Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 RRa said: ben kars tugayda yaptım askerliğimi personel şubede yazıcıydım. gündüzleri 4 geceleri 2 saatde nöbet tutardım. askerliğim boyunca biri karsda diğeri ankara şereflikoçhisarda olmak üzere 2 tatbikata katıldım. şube müdürü yarbayım gece 9 10 dan önce evine gitmezdi o saatten önce nöbetim yoksa eğer free olmazdım, çoğu gece o gün kaç saat uyuyacağımı hesapladığımda 5 saat çıkarsa sonuç sevinirdim. ben bu hayatta yaptığım her işi ciddiye alır, hakkını veririm. askerdede bu böyleydi. bölükte yapılan her faaliyette yer aldım. sabotaja karşı koyma eylemi, asayiş tatbikatı, yangın tatbikatından tutta süleyman demirelin karşılanmasından, ordu ve kolordu komutanlarının karşılanmasına, genel kurmaydan denetime gelmiş albaya 1 hafta haberci olarak verilmeme vs. ben 1 sene mi çöpe atmamak için çok çaba sarf ettim. yaşamımda bana yardımcı olacağına inandığım her faaliyete severek iştirak ettim. şuanda da anlattığım gibi faydasını görüyorum. en azından personel şube sayesinde bir evrak nedir, yazışma nedir bilgi sahibi oldum. ha deminde söyledim şanslı olanlar sivil hayatlarında bu psikolojik yada fiziksel eğitimi kendi kendilerine almış olabilirler ama herkezde sizin kadar şanslı olmak zorunda değil. Yalnız bu eğitimin yeri askerlik olmamalı, zorunlu da olmamalı. Yazışma nedir dilekçe nedir bunlar ilköğretimde öğretiliyor zaten Türkçe derslerinde, ha öğretilmemiş ya da eksik olan adam varsa, bu eksiğini kapamak isteyen kendisi oturur araştırır öğrenir. Bu adamlar iyi yetişmedi ya da kendi hallerine bıraksan oturup temel şeyleri öğrenmeyecek diye herkesi zoraki bir eğitime sokmak hiçbir şekilde savunulabilir bir durum değil. Sen öğrendiysen ya da senin gibi başkaları da öğrendiyse askerde ne mutlu size. Ama kusra bakmayın sizin eksiğiniz açığınız var bunu kapamanız lazım diye ben hayatımın 6 ayını 1.5 senesini niye feda edeyim, bizi niye zorlasınlar? Madem kapamak istiyosunuz oturun kendiniz çalışıp öğrenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonütücü Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Şu yorumları okuyunca kafamda aynen şu belirdi; hani rambo askerden döner adamı takmazlar, savaş bitmiştir ama onun psikolojisi bozuk olduğu için kendini hala savaşta hissetmek ister. İnsanlar onu dışladığı için Amerika şöyle ben sizin için şunu bunu yaptım diye onlara bağırır çağırır. Kaçıncı filmdi bu ya ? Bak işte adam kaç senesinde çevirmiş o filmi o mesajları vermiş geçmiş gitmiş üstü kapanmış. Biz 2010 da hala o mevzuları konuşuyoruz yazık ya. Benim mermi atmaya çay taşımaya niyetim yok. Bunların bana öğretebileceğide bişey olduğunada kesinlikle inanmıyorum. Ha gidene saygım sonsuz, ayrıca doğuda şehit olanlara saygı duymanın dışında inanılmaz üzülüyorum nedenide kağıt üstünde başkalarının seneler önce çözmesi gereken ama cukka uğruna çözmedikleri bir "sorun" uğruna can verdikleri için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Ben gittim, görevimi tamamladım (aslında burda katlandım deniyor) Gitmeyenlerden banane, daha beterini görsünler, hepiniz gideceksiniz, vs vs... Gidenlerin %80'i böyle. Bunun altında yatan psikoloji; ben katlandım, ben çektim, bu askerlik denen şey iğrenç bişey, ömrümü yedi ama benim başımdan geçti o yüzden umrumda değilsiniz siz de katlanın. Ondan sonra vatan, millet, ana, bacı, ecdad, vs vs... Milliyetçilik güzel birşey. Ama akıllıca yapıldığında. Saçma sapan askeri şeyler için, saçma sapan paralar, kaynaklar harcanarak değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 çok komik ama bizim halk.. önemli takip edilmesi gereken olay olur. tam o olay gelişirken bir şaşırtmaca hamlesi atılır.. denilir ki "okullarda hede hödöye izin verilmeli" ve halk önemli olayı bırakıp kertenkelenin kuyruğu ile uğraşır... küçük kediler gibiler.. çok seviyorum böyle izlemeyi, onlar kertenkele kuyruğunu patilerken.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 kertenkele kuyruğu olsa neyse, orada işini bilen gündemi deiştirmek isteyen biri lazer pointer tutuyo anında değişiyo gündem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 bunlarin elinde liste mi var lan, gundem degistirme konu basliklari diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 futbol, fiesta... bi de neydi 3.yü unuttum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 eheheh bak o da olur.. yok ciddiyim, tamam siyaset yasak ama bunca sayfa içinde birisi bile uyanıp "oha! diversion yapıyiiler!" dememişse (ciddi bir konu olmadığı için okumadım hepsini.. iş ciddiye binerse de zaten askeriyenin metnini okuyup yapmam gerekene bakarım) burada bi komedi var, bi gereksizlik var demektir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Rewendor said: futbol, fiesta... bi de neydi 3.yü unuttum fado Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Rewendor said: futbol, fiesta... bi de neydi 3.yü unuttum feks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 fap de olabilirmiş aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 fede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 ıhıhı evet, ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 zauhauhuza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 asker çok gereksiz devir nükleer devri. at bombayı bitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Prawler said: Mayıs sonunda askerden dönüyorum. Nöbet tutmak, arada devriyeye çıkmak ve sabahtan akşama kadar süpürge paspas sağı solu temizlemekten başka birşey yaptığım söylenemez.Karakoldaki uzun dönemden farklı birşey yapmıyorum sonuçta... Askerden dönen herkes böyle söylüyor. Ben askerden dönüpte şurda şurda savaştık falan diye anlatan görmedim. 15 ay askerlik bu ülkenin neyse abi salla geriliorum bu ülkenin zırvalıklarını konuşunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 neyse benim 2017 lere kadar legal tecilim var. olur belki bişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 dasaaa said: eheheh bak o da olur.. yok ciddiyim, tamam siyaset yasak ama bunca sayfa içinde birisi bile uyanıp "oha! diversion yapıyiiler!" dememişse (ciddi bir konu olmadığı için okumadım hepsini.. iş ciddiye binerse de zaten askeriyenin metnini okuyup yapmam gerekene bakarım) burada bi komedi var, bi gereksizlik var demektir.. gündem için presidensi olayını atmışlardı zaten gerçi millet hafiften uyanmaya başladı gibi, "ne başkanlığı ya saçmalamayın" serzenişleri geldiyse eğer 2. bi diversion sıkmak zorunda kalmış olabilirler. gerçi gündemden bağımsız olarak bu bedelli askerlik geyiği her 4-5 ayda bir tekrarlanıyo zaten, belki ona denk gelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 loop da zaten bedelli a.k.a. butce acigini baska yonntemle kapatamiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 O başkanlık muhabbetini TV'de vatandaşa soruyorlardı, çoğu ne olduğunu bile bilmiyor ama hepsi olmaz yahu tutmaz filan diyordu :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
blazkowicz Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 said: Erdoğan: Bedelli için şartlar müsaitse... Bedelli askerlik konusunda Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’la görüşebileceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Şartlar uygunsa, müsaitse olabilir” dedi. Erdoğan'dan bedelli açıklaması "Genelkurmay Başkanı'yla görüşürüz, şartlar uygunsa..." ntvmsnbc ve Ajanslar Güncelleme: 19:34 TSİ 21 Nisan. 2010 Çarşamba ANKARA - Bedelli askerlik konusunu gündeme getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı yeni açıklamayla asker adaylarına umut verdi. Erdoğan, TBMM'deki makamından Genel Kurul'a giderken gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı. ''Bedelli askerlikle ilgili bir açıklamanız olmuştu. Genelkurmay Başkanı ile bu süreçte görüşeceğinizi söylediniz. Yarın bir araya gelecek misiniz?'' sorusuna da Erdoğan, şu yanıtı verdi: ''Yarın için çalışmalarımızı burada planlayacağız. Yarın biraz da yoğunluk var. Anayasa Mahkemesi'nin de biliyorsunuz töreni var. Bu arada Yeni Zelanda Başbakanı'nın bir ziyareti var. Tüm bunlar arasında eğer programlayabilirsek yarın Genelkurmay Başkanı ile bir araya gelmeyi düşünüyorum. Aksi takdirde belki kendilerinin de programı uygunsa belki ertesi gün bir araya geliriz.'' ''Bedelli askerlik gündemde mi?'' sorusuna da Erdoğan, ''Konuşuruz kendileriyle, tabii onlarla değerlendirmelerimizi yapacağız, şartları uygunsa, müsaitse...'' karşılığını verdi. DANIŞTAY'IN KATSAYI KARARI Bir gazetecinin, ''Danıştay, YÖK'ün katsayı kararının iptal istemini reddetti. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna şu yanıtı verdi: ''Henüz süreç daha kesinleşmiş değil. Şu anda Danıştay'ın vermiş olduğu karar, aslında inanıyorum ki büyük beklentiler içerisinde olan gençlerimizi rahatlatacak bir karar olmuştur. Nihai noktada da aynı şekilde bu sürecin tecellisi daha da gençlerimizi rahatlatacaktır. Şu anda bir süreçtir. Bu süreci takip etmekle, izlemekle yetiniyoruz.'' İTALYA ZİYARETİ VE TEPKİLER Başbakan Erdoğan, ''İtalya ziyaretinizi iptal ettiniz ancak bu konuda muhalefetin eleştirileri var. 'Devlet işlerini aksattığınız, bir oy için İtalya ziyaretini iptal ettiğiniz' şeklinde, bunu değerlendirecek misiniz?'' sorusuna şu karşılığı verdi: ''Muhalefet birçok konuda kendine göre bazı deyimler üretebiliyor. Olayın ne kadar önemli olduğunu göstermesi bakımından bu bizim için önemliydi. 15-20 gün sonra aynı zirvemizi zaten yapma şansımız var. Aynı şekilde orada da şu anda çalışma böyle bir yasal çalışma noktasında hassasiyetler var. Dolayısıyla sadece benim gitmem değil, benimle beraber 7-8 bakan arkadaşımın da o zirveye gitmesi söz konusuydu. Şimdi erteleyince 7-8 bakan arkadaşımızla birlikte bu zirveye katılma şansımızı elde etmiş olacağız. Onlardan biz bu konularda çok çok hassasız. Onlar uyurken biz çalışıyoruz.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Bedelli çıkacaksa gerekise şeriat gelsin, anayasanın ilk üç maddesi değişsin. Osmanlıda askerlik var mıydı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Buddha said: Prawler said: Mayıs sonunda askerden dönüyorum. Nöbet tutmak, arada devriyeye çıkmak ve sabahtan akşama kadar süpürge paspas sağı solu temizlemekten başka birşey yaptığım söylenemez.Karakoldaki uzun dönemden farklı birşey yapmıyorum sonuçta... Askerden dönen herkes böyle söylüyor. Ben askerden dönüpte şurda şurda savaştık falan diye anlatan görmedim. 15 ay askerlik bu ülkenin neyse abi salla geriliorum bu ülkenin zırvalıklarını konuşunca. ama siz sağı solu temizlemezseniz .rm.niler y.nanlar ülkemizi işgal eder :(:(:(:(:(:(:(:( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 axedice said: Bedelli çıkacaksa gerekise şeriat gelsin, anayasanın ilk üç maddesi değişsin. Osmanlıda askerlik var mıydı? Bedelli ile şeriat ne alaka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2010 irobot vs prawler.. http://www.youtube.com/watch?v=CLIPLiQDIk0 http://www.youtube.com/watch?v=ewdbilSWjaM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar