goldbären Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 hatta bedelli askerlik şöyle olsun, çok zenginler parayla asker tutsun biz de 6-15 ay gidip kapılarında nöbet bekleyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 askerlik dediğin 2 ay olmalı, bir birey 2 ayda tpyekün savaş durumunda ne yapacağını öğrenir ha lisans mezununa 6 ay diye direltiliyorsa kalan 4 ayda da sosyal hizmet verme hakkımız olsun böylece orduda boş boş dolaşan okuyacağı bütün kitapları askerlikden önce okumuş izleyeceğiz bütün filmleri askerlikden önce izlemiş belirli kültür seviyesine erişmiş kişiler de karargahda çürümez devletin kamusal bütçe harcamalarına katkıda bulunur mesela ben 4 ay dış ticaret müsteşarlığında çalışsaydım mesela para da istemem en azından iş d eneyimim olurdu.. yeni mezunlar iş deneyimi olmadan çıkıyor okullardan eğer bazı insanların götü yiyorsa koyarlar sosyal hizmeti hem yeni mezunlar iş deneyimi sahibi olur hem devlet bütçesine katkıda bulunulur muhasebat.gov.tr burada merkezi yönetim bütçesine bir göz atın derim sosyal hizmetin bütçeye oalcağı katkıyı en iyi buradan görürsünüz askerlik 2 aydır kalan zaman etkinsiz,verimsi ve bu bağlamda kayıp zamandır "FAKİRLER ÖLSÜN RERÖRE" diye çemkirene kadar yapıcı bir şeylerle gelin, incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerle gelmeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 RRa said: ya o kırmızı olmayanlar savaşmı görmüş ki finlandiya ne savaşı görmüş allah aşkına tarihlerinde ne var şurda tarihinde savaş var diyebileceğim adam gibi tek ülke heralde italyadır http://englishrussia.com/images/stalin_clown.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 kolombiya en iyi örnek olabilir TR'deki teröre benzer oldukları için adları da FARC'dır. FARC ideoloji üzerine kurulan bir terör örgütüdür. (Marksist Leninist) alıntı: From 1999 to 2008 the FARC-EP, together with the ELN guerrilla group, was estimated to control up to 40% of the territory in Colombia. The largest concentrations of FARC-EP guerrillas are believed to be hiding throughout the southeastern parts of Colombia's 500,000 square kilometers (193,000 square miles) of jungle and in the plains at the base of the Andean mountains. * şimdi şu durumda olmamamızın tek sebebi askerdir tabii ki, işlerini iyi yaparlar ve Türk halkının tek güvencesi de Türk askeridir. Rambo arkadaşalarımızın anlamadığı veya ben yaptım siz de yapın lancıların da anlamadığı durum teröre karşı mücadele eden birimler istihbarat desteklidir ve 50%'si zaten profesyoneldir. Geri kalanlar da uzun dönem komandolar veya kalkan olarak kullanılan nöbet tutan askerlerdir. Bedelli askerlik yapmak isteyen adam zaten ülkesini savunmak için can vermeye hazır olsa da canı 3 liralık adamdır. (yani harcanır arazide) Bu adama silah kullanmayı öğretsen de araziyi öğretsen de zaten 2 ay sonra terhis olucağı için sadece yaptığın kaynak harcamaktır... Sosyal hizmet olarak yapmak bence en mantıklısı, en azından batıda yaşıyan her Türk erkeği 3 ay doğuda sosyal hizmet versin. Ne bileyim tiyatro oyunu oynasın hafta 3 gün, müzik yapsın, öğretmen olsun, ana okulu öğretmenliği yapsın, sivil toplum örgütlerinde çalışsın... Bunları yapamayan da askere gitsin zaten? Askere gelen tuvalet adabı bile bilmeyen, okuma-yazması olmayan adamın; 10 sene sonraki çocukları en azından sosyal hizmet kapsamında bile okuma-yazmayı öğrenebilir bundan 10 sene sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 BabacumMostors said: böylece orduda boş boş dolaşan okuyacağı bütün kitapları askerlikden önce okumuş izleyeceği bütün filmleri askerlikden önce izlemiş belirli kültür seviyesine erişmiş kişiler C C C Crictical.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 askere gidip okuma yazma bilmiyen adami egitiyorlar zaten sosyal hizmet vicdani retciler icin var, seni alip "al baba duydum makina muhendisiymissin, bu fabrika senin islet" diye goturmuyorlar, eline silah almadan veya uniforma giymeden askerlik yapiyorsun surda bedelli istiyen veya askerlik karsiti olan adamlarin %99 u tembellikten ve rahat bozulmasin diye bunu istiyor, sosyal hizmet geldi hastanede tuvalet temizlicen, sokaktan cop toplican, otoyol yapican, ormanlik arazide yabani ot yolup agac ilaclican, itfayecilik oynican, hastabakicilik yapican simdi allah askina kislada hergun spor yapip sonrasinda yangelip yatmak arada nobet tutmakmi daha kolay yoksa amele gibi calismakmi? gelelim sosyal hizmeti patlatan 2. nedene gecen samsun itfayasi sinav yapti, 3000 universite mezunumu basvurmus haberlere filan cikti, adam ikstisat bitirmis ipe tirmanmaya calisiyor filan sosyal hizmet ortasinifin guclu oldugu, gelir dagilimin adaletli oldugu ulkelerde insanlarin begenmeyip yapmadigi islere adam bulmak icin var, turkiyede ise ne is olsun yeterki yapiyim diyen yiginla adam issiz geziyor ama is yok profesyonel askerlikte buda gelismis ulkelerin karsiliyabildigi bir luks iste paramzi olsun bizde karsilariz, 2020-2030 arasi gecis olur su an projeleri filan hazirlaniyor zaten genelkurmay tarafindan ha tabi gercekten ulke gencliginin selametini dusundugu icin pro askerlik gelsin diyen adamlara bu, ben yirtiyim gerisi umrumda degil diyenlere MJ hediye ediyorum http://i24.photobucket.com/albums/c35/DH2K5/moonwalker.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Viktor said: sosyal hizmet vicdani retciler icin var, seni alip "al baba duydum makina muhendisiymissin, bu fabrika senin islet" diye goturmuyorlar, eline silah almadan veya uniforma giymeden askerlik yapiyorsun Bu nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 zorunlu askerligin oldugu gelismis ulkelerde olan birsey heyecanlanma bizde yok tabi eheuheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 tamam ortasınıfı gelişmiş ülkelerde dediğin gibi oluyor bu sosyal hizmet türkiyede ise başka bir sorun var, türkiyedeki okullardan direk çıkan adamın yeteri akdar iş tecrübesi olamdığı için işe giremeyebiliyor. benim sosyal hizmetten kastım mesleğine uygun yerleştirilmesi.. mühendis adama tuvalet temzilettirmemek tam tersi makine mühendisiyse MKE de mesela mesleki uygulama yapabileceği bir pozisyonda askerliğini yapması al mesela ben iktisat mezunu olarak insnalar ya bankacı ya da muhsebeci gözüyle bakıyor ama zorunlu hizmet olarak stajyer gi i imkb de, çeşitli müsteşarlıklarda görev alsam fena mı olurdu? zaten sosyal hizmet oalrak 4 yıllık üniversite mezununa tuvalet temzilettirirlerse ayıp ya.. ben ortaokuldaydım bildiğin vasıfsız çalışandım temizlerdim.. ama bugün gelip bana tuvalet temzile demesinler.. hani benden önce bana zaman ayırıp ders veren proflara ayıp piyasada ciddi bir yetişmiş eleman sıkıntısı var, hangi iş ilanına baksan 2 yıl tecrübe diyor SAP progarmı diyor onu diyor bunu diyor e tamada bu istedikleri şeyler üniversiteden yeni mezun adamın bileceği şeyler olmuyıor.. "operasyonel deneyim" arıyorlar.. sosyal bilimler mezunu biri bu tarz bir deneyimi eğer bulaiblirse lisans öğrenimi sırasında stajlarla bulailbir ki herkes de staj yeri bulamıyor hani türkiye koşullarına özel çözümler geliştirmek lazım, sosyal hizmeti de bu bağlamda değerlendirmeliyiz açıkcası ben 2 senedir askerliğe gitmek istiyorum, okul bitti "tükseğini hemen yap askerden gleince zoırlanırsın" dediler geçen yaz gidecektim doktora bil hz kabulüm geldi kayıt dondurma işi için geç kaldım e bu yaz giderim diyordum şidmi iyi kötü bir işe girdim 2016 ya kadar tecil var iş deneyimi elde edeyim askere gider gelir gerekirse iş değiştiririm diyorum ama 6 ay olması çok büyük zaman kaybı.. 2 ay askerlik öğretecekler 4 ay da mahkum yapacaklar beni.. boncuktan kuş zeytin çekirdeğinden tespih yaparak el ii becerimi geliştireiblirim bak.. ulan zaten el akdar sıska adamım adam ben,i askere alsa verse piyade tüfeğini zar zor taşıyacağım anca mayın eşşeği gibi salarlar mayın tarlasına orada iş görürüm.. bak hesap kitap bidiğimden kandütinci e oaliblirim haa.. "kanka sana fantam 9 kuruşa" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Aman dikkatli yazalım.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 bedelli askerlik çıkmaz boşuna ümitlenmeyin. yani hadi çıktı diyelim, maddi durumu "çok çok kötü" olmayan herkes bankadan kredi alır, onu bunu satar o parayı denkleştirir. askere gidecek adam kalmaz. gerçekten en fakirlerin askerlik yaptığı bir ülke oluruz. ayrıca ben yaptm herkes yapsın zaaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Devletin mayın eeşeğine de ihtiyacı var :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 üreticiyi tüketi yapmanın en iyi yoludur zorunlu askerlik.. vergi verip üreten çalışan adamı al yemek ver maaş ver eğit vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Askerlik iyidir yapın bitsin sonra ağlayanlara "Askerlik iyidir yapın bitsin" yazarsınız :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 ya da askerlikten muaf olup, gidecek olanlar icin sosyolojik tezlerle askerligi yuceltin. "ulus devletin kaynagi ordu dur, her birey asker olmalidir sonra vatanda$ olur" gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 her türk asker doğar ama neden bilmiyoruz. ille de savaşıcam diyosan, silah sıkmak yerine teknolojik araştırma yap, silah yap uçak yap geliştir ordunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 drafting yane zorunlu askelrigin olmamasi demek ordusuzluk demek degil gozunuzu seviyim ya profesyonel orduya gecmek demek en son rusyada bi karar cikti mesela orduda askerler yemek yapmicak temizlik yapmicak profesyonel sirketlere devrediyolar bu isleri onun yerine ordu ufaltilif masraflar azaltilcak bu arada amerikada olenler zenci uzadogulu diyen adama baya guldum cogu universite okumak icin ordunun burs imkanlarini kullanmak isteyen insanlar cunku orda profesyonel ordu gel 2 sene asker ol uniersite asrafini ben karsiliyim gibi programlar sunuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demode Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Bende bedelli bekleyenlerdenim.... Ama yarın yapılacak Erdoğan-Başbuğ görüşmesinden olumlu sonuç çıkmayacak. Başbuğ döneminde bedelli askerlik bekleyen varsa unutabilir. İçimdekini dökmek istiyorum:Açıköğretim denen sistemi kim kurduysa kafam .irsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Evet son sayfaları şöyle bir okudum. Çok güzel tartışma dönmüş. RRa'a bazı laflar hazırladım. Söleyebiliyorum ben korktuğumu. Bi tarafım titriyo korkudan. Ben oradaki aşırı disipline, ego tatminlerine, eziyetlere ve daha da önemlisi tüm bu zorunlu askerliğin mantıksızlığına katlanamam. Hayatta kalamam. Zaten çok zayıf bir adamım elim silah tutmaz, babacum gibi. Anca orduyu geliştirirlerse robotları kontrol ederim uzaktan kumandayla falan. Ben zaten antidepresan falan kullanıyorum ne zamandır, şu halde kendimi öldürmeyi düşündüm defalarca. Çözüm mü, değil. Ama bıkabiliyor insan acı çekmekten. Gidip de askerde itin bi tarafına sokulmaya katlanamam ki. Kaldırmaz benim psikolojim. Ya içimde insanlık namına ne varsa ölmüş olarak dönerim, ya da koğuşta kendimi asarım. Ne gerek var böyle şeyler yaşamaya? Profesyonel orduya şu anda da geçilebilir. Ekonomik güç falan hikaye. Zaten şu anki profesyonel ordunun dışındaki zorunlu askerlik hedesine tonla kaynak harcanıyor. Zorunluyu kaldırıp profesyonel askerlik başlattın mı o kaynağın yarısı, yeterli miktarda asker işe almaya yeter. Ayrıca işsizlere işgücü sağlanmış olur. Eğitim askerde verilmez. Başta veremediğin eğitimiaskerde vermeye çalışmak komiktir. O parayı eğitime harca, sonraki nesillerin hepsi daha eğitimli çıksın da askere okuma yazma bilmeden gelecek adam zaten kalmasın. Sadece savaş anında ne yapacağını ve silah kullanmayı 2 ayda çok rahat öğretirsin, ayrıca bunu kamp halinde yapman da şart değildir. Disiplin falan diyip yine komik olmayın, zira savaş sırasında komutanının sözünün dinlemezse öleceğini bilecek kadar akıllıdır zaten okumuş insanlar. Hani bedelli olmasa da okumuş olana böyle bir sistem getirilebilir. Ayrıca vicdani olarak da bir insana zorla bir başka insanı öldürmeyi öğretmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hatta çok korkunç buluyorum. Sadece kendi rahatım değil hem vicdani olarak hem de mantıksal olarak yanlış bulduğum için karşıym. Ayrıca anayasanın eşitlik ilkesi diyenlere de gülüyorum, bedelli askerliğe gelene kadar yığınla eşitlik ihlali var. Önce onlarla uğraşsınlar. Ondan sonra okumuş parlak gençleri doğuya gönderip ölümle burun buruna bırakmaya kasarlar. Aslında mantıklı, ne kadar cahil o kadar oy. Ne kadar az okumuş, aydın adam o kadar oy. E yolla üni mezunlarını doğuya, kalkan olarak kullan. Oylar hep sana hep sana gelsin. Ordu içi kadrolaşaları tamamlanınca bu planı uygulamaya geçirebilirler bence. PS: Son kısım trolldü, anlamayıp rage'e girerseniz diye söyleyeyim dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Ulan herkesin psikolojisi bozuk, naapıyosunuz bu kadar anlamıyorum arkadaş. Yaz okuluna ders bırakmaktan ağır neyiniz var antidepressan falan? -özel durumları olanları ayrı tuttum- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 demode güncellemeden önce yazdığını bir açıklayıversene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Yetiştirilme tarzıyla ilgili biraz ya. Ebeveyn hatası. Tüm hata onlarda değil de, daha farklı yetiştirseler ruhsal açıdan daha sağlıklı olurdum heralde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Yakında kilit gelir. Yoksa forumu bağlayıcı, mahkemelik, savcılık laflar söyleniyo... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 nileppezdel said: Yetiştirilme tarzıyla ilgili biraz ya. Ebeveyn hatası. Tüm hata onlarda değil de, daha farklı yetiştirseler ruhsal açıdan daha sağlıklı olurdum heralde :) askerde duzeltirler seni askerden gelmis led zeppelin in duzeldigini goren patilerin coguda heralde pro militarist olur minnettar kalirlar orduya bence diren sen askerde, bak patinin selameti icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2010 Kaçacağım zaten be ne askeri. Ayrıca savcılığın gelecek olması da ülkemizin anayasasının ne kadar "f word here" olduğunun göstergesidir. Düşünce ve ifade özgürlüğü yok. Yazık yani. Anayasanın eşitlik ilkesine ters diye bedelliyi eleştirenler askerlik sistemini eleştirmenin bile suç sayılması gibi trajikomik yasaları eleştirsinler önce Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar