor herşey. Bende 5-6 ay önce elimde 30k para ve bankada 400 gemle kalınca bir ara "elime patlıyacak" paniği yaşadım tabi. Ama sabırlı olunca ICC geliş, sezon bitişi, ICC %5 buffı aktif olşu gibi dönüm noktalarında 2 günde 100-150 gem satıyorsun bir anda.

Tabi artık işler değişti. Artık yüklü bir para ile piyasayı kontrol edebiliyorum, öyle 50 tane 120 golddan gem koyduklarında 50 sinide alıyorum, bir 50 daha koyuyorlar onlarıda alıp 300 olan fiyatı 350 yapıyorum kapak oluyor millete :D. İşin ilginci en kötü 2 haftada o aldığım bütün gemlerde eriyor. 100k yı geçtiğimden beri artık millet bana uymaya ve beim koyduğum fiyatın 1g altına koymaya başladı. Kimse saçma fiyatlar kırmıyor eskisi gibi. Tabi hala inatla 10g ye gem kesenler var o da onların terciği.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bu taktiğin en ama en önemli noktası şurası. Oyunda satılan bütün enchlerden. bütün gemlerden koyacaksınız. Paranız ne kadarına yetiyorsa. birer tanede olur 10 ar tanede o sizin bütçenize bağlı.

Ben aylarca 300 golddan 4er tane 20 hit gem koydum, diğer bütün sarılar 300 den satılırken hitler asla satılmadı. Ama koymaya devam ettim onlarıda. Sonra bir anda ne oldu ise ben paldır küldür 3 günde 20 tane hit sattım 300'den. Ne değişti bilmiyorum umrumda da değil. Hala AH'de yapabildiğim her epik gem çeşidinden 2şer tane tutarım. Satılan yerine yenisini yapar gene koyarım. Ama ne zaman AH'yi açsanız benim 2şer - 3er toplamda 200 gemim AH'de durur yüksek fiyattan.

Son 2 günder AP-Stam mor gemden satıyorum 225den. Ne olduda aylardır satılmayan bu gem çeşidi popüler oldu bilmem. Benim bildiğim kesilmemişi 80g olan bu gemi AH'den alıyorum, 225'den çatır çatır satıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

low pop serverlarda dediğin doğru olabilir freemoon, ama piyasaya mat akışı sağlamsa kartel olmadığın sürece o dediklerin high pop serverlarda olmuyo


Bizim servera free migrate açıldığında banada aynen bunu söyledi guilddeki arkadaşlar. Hepsi ağlandı artık AH'de herşey çok ucuz olacak diye ama benim için hiçbirşey değişmedi. Ben orda 120g'ye ArP varken hala 225-250g den koyuyorum acımadan. Ve işin ilginci artık alıcıda fazla olduğu için onlarınkide benimkide satılıyor.

Server popülasyonu arttıkça alıcı sayısıda artıyor ve ben daha çok kazanıyorum. Eskiden gemlerimi kendim üretirdim artık yetişemiyorum AH'den sürekli ge alıyorum kesmek için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu biraz şeye benziyor. Çin ekonomisini dünyaya açacağı zaman 2 grup fikir oluştu.

Birinci grup " artık çinliler herşeyi ucuza getirecek satacak biz para kazanamayacaz" diyenler.

İkinci grup " Alllaaaaah 1 milyarlık bir pazar daha açıldı ben mallarımı çine ne biçim satarım beee" diyen ikinci grup.

Bizim serverın popülasyonu 3 katına çıkıca birinci grup Ah'de mal satmayı bıraktı fiyatlar düştü diye, ben ikinci grupta oldum ve günlük kazancımı 400-500g seviyesinden, 1000+ golda taşıdım. Eskiden AH'ye ench koymazdım onada bulaştım. Biraz daha zamanım olsa glyph işinede girecem :D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben sunu anlamiyorum

neden herkes gem/enchant bilmemne icin AH'a gidiyor

osursan honor ve badge geliyo her taraftan, neden herkes gidip de AH'dan gem aliyor ya

guild denen bisey var

git badge/honorla matlari al, ver guildden bi jc'a yapsin 50 tane gem, flask, enchant

su oyunu oynadigim sure boyunca 1 kere bile AH'dan 100 goldu gecen bisey almadim

1-2 kere acil ihtiyacim olmustur, o zaman da inadina almadim, eski itemimi giydim ertesi gunu bekledim guild jc geldi yapti zaten
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:

theCio said:

enchanttan 10 gold per work şeklinde calısıyorum gunde bırkac sefer ama cok para getırmıyor tabii



Bu şekilde enchten asla para kazanamassınız. 10-10 nereye kadar. Ben oyundaki 80 charların kullandığı bütün enchlerden 5er tane yaptım. Yani hem cloaka speed yaptım, hem greater speed yaptım, hem agility'sini yaptım falan. Kim ne kullanıyorsa hepsini yaptım.

Ah'den malların fiyatına bakıyorum, malzeme maliyetini topluyorum 2 ile çarpıp koyuyorum. Hiç umrumda bile olmuyor millet kaça koymuş. Kalkana int'i bile 30g den koyuyorum. Millet 5'den koyuyor ama umrumda değil. Ve illa AH'de bir ench bittiğinde millet benimkini alıyor çünkü tek kalıyorum. Her 2 günde bir 800 go lda moongose satıyorum, 600 golda 81 spell power satıyorum, 120 golda 50 sp satıyorum. 200 golda 85 AP satıyorum. Para böyle kazanılıyor.

Hala 300 golddan kırmızı gem koyduğum oluyor 23 spell power'ı, Millet orda 140 golda koyarken ve onların kide satılıyor benimkide. Onlar JC'de para yok diye ağlıyor ben dün itibari ile 160.000 goldu geçtim.

Ucuza mal satarak, 10g'ye ench basıp, gem keserek para kazanamassınız.


Freemoon bütün bu arka arkaya gelen şeylere "vay anasını" "tabi neden olmasın adam haklı" "helal yaws" derken 1. sayfaya baktım ve yukardaki postu gördüm.

FreEmoon said:
Hala 300 golddan kırmızı gem koyduğum oluyor 23 spell power'ı, Millet orda 140 golda koyarken ve onların kide satılıyor benimkide. Onlar JC'de para yok diye ağlıyor ben dün itibari ile ...


-10k honora bütün epic gemler ki sorf random bg 4k+ honor veriyor
-Honora çevrilen stone keepers shardlar
-10/20 embleme epic gem ki her türlü heroicden 5+ gem geliyor
-10 golda epic gem transmute yapan alchemistler

Yanlış anlama da, swelerin artık mafyalaşıp primordial saroniteleri bile 800 golddan AHye koyduğu bir ortamda baya bi şey gibi gözüktü..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...