Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

C kendi source kodunu yazdıran program

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar, kendi source kodunu ekrana yazdıran bir program yazmam lazım. ama tabi dosya okur gibi cpp'sini okumak değil olay. source kodun memory'de başladığı yerden bittiği yere kadar tek tek yazdırmam lazım.
Mesaj tarihi:
derlenmiş kodu diyorsan 8-16 bit mikroişlemci komutları çözülür ya hani mikroişlemci derslerinde genelde, ondan yapman gerekmez mi hafızada yorumlanmaya hazır veri olarak derlenmişse ?

hani yapılabilir tabi de son sınıf bitirme tezi olarak verilecek bir konu bence.
Mesaj tarihi:
Kemarlos said:

code segmentin başladığı adresi bulmam lazım, ordan bi yazdırmaya çalışmam lazım.

evet yapman gereken tek şey text segmentin başladığı ve bittiği adresi bulmak.
Mesaj tarihi:
gerçi yok daha kolay yolu vardı, kodun başını sonunu işaretliyordun, ordan oraya al diyordun falan, c'de virüs yazarken öyle bişiler yapılıyodu. virüsün olayı da aynı şey sonuçta kendi kodunu kopyalıyor.
edit:gerçi aynı şeye geliyo.
yok canım yazmadım virüs falan kuru iftira
Mesaj tarihi:
evet aynen dediğin mantıkla istedi hoca zaten ödevi. virüs muhabbeti. security dersi zaten.

ben yaptım kodu, quine örneği oldu işte. kendi kodunu aynen yazıyo. ama sanırsam hocanın esas beklediği text segmenti tamamen okuyup yazan bir program idi. bu konu hakkında bi kaynak falan var mı elinizde? sitedir şudur budur bi oturup okumak istiyorum da.

C de virüs nasıl yazıcaz, sonuçta kodun kendi text segmentini kopyalaması lazım.
Mesaj tarihi:
Kemarlos said:

evet aynen dediğin mantıkla istedi hoca zaten ödevi. virüs muhabbeti. security dersi zaten.

ben yaptım kodu, quine örneği oldu işte. kendi kodunu aynen yazıyo. ama sanırsam hocanın esas beklediği text segmenti tamamen okuyup yazan bir program idi. bu konu hakkında bi kaynak falan var mı elinizde? sitedir şudur budur bi oturup okumak istiyorum da.

C de virüs nasıl yazıcaz, sonuçta kodun kendi text segmentini kopyalaması lazım.

nerde var bu security dersi? nerde okuyosun?
Mesaj tarihi:
güvenlikle ilgilenen hocaların olduğunu bilmek ne güzel. Güvenlik konsepti kulağına bile fısıldanmadan mezun oluyo çoğu bilg müh okuyan genç.
  • Yeni Oluştur...