Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[MAFIA] MAFYAKIBINON

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

tunca'nın masumiyetine inandığımı daha önce sebepleriyle yazmıştım zaten. Benim kafama takılan nokta, "x'i asalım, o mafyaysa y de mafyadır" kafası.

Yalnız şunu farkettim ki, cenx kendini savunamıyor. Linç edilip mafya çıkması durumunda tunca'nın suçlu olup olmadığı konusu yine kafama takılacak, zira "Nasıl olsa linç edileceğim, yanımda birini daha götüreyim" mantığıyla hareket ediyor olma olasılığı da var. Tabii ben çok karmaşık düşünüyor da olabilirim, sadece kötü bir oyuncu da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle kusura bakmayın çok fazla kafa yorup beyin fırtınası yapıcak vaktim olmadı, şu an da detaylı bir şeyler yazamıcak kadar yorgun hissediyorum ama

black, krusty, raidenxelru
bunların en az 2sinin mafya olduğunu düşünüyorum. diğerleri hakkında pek bişi söyleyemicem şu an
Sosyal ağlarda paylaş

Bir 10 dakika kadar geç kalmışım geceye, sorun olmaz umarım.

cenx'in linç edilmesi ve mafya çıkması durumunda şüphe altında kalacak olsam da, sırf çoğunluğa uymak adına oy vermeyi reddediyorum.

Önceki sayfada belirtmiştim sebebini, çok mantıksız bir şeyi savunduğundan, her ne kadar sembolik de olsa;

##LİNÇ OYU : blazkowicz
Sosyal ağlarda paylaş

Romalilar butun gun tartismaktan bikmisti, artik hareket etmenin zamani gelmis, her gecen dakika katilin veyahut katillerin kacabilmesi demekti...

Grup hizlica cok antipatik bulduklari cenxi alip villanin ortasindaki mermer tasin sivri kosesine kafasini vurmaya baslamisti. 5 dakika ve tamamen deforme olmus bir kafadan sonra aci gercek ortaya cikmisti maalesef.

Cenx te julii ailesine mensup uzaktan bir akraba idi, yuzugu elinde tutan cassaline "keske bunu yapmasaydiniz" diyordu.

Gece gelmisti, ve herkes odalarina cekilmisti.

CENX VANILLA TOWN cikti. Artik gece oldu, yarin 23:30'a kadar gece rollerinizi bana bildirmek icin vaktiniz olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah uyanan romalilar tekrar villanin ortasindaki havuzun orda toplandilar. 2 kisi disinda.

Birbirine kusku ile bakan romalilar hemen muhafizlara haber verip henuz gelemeyen iki kisiyi cagirmalari icin emir vermisti... 5 dakika sonra gelen askerler kotu haberi de yanlarinda getirmisti, gece TUNCA ve Raiden odalarinda sessizce oldurulmuslerdi. Birtanesi bogulmus, bir tanesinin de bogazi kesilmisti.

Iki romalinin da ustunden julii evinin amblemleri cikmisti. ikisi de duz townie idi...

13 kisiyle baslayan bu seruven 8 kisiye inmisti, artik birini linc etmek icin sadece 5 oy gerekmekteydi ve halen hainlerden herhangi biri ortalikta yoktu.

Tekrar gunduz oldu...
Sosyal ağlarda paylaş

ÖNEMLİ NOT : Bu mesajda yazdıklarımla ilgili fikirlerim, mesajı bitirip tekrar okuduktan sonra biraz değişti. Sadece düşünce akışımı anlayabilmeniz için gönderiyorum bu mesajı, düşüncelerimin son halini görmek için bir sonraki mesajıma bakın.

13 kişiden 5 kişinin ölmesi, hiçbirinin mafya çıkmaması muhteşem valla.

Şimdi kapsamlı bir araştırma yapmak lazım.

Her şeyden önce, mafyanın maksimum 4 kişi olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Zira linç için 5 oy gerekli ve mafya 5 kişi olsaydı oyun bitmiş olurdu an itibarıyla.

İkinci olarak, gece 2 kişi öldü bu tur. Bu çok önemli bir detay. Oyunda bir doktor olduğu anlamına gelir bu, zira ilk gece sadece tek kişi ölmüştü. Aynı zamanda (Tamamen mafyanın 4 kişi olduğunu varsayarak), doktorun bu gece yüksek ihtimalle mafya koruduğunu da gösterir bu. (10 kişiydik, 2 masum öldü, kalan 8 kişiden biri doktor, kalan 7 kişinin 3'ü townie, 4'ü mafya) Grup olarak bize pek yararı olmasa da, doktor için avantajlı bir bilgi olabilir.

Şimdi, mafyanın kaç kişi olduğuyla ilgili varsayımlara geçersek;

Mafya 1 kişi; Bu ihtimale pek şans tanımıyorum, mantıksız olurdu.

Mafya 2 kişi; Yine çok şans tanımadığım bir fikir, 13 kişilik oyunda 2 mafya gayet az. 2 mafya rolü verip, üstüne gece 2 ölüm hakkı vermek mantıklı gelse de, oyunda doktor olması büyük dezavantaj olur mafyaya. Yine de tek mafya olmasından daha mantıklı.

Mafya 3 kişi; En gerçekçi iki senaryodan biri bence. 3 kişilik mafya, her gece 2 ölüm hakkı, fakat yine doktor olması büyük dezavantaj.

Mafya 4 kişi; Bana göre en muhtemel senaryo. 4 kişilik mafya, her gece 2 ölüm hakkı. Doktor olması dezavantaj olsa da, mafya kolayca ezilecek kadar az sayıda olmadığından kayıp vermeyi kaldırabilecek durumda. Aynı zamanda en kötümser senaryo, zira doğruysa şu noktadan sonra yanlış linç şansımız yok demektir.

Tabii tüm bu varsayımlar, ölümlerden sadece mafyanın sorumlu olduğu düşünülerek yapıldı. Mafyanın yanı sıra geceleri kafasına göre adam öldüren bir townie olması da muhtemel. Bu durumda geceleri 1 kişiyi mafya, diğer kişiyi de townie öldürüyor demektir.

Kesin olarak bildiğimiz sadece birkaç gerçek var bu durumda;

1- Mafya maksimum 4 kişi
2- Oyunda koruyucu bir karakter var
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrardan selamlar.

Intro kısmını atlayıp direkt konuya giriyorum.

İlk gece tek kişi ölmüştü, bu gece 2 kişi öldü. Bu da demektir ki oyunda bir doktor var ve ilk gece öldürülecek bir kişiyi korudu.

Oyunda 8 kişi kaldık, linç için gerekli oy sayısı 5. Bu mafyanın maksimum 3 kişi olduğunu gösterir. Şimdi varsayımlara giriyoruz;

Mafya 4 kişiyse; (Önceki mesajıma ithafen)

Bu durumda oylar en iyi ihtimalle 4-4 olur, gündüz linç olmaz, gece mafya istediğini kesebileceğinden oyunun şu noktada bitmiş olması gerekirdi. Böyle bir ihtimal yok yani.

Mafya 3 kişiyse;

Bana en mantıklı gelen ihtimal bu oldu. Fakat geceki ölüm sayıları üzerinden ince bir hesap yapmak gerekli. Detaylı bir şekilde sayılarla açıklarım gerekirse, mafyanın 3 kişi olması durumunda townie'lerin halen kazanma şansı var çünkü.

ÖNEMLİ :
Bu noktada gerekli olduğunu düşündüğüm bir risk alıyorum ve rolümü açıklıyorum. (Oyunda bir doktor olduğunu umuyorum) Oyundaki rolüm Vigilante arkadaşlar. Rolüm gereği townie'yim, townie'ler kazanınca ben de kazanmış oluyorum. Normal townie'lerden tek farkım, gece olduğunda mafya gibi seçtiğim bir kişiyi öldürebiliyor olmam. Şu ana kadar pek iyi tercihler yaptığım söylenemez. İlk gece Lexius'u, bu gece de Raiden'ı öldüren bendim. (Oyunda olduğunu umduğum) Doktorun ilk gece koruduğu kişi mafyanın öldürmeyi tercih ettiği kişiydi. İkinci geceki tercihini ise bilemiyoruz.

Önceki mesajımda kimliğimi açıklamamamla ilgili şüpheler ve sorular illa ki gelecektir, hepsini cevaplamaya hazırım.

Aldığım risk büyük, fakat gün içinde bir mafyayı linç ettiğimiz anda, yani geceye geçebilirsek, tamamen sizinle tartışarak karar vereceğim bir kişiyi öldürerek rolümü kesin olarak kanıtlayabilirim size.

Doktorun kimliğini açıklamamasını öneriyorum, zira dediğim gibi, ilk gecede öldürüleceği anlamına gelir bu.

Lütfen konuda aktif olarak mesaj atın, zira şu noktadan sonra pek hata şansımız yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin mantıklı ama aklıma gelen bir ihtimal daha var. Pro-town oyuncular arasında gece öldürme hakkı olan bir oyuncu daha olabilir. İlk gece bu hakkını kullanmayıp ikinci gece Tunca'yı hedef almış olabilir. Çünkü ben de dahil çoğunluk Tunca'nın mafya olduğuna inanmıştı.

Böyle bir karakter olması düşük ihtimal ama doktorun ilk gece öldürülecek kişiyi tutturmuş olma ihtimali de düşük.

edit: valla görmedim yazdığını
Sosyal ağlarda paylaş

Fazlasıyla başarısızız, evet. Rolümü açıklamakta bu kadar acele etmemin en büyük sebebi de suçluluk hissi oldu zaten.

Doktor yoksa muhtemelen bu gece ölen ben olacağım. Mafyanın beni öldürmesi durumunda ben de gece bir kişiyi öldürebiliyor muyum bilmiyorum açıkçası. Öldürebiliyorsam da yanımda bir mafya götürebilirsem ne mutlu bana.

Şu anda yapabileceğimiz en iyi şey, öldürülen townie'lerin mesajlarını gözden geçirmek. Özellikle tunca fazlasıyla aktifti, senin beni suçlamanın sebebi de buydu muhtemelen, zira fazla aktif/pasif olduğun zaman dikkat çekiyorsun bu oyunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Rollerde herhangi bir değişiklik olmuyor, ilk andan beri Vigilante'ydim ben.

Baştan beri doktorun birini koruduğunu varsayıyordum fakat Krusty'nin söylediğini düşününce o da mantıklı geldi.

Aynı kişiye oy vermiş olabiliriz, bu da oyunda doktor olması ihtimalini azaltır. Dediğim gibi 3 kişiyse mafya, oyunda doktor olmaması da mantıklı olur. Muhtemelen gece öleceğim yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...