Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://www.targetedperformance.com/images/TeeSocialDarwinism.jpg

sosyal darwinizmcileri not ediyorum yanniz, baska topiclerde "ama esitlik???!!! :'((((((((" diyene direk yollicam bu topicten

http://www.youtube.com/watch?v=5brR14OGWUU&feature=related

zorunlu askerlik moral faggotry nin turnusol kagididir patide :D
Mesaj tarihi:
of allahım argümanlar çok kötü
devlet eğitim vermek istese okul yoluyla da gider verir, ordu eğitim yuvası falan değildir, zorla silah altına alınmamızı da bu eğitim meşru kılamaz çünkü başka şekilde çok daha etkin şekilde verilebilir vs vs vs vs
Mesaj tarihi:
Viktor said:

zorunlu askerlik yasasi varmi?

var

otomatik olarak muhalifsin goruslerinle zorunlu askerlige

bize ne yani sen yapmak istemiyor zamanin harcaniyorsa, kur bir STK ugras, ben yaptim faydali diyen adama "bize ne" demek muhalif pozisyonundayken komik kaciyro cunki adamin herhangi bir sorunu yok sistemle, sorunu olan sensin lol

o zaman benim istemediğim şeyi bana dayatmış oluyosun haliyle tepkimi veririm. Sistemle sorunu olmayan adam sistem değişince de istediği gibi gider askere yapar.

"Adam çok şey öğrendiyse bana ne benim o konuda açığım yok beni zorluyolar" demek de normal haliyle.

1924^tü yanlış hatırlamıyorsam askerlik yasasının çıkış tarihi. Bi düşünün bakalım 90 senedir değişen bişey olmadı mı?
Mesaj tarihi:
Şimdi olay şu:

http://forum.paticik.com/read.php?13,4012267,4013699#msg-4013699

sg-1 said:

profesyonel askerliği sadece savaşmak zannedenler mi var aramızda?

şu bir gerçek, eğitimli sınıf diyebileceğimiz 4 yıllık fakülte mezunlarından askere gidenlerin çoğu askerlik denilen kapsamda KENDİLERİNİ geliştirecek hiçbirşey yapmazlar, doğrudur.

olay şu ki, siz askere kendinizi geliştirin diye gitmiyorsunuz zaten.
Sizin askerliğinizin bir amacı askeriyenin öyle ya da böyle sizin uzmanlığınızdan faydalanmak istemesi.
Yığınla kantinci örneği, çaycı örneği verebilirsiniz, haklı olursunuz, ben herkesin bu amaca hizmet edeceğini söylemiyorum zaten. Ama askeriyenin eğitim okullarında ders veren doktoralılar var, asteğmen. Birliğin mali hesaplarını tutan maliye mezunları var, birliğe inşaat yapan inşaat mühendisleri var. Belki yüzdeye vurunca oranları az, zaten iş de sizde değil, sizden faydalanmak isteyen akıl fikir sahibi komutanlarınızdan geçiyor.
Sizin askerde olmanızın ikinci bir amacı da alakasız işler yapanların olayı. O durumda ordu sizin hayat görüşünüzü kullanıyor, öğrendiklerinizi değil de tecrübelerinizi değerlendiriyor bir bakıma. Çünkü, gittiğinizde de göreceksiniz, türkiye bir cahiller ülkesi. Ve sizin o insanlara verebilecek, hayata bakış açısı kazandıracak o kadar büyük fark ve tecrübeniz var ki, bazen aranızdaki farkın himalayalar kadar olduğunu göreceksiniz.
Evet, kendinizi teknik yönden geliştiremezsiniz, ama hiç olmazsa bu ülkenin bir başka ferdine, pekçok ferdine eğitimin arttığı yerde dünyanın ve türkiyenin nasıl göründüğünü anlatabilirsiniz.
Hatta belki siz de onlardan birşeyler kaparak hayata onların gözünden bakmayı öğrenebilirsiniz.

Yani aslında, inanın bana, o yaşadığınız günleri asla unutmayacaksınız, çünkü bir daha öyle olaylar yaşamak, öyle insanlar tanımak için hiç fırsatınız olmayacak. Nizamiyeden girmek ve nizamiyeden çıkmak milattan önce ve milattan sonra gibi neredeyse.

Bir de bunlar var:

http://forum.paticik.com/read.php?13,4012267,page=1#msg-4012267

http://forum.paticik.com/read.php?13,1801768,page=1

http://forum.paticik.com/read.php?13,4006576,4006621#msg-4006576

özlemişim c/p yapmayı.
o diil de patideki kısırdöngüyü seviyorum, başlığa cevabımı başlık açılmadan aylar önce vermişim gibi oluyor, doktor brown'un marty'e mektubu gibi.
Mesaj tarihi:
Rewendor said:

Viktor said:

zorunlu askerlik yasasi varmi?

var

otomatik olarak muhalifsin goruslerinle zorunlu askerlige

bize ne yani sen yapmak istemiyor zamanin harcaniyorsa, kur bir STK ugras, ben yaptim faydali diyen adama "bize ne" demek muhalif pozisyonundayken komik kaciyro cunki adamin herhangi bir sorunu yok sistemle, sorunu olan sensin lol

o zaman benim istemediğim şeyi bana dayatmış oluyosun haliyle tepkimi veririm. Sistemle sorunu olmayan adam sistem değişince de istediği gibi gider askere yapar.

"Adam çok şey öğrendiyse bana ne benim o konuda açığım yok beni zorluyolar" demek de normal haliyle.

1924^tü yanlış hatırlamıyorsam askerlik yasasının çıkış tarihi. Bi düşünün bakalım 90 senedir değişen bişey olmadı mı?

devlet , sistem, duzen bunu gerektiriyor cunki onu algiliyamiyorsun

develtin zor kullanma hakki dunyanin her yerinde vardir, develtsiz duzen pesinde degilse "zor kullaniyorlar uhu uhu ben istemiyorum ama" diye agliyamassin

bende vergi vermek istemiyorum, dunyada sifir vergi alan devlet varmi? yok

gumruksuz mal sokmak istiyorum, gumrugu olmiyan devlet varmi? yok

devletler zor kullanma yetkisini elinde bulunduran mesru kurumlardir, hukuk develtlerinde aysalar develtin nerelerde zor kullanabilicegini nerelerde daha ileri gidemiyicegini belirler

T.C. vatandasi olarak yasalar kapsaminda devletin bu zor kullanma hakkini tanimis ve kabul etmissindir, yarin develt gelir "yol yapicam al paran" der evini kamulastirir anca parani vermez veya arazini kamu yararina kullanmadigini ispatlarsan itiraz edebilirsin

seferberlik halinde cat diye arabana el koyar gene hicbirsey yapamassin, bunlar devletle olan vatandaslik bagin surdugu surece tamamen normal seylerdir

bu kisim herkese geliyor

eger zor kullanimindansa sikayet nedeni; yasalari ve vatandaslik baginin geregini biliyorsun, cikarsin vatandasliktan kimse seni vatandasliga zorlamiyor, askerlik hizmeti olmiyan bir ulkenin vatandasligina gecersin

"ama boyle bir imkanim/sansim yok!!" diye cevap vericek olanlara

insanlar hani esit degildi?

doguda dogup bedelliye parasi yetmiyen/ egitimsiz adam senle esit degil

sende avrupada dogup askerlik yapmiyan adamla esit dogmadin, T.C. hudutlari icinde dogdun

"e dogudak iadam calissaydi okusaydi kendini gelsitirseydi, banane?"

sende okusaydin kendini gelsitirseydin yurt disinda calisip vatandaslik alsaydin veya dovizli askerlik yapsaydin

malum insanlar esit degil

http://www.trumix.com/graphics/podcast/web/19352.gif
Mesaj tarihi:
devlet, sistem ve düzen bunu gerektirmiyor Viktor, ezbere dayatmalar bunu gerektiriyor sadece.

Bu arada yurtdışına gidip çalışacak da okuyacak da imkanım var merak etme, gidip orada dövizli yapmıyorsam kişisel tercihimden dolayı.
Mesaj tarihi:
shipitducy said:

gitmiyor herkes ya. sikma sen canini.

valla ben sizi askere gönderme meraklısı değilim zaten de, askerden yırtabileceğinizi sanmıyorum ölene kadar. Yasal sınırların içinde olmadığı sürece askere gitmemek diye birşey yok. Gün gelir gidersiniz yani, dikkatli olun.
Mesaj tarihi:
evet, amerika, ingiltere, avrupa falan hep anarşi içinde askerlik yok diye :(

oysa bizim ülke tarihiyle yaşıt ellenmemiş askerlik kanunumuz son derece medeni ve çağdaş olduğu için bizi anarşiden koruyo :(

devletin vergi almasıyla gümrüğüyle askerlik de aynı ayarda hatta :(

Hayır madem demogoji yapacaksınız 2 dk düşünerek yapın da mantıklı olsun, karşınızdakine olmasa da kendi aklınıza zekanıza saygınız olsun.
Mesaj tarihi:
makina muhendisinden sosyoloji ogrenmiycem aga

vergi ile askerlik hizmeti ayni seydir, odemek/yapmak istemiyorsan vatandasliktan cikarsin

bazi ulkelerde zorunlu askerlik avrdir bazi ulkelerde yoktur, ekonomik durum ile ulkenin diplomatik konumuna bakar, zengin ulkedir sakat bolgededir israil gibi kizli erkekli essek gibi yaparsin

zengin ulkedir, bariscil bolgededir yapmassin oh kebap

fakir ulkedir, somurgedir baska bi ulke gelip onu korur

dunya savasinda fail vermis ulkedir ordu kuramaz oh yan gel yat

turkiyedede olmasin diyorsan STK kurar fikrini yayar hukumete / genelkurmaya baski yaparsin ancak ulkenin imkanalri ile ilgilidir bu, bende turkiye uzaya roket gondersin, ucak gemisi alsin veya asgari ucreti 2000 liraya cikarsin memur maaslarina %30 zam yapsin derim, ne yazikki istekler olanaklarla sinirlidir devletin bir butcesi var, kapicinin oglunun "osman amcanin oglunda pireysiteysin avr, benim niye pireysiteysinim yok" demesi gibi birseydir bu veya "mehmeti babasi liseye yolluyor, ben niye ilkogreitm bitince calismak zorundayim" gibi biseydir

ama su forumda zorunlu askerlige karsi cikan argumanlarin hicbirinde bu bilinc yok, olanaklari bilmeden bol kepceden atip tutuyoruz, kucukken bakkalin ogluna "babanla kolalari icip icip para vermiyorsunuz ne kebap is" demek gibi

o yuzden en eglenceli topicler bunlar oluyor

genelkurmay prof a gecicez dedigi halde herkes pro askerlik gelsin diyor

universite mezunalri 15 ay hayatimdan clainiyro diyor 5 ay kebap yapicagi halde

sonra esitlik masaya yatiyor, avrupadaki adam yapmiyor biz niye yapalim esitiz ama dogudaki adam fakir olan yapsin esit degiliz

sonra bu birey askere gidiyor geliyor ve bu dusuncelerin hepsini yutuyor, biz yaptik bizden sonrakilerde yapsina donuyor is

askere gitmeyip askerlik hizmetini savunan varmi benden baska?

yok

sugarcoat kasmayin, anlamadiginiz sosyoloji konularina, politikaya girmeyin

acik acik "popom yemiyor, rahata alisik biriyim zoruma gidiyor" diyin eyvallah diyelim, diyen adamlarda var saygi duyarim

ama gelipte sakat bir dusunceyi daha sakat dusuncelerle destekleyip degerler arkasina saklanmayin

pro askelrik gelicek dendigi halde hala "pro askerlik gelsin (daha dogrusu ben gidene kadar gelsin)" moduna girmeyin

bu ulkede askere britek siz gitmiyorsunuz, her erkek gidiyor

kamu hizmeti a.k.a. su anda herkeze zorunlu

anayasada ve insan haklari evrensel bildirgesinde esitlik ilkesi var, parayi veriyim yirtiyim adam tutuyim benim yerime yapsin filan yok

kazik kadar universite mezunlarinin hala bu cukurda debelendigini gormek uzucu, buyuyun biraz
Mesaj tarihi:
Viktor said:

vır vır vır vır vır

vır vır vır

vırvır vır vır vır

Ya aganim iyi güzel de bütün bunlar benim ülkemde niye zorunlu hizmet olmadığını açıklıyor mu? Getirsinler.
Mesaj tarihi:
cogu ulkenin eskiden uyguladigi bir politikadir zaten o

islam hukukunda cizye vardir misal, osmanli uygulamistir, gayrimuslimlerin askere gitmeme karsiligi verdigi bas vergisidir

bas vergilerinin adaletsizligi odeme gucu olmiyana iki secenek sunmasidir

1-)ode
2-)cezai yaptirim

osmanlida cizye odiyemiyen gayrimuslim ya islami kabul edicek ve askerlik hizmetini yapmis yada sallandirilmistir

islahat fermani ile hristiyanalrada zorunlu askerlik gelmis ancak hem musluman hem hristiyanalra "bedel-i nakdi" odeyip muaf tutulma hakki taninmsitir (80 mecidiye gibi biseydi, savaslar arttikca giderek artmistir en son sanirim 3 katina filan cikiyordu) bunun yaninda istanbul vatandaslari komple askerlikten muaf

burda ters olan esitlik ilkesidir, esitlik ilkesi geregi bas vergisi alamassin, vergi yararlandigin bir kamu hizmetinden yararlanma bedelindir, zaten kamu guvenligi icin devlet senden vergi alir

bedelli ile bedelsiz bir arada olmuyor yani, ha isterlerse koyalar deprem yuzunden kondugunda kimse ses cikarmadi ama butce acigi kapamak icin heleki gelir adaletsizligi bu kadar yuksekken ve teror devam ediyorken toplumda kapanamiycak yaralar acar bu

en guzeli profesyonel, zaten gecicekler yani bunu tartismaya gerek yok asamali asamali geciliyor

eskiye kiyasla sehit haberlerine bakin, cogu ucretli uzman asker, yavas yavas zorunlu tek asker birakmiycaklar bolgede ama birdenbire uzaydan 100.000 profesyonel asker ile onlarin maaslari inmiycek

heleki zorunlu askerligin butceye takviye icin gundeme geldigi bir zamanda profesyoneli tartismak komik yani :p
Mesaj tarihi:
oha burda askerliği savunan insanlar var,
viktor, bi git gör abicim
gelince göreyim seni savunuyor musun hala
hatta dur, 6. gün bi şekilde patiye msg at
bak 5 ay demıyorum
6.gün.

Dünyanın en gereksiz, gerizekalı sistemidir şu anda yaptığımız. Kalkıpta bana onu savunmayın, zorunlu diye, babalarımız yapıp unuttu diye
bizim evlatlarımızın aynı boktan müzdarip olmasına gerek yok.

Askere gitmek gerçekten çok çok çok zor bir karar. Ölmek sorun değil,
ya sakat kalırsan?
ne için diye sorgulayacak mısın?
Söylim sana ne için olduğunu, iki şarlatanın villasında içtiği martini için
hayatını karartacaksın bunun için.
Çalınan zamandan bahsetmiyorum ben, gidip kafa dinliyorsun işte
sorun, hayatının çalınabilecek olması.
Evet yolda yürürkende sakat kalabilirsin ama yolda kendi iradenle yürürsün,
orada irade diye birşey yok. bildiğin "bok" yoluna gidersin. Arkandan 3 gün ağlarlar, sonra ailen dışında herkez unutur ölenle ölünmez diye,
insanlar kopan bacagını tesellı etmeye gelır, acını paylasıyoruz der
akşam konsere gidip hoppada zıppada oynarlar.
( olması gereken de bu, ama işin boktanlığını gösteriyorum sadece )

Hayatın kararır hayatın, onu geçtim
Hayatın boyunca öğrendiğin herşeye ters gelir askerlik.
Gidip geldikten sonra değişirsin,
ne kız arkadaşının tantanası umrunda olur
ne senden bişi isteyen bir büyüğünü patronunu sallarsın
ne de herhangi birşey seni korkutur.
umurunda olmaz umurunda, vatanmış milletmiş umurunda olmaz.
Öyle pis bişeydir ki, şu hayatta ki en önemli şeyini elinden alır, üstüne geri kalan tutunabileceğin herşeyi yok eder.

Bu yüzden askere gitmeyene kız vermezler ya, gitmeyen adam duygusal falan olur, romantik böyle sanki önemliymiş gibi.
Ya da ne bileyim, esaslı vatansever olabilir, ya da milletine aşık bir adam.
Vatansever adam askeriyeyi sevemez zaten, yaptığın 5 ay 5 gün askerliğin 4 ayı külliyen zarar çünkü vatana,
millet desen, bu millet bu vatandan temizlenmedikçe, bu vatan kurtuluşu bulamaz derim.
Niye?
git de gör.
Bide cevap vericeksen, şu saçma sapan gifleri koyma lütfen, ergen tripleri sinirimi bozuyor.
  • Yeni Oluştur...