Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tüm oyunların çökmesi hatta pc'yi dondurması

Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Mantiksiz cozumler ekran karti isindigi icin oluyor o. Yukle isi kontrol edebilecegin birsey coktugunde bak en az 104 derece olur kartin. Cozumu oyundaki bloom kisilir yada kapatilir birde hdr varsa buda kapanabilir tabi. Olmadi Nvidia gpu programini kur normalden 100deger asagi cek pasalar gibi oyununu oynamaya devam et. Yada paran varsa saglam sogutuculu bir kasa al rahatla hicbir ayar kismadan :D

Edit: Bende 8800GT kullaniyorum uzun sure cektim bu sorunu kasa alamadim ama Nvidia gpu programini kurdum kendi sitesinden her actigimda karta bi ayar veriyorum mis gibi calisiyor valla grafik flnda kismama gerek kalmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia forumlarında yazdıklarıma birisinin verdiği cevap;

said:
QUOTE (Balorn @ Apr 7 2010, 12:34 PM) *
I think your card is cooked, the 197.13 driver mostly killed my GTX285, I can get it to work on low settings and in low graphics situations, but as soon as I play a game that loads up the graphics it does the same things as shown in your original post with the pictures. My card is only 6 months old so I am going to try and get it replaced under warrantee.

It is very frustating that this could happen with a "Recommended / Certified" driver.

Nvidia ile özel olarak kontak kurdum. msinfo32 diye bi komutu kullanıp bilgisayarımın bilgilerini istediler yolladım. bekliyorum bakalım ne sonuç çıkacak.

Bu arada bu başlığı böyle ara ara güncelliyorum çünkü, yarın öbürgün benzer bir problem olduğunda burada yazanlar işe yarayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Sondan önceki driver fan'ı durdurup ekran kartını yaktığı için piyasadan çekilmişti... O'na mı denk geldin acaba :( gerçi bende o driver'ı indirip bi gün kullanmıştım 9800GT amp var, problem olmamıştı gerçi diğer gün hemen eski vers'e döndürmüştüm driver'ı

ekran kartındaysa sorun umarım garanti kapsamında değiştirirler
Sosyal ağlarda paylaş

garanti kapsamına henüz güvenemem çünkü faturası yok elimde kartın. bikaç ay daha garantisi olması lazımda sorun çıkartıcaklar biton. önceliğim nvidia'dan gelecek cevaplar şu anda.

bide o kart yakan sürücüye denk gelmedim ben ondan sonra çıkan böyle yaptı ama anlaşılıyorki sorunu tam çözememişler çünkü neredeyse aynı sorunları yaşayan birsürü insan var nvidia forumlarında aynı sürücü yüzünden.
Sosyal ağlarda paylaş

evet muhtemelen son güncellemem. Kartı başka makinada denedik ve aynı sorunlar. Çok büyük ihtimalle kart feci şekilde ısınıyor. Yani el ile dokununca yakıyor ama normal derecesi zaten 60-65 derece ki o da yakar hani. fakat onun üstüne mi çıkıyor tam bilemiyorum. neyse sonuç olarak yolladım teknik servise, bitane ati kart ödünç aldım, problemsiz çalışıyor şu anda.

geçmiş olsun bana.
Sosyal ağlarda paylaş

Harbi geçmiş olsun bildiğin okurken üzüldüm durumuna..
ALLAH BELANI VERMESİN NVIDIA adam gibi driver yap lan!
yahu arkadaş az çekmedim ben de bu salak nvidia driverlarından..Yenisini yüklersin eski oyunlarda sıçar, eskisini yüklersin film seyredemezsin vs vs gidiyo böyle...Driver özürlüsü firma ya
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
uzun zaman sonra bi gelişme oldu. abim bir program yüklemiş, EVGA'nın ekran kartı üzerinde gelişmiş değer ayarları yapabilmeyi sağlayan bişey. değerleri minimuma indirdiğimizde hiçbir kilitlenme sorunu yaşanmıyor. fakat eski haline getirdiğimizde yine başlıyor. Acaba bu zamanında yüklediğim sürücü, bu değerleri olması gerekenin üstüne fırlattı da o gün bu gündür öyle mi duruyor... Tabi şimdi bulmam gereken kartımın kaldırabileceği max. değerler.

Özet geçiyorum; kartım bozulmamış olabilir :P
Sosyal ağlarda paylaş

olum bi dur lan vardır bişeyi asdfjh ben yeni kart almayı göze aldım zaten de bakıyorum işte reenkarnasyon var mı yok mu diye. bilgilendiririm yine buradan duruma göre.

bu arada bu topik benim için ciddi ciddi blog gibi bişey oldu lan skfgj "kartına n'oldu?" diyenleri buraya yönlendiriyorum al aşama aşama kaydettim hepsini diye
Sosyal ağlarda paylaş

atinin driver konusunda nvidiadan asagi kalir yani yok

son aldigim ati karti hatirliyorumda

ati x1900gt, driver fani surekli %100 hizla calistirdigi icin once fan, sonrada kartin kendisi iflas etmisti

isin kotusu bilgisayar korkunc sesler cikarip kitlenene kadar ben bunu farkedememistim

karti kasadan eldivenle cikartmistim sogusun diye auhah

o gunden beri hicbir ati kartina elimi surmedim surmemde
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

atinin driver konusunda nvidiadan asagi kalir yani yok

son aldigim ati karti hatirliyorumda

ati x1900gt, driver fani surekli %100 hizla calistirdigi icin once fan, sonrada kartin kendisi iflas etmisti

isin kotusu bilgisayar korkunc sesler cikarip kitlenene kadar ben bunu farkedememistim

karti kasadan eldivenle cikartmistim sogusun diye auhah

o gunden beri hicbir ati kartina elimi surmedim surmemde

valla ben atiye 9200 ile başladım, sonra 9550ge, x1950gt, hd3850 ve son olarak hd4890 ile devam ediyorum. hiç driver sorunu çekmedim valla, ama çekenleri de reddetmiyorum tabi, geyiğine dediydim zaten ehueh. hd3850 donanımsal olarak yatta oldu garantiden değiştirdiler şimdi, diğerlerini sattıydım zaten bilemiyorum akıbetleri noldu =P

@xenocide, hayırlı olsun gayet iyi kart, ama hd5850 ilk tercihim olurdu şahsen. ama dediğim gibi eksikliğini hissediceğini sanmam =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...