Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dershane parası ölüme götürdü

Cons

Öne çıkan mesajlar

Borç yüzünden hapse girilmez, Haber türk hukuk sistemine güveni sarsmak için yapılan pekte öyle olmayan haberlerden gibi.

Ayrıca senette başka bir opsiyon belirtilmediği durumda Faiz %5 tir. Yinede bu faiz dediğimiz şey % 50 gibi uçuk rakamlarda olamaz. Faiz ödemediği takdirde tüketiciyi korkutmak için öngörülmüş bir uygulama değil, ödenmeyen parası yüzünden zarara giren borç veren kişinin zararını tazmin etmektir.

Borç alan kişi seneti okumamış olsa bile(Ki okumadan senet imzalanmaz) o faizin %15 i geçebileceğini sanmıyorum. Geçsede mahkemede hakim tarafından kendiliğinden iptal edilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi yeni kararname ile okul anlayisina yakin dershaneleri ( o nasil oluyor o_O ) neyse bu dershanelere ozel okul statusu verilecek e tabi bu da biraz kapital gerektiriyor bu yuzden faizdi borctu can soker gibi almak zorundalarki onumuzdeki eylulde kendleri birer ozel okul olabilsinler. Ilk Goktasi bu zihniyete dusmesi dilegi ile :)
Sosyal ağlarda paylaş

abi çocuğa yazık olmuş tamam bişi demiyorum. bunun acısını bizim oğlumuz olmadığı ya da yakınımız olmadığı için hiç bir şekilde anlayamayız.

hele siz düşünün anne duyunca neler yaşamıştır o kadın.

ama dershanede de suç aramayın. heriflerde belirtilen ücret zamanında ödenmediğinde faize koyuyor sonrasında da normal olarak mahkemeye veriyor. heriflerin yaptığında anormal bişi yokki. sonuçta dershaneyi açan herifte para kovalıyor. onun da ailesi var ,düşünmesi gereken şeyler var cart curt. Herkese yok işte onun durumu yok, yok işte bunlar zaten maddi açıdan kötü sonra ödesinler mi yapıcak abi?

Bu devirde kimse kimseye yardım etmiyor. Siz olsanız ne dicektiniz? iyi herkes sonra ödesin. He iyi tamam tüm hocalarda eyv desin. maaşları bir ay sonra verilir. Birinin sefaletini herkes çeksin dayı o zaman. Kusura bakmasın kimse ama benim kendi durumum sokaktaki adamın durumundan daha önemli. Kimse kimseyi düşünmek zorunda değil.

Bence o başka bir olay. Ya çocuk cidden katlanamadı, kendine yediremedi intihar etti. Ya da parayı yedi bir şekilde bi bok oldu öyle intihar etti.

eğer maddi açıdan uygun değillerse de yollamasaymışlar çocuklarını dershaneye. dershane tartışılmaz bir lüks dür. kimsenin de gidemeyip de aptal olacağını düşünmüyorum. milyonlarca öğrenci var gitmeyip rahatça kazanan. doğudaki fakir halk gidebiliyormu dershaneye?

saçmalayan çok kişi var topic de.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hayatımda çok saçma sapan düşünceler duydum, inanılmaz ideolojilere şahit oldum ama bu kadar kötüsünü görmemiştim..

paran yok çocuğa simit sattır.. bu cümlenin devamında ;

paran yok çocuğu dilendir, hırsızlık yaptırt gibi devam etmek işten değil..

çocuğun seçim şansı ? kendi gelecek arayışı ? yetenekleri ? hayalleri ?

şu dense anlayabilirdim, paran yoksa burs almak için çalışabilirsin yada finanse etmek için çocuğunu part time bi işe verebilirsin vs..

paran yoksa çocuğa simit sattır sanayide nedir allah aşkına ?
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

ben hayatımda çok saçma sapan düşünceler duydum, inanılmaz ideolojilere şahit oldum ama bu kadar kötüsünü görmemiştim..

şu dense anlayabilirdim, paran yoksa burs almak için çalışabilirsin yada finanse etmek için çocuğunu part time bi işe verebilirsin vs..

+1

Yalnız burs alma olayıda yalan ne yazıkki....
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

diyorum ki göndermişler dershaneye ve daha mı iyi olmuş sonuç ? gönderecek durumu yoksa ve burs, indirim vs igbi bi çözüm de bulunamadıysa göndermeyecek başka çare yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

Coder said:

diyorum ki göndermişler dershaneye ve daha mı iyi olmuş sonuç ? gönderecek durumu yoksa ve burs, indirim vs igbi bi çözüm de bulunamadıysa göndermeyecek başka çare yok.

paran yoksa önce kendin simit satmaya çalışır, satamıyorsan çocuğunla beraber satarsın. seçim şansı başka kader başka, keşke herkes istediği yerlere gelebilseydi

binbir zorluklarla çocuğun okutan aileler bir yana, 3000 liralık dershaneyi devamsızlık yapa yapa yakan çocuklar bir yana. yazık tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

dersane gibi abidik gubidik şeyler çıkardılar yazık valla. giden paraya yazık. çocuk zaten sınıfta kalmazsa düz okulda 8 yıl eğitim görüyor. sen devlet olarak bu süre zarfında o çocuğu üniversite sınavlarına hazırlayamıyorsan ve dersaneye gitmeye mecbur bırakıyorsan boşuna devletsin demektir. bir aile dersaneye vereceği parayla üniversiteye yollayacağı çocuğunu adam gibi okutur. o dersane paralarıyla yurtdışına bile çıkar birkaç ay yurtdışı görür, gerekirse orda yabancı dil öğrenir eğitimine daha fazla katkısı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni nesilin(80-82 sonrası) (neslini bilmiyorum yanılıyor olabilirim) bişeyi var ki beni deliler gibi ayar ediyor üzerlerine benzin döküp sigara yakmak geçiriyor içimden o da şudur;

bi fikri sunarsın karşındaki de aksini söyleyebilir bu durumda hemen gard kaldırıp hayır o yanlıştır bu doğru diye savunması beni çileden çıkartıyor önce hmm adam doğru söylüyor olabilir mi diye bi düşünelim ondan sonra yok argümanlar yanlıştır yada senin daha iyi argümanların vardır o zaman anlatırsın durumu..

ama direk gard kaldırmayın ne olur.. önce düşün sonra savunman gerekiyorsa savun..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...