Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

internet kesiliyor, pc restart atmadan düzelmiyor

Bone

Öne çıkan mesajlar

vista'lı laptop'ta başıma gelen bir işti, windows 7'li desktop'ta da başıma geliyor.

driver problemi olduğunu sanmıyorum, farklı bir driver kullanıyorum.
usb adsl modem.

şöyle ki, örneğin utorrent açıyorum, bazen 5 dakika sonra, bazen 15 saat sonra -süre rastgele oluyor- internetin kesildiğini ve hiç bir programın bağlanmadığını görüyorum.

görev çubuğunda sağ alttaki ağ simgesine tıklayarak bağlantıyı kapatıp açmayı deniyorum, ama bağlantıyı kes'e tıklayınca ağ menüsü takılıyor, bağlantıyı kesmiyor. ağ ve bağlantı merkezini aç diyorum, onu da açmıyor. menü cevap vermiyor, öyle duruyor.
modemi çıkarıp takmam da işe yaramıyor.

ancak pc'ye restart atmakla düzeliyor sorun.
download etçeğim şeyi gece bırakıp sabah kalkınca hiç download etmemiş görünce kötü oluyor mesela.

acaba steam ve utorrent çakışıyor da böyle bir sorun yaratıyor anlamadım ki.

acaba neden olabilir, başına böyle bir sorun gelen başka kimse var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
max connectionu düşür
zoom modemler pek oyle yuke gelemez, direk iflas ediyorlar baglanti sayisi cok olunca. onu soyle bi 300 e kadar cekip problem devam ederse daha da dusurmen gerekebilir.

arada yine bu rakamlara ragmen tekrarlayacaktir, o siralar artik bir iki hard reset gerekebilir.

ama belki de router yattara olmuştur artık. kim bilir..

benim başıma gelen sorunlara gelen yanıtlar.
zoom modemse tabi kullandığın.
Sosyal ağlarda paylaş

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Olay Görüntüleyici 'ye bir girip bakın. Bu olay olduğu sırada verilen hata "4226" mı ?

Bu ise olay windows kaynaklı. Tek ip üzerinden oluşturulan bağlantıların sınırlandırılması gibi ıvır zıvır bişi.

http://smallvoid.com:80/article/winnt-tcpip-max-limit.html

http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497

http://www.techiecorner.com/34/how-to-adjust-your-window-xp-tcp-connection-to-boost-your-bt-download-speed/

Bu makalelere bir bakın. Nasıl bağlantı sayısını arttırabileceğiniz yazılı.

Bunu kendisi yapan programlarda var ama bulamadım şuan.

"Event ID 4226" yazılınca konuyla ilgili tonla şey çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı olay bendede var hatta 8 mb e kadar olan tarifeye geçince torrent kullanırken bayağı arttı.Ttnetten düşündüm olayı onlar sadece bağlantıyı 4mb e çekti okdr destekliyo diyip ama bi değişiklik olmadı.Win 7 kullanıyorum modemim airties.Ağ sorunlarını tanıla ve onar yaptığımda dns sorunu aldım bi kere.Google dns i kapattım şu anda bi hata olmadı.Bilmiyorum acaba alakalı bişeymi.Bone gibi kopunca gelmiyo net çok kötü bişey.eskiden 1mb'ken xp de bir şey olmuyodu.Win 7 ye geçtim kopmalar oldu ama tekrar düzeliyodu şimdi doruk noktasına ulaştı.Şu makalelere bakıyım inş bi çözüm yolu bulurum.
Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:

bende 8 mbps ye kadar olan tarifeye geçtim bugün. 2-3 saattir kullanıyorum yeni tarifede, modem sinyali kaybetti birkaç kez adsl ışığı gidiyor bi süre sonra toparlıyor ama lanet bişey ilk günden canımı sıktı
binadaki telefon hatları kaldırmıyo olabilir, ben 4e geçtigimde ilk gun 2342 kere kopup gelmişti, aradık sorduk nedir diye, hatları yenileyin dediler, yeniledik mis gibi oldu

hmm ben de dns kullanıyorum, 4.2.2.2, acaba o dnslere abanılmasından falan olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

"Microsoft enforces a limit on half-open TCP/IP connections that is hard-coded in tcpip.sys. The maximum simultaneous half-open (incomplete) outbound TCP connection attempts per second that the system can make is intended to limit the spread of malicious viruses and worms, as well as limit the possibility of launching a DDoS attack. However, it has proven to also limit some applications using many TCP connections, such as P2P and P2PTV programs.

When the OS reaches the half-open connection limit, Event Viewer displays the following entry:

EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts.

The limit in Windows XP (SP2) is 10 incomplete concurrent connection attempts per second. In Windows Vista, the default limit differs, depending on the edition - ranging from 2 half-open connections in Vista Home Basic, to 25 in Vista Ultimate.

Under normal use, this limit is rarely reached (especially in Vista Ultimate), however it often hinders P2P and P2PTV applications that depend on a large number of TCP connections."

http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=2744

Diğer mesajımdaki linklerde yazanların özeti yukarıdaki yazı.

Olay "yarı açık tcpip bağlantıları"nın (half-open TCP/IP connections) windows tarafından kısıtlandırılması.

Bu internetin donması bende torrent veya flashgetten bişeyler indirirken oluyor.
Kablo internet var bende, status ışığı yanıyor, bağlantı görünürde var ama interneti hiçbir şekilde kullanamıyorsun. Veri akışı tamamen donuyor.

Yani bazı arkadaşların söylediği gibi yavaşlama olayı değil, tamamen donuyor.
Ben modemin fişi çekip takınca düzeliyor kablo'da, ADSL'de pc'ye reset gerekiyor demekki.

Event ID 4226 Patcher XP'de bu patch ile halletmiştim ben.
Açıklaması ; http://www.lvllord.de/?lang=en&url=tools

Vista için daha kompleks ama yukardaki link'te var çözümü. Win7'de durum ne bilmiyorum.

Bunun dışında torrent programlarında da bağlantı ayarlarını biraz kısarsan işe yarayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta pc açık kaldığı ama internette problem olmadığı da oldu.
acaba bilgisayardan uzak olmanın veya steam'in kapalı olmasının etkisi olabilir mi yoksa tamamen tesadüf mü...

4226 problemi olduğunu sanmıyorum ama bir dahakine daha dikkatli bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

demin 10.40 gibi internet kesildi, olay günlüklerine baktığımda şunlar var.

10.24 - Bilgi - amdkmdag - 62464 - 61 (UVD Information)
10.27 - Bilgi - Service Control Manager - 7036 (Uygulama Deneyimi hizmeti Çalışıyor durumuna girdi.)
10.39 - Uyarı - Schannel - 36886
10.42 - Bilgi - Service Control Manager - 7036 (Uygulama Deneyimi hizmeti durduruldu durumuna girdi.)
10.42 - Bilgi - Service Control Manager - 7036 (WinHTTP Web Proxy Otomatik Bulma Hizmeti hizmeti Çalışıyor durumuna girdi.)
10.43 - Uyarı - DNS Client Events - 1014 (6to4.ipv6.microsoft.com adı için ad çözümleme yapılandırılan DNS sunucularının hiçbirinden yanıt gelmedikten sonra zaman aşımına uğradı.)
10.42 - Bilgi - Service Control Manager - 7042 (TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti Durdur denetimine başarıyla gönderildi.)
10.42 - Bilgi - Service Control Manager - 7036 (TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti durduruldu durumuna girdi.)
10.42 - Bilgi - Service Control Manager - 7036 (TCP/IP NetBIOS Yardımcısı hizmeti Çalışıyor durumuna girdi.)
Sosyal ağlarda paylaş

10.39 - Uyarı - Schannel - 36886

schannel.dll is a library which contains the functions for 128-bit strong encryption in Internet Explorer 3.x or 4.x.

bu dll i kullanmayı bırakalı 4 versiyon geçti. sendeki win 95 değilse neden çalışmış bu uygulama?

Nete biraz baktımda office uygulaması veya başka bie şey yüklemişsin ondan aktif olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
topiğe attığım mesajları okudun mu merak ettim bak şimdi..

Zarif said:

bunun ttnetle pek alakası yok sanki.

ttnetle alakasını ben de anlamadım, kim ttnet demiş ki?

Zarif said:

virüs olabilir

zaten böyle topiclerde klasik iki cevap: 1- virüs olabilir 2- format at.

laptopta da oluyordu bu ki onda antivirüs ve antispyware programları vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...