Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Garanti bankasını kötüleyen reklam

Dynun

Öne çıkan mesajlar

Ne yazık ki büyük yatırımların çoğu artık banakaların mumkunatı altrında yabancı veya turk firma banka kredisi olmadan oyle bir rakamın riski altına girmez girmesi beklenemez.
Bankaları savundugum veya tanrısallaştırdıgım yok sadece gerçekler bunlar. Şu an için devletin finanse ettiği projelerin belki 50 katı bankalarca finanse ediliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bence tarihi vs olduğu için karşı çıkılan bölgelere bu barajlar yapılmalı. devlet dahil olmak üzere bu işten para kazanacak kurumlara belli bir yükümlülük koyarsın, o bölgelerden kurtarılabilecekler kurtarılır.

tarih tabii ki çok önemli; ama ekonomi daha önemli. ha bunu ne şartlarda diyorum? oturur hesaplarsın, bu barajı 50 km o tarafa, bu tarafa kaydırmak mantıklı maliyetlerle mümkünse yapılması gereken barajı taşımaktır.

garanti bankası konusuna gelince. sadece ikiyüzlülükleri ortaya çıkmış oldu. o çevreye duyarlı kredi kartlarının reklamını yaparken de amaçları ceplerini doldurmaktı. al gore ayağına o zamanlar bir çevre duyarlılığı oluştu dünyada, büyük firmalar da paraya çevirdi. yarısı yapılmış reklam işte, dokundum gol oldu gibi :P

konu çevreye de gelmişken... çevre>ekonomi>tarihtir benim önem sıralamam.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Halk hiçbir ürünü almamalı o zaman bunu demek istiyorum.

hatalı reklamlar olduğu doğru,
ama o tip ürünler farkediliyor ve bir şekilde tüketiciye ulaştırılıyor, ve ürünün satışı azalıyor.

atıyorum "tadı iyi çikolata" diye reklam yapan şirketin ürünlerinde kansere neden olan maddeler tespit edildiğinde, bir şekilde yasaklanmasa bile müşterilen o ürüne olan ilgisi azalıyor ve bu yüzden şirketin imajı zedelenmiş oluyor.

ha diyorsan "kardeşim ben gıcığım tüm firmalara, adam dişlerinizi bembeyaz yapar diye reklam alıyor ama aldığım diş macunu sadece eskisinden beyaz yaptı ama bembeyaz yapmadı, tüm firmalar yalancı bunların hepsi..." gibi,
o durumda ancak sana diyebilirim ki, tamam fazla abartı iyi değil, ama diğer firmaların diş macunlarından daha iyi beyazlatıyorsa zaten işlevini görüyor demektir.
beyazlatmıyorsa zaten daha iyi beyazlatan bir başka diş macununa geçersin, tüm müşteriler böyle yaptığı zaman "rekabet"te geri kalmış olurlar.

ama benim bahsettiğim konu abartı reklamdan ziyade sonucun zararlı olacak bir iş yapmaları.
biz buna tepki veriyoruz.
yalan söylemelerine tepki veriyoruz.
sen diyorsun ki "hepsi böyle yapıyor zaten."

hepsi böyle yapıyorsa bırakalım dünyayı gidelim?
her gün binlerce insan ölüyor.
biz yaşamayalım mı?

dediğin mantık o noktaya götürüyor çünkü.

birisi hata yapıyorsa diğer hata yapanlar da masumdur, laf edemezsin, eleştiremezsin,
eğer protesto edersen sen suçlusun.
gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

aranızdan kaç kişi hasankeyf'e gitti?
ılısu'ya itiraz edenlerin kaç tanesi hasankeyf'e gidecek?
kaç kişi su altında kalacağı bilinmeden önce hasankeyf adını duydu?

hadi tarihimiz önemli ama barajın yapılması oranın yok olması anlamına gelmiyor ki. Bir barajın ömrü 50 yıldır, bilemedin 60. düzgün bir şekilde üstü kapatılır yine kil kullanılarak veya taşınır. Zilyon tane yolu var hasankeyfi kurtarmanın. Mesele üzüm yemek değil, biraz bağcıyı dövmek burada.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

tarih tabii ki çok önemli; ama ekonomi daha önemli.

tarihi kullanarak ekonomini kuvvetlendirebilmek varken tarihini hiçe sayıp ekonomiye odaklanmak sadece sonucun zarar getirmesine neden olur, bu zarar da istemesen de ekonomiye etkisi olur.

ha küçük açıdan baktığın zaman aslında yapılan iş gayet hesaplı ve kazançlı gibi gözüküyor, ama hasankeyif'i sular altında bırakıp yoketmektense, müze haline getirip dünyaya tanıtman gelecek kuşaklara da katkısı olacaktır.

kendi tarihini bu kadar hiçe sayan başka ülke yoktur herhalde.
ingiltere'de stonehenge'i görmüştüm mesela. birkaç tane taş parçası, ama adamlar o taş parçasını o kadar iyi tanıtıyorlar ki, dünya harikalarından biri olarak gözüküyor.
bizde hasankeyf var mesela, "ya napıcan ağa hasankeyfmiş oymuş buymuş, ekonomi konuşalım ekonomi" diye dalga geçiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

ben makul maliyetler içerisinde kalması şartıyla barajın taşınabileceğini söylüyorum. daha çok para kazanılsın diye 50 km uzağa yapılacak barajı, "gidin bu tarihi alana taşıyın" demiyorum.

turizmle de bi yere kadar herşey. dünyada kriz çıkar turist gelemez, turist gelecek memleketle kriz çıkar kimse gelmez, turist gelse ordan gelen parayla yarın bişe satmazlar sana vs. konuyu geniş çaptan almaya kalkarsan oo sayfalarca yazmak lazım; ama ben haklıyım hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben açıkçası objektif olarak bakamıyorum da stonehenge ile hasankeyf bir tutulamaz yani. Avrupa'lılar da stonehenge görüyorlar, pantheon görüyorlar parthenon görüyorlar işte colosseum falan bi yığın inanılmaz sanat eserleri görüyorlar mimari açıdan. Ki çoğu mimarinin gelişiminde rol oynamış, devrim yaratan eserler. Burada hasankeyfi gezmeye gelen insan sayısı hiç de büyük olmaz ve ekonomik açıdan en az on katı kar ettirir bir baraj. Bu kadar iddialıyım. colosseum olsa orada, müze yapman daha çok kar getirir ama gerçekçi bakmak lazım, sanat ve mimari tarihinde çok önemli bir yeri olmayan tarihi alanlar müze olarak ciddi paralar kazandırmazlar.

Ha yok edilmesin, taşınsın hasankeyf. Yine müze olsun. Ama baraj da yapılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Ya ben açıkçası objektif olarak bakamıyorum da stonehenge ile hasankeyf bir tutulamaz yani. Avrupa'lılar da stonehenge görüyorlar, pantheon görüyorlar parthenon görüyorlar işte colosseum falan bi yığın inanılmaz sanat eserleri görüyorlar mimari açıdan. Ki çoğu mimarinin gelişiminde rol oynamış, devrim yaratan eserler. Burada hasankeyfi gezmeye gelen insan sayısı hiç de büyük olmaz ve ekonomik açıdan en az on katı kar ettirir bir baraj. Bu kadar iddialıyım. colosseum olsa orada, müze yapman daha çok kar getirir ama gerçekçi bakmak lazım, sanat ve mimari tarihinde çok önemli bir yeri olmayan tarihi alanlar müze olarak ciddi paralar kazandırmazlar.

Ha yok edilmesin, taşınsın hasankeyf. Yine müze olsun. Ama baraj da yapılsın.

sen şu cybercı değilmisin ?
Sosyal ağlarda paylaş

kendine çevreyi koruma adına sözde bi misyon yüklemiş bankanın, bu misyonla beraber müşterilerinde bi ton para toplmasına hatta bildiğim kadarıylar çevreci hedesi kartı pazarlamış olmasına,sonra da çıkıp hasankeyf yok olmasına neden olcak bi projeye sponsor olmasına "hangi banka olsa aynı şeyi yapardı" argümanıyla savunmaya çalışmak priceless direk.

hangi banka yapıyorsa yapsın ona bişey diyen yok zaten,ki böyle akıl almaz bi projeye bile kaynak sağlayacak insanlar,kurumlar herzaman olacaktır,türkiye den olmassa başka ülkelerden olur ortada bi profit olduğu sürece.de konu bu değil işte kendini pazarda çevreci diye konumlandırmış bundan da bi ton ekmek yemiş bi bankanın bunu yapması olay.

bide şu garanti olmasa bu ülkenin hali nolurdu agrümanı var ki
ona tek kelimeyle yabıragallasen demek istiyorum.
bankaların olayı zaten kredi sağlamak ve bundan da gelir etmek değilmidir.bu bi bakıma işini yapan,satış yapan bi bakkala "helal bakkal sen olmasan nolur du bu mahallenin hali"(kısa mesefede muhtemelen 10larca başka bakkal varken) demekle aynı kapı.

kaldı ki kurumların geçmişte yaptıkları yaptıkları olumlu şeylerin(bundan kastım salt işlerini yapmaları değil,çeşitli yararlı projlerde yer alması destek,sponsor olması) gelecekte hatalı,akıl almaz projelere destek olmasını haklı çıkarmaz.

sonuç olarak garantini yediği bokun elle tutulur yanı yok.

bir de bu topikten kolaylıkla patideki garanti hissedarlarını görebiliriz : D başka bi açıklaması olamaz çünkü bence buraya çıkıpta garantiyi savunmaya çalışmanın
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Akbank'ı kullanıyorum şu anda ama zamanında Garanti'de de hesabım vardı. Bakkalla bir tutmak efsaneymiş bankayı. Bunun üstüne bir şey söylemek mümkün değil pek. Ülkenin ekonomisi düzeldi, açlar doydu da tarihte mimari olarak hiç bir devrim yapmamış, çok önemli bir niteliği olmayan tarihi bir kasabayı kurtarmaya çalışıyoruz. Ha kurtaralım da bu baraj yapmayarak olmasın, kasabanın en önemli kısımları taşınır biter olay. Köylünün yaşadığı kerpiç evi de kurtarmayıver, şimdiki insanlar daha iyi evlerde yaşasın diye. Ülkenin ekonomisinin gelişmesi öncelik olmalı bence
Sosyal ağlarda paylaş

hasankefy'e gelince,projeyi ülkeye para lazım,ekonomi lazım diye desteklemek olcak iş değil.

öyle bahsediliyor ki barajdan sanki türkiye ekonomisinin kurtuluşu bu projeye bağlı,kaldı ki benzer zilyon tane proje vardır.öyle bi tavır alınıyo ki sanki hasnkeyf türkiye toprakları üzerinde baraja elverişli son bölge başka hiç bir proje kalmamış ve bu bizim son şansımız artık bunu yapamassak ülkede enerji sıkıntısı baş göstercek falan.

abi ok ekonomi falan önemlide hasankeyfe gelene kadar düzeltilcek okadar şey var ki sırf bazı insanların kolayına geliyo,bazıları bu projeye milyonlar dökmüş diye tarihi bi yerleşim yerini yok etmenin ne anlamı var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tarihi yerlerin de değerleri farklıdır ben de bunu söylüyorum. Tarihi yerleşim yerleri defalarca yıkıldı üzerinde sen yaşıyorsun şu anda. Adı üstünde yerleşim yeri, üzerinde insanlar yaşıyor yıllar sonra da yaşayacak. Yada insanların yaşamasını kolaylaştıracak şeyler olacak (baraj vb. gibi). Bu yüzden sadece en önemli, belli başlı tarihi eserler, yapılar korunur, geri kalan yerlere yeni yerleşim yerleri yada barajlar, santraller vs. yapılır. Yoksa bize yaşayacak yer kalmaz her eski yerleşim yerini "ama tarihi yer çok güzel" diyerek korumaya kalkarsak.

İtalya'da rönesanstan sonra çok az kişi yaşayabilirdi mesela eskilerin yerine yeni apartmanlar yapmasalar da max 3 katlı, antik Roma'dan esinlenerek yapılmış evlerde yaşamaya devam etseler. Zaman geçtikçe üzerinde yeni yapılar illa ki olacak. Adamlar en kilit olanları koruyorlar, biz de öyle yapmalıyız. Zaten kimse de Ayasofya'yı yıkmaya kalkamaz şurada yani. Bunu dmeek istiyorum. Tamam tarihimiz iyi güzel de en kayda değer eserleri ve yapıları korumalıyız, geri kalanları gelecek için feda etmeliyiz

Banka konusunda: Evet de Garanti kapasitesinde kaç tane banka var bu ülkede? Ülkenin 2 tane büyük banaksı var biri Akbank diğeri Garanti. Ötekiler yeterli olamıyorlar. Zamanında İmar bankası vardık gördük ne oldu, ETİBank vardı keza.. Ama bunlar ayakta kaldı. Hadi bi de İş bankasını koyalım ayıp olmasın da yani böyle büyük kredileri verebilecek her mahallede 10 tane banka yok :D
Sosyal ağlarda paylaş

italyadan romadan örnek vermen direk fail.

avrupa nın sanmıyorum ki hiç bi yerinde sehir merkezlernde yeni binalar yapılmasına izin verilsin.
viyana da örneğin en ufak bi sıva boya duvar çekmeye bile zilyon tane izin alman gerekiyor tarihi bi yerleşim yeriyse zaten imkansız kafana göre ek bişey yapman.ev mi yapıcaksın büyük ihtinmalle tek şanşın gidip şehir dışı tabir edebilceğin yerlderden gidip arsa alıp üstüne müstakil ev yapabilirsin.
onun dışında avurpanın hiçbiyerinde himse kafasına göre apartman dikemez.
biz direk baraj koyuyoruz abi tarihin üzerine şaka gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya direk önem teşkil etmeyen evler zamanında da yıkılmış sonuçta. Şu anda şehrin yapısını bozmak istemiyorlar, gelip de galatadaki evleri yıkıp modern apartman yapmasınlar mesela bi zahmet. Ama hasankeyf ne, oradaki bildiğimiz anlamda sanatın ve mdoern mimarinin başlangıcına ait eserler ne? Arada bir fark var. Bunu görmek lazım. Dediğim gibi, eğer sadece 600 yıllık diye kasabaları, evleri koruyup müze falan yapsalardı dünyada yaşayacak yer kalmazdı.

Ha hasankeyf tesadüfen kalmış, o zaman onu da taşıyalım başka yere. Her türlü kazanalım. Bunu diyorum. Yoksa hasankeyf yok olsun da demiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

gelecek için ekonomi için ülkemizin menfaati için nasıl bi brajmış abi bilgisi olan bi zahmet bi açıklasın ortadoğunun ver balkanların en büyük barajımı olcak saatte bilmem kaç milyontrilyon kilowatt elektirik mi üreticek nasıl bizi geleceği taşıcak yokmu koskoca ülkenin başka projesi bu kadar angut mu bu insanlar eş değer bi proje üretme knousunda
Sosyal ağlarda paylaş

Baraj her yere yapılabiliyor olsa bu kadar olay çıkmaz di mi abi? Emin değilim de sanmıyorum yani şu ülkede onlarca aynı verimi yada daha fazla verim verebilecek olan baraja elverişli mekan olsun.

Emin olduğum şey ise zaten hasankeyften bin kat daha büyük tarihi öneme sahip yapıların korunmakta olduğu, dünyanın her yerinde olduğu gibi. Hasankeyf'i de taşısınlar abi. Bizim eserlerimizi Almanlar nasıl taşıdı sergiliyorlar, sen de taşı istanbulda arkeoloji müzeisnde sergile, baraj da yapılsın.

Ekonomiyi kurtaracak baraj değil tabii ki ama önemli ölçüde etkiler yapılan her baraj sonuç olarak.. Hasankeyf'in ekonomiye yapabileceği maksimum katkı, barajın yapacağı mininmum katkıdan çok daha aşağıdayken barajı değil hasankeyfi taşımalıyız bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...