Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 Mayıs Kızıl Meydan'da Kutlanabilecek

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

sipeyskeyk said:

Bu kadar yüzeysel bakan da görmemiştim. Zaten vandalizmi legalleştirmenin tek yolu olaya bu açıdan bakmak olsa gerek. Küçük esnaf ile kurumsal şirketin hiçbir farkı yok, saldırılan yerin sahibinin direk maddi zarar görmemesi orada çalışanların da zarar görmediği anlamına gelmez. Hadi işin etiğini filan herşeyini geçiyorum, oralarda çalışan insanların "işi" var, yetiştirmeleri gereken şeyler var sorumlulukları var ve sen o yerin camını çerçevesini indirip hem psikolojik olarak o insanlara zarar veriyorsun, hem de işlerinden alıkoyuyorsun.

Ha ciddi konuşuyorsun yani, yazdıklarımın neresinden vandalizm'i yasallaştırmak gibi oksimoron bir sonuca vardığını merak ediyorum o zaman. Kastın vandalizmi meşrulaştırmaksa, böyle bir çabam da yok. Yukarıyı tekrar okursan böyle bir gayretim olmadığını görebilirsin.

Geçen sene 1 Mayıs ve IMF/WB protestoları esnasında olan biten şeylerden bahsediyoruz, küçük esnafın dükkanına saldırılmasını yanlış bulduğumu ve fakat McDonalds ve HSBC gibi dünya devi firmalara maddi zarar verilmesi konusunda neden bu kadar hassas davranıldığını soruyorum, söylediğim şey bu yani.

Kaldı ki, 1 Mayıs'ta Taksim'deki dükkanların kapatılmamasının iş yeri sahiplerinin kerizliğine de bağlıyorum, hatalı buluyorum.

Gel gör ki sen bana tutup orda çalışan adamın psikolojik durumundan bahsediyorsun, tabii ki eğer POLİTİK konuşacaksak bu son derece büyük bir travma olur muhtemelen oranın çalışanları için. Dükkanın camının çerçevesinin indirilmesi ya da bankamatiğin parçalanması gerçekten derin yaralar açacaktır oranın çalışanlarında, eminim.

Ama 2 gram empati yapıp, binlerce insanı sokağa döken psikolojik sebepleri düşünemiyor musun? Protestoya katılan insanlar polis dayağını göze alarak sokağa çıkmıyor mu? Bu ne kadar sağlıklı bir psikoloji olabilir? İnsanlar hangi şartlar altında kalınca böyle şeyler yapar bunu düşünemiyor musun yani gerçekten? Bu insanları geçtim, zararı veren insanlar bunu neden yapıyorlar?

Bir iki mikrop falan denemez bunun için, sivil ayaklanmalar alelade gelişen şeyler değildir çünkü. Kimse durup dururken Taksime çıkayım temiz bir polis sopası yiyeyim demiyor yani.

Hani bana yüzeysel demişsin de, merak ediyorum politik olarak daha doğru bir sav sunabilir misin önüme? Manevi tazminat davası savunmuyoruz çünkü burada.

Küçük esnaf ile kurumsal şirketin arasında bir fark olmadığını sosyo-ekonomik açıdan nasıl iddia edebiliyorsun çok merak ediyorum gerçekten.

Bunun yanında sivil ayaklanmanın ETİĞİ nasıl oluyor böyle bir şeyden de bahsetmişsin bunu da merak ediyorum bu arada.

Lütfen beni aydınlat.
Sosyal ağlarda paylaş

Yüzeyselsin ve sana laflar hazırladım.

Bir Mcdonalds HSBC takılmış gidiyorsun
Ama iş bankasını neden göz ardı ediyorsun
Oysa o Türk bankasıydı, indi camı penceresi
Alexi, sen neyin savaşını veriyorsun?

bu ufak 4 lüğümden sonra, şakayı bir yana bırakıyorum.

Sivil ayaklanmalar gayet alelade gelişebilen şeylerdir. Ülkemizin yakın tarihinde örnekleri çoktur. Gelişmeleri bir yalan habere bakar.

1 Mayısta dükkanını açan esnafa keriz demişsin de, hırsızın hiç mi suçu yok ?
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

Kaldı ki, 1 Mayıs'ta Taksim'deki dükkanların kapatılmamasının iş yeri sahiplerinin kerizliğine de bağlıyorum, hatalı buluyorum.

işte koptuğum yazının devamını okuyamama sebep olan cümle budur..

o dükkanları kapatmayanları suçlu buluyorum, cam çerçeve indirenleri hatalı bulmaktansa...

bende cinayetlerde ölenleri,
alkollü araç kullanımlarında alkolü,
tren kazalarında kondüktörleri,
uçak kazalarında pisti

çok hatalı buluyorum....

ne içiyosanız bi kadehde bana doldurun nasıl bi kafadır bu merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sana oturup yazdığın saçmalıkların neresinin saçmalık olduğunu detaylı olarak izah edecek bi WOT yazmak isterdim hatta öğle tatilimde yazabilirim. Ama çalıştığın yerin ne yapacağı belirsiz bir grup manyak tarafından cam çerçeve dağıtılması orada çalışan olarak benim psikolojimi de etkiler, iş yapmamı da engeller. Fiziksel zarar bile görebilir orada çalışanlar. Ayrıca ne kadar garip bi açıdan bakabiliosun sırf demagoji yapmak adına. Evet orada esnaf olsam o gün dükkanı açmam tamam ama bu benim özgürlüğümün kısıtlanması anlamına gelio sonuçta ve bunun haklı bir yönü olamaz. Kutlama farklı bişeydir, vandalizm farklıdır. neyse işte
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

uçak kazasında pisti yapan mühendis suçlu o zaman mühendislerin bir daha pist yapmasını yasaklayalım demekte çok saçma.
1 mayıs ta insanlar taksime çıkmasın gösteri yapmasın demekten farkı yok.

yazını gördüm cevap yazacaktım nickini gördüm.. haaaa dedim..
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Ben bankada çalışıyorum, iş yaptığın anda camların yerle bir olması o kaos pek istenen ve " ehe olsun canım 1 mayıs" denecek bişey değil. saçmalamayın.

1 mayıs sakin sakin kutlansa bu tip olaylar da olmuyacak işte.
polis işçileri sürekli ittirince işçiler de tepki gösteriyor, polisler bu tepkiyi bastırmak isteyince de cam çerçeve iniyor.

bu seferki 1 mayıs taksim'de kutlanacak, büyük ihtimalle olaysız geçecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

1 mayısın temel sorunu, polis otoriterliğinden ödün vermek istemiyor, işçi partileri de deliler gibi diretiyor.. bu aşırı politik bi durum..

işçi partileri diyebilir ki tamam başka yerde kutlayalım bi seferde kavgasız dövüşsüz takılalım.. ama biliyorlar bu sefer bu kadar büyük sansasyon yaratamayacaklar dolayısı ile bu etkinlik o kadar büyük öneme sahip olmayacak..

öte yandan polis de diyebilir ki kardeşim tamam taksime çıkabilirsiniz, bu durumda da diyecekler ki polis sivil örgütlenme karşısında yetersiz kaldı, yada diğer örgütlerde bu tip haklar idda edecekler..

ortak bi çözüm çok zor değil.. sadece inatlaşma var politika var..
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Dworgian said:

Ben bankada çalışıyorum, iş yaptığın anda camların yerle bir olması o kaos pek istenen ve " ehe olsun canım 1 mayıs" denecek bişey değil. saçmalamayın.

1 mayıs sakin sakin kutlansa bu tip olaylar da olmuyacak işte.
polis işçileri sürekli ittirince işçiler de tepki gösteriyor, polisler bu tepkiyi bastırmak isteyince de cam çerçeve iniyor.

bu seferki 1 mayıs taksim'de kutlanacak, büyük ihtimalle olaysız geçecektir.

olay işçilerde değil. bu kaosu isteyen provekatörlerde malesef. taşkınlığı yapanlar işçiler değil ki

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01123311.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01123120.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5C01100552.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01141340.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01142303.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01142452.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01144836.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01145115.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C460%5C1%20MAYIS%20PROVAKASYONU%5CA01145127.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Alexi_Septimus said:

gayipten_gelen_ses said:

80 ihtilalinden sonra devrim umudunun yokolmasının sebebi o zaman ki devyolcuların organize bir parti durumuna verimli bir şekilde geçememesi , ÖDPye falan katıldı eski kadroların birçoğu ama başarılı olunamadı.Devrim ilk etapta eline silah alıp koşturmakla olmaz , öncü parti liderliğinde halklar örgütlenmeli.Silahlı çatışma sonraki aşamada geliyor

Bahsettiğin şey Lenin'in öngürdüğü agraryan proleterya devrimi için geçerli.

Türkiye'de Marxist ya da Leninist bir komunist parti yok, hepsi Maocu.

Türkiye Agraryan bir topluma da sahip değil.

Devrim BAKARAK yapılamıyor yani NATÜRMORT gibi.
nasıl yok ya oha diyorum yani
Sosyal ağlarda paylaş

o provokasyonu polis istediği zaman çok güzel engelliyor. ancak çoğu zaman kendi proveke ediyor ortamı. sonra yasakladık 1 mayısta taksimi, çözüm bulduk. yok öyle bir şey.
kadıköy gösterisini hatırlarım ankaradan uniden gelmiştim trenle 1 mayıs akşamı. savaş alanına düşmüş gibiydim. polis başıboş bırakmıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben polisin yaptığı p.çliği söyliyim daha yeni oldu , 1 nisanda akşam sakarya meydanında beklerken polis ablukaya aldı heryeri paso işçilere edebiyat yapıyor yok diğer gruplara uymayın onlar kötü çocuklar meydanı boşaltın hede hödö . Bizde molotof kokteyli olduklarını söylediler , gittim bizzat meydanda baktım kimsede böyle birşey yoktu
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet efendi gibi binler halinde Ankara'da toplanmasına rağmen "İşçi değil onlar!" gibi çirkin açıklamalara mağdur olan, biber gazıyla polis şiddetine defalarca maruz kalan, üstüne üstlük hiçbir talepleri kabul edilmeyen, açlık grevlerine rağmen tek bir adım ilerlemelerine izin verilmeyen Tekel işçileri ne çabuk unutulmuş yahu?
Bir tarafta arkasında milyarlarca dolarlık sermaye bulunan, medya ve eğitim aygıtları üzerinde dolaylı/dolaysız kontrolü olan,elinin altında bütün bir kolluk kuvveti bulunan iktidar sahipleri var, öbür tarafta da emeğini sömüreceği işçi var.
Alexi'nin dediği gibi devrim (ya da daha küçük çapta bakacak olursanız sosyal haklar) öyle durdukça gelmiyor natürmort gibi. Durdukça anca emeklilik yaşı 60'lara çıkıyor, Tekel işçileri gibi insanlar daha da mağdur oluyor.
McDonald'slarda, bankalarda çalışan başka işçilerin geleceğini güvence altına almanın da bu tür çokuluslu şirketleri güvence altına almaktan geçtiğini zanneden varsa, helal kenks diyorum. Nitekim öyle düşünüyorsanız dahi siz hiç dert etmeyin, oraların hepsi başka çokuluslu şirketler tarafından sigortalı. Bugüne dek de "1 Mayıs eyleminde şubemizi koruyamadığınız için sizi işten çıkarıyoruz" diye adam atan şirket görmedim açıkçası.
R.T.E'deki ülkeyi bakkal yönetir gibi yönetmek hastalığı herkese mi yayılıyor, anlamadım ki. Kasaya 3 girdi, 2 çıktı şeklinde bakkal hesabıyla ele alınacak birşey mi ülke ekonomisi sizin için, o giren 3'ün ne kadarının nereye gittiği, ne kadarının işçiye kaldığının hesabının sorulduğu senedeki bir günde çıkan faturanın hesabını yapıyorsanız önce Cumhuriyet'in yıldönümü kutlamalarına harcanan havaifişek vs'ye giden paranın hesabını da çıkaralım, bakalım ülke ekonomisine kaça patlıyor.
Brecht dayım ne güzel demiş "Banka kurmak varken banka soymak nedir ki?" diye, 63 yaşında babalarınız, anneleriniz sırtı kopana kadar çalışırken 1 Mayıs'lara olan bu tavrınız aklınıza gelir belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Konu hakkında fazla uzun yazmayacağım ama,

1 mayısta dükkan açan esnafa keriz muamelesi yapan adamın işçiyi koruması ayrı bir komiklik. Benim babamın dükkanının camını indiren isterse yüzyıllarca ezilmiş adam olsun, bi tekme de ben vururum kusura bakmayın.

İşçinin emekçinin hakkına saygım sonsuz, gönül ister ki gerçekten çıkıp eylem yapıp sesini duyurmak isteyen adamlar yapsın isteiğini. Ama araya karışan bi avuç it sürüsü de pislik çıkarıyorsa, kusura bakmayın kimse "ama işçinin emekçinin hakkı" diyemez.

Böyle önemli bi olaya gölge düşüyorsa, başta sendikalar sorumludur bundan. Organize eden onlar çünkü. İçlerine karışan pislikleri pek ala ayırt edebilirler yani. Suya bulaşan pislik bi damla bile olsa o suya pis derler, olay bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Gayet efendi gibi binler halinde Ankara'da toplanmasına rağmen "İşçi değil onlar!" gibi çirkin açıklamalara mağdur olan, biber gazıyla polis şiddetine defalarca maruz kalan, üstüne üstlük hiçbir talepleri kabul edilmeyen, açlık grevlerine rağmen tek bir adım ilerlemelerine izin verilmeyen Tekel işçileri ne çabuk unutulmuş yahu?
Bir tarafta arkasında milyarlarca dolarlık sermaye bulunan, medya ve eğitim aygıtları üzerinde dolaylı/dolaysız kontrolü olan,elinin altında bütün bir kolluk kuvveti bulunan iktidar sahipleri var, öbür tarafta da emeğini sömüreceği işçi var.
Alexi'nin dediği gibi devrim (ya da daha küçük çapta bakacak olursanız sosyal haklar) öyle durdukça gelmiyor natürmort gibi. Durdukça anca emeklilik yaşı 60'lara çıkıyor, Tekel işçileri gibi insanlar daha da mağdur oluyor.
McDonald'slarda, bankalarda çalışan başka işçilerin geleceğini güvence altına almanın da bu tür çokuluslu şirketleri güvence altına almaktan geçtiğini zanneden varsa, helal kenks diyorum. Nitekim öyle düşünüyorsanız dahi siz hiç dert etmeyin, oraların hepsi başka çokuluslu şirketler tarafından sigortalı. Bugüne dek de "1 Mayıs eyleminde şubemizi koruyamadığınız için sizi işten çıkarıyoruz" diye adam atan şirket görmedim açıkçası.
R.T.E'deki ülkeyi bakkal yönetir gibi yönetmek hastalığı herkese mi yayılıyor, anlamadım ki. Kasaya 3 girdi, 2 çıktı şeklinde bakkal hesabıyla ele alınacak birşey mi ülke ekonomisi sizin için, o giren 3'ün ne kadarının nereye gittiği, ne kadarının işçiye kaldığının hesabının sorulduğu senedeki bir günde çıkan faturanın hesabını yapıyorsanız önce Cumhuriyet'in yıldönümü kutlamalarına harcanan havaifişek vs'ye giden paranın hesabını da çıkaralım, bakalım ülke ekonomisine kaça patlıyor.
Brecht dayım ne güzel demiş "Banka kurmak varken banka soymak nedir ki?" diye, 63 yaşında babalarınız, anneleriniz sırtı kopana kadar çalışırken 1 Mayıs'lara olan bu tavrınız aklınıza gelir belki.

abi birde olayın ne olduğunu anlayamamışsın sen. hadi diyelim mekdanıldsın camı indi. Hoş, hiçbir mantık bunun doğru bi eylem olduğunu açıklayamaz da. Hadi diyelim yabancı bankanın da camı indi. Hadi buraya kadar anarşi demeyelim buna. E esnaf? E arabalar? Otobüsler falan?

Ya bu kadar basit bi olay olarak mı görüyorsunuz nedir. Millet cam çerçeve indirmiş "e olsun canım işçi hakkı emekçi" falan diyorsunuz cümlelerinizde. Nasıl bi mantıktır bu?
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde, ağzınızda hep aynı sakız.

Küçük esnafın camının indirilmesini anlarım ama, xyz yıkılsa sorun yok

Ama deyip geçiyosunuz, bi ama ile silip atıyosunuz esnafın tadilat masrafını, tadilat süresince yediği zararı? Esnaf emek vermiyor mu bu ülkede?
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Ha birde, ağzınızda hep aynı sakız.

Küçük esnafın camının indirilmesini anlarım ama, xyz yıkılsa sorun yok

Ama deyip geçiyosunuz, bi ama ile silip atıyosunuz esnafın tadilat masrafını, tadilat süresince yediği zararı? Esnaf emek vermiyor mu bu ülkede?
o ''ama'' o kadar basit bir ama değil . Ekmeğinin derdinde ki adama zarar vereni bende keleşle kovalarım
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...