Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Olağanüstü Kısa Hikayeler Yarışması - Katılan Eserler


pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar, yarışmada oylama sürecine girmiş bulunuyoruz.

Toplam 14 kişi hikaye yolladı ve her birine birer latin kız ismi rumuz olarak verildi. Yazılardaki dilbilgisi ve yazım hataları yazara aittir.

Oylama tamamen kullanıcılar tarafından yapılacak, eşitlik olması durumunda moderatörlerin son tercihlerine göre kazananlar belirlenecek.

En az 1, en fazla 3 adaya oy verebiliyorsunuz. Şöyle ki,

1) pekaziz
2) PekAziz
3) pekAZİZ

gibi yazabilirsiniz.

Sıralamanızdaki birinci kişi 3, ikinci kişi 2 ve üçüncü kişi 1 puan alacak. Oylamanın son günü de verilen oylar toplanıp sonuçlar açıklanacak.

23 Nisan günü saat 24.00'a kadar oy verebilirsiniz.

Adminleri zorlayarak ilk üçe title ödülü verilmesi için uğraşacağım ama şu anda net bir şey söyleyemiyorum.

Katılan herkese teşekkürler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Accalia

Öbekler halinde insanların dans pistinde, jazz eşliğinde swing yaptığı Three Queens adlı klüpte, canlı müzik insanların benliklerinin en derinlerinde yankılanarak atmakta. İçerisi ışıklarla rengarenk, çeşit çeşit tiplerle dolup taşmış. Adamın birisi bardan kafasını kaldırmaya çalışıyor. Oldukça sarhoş, başının üstünde demircilerin aletlerini döverken sabitlemeye yarayan çelik objenin durduğunu düşünüyor. Kalkmaya çabalarken dans pistinde ki çiftlere gözü takılıyor. Kadınlarla yapılan kıvrak dans hareketlerinin tek taraflı bir oyun olabileceğini kuruyor kafasında. Dans edenler sadece erkekler, kadınlarsa küçük çoçuklarının kendileriyle eğlenmesine müsaade eden dişiler..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Undeen

Sene 1870 Osmanlı Devletin'den sürülmüş kendime gidicek bir yer arıyordum. Afrika semalarında Somali'ye rast geldim. O dönemlerde Somali gelişmekte olan bir ülkeydi. Samandan yapılmış 3 çadır ve 1 gökdelenden oluşuyordu. Gökdelen belediye binasıydı. Yatırım yapmak amacı ile belediye başkanı ile görüşmeye gittim. Kendisine Afyon'dan getirdiğim tütünden hediye ettimve Etimek fabrikası kurmak istediğimden bahsettim.Sohbetimiz sırasında tütünü sarıp içmeye başladı,daha önce sigara içmediğinden öksürürken elinden düşürdü ve Somali'nin ilk büyük yangınına sebebiyet vermiş oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kadenza

Gecenin bir yarısı telefonunun çalmasıyla uyandı ama telefonu açmaya mecali yoktu;çünkü bir haftadır son romanının basımı ile ilgilenmekten bitkin düşmüştü ayrıca bir gün sonra katılması gereken bir ödül töreni vardı,uyumalıydı.Sabah telesekreterdeki mesajı dinlediğinde ise duyduklarına inanamadı.Sekiz yıl önce kaybolan kızının cesedi dün akşam Portofino sahilinde bulunmuştu.Sekiz yıldır içinde yaşattığı umut bir anda sönüvermişti.Akşama doğru zil çaldı, tören için kıyafetini getirmişti Rodolfo.Kapı açılmayınca anahtarıyla açıp içeri girdi ve gördüğü manzara karşısında dehşete kapıldı: Pedro kanlar içindeydi ve elinde bir not vardı : “Kızımla aynı yere gömün.”
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Egesta

Üzerinde birden on ikiye kadar sayılar yazılı olan eski moda çalar saat, sabah saatlerinde yatakta yatmakta olan iş kıyafetleri tarafından uyandırıldı. Dolaptan çıkarken, "Yine işe geç kaldım" dedi kendi kendine. Komidinin üstünden aldığı adamı giydikten sonra bu kadar gecikmişken işe gitmemenin daha mantıklı olduğu kararına vardı. "Neden bu işi yapıyorum ki?" diye homurdanarak yataktaki iş kıyafetlerini özenle katladıktan sonra dolaba yerleştirdi. Üzerindeki adamı tembel hareketlerle çıkarıp yatağa yatırdıktan sonra komidine tırmandı. Homurtuları yavaş ve kararlı bir şekilde derin horultulara dönüştü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ynes

"Senin gazabından korkmayanlar için gözlerimi senin adına açarım , kılıcımı senin adına kaldırırm ve kanlarını akıttığım her kafir içindir ki rüyalarıma bir lanet daha alırım. Senin adın var olsun." .diye dua edereken kılıcını havaya kaldırarak parlamasını izledi. Karşıdaki kan emici asalakların arasına dalarken gözlerinde imanının verdiği ateş ve kalbinde karısıyla çocuklarının anısı vardı. Onların kalbine çaktığı kazık aslında kendi göğsünde açtığı bir yaraydı. İpleri keserek kalenin kapısının kapanmasını sağladı.. Bir adım daha atarak karşısından gelen yaratıklara karşı tek başına koşmaya başladı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pallantia

“Sen gelme.” dedi bana kapıdan çıkarken.

Halbuki gitmek istiyordum. Bu şehre onu belki de son kez göreceğimin bilinciyle gelmiştim. Şimdiyse babam, annesine giderken bana gelmememi söylüyordu.

Balkona çıktım. Yaz aylarında olmamamıza rağmen balkon çok sıcaktı. Kıçımı sıcaktan yanmakta olan plastik sandalyeye yerleştirirken, beklemenin verdiği şartlanmayla bir sigara yaktım.

Babamı giderken izledim.

Sigaramın dumanı, güneş ışığının üst katın beton çeperlerinden sızarak oluşturduğu halelerde bir perde gibi asılı kalıyor, kıvranıyor ve kayboluyordu. Kayboldukça yenisini üflüyordum.

Denizin üzerinde bir grup martı haykırıyordu...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sabinus

Duvarlarda bir sürü kağıt vardı. Üzerlerinde isimler yazıyordu. Birde televizyon ve bir sürü cd... "Bunlar benim dostlarım.." dedi adam. "Hepsini binlerce kez izledim. Filmler...Hepsi harikalar... Hepsi insan dolu! Drama bittiğinde insanların isimleri yazıyor..." Dünya'da yaşayan son insan olan adam çıldırmış gibiydi "Düşünsenize! Bunların hepsinde yüzlerce insanın düşüncesi ve ruhundan bir parça var! Bende hepsini onurlandırmak için her cd de yazan tüm isimleri duvarlara yazdım!"
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Macella

Uyanır uyanmaz yataktan çıkıyorum.

Yorgun ve tükenmiş bir şekilde yatağa uzanıyorum.

Biliyorum ki hemen uyanmazsam, yorgan altındaki o nahoş ve adı konulamayan ortam beni tekrar uyumaya zorlayacak.

Uyku bastırdıkça bastırıyor, ama ne zaman gece 01.00’den önce uyku girdi ki gözlerime ?

Yalın ayak mutfağa iniyorum, buzdolabını açıp önümdeki mavi karton kutuyu elime alıyorum, kafama dikiyorum.

‘ Hadi be oğlum, ‘ diyorum kendi kendime ‘ bir kere de erken yatmayı başar. ‘

Gece, gündüze; gündüz ise geceye bağlanıyor. ‘ Hiçbir şey gerçek değil, ‘ diyorum kendi kendime, ‘ her şey mümkün. ‘
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zabrina

İki dakika.

Düşün. Müfettiş asansörle yukarı çıkıyor ve bu 600 sayfa dökümandan kurtulmam lazım. Evrak imha makinesinden toplarlar. Bu kadar sürede hepsini yakamam. Tuvalet olmaz. Üzerime saklayamam, ceketim yok. Odaya saklarsam bulacaklar.

Bir dakika.
Düşün. Koridora bak. Aşağı inemem, tedbirli gelmişlerdir. Bu belgelerden kurtulmam lazım. Veya bende olmadıklarını düşünmeleri lazım. Hedef şaşırtma. Ofise dön. 600 sayfayı fotokopi makinasının haznesine koy. Bilgisayar kasasını aç. Harddisk vidalı, tekmeyle çıkar. Yere koy ve tepin. Gürültü yap. Dikkat çek.

Kapı açıldı, gelen müfettiş. önce ayağıma sonra yüzüme baktı. Yemi yuttu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gardenia

Sidartha ensesinde oluşan soğukluk hissi nedeniyle ürperdi. Sanki birisi ensesine kar tanesi bırakmıştı.

Elini ensesine götürmeye çalıştı, fakat eli onu dinlemiyordu. Gözlerini yavaşça arkadaşına çevirdiğinde arkasındaki gözleri kamaştıran cisim dikkatini çekti. İlk anda cismi anlayamadı ancak parlaklık gittiğinde ucundan kan damlayan bıçak ortaya çıktı. Arkadaşına bağırmak istedi. Ancak olmadı. Bıçağın arkadaşının boğazını kesmesini çaresizce izledi. Sidartha kabusta olduğunu düşünmeye başladı. Gözlerini kapatıp, uyanmaya çalıştı. Sidartha denemelerinin sonuç veriyordu. Bedeninde üşüme başlamıştı. Uyanmadan önce hissedilen üşüme.

Artık Sidartha'nın nefes alışı durmuştu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Caenis

Göbeğini açmış, eli burnunda maç izliyor. Şu herif yerine kaslı Faruk vardı ya ona mı varsaydım ne? Ah! Valla evliydi filandı ama eski müdürüm Süleyman bile iyiydi boşanıp alamadı ki adamcağız mesut olalım. Doktor Sameti de kuzenine kaptırdın kızım şimdi vur kafanı dağlara taşlara! Ya hepsini geçtin de be yavrum sen nasıl Hüseyin gibi bir yakışıklıyı alt tarafı yanında çalışan bir kızla iki saniye kırıştırdı diye kovarsın. Hadi yavrum git şimdi kuzu, kuzu giy sarı lacivert donunu da kocanı bekle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ibolya

Eşi öleli bir yıl olmuştu.Hala yalnızlık girdabından çıkamamıştı.Gördüğü o ilanı hayatını değiştirdi.Gazzeye insani yardım gönüllüleri.Toparlanıp uçtuğu Gazzede aralıksız bombardımana günde altı saatlik yardım molaları veriliyordu.Etrafa sinmiş kan kokusuna alışamadan 6 saat için barikatlar kaldırıldı.hayatını değerli kılan sırtındaki çantasıydı.Harabelerin arasından bir binaya girdi.cehennemden çıkmak için 4 saati vardı.Acı bir sese yöneldi.Bir kadın annesi için ağlıyordu..O da herşeyini kaybetmişti.onu anlıyordu.Barikatların kurulmasına 2 kala o tanımadığı kadınla ölümü göze alıyordu.her bomba yüreklerini yaktı.18 saatin sonunda özgürlüklerine koştular.Geç patlayan kahrolası bir bomba ayırdı ellerini.Kader...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Quintana

O kirli sehire gelisi melekler yardimi ile olmustu.Gorkemli isiltili melekler. Iri kirmizi gozleri ile o kirli sokagi boylu boyunca suzuyordu.Yerde duran oluler disinda kimsecikler yoktu. Kiyamet koparken o dunyaya geliyordu. Ona tek soylenen Kiyamet onun yuzunden kopmustu. Kulaginda hala ayni ses ona sen yaraticisin diye fisildiyordu. Biraz neselenir gibi oldugunda gokyuzunden yagan asit yagmuru ustundeki peltelesmis korunakli alasimin ustunde garip tinilarda sesler birakip kulagina boguk sesler esliginde dolmasinada goz yumarak ilerledi sokakta. Ic cekerek mirildandi oysaki hersey 1 gun oncesine kadar ne kadar karmasikti.Insanlari hic anlayamamisti ve simdide anlamiyordu cocuk...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Weronika

“Neden canın sıkkın senin?” diye sordu adam, her zamanki sıcaklığıyla kadının gözlerinin içine bakarak, “Bir sorun mu var?”
O ana kadar dalgın olan kadın bir anda adamın bakışlarını yakaladı.
“Ben seni aldattım” dedi.
Zaman durdu. “Anlat...” dedi adam, “...herşeyi duymak istiyorum.”
“Onun olmak istedim...” dedi kadın “...ve oldum.”
“Pişman değilim...” dedi sesi titremeksizin, “...özür dilerim”
Kadının gözlerinin içine baktı adam.
“Neden?” diyebildi ancak.
“Ondan aldığım zevki başka hiçbir şeyde almadım” dedi kadın, “belki bilardo.”
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Balbina

Kefede bulaşıkları yıkamaya yeltendiğimde birdenbire onların değiştiğini fark ettim. İlk kullandığım bardaklar büyük ölçüde azalmıştı ve nereden geldiğini bilmediğim bir çeşit bardak türemiş, neredeyse ilkleri ile aynı sayıya yaklaşmışlardı. Her sabah yıkadığım bardakların bile değiştiğini görünce sevindim. Niyetim gelecek nesildeki bardaklara ataları hakkında bilgi taşımak aslında. Onların şanlı ve gururlu tarihini anlatacağım onlara. Nasıl içecek taşıdıklarını. Yüksekten düşen bir bardağın nasıl kırılmayarak günü kurtardığını ve kahraman olduğunun destanını mesela... Böylece yeni nesiller atalarının yolundan ilerleyecek... Çok yaşa kahraman bardak!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...