Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uzun vadeli araba kiralamak

Valeron

Öne çıkan mesajlar

Valeron said:

şimdi bi üst klasmandaki araba fiyatlarınıda öğrenicem,anladığım kadarıyla şirket yoksa şahıs üstüne bu çok saçma oluyo.

tek güzel yani,göze güzel gözüken yanı ayda 600 600 ödemekti.
kredi al diyenler içinde 30 lira kredi alsan 3 yıl vadeli,37 lira ödüyosun yazık günah.

linea linea diye özel bi takıntımda yok açıkcası,ki ben şeklini falanda beyeniyorum aslında niye bu kadar tepki göstermiş millet onu anlamadım :d ne var linea da yani :d
abi 7 liraya yazık günah derken 22 lira sokağa atıyorsun?
ben gerçekten anlamadım ki seni =/
Sosyal ağlarda paylaş

bireysel uzun vadeli araç kiralamak mantıksız olan şey :)

şirketler için karlı olabilir çünkü vergilerinden de düşüyor onların, bu sayede zarar etmemiş oluyorlar toplu kiralamalarda.

linea değil de bir alt segmentten başka bir arabayı kredi ile satın almak emin ol daha karlı senin için. krediye 7 lira fazla ödemekten çekiniyorsun da arabayı 3 yıl sonra sattığın zaman, 3 yıllık kira için vereceğin paranın yarısını falan harcamış olursun 3 yılda. Kaskoyu bakımı falan da eklersek taş çatlasa 2/3 olur bu oran. O yüzden bence hesabını iyi yapıp sıfır bir arabayı krediyle almayı tercih etmelisin.
Sosyal ağlarda paylaş

birey için satın almak, şirketler için kiralamak daha mantıklıdır. her kiralama döneminde sivrinini biri çıkar ama satın alalım daha iyi olmaz mı der. çok büyük şirket olsan mantıklı olabilir ona göre bir kadro oluşturursun. ama diğer her türlü halde kiralamak daha mantıklı. birey veya şahıs şirketi için satın almak daha makul oluyor. ha paran çoktur kiralık arabanın rahatlığı çok güzel bir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

bak sana çok garip bi açıklama . eğer ki 32 bine bi araç aldın diyelim bastın paranı . 2-3 yıl sonra sattığında eline nakit 22-23 bin para geçicek

ama gittin 22-23 bine bi araç kiraladın. elinde 10 bin kalmış olucak o seneler sonunda iyi düşün :p

diğer şeyleri hesaba katmadım tabi de böyle de garip bi durum var git araba al alabilyosan.
Sosyal ağlarda paylaş

Elbetteki arabayı satın alıp satmak daha karlı. Uzun dönem filo kiralayan tüm firmalar o zaman aptal olması lazım. Bunu tartışmak bi defa anlamsız. Buna kafa yormayın.

Bireysel kullanımda Şu rahatlıgını düşünün:

Arabanızın kaskosu mtv'si servisi ile uğraşmıyorsunuz. Arabanıza istanbul da yaşıyorsanız muhakkak gelecek biri dokunacak, anahtarlıkla çizecek vs. bunu önemsemeyeceksiniz. Kış lastigi almanıza gerek olmayacak büyük oranda size kış lastigi de takıyorlar. En kötüsü arabanız bozuldu, yeni araç verecekler filan. En iyisi arabayı nasıl satacagım, kim alacak diye düşünme derdi yok.

Elimde imkan olsaydı araba satın almazdım.

Eğer imkanın varsa bu yönde cebinden çıkacak fazla parayı gözünde büyütmüyorsan kirala git derim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...