Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
axedice said:

Bedelli çıkacaksa gerekise şeriat gelsin, anayasanın ilk üç maddesi değişsin.

Osmanlıda askerlik var mıydı?

6 sene idi zorunlu akserlik osmanlida asdfasfdf

ustune 14 mu 16 senemi ne yedek asker sayiliyordun, yedek askerler her sene 1 ay egitime gitmek zorundaydi

enteresan olan o donem iktidara gelmeden ittihatcilari saksakliyan istanbul aydinlarinin birden ittihatci dusmani olma sebebi

ittihatcilar iktidara gelene kadar istanbullulara zorunlu askerlik yoktu, esitlik hede hodo diye ittihatcilar istanbul elitlerinide silah altina alininca cok bikbik ettiler

tarih tekerrurden ibarettir ehuehu

gerci simdi her 5 senede bir savas filan yok filan, askere gidenlerin %99 u saglam geri geliyor, 1870-1922 arasi bu oran %43 mu ne, oda evine donuyorsun aile kuruyorsun 1 sene sonra zaptiye geliyor "yuru balkanlarda savas cikti gidiyorsun" diye, bir sans geri donmeyi basardin hoop 1. dunya savasi cikiyor yuru canakkaleye, ordan donmeyi basardin diyelim hooop sakaryaya
Mesaj tarihi:
Viktor said:

axedice said:

Bedelli çıkacaksa gerekise şeriat gelsin, anayasanın ilk üç maddesi değişsin.

Osmanlıda askerlik var mıydı?

6 sene idi zorunlu akserlik osmanlida asdfasfdf

ustune 14 mu 16 senemi ne yedek asker sayiliyordun, yedek askerler her sene 1 ay egitime gitmek zorundaydi

enteresan olan o donem iktidara gelmeden ittihatcilari saksakliyan istanbul aydinlarinin birden ittihatci dusmani olma sebebi

ittihatcilar iktidara gelene kadar istanbullulara zorunlu askerlik yoktu, esitlik hede hodo diye ittihatcilar istanbul elitlerinide silah altina alininca cok bikbik ettiler

tarih tekerrurden ibarettir ehuehu

sdfgsdfdsfsf hippilerin de vietnam savaşına askere alınmamak için karşı çıktığı, draftin kaldırılmasıyla savaş karşıtlığının kesildiğini duymuştum (tu)
Mesaj tarihi:
Osmanlıyı geçelim o zaman.

Araplarda askerlik var mı? Madem ortadoğudasınız isveçte değil argümanları geliyor, o zaman aynı coğrafyanın insanıyla ölçelim kendimizi. Ki araplar büyük medeniyet, bedelli kalkarsa araplara hayran olabilirim.
Mesaj tarihi:
Abimmmm. Saygıyla eğiliyorum... (Yılmaz ÖZDİL)

Anlamadığım şu... Kaç paraysa ödeyeceksek, niye “er” oluyoruz?

Hem papelleri sayacaksın.

Hem en altta kalacaksın.

Adalet mi bu?

2 bin dolar fazla verip, albay olmak istiyorum belki... Parasıyla değil mi?

¡

Yapılacaksa, tam yapılsın.

Tarifesi yayınlansın...

Yüzbaşı, adı üstünde, yüz dolar.

Binbaşı, bin dolar.

¡

Ya general?

Hepsini içeri tıkıyorlar, paramızla rezil olacak kadar keriz değiliz herhalde!

¡

Peşin peşin tezkere...

Taksit taksit ödensin.

2 al, 1 öde kampanyası yapılsın.

İki biraderin biri bedavaya gelsin.

Bonus’la teşvik edilsin...

En az üç gönderene, F16’yla yemin törenine gidiş-dönüş bileti verilsin.

¡

Durumu iyi olan kombine alsın.

Kendi gitmesin.

Çocuğu gitmesin.

Torunu da gitmesin.

¡

- Askerliği nerde yaptın?

- Locada.

¡

Tankçı, topçu meşakkatli; yeni sınıflar oluşturulsun mesela... “Bokumda boncuk var tümeni” kurulsun. “Babam sağolsun tugayı” kurulsun. Parası hangisine yetiyorsa, oraya gitsin.

¡

İlla da gidilmesin zaten...

İsteyen, kendi yerine adam göndersin.

Vatanını çok seven, iki tane göndersin.

“Çok yurtsever insandır, hayır için her sene birini gönderir” filan...

Bi bölük gönderene, madalya verilsin.

¡

Daha olmadı...

“Tırışkadan ameliyatla dikiş attıranlar vakfı” kurulsun. Zeki çocuklara askerlikten sıyırma bursu verilsin... E hem aklı yok, hem parası, marş marş, askere onlar gitsin
Mesaj tarihi:
cehalletten fışkırıpta bide milleti bilmemezlikle suçlayanlara;
israilde askerlik zorunlu hemde bayanlarıda alıyorlar.
bedelli askerlik, anayasanın eşitlik maddesine aykırıdır.
benim burda konuştuğumuz gibi yazmama oha oha diyen arkadaşda iki oha arasına virgül koysun ondan sonra türkçeyi biliyorum ayaklarına yatsın.

şurda bi konuyu iki dk adam gibi tartışamıyoruz haklı da olabilirsin haksızda olabilirsin insanların ne söylediğini anlamaya çalışmak yerine halen kendi fikrini karşı tarafa kabul ettirme derdindesin.

bazıları birşeyi ezberlemiş zaten; birisi vatan diyorsa, bayrak diyorsa, ecdad diyorsa milliyetçidir. ananın bacının namusu diyorsa geri kafalıdır. dimi?

çok merak ediyorum bu arkadaşlar seçimlerde kime oy veriyor, benim partimi duysalar acaba ne tepki verirler. geçtim bunuda.

her işte olduğu gibi askerlikte de kötü şeyler olduğu gibi iyi şeylerde vardır. ben burda bi nebzede olsa bilmediğiniz o iyi yanları size söylemeye çalışıyorum.

şuanda hanginizin, hangimizin 180 tane arkadaşı var? her gün görüştüğü? askerlik son derece sosyal bir yaşamdır. benim hergün selam verdiğim ayak üstü üç beş kelam ettiğim 180 civarı arkadaşım vardı askerdeyken. genelde askerler 3 erli 5 erli gruplar halinde otururlar laflarlar. ben herkeze 5er dk bakardım sohbetlerine ortak olur dolaşmaya devam ederdim akşamları güzel vakit geçerdi.

lig tv de maçlarımızı izlerdik, her akşam ps pesde en az bir arkadaşla maç yapardım nöbet vakti gelsin die pesde vakit geçirirdik.

şimdi arkadaşlarla bi biraraya gelip pes atalım diyoruz nerdeee hergün birinin işi çıkıyor zaten 8 den önce müsait olamıyorum ama askerde öyle mi o sosyal ortamı herdk yakalayabiliyorsun.

hadi sen ben o için fazla önemli değil bu iş canım sosyalleşmek mi istiyor çıkarım nişantaşına arkadaşlarımla. ama urfanın köyündeki adam naapsın. 15 haneli köyün çocuğu naapsın? daha öncede söyledim birşey konuşurken kendi menfaatlerinizi bir kenara bırakıp tüm millet ve halk adına düşüncenizi ifade etmeye çalışın.

son olarakta keşke bitanenizde yusuf yusuf oluyorum bedelli çıksın diyecek cesareti gösterseydi.

sizlerden asker olsaydı mehmetçik değil yusufcuk demek lazımdı.
Mesaj tarihi:
RRa said:

lig tv de maçlarımızı izlerdik, her akşam ps pesde en az bir arkadaşla maç yapardım nöbet vakti gelsin die pesde vakit geçirirdik.

askerlik yaptigina emin misin?
Mesaj tarihi:
ben askerliğim süresince dolaştığım birlikler arasında içinde 1tl ye pide, lahmacun satan fırınların olduğu birliklerden tutta internet kafesi olanlara kadar bir çok yer gördüm.
karakollar hariç hemen hemen her birlikte iyi kötü bazı imkanlar askerlerin sosyalleşebilmesi adına vardır. ben çoğu haftasonu nöbet tutmadığım zamanlarda vcd den bölüğe her hafta çarşıdan aldığım vcd leri izlettirirdim. 300 spartalıyı zorla izlettirdim çavuş geldi trip yaptı senin yüzünden nöbete götürecek adam bulamıyorum tv başında kitlendi millet diye.
yani askerliğin ben burda kötü yanlarıda saymaya başlarsam burdan köye yol olur ama birşeyleri kötülemek karalamak çok kolaydır zor olan onca olan biten kötü şeyin altında bile güzellikleri görebilmektir.
ben şuan özel yaşamımda izleyemediğim kadar filmi askerde izledim, okuyamadığım kadar kitabı askerde okudum.
ama sen askere gelirsen offlaya pufflaya akşam olsada uyusam diye her dk saate bakarsan gün geçsede şurdan kurtulsam die şafak karalarsan askerlikte senin burnundan gelir haliyle.
Mesaj tarihi:
aaaaaaaaaabiii

RRa said:

sizlerden asker olsaydı mehmetçik değil yusufcuk demek lazımdı.

RRa said:

Mesaj tarihi:
RRa said:
hadi sen ben o için fazla önemli değil bu iş canım sosyalleşmek mi istiyor çıkarım nişantaşına arkadaşlarımla. ama urfanın köyündeki adam naapsın. 15 haneli köyün çocuğu naapsın? daha öncede söyledim birşey konuşurken kendi menfaatlerinizi bir kenara bırakıp tüm millet ve halk adına düşüncenizi ifade etmeye çalışın.

Bu adamları eğitmek/eğlendirmek lazım ve anayasal eşitlik ilkesine aykırı olmasın diye ben onlarla birlikte 5.5 ayımı verimsiz olarak geçirmeliyim?
Mesaj tarihi:
Popeye said:

bu kadar sevdiysen o ortamı bıraksaydın tezkereyi

ben askerliği sevmiyorum sadece yaşamamız gereken birşey olduğuna inanıyorum. askerliğide bu kadar kötülemenin de anlamsız olduğunu düşünüyorum.

ben yurt dışına çıkarken vize işlemleri sırasında çıktı asker kaçağı olduğum, ben bilmiyordum 1.sınıfta üst üste iki sene kalınca okul tecil etmiyormuş. bi valiz toplamalık süre verdiler o şekilde sivasa gittim kışın ortasında.

ilk gece çok ağladım önce kendime sonrada gece koğuş nöbeti yazmışlar koridorda dolaşırken içerilerden mırıltılar duymaya başladım ne oluyor lan diye koğuşlara baktığımda 80 kişi yatıyorsa 40 ının rüyasında sayıkladığını, içini çeke çeke ağlayanlar olduğunu gördüm ve onlara da ağladım.

ama her ne olursa olsun bunların bizi hayata hazırladığına bizi güçlendirdiğine inanıyorum. tüm bunlar ışığında askerlik güzel birşey diyebiliyorum. şuan burda benle aynı fikirde olmayan arkadaşlar askere gittiklerinde belkide fikirleri değişcektir.
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

RRa said:

ben şuan özel yaşamımda izleyemediğim kadar filmi askerde izledim, okuyamadığım kadar kitabı askerde okudum.

e normal, sen askere gitmemissin ki? tatile gitmissin mubarek.

sen görevini yaparsan zaten sana tatil gibi imkan sunarlar. askerde kendine özel yaşamından daha çok vakit ayırabilirsin aslında.

ama yani şurda ne konuşsak boş çünkü birlikten birliğe fark var bi komandonun yemekleri daha iyidir birliklerinde daha fazla imkan vardır. ama bi karakoldaki asker sıcak suyu bile zor bulur.
Mesaj tarihi:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Conscription_map_of_the_world.svg/2000px-Conscription_map_of_the_world.svg.png

zorunlu askerlik olan ulkeler ve gelismis ulkelerin farkina bakiyoruz
hmmmm
avrupada almanyada da war diceklere cevap hazir
sosyal hizmet opsiyonuylaberaber geliyor askerlik
gtmek zorunda dielsin yane
Mesaj tarihi:
ya o kırmızı olmayanlar savaşmı görmüş ki finlandiya ne savaşı görmüş allah aşkına tarihlerinde ne var
şurda tarihinde savaş var diyebileceğim adam gibi tek ülke heralde italyadır
Mesaj tarihi:
RRa said:

ya o kırmızı olmayanlar savaşmı görmüş ki finlandiya ne savaşı görmüş allah aşkına tarihlerinde ne var
şurda tarihinde savaş var diyebileceğim adam gibi tek ülke heralde italyadır

finlandiya 2. dünya savaşında kızıl ordu tarafından işgale uğrayan ilk ülke, ve gösterdikleri direnç ile de efsane haline geldi finli askerler.
Mesaj tarihi:
sipeyskeyk said:

ingiltere var, amerika var, hindistan var. İyi bak iyi.

ingilizlerde amerikalilarda kendi savaşıyor dimi? ıraktakilerin çoğu ya zenci yada uzak doğu kökenli.
  • Yeni Oluştur...