Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Arkadaşlar, kendi source kodunu ekrana yazdıran bir program yazmam lazım. ama tabi dosya okur gibi cpp'sini okumak değil olay. source kodun memory'de başladığı yerden bittiği yere kadar tek tek yazdırmam lazım.
Sypro Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 İyi de o source code compile sırasında machine language'e çevrilmiyor mu?
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 ben de aynı şeyi düşünüyorum şuanda. işte o source code memory'den kendisini okuyacak ve ekrana yazacak.
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 code segmentin başladığı adresi bulmam lazım, ordan bi yazdırmaya çalışmam lazım.
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 yapamassın kasma bence :) hocan saka felan yapmıs olmasın sana? C diyorsun bi de?
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 yaptım, yapılıyo, turing based makinalarda yapılması gerektiğinin kanıtı bile varmış. hocamız böyle, gidin bunu yazın gelin dedi adam. :)
reyou Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 nie kendi kodunu ekrana yazamaz anlamadim ben? file.read fln olmuyomu?
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 19, 2010 Düz yazı şeklindeki kod derlenip makine diline çevriliyo çünkü. Ne biliim, bi "x++;" oluyo 75AF28F19A18F918 falan bilmem ne.
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 compiler parse ederken yazdirsin filan milan barcelona madrid gibi bi kafa mi acaba.
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 makine diline cevriliyo o assembly kodunu yazdirirsin o da cok buyuk challenge olur heralde, cunku yazdirirken kullandigin call lari exclude falan edeceksin.
Cd- Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 http://www.madore.org/~david/computers/quine.html böyle bişey mi arıyosun?
aquila Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 ahaha lan her kod satirinin altina ayni kodu prinfle yazsan olur.
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 eh orasi oyle, onun icin koca bi printf bile yeter tek satirda cozersin yani :)
Fly Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 derlenmiş kodu diyorsan 8-16 bit mikroişlemci komutları çözülür ya hani mikroişlemci derslerinde genelde, ondan yapman gerekmez mi hafızada yorumlanmaya hazır veri olarak derlenmişse ? hani yapılabilir tabi de son sınıf bitirme tezi olarak verilecek bir konu bence.
Cd- Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=quine
Coder Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 html var istersen miss gibi kodu kendinde :)
Vidar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Kemarlos said: code segmentin başladığı adresi bulmam lazım, ordan bi yazdırmaya çalışmam lazım. evet yapman gereken tek şey text segmentin başladığı ve bittiği adresi bulmak.
Vidar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 gerçi yok daha kolay yolu vardı, kodun başını sonunu işaretliyordun, ordan oraya al diyordun falan, c'de virüs yazarken öyle bişiler yapılıyodu. virüsün olayı da aynı şey sonuçta kendi kodunu kopyalıyor. edit:gerçi aynı şeye geliyo. yok canım yazmadım virüs falan kuru iftira
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 evet aynen dediğin mantıkla istedi hoca zaten ödevi. virüs muhabbeti. security dersi zaten. ben yaptım kodu, quine örneği oldu işte. kendi kodunu aynen yazıyo. ama sanırsam hocanın esas beklediği text segmenti tamamen okuyup yazan bir program idi. bu konu hakkında bi kaynak falan var mı elinizde? sitedir şudur budur bi oturup okumak istiyorum da. C de virüs nasıl yazıcaz, sonuçta kodun kendi text segmentini kopyalaması lazım.
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 aquila said: ahaha lan her kod satirinin altina ayni kodu prinfle yazsan olur. conditional statementlari nasil yazacaksin?
Vidar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Kemarlos said: evet aynen dediğin mantıkla istedi hoca zaten ödevi. virüs muhabbeti. security dersi zaten. ben yaptım kodu, quine örneği oldu işte. kendi kodunu aynen yazıyo. ama sanırsam hocanın esas beklediği text segmenti tamamen okuyup yazan bir program idi. bu konu hakkında bi kaynak falan var mı elinizde? sitedir şudur budur bi oturup okumak istiyorum da. C de virüs nasıl yazıcaz, sonuçta kodun kendi text segmentini kopyalaması lazım. nerde var bu security dersi? nerde okuyosun?
Kemarlos Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 yaşar üniversitesi bilg. müh. son sınıfım. Ahmet Koltuksuz veriyo dersi. Pek bi sağlam hoca. google'larsanırz yada ekşisözlükten bakabilirsiniz.
Vidar Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 güvenlikle ilgilenen hocaların olduğunu bilmek ne güzel. Güvenlik konsepti kulağına bile fısıldanmadan mezun oluyo çoğu bilg müh okuyan genç.
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 Mesaj tarihi: Nisan 20, 2010 aquila said: ahaha lan her kod satirinin altina ayni kodu prinfle yazsan olur. printf'de derlendiği zaman bi satır daha olucak orda. Senin yazdırdığın yine programın kendisinden eksik olucak. ;)
Öne çıkan mesajlar