onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 ben yeditepedeyim ve gurur duyuyorum bu bir ankara tipada gidebilirdim kendi okulumu sectim zamaninda orda iste ufuruk puanlarla almiyor dedigin okuldayim ki beni kizdiran bu 15 bin kisilk bir okulda adam gibi bolumlerde var kotulerde sen assagilarken girdiklerinden degil giremeiklerinden bahsederek assagila istersen sonra bilgi desmissin kim ne derse desin bilgi universtiresi sosyal bilimlerde bugun turkiyenin en en iyilerinden biridir gerek hoca kalitesi gerek yonetimiyle. kadir has a gireyorsan kagidini verdinmi vermedinmi bilmiyorum ama abini tehdit edicegini lafini dinlersen iyi olur benim senin yasinda bu sene secim yapan bir kardesim var emin ol bu islerle senin kadar belki senden fazla ilgiliyim ve eger secimini tamamlamadiysan sana derimki o kadir hasi sil ordan ne idugu belirsiz gelecegi birlirsiz bir okul bunu kafana iyi koy her sene yok tarafindan kapatilmakla tehdit edilen bir okul icinde benim tanisipta ben okulumdan memnunum diyen bir allahin kulunun olmadigi okul. biraz abi sozu dinle derim ha dersin ben gidicem o senin secenegin ama emin ol cok iyi arkadaslarim khastan kactilar saga sola. ha son olarak beni tehdit etme kizdirma said: Laistragon, 31 Temmuz 2004 19:58 tarihinde demiş ki: O sana kalmış bir olaydır. Ayrıca kızmak? Arıza mısın sen? Ben senin okulunu asla kötülemedim.Senin okulun ne? Tansiyonu yükseltme.Hiç tavsiye etmem. [Bu mesaj Laistragon tarafından 31 Temmuz 2004 19:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 butun dunyada duydugun baba universtielerin hepsi ozel hemde ole bole degil 40 50 bin dolarlik ozel harvard dedigin amerikanin tikisinin gittigi okul. bak canim is insanda biter bunu asla unutma ama eger teknolojiyle alkali bir bolumsen sana derim ozel oku hocalar ayni ve emin ol bolumlerin cok cok daha fazla parasi var said: Xharloan, 31 Temmuz 2004 16:03 tarihinde demiş ki: her ne kadar ki$iden kaynaklansa özel ünv. ortamı bozar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 said: narin, 31 Temmuz 2004 13:54 tarihinde demiş ki: 5 10 sene sonra elinde diploması yüzlerce özel üniversite mezunu işsiz olucak .. emin ol su an devlet üniversitelerinde doru duzgun ogretmen kalmadi hepsi hem daha cok para hemde ortam guzel oldugundan ozel uni.. leri tercih ediyolar..su an herkes biliyor ki ozel unilerin hocalari daha iyi ogretim olanaklari daha ii vs vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 onlyreal peki o halde sende okulum hakkında konuşurken dikkatli ol. Yeditepe nin propagandasını yapacaksan kendine yeni bir thread aç. Burası kadir has ile ilgili. Sen gelip direkt olarak okulu kötülüyorsun. Yok yaşını başını bilmesem hakkaten 7tepe sana para werdi git diğer okullara mundar de dedi sanıcam. Arkadaşlar ben Kadir Has. da okuyorum. Bikere şunu düzelteyim Özel üniversite yoktur vakıf üniversiteleri vardır. Bu vakıf üniversiteleri belki inamyacaksınız ama gerçekten kar amacı güdülmeden sadece eğitim amacıyla kurulmuş üniversitelerdir. Üniversite ortamına sanıldığı gibi burjuvazi hakim değildir. Aksine hiçbir şekilde hiçkimse kimsenin maddi durumu ile ilgilenmez. Bursu öğrencilere burssuz olanlar saygı gösterir. Bazı burslu öğrencilerin kendi kendilerine birtakım komplekslere yenilip dan dun konuştukları olmuştur, heryerde olur. Eğitime gelecek olursak. Hocalarımızın çoğu ITU den ya ders vermeye gelirler yada ITU çıkışlı ve okulumuzun kadrolu hocalarıdır. Tümü yurtdışında eğitim görmüş, vizyonu olan kişilerdir. Eğitimi üniversiteye girmesi kadar kolay değildir. ( Özellikle Mühendislik fak. ) Okulumuzu ve lab. olanaklarımızı görürseniz çoğu devlet üniversitesinde böyle bir eğitim alamayacağınıza kendi gözlerinizle inanabilirsiniz. Tıp fakültesi Florance Nightngale hastanesi ile mahkemelik olduğundan dolayı yök tarafından kapatılmadı. Sadece öğrenci tıp bölümüne öğrenci alınmadı. Bu konuda çalışmalar sürmekte eğer tekrar öğrenci girişi açılamazsa öğrenciler Marmara Tıp mezunu olacaklar. Bütün bunlar demek değildir ki bütün üniversite mercek altında ve kapatılabilir. Aksine okulumuzun binası 49 yıllığına Vakıfa tahsis edilmiş ve restorasyonu için (hatırladığım kadarıyla 40 trilyon) masraf edilmiştir. Eğer bir nebze gündemi takip eden insanlarsanız geçtiğimiz hafta içinde Kadir Has tarafından vakıfa 150 trilyonluk Akbank hissesi bağışlandığını görmüş olmanız gerekir. 150 Trilyonluk hissesi olan bir kurumun batması yada geleceğinin kötü olması takdir edersinizki mümkün değildir. İş olanaklarına bakacak olursak. Mühendislik bölümleri önümüzdeki 1 yada 2 yıl içerisinde acredited damgasına kavuşacak ve diplomasında bu damgaya sahip mezunlar yurtdışında yüksek lisans yapmak istediklerinde hiçbir ek ders almaksızın direkt olarak yükseklisans eğitimine başlayacaklardır. Acredite olan üniversite sayısı şu Boğaziçi ve ITU olmak üzere ülkemizde sadece 2 dir. Acredite mevzusu aynı zamanda basit tabirle Dünya çapında kabul gören diplomalar anlamına gelmektedir. Aklıma tüm gelen bunlar eğer sormak istedikleriniz varsa buyrun sorun elimden geldiğince (unoffical olarak tabiki) cevaplamaya çalışırım.. [Bu mesaj Vodan tarafından 01 Ağustos 2004 01:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 evet bu para bagislanirken kadir has artik okulmun pesini biraksinlar gibi laflarda etti kisisel olarak okul propogandasi yapmiyorum sadece kadir hasta okuyan insanlarin gorusleri boyle tip fakultesi yeni ogrenci almiyor ve bu gidislede alamiyacak begenirsin begenmezsin kizarsin ama bu boyle ha bunlar 3.8 ortalmayla kadir hastan kacan bir arkadasimin yorumlari simdi uludag tipta. okula karsi kisisel bir gicigim yok tam zittina ne kadar cok kaliteli okul acilirsa arkadasindayim ama ne yazikki kadir hasta buyuk problemler var cozulmesi dilegiyle said: Vodan, 01 Ağustos 2004 01:38 tarihinde demiş ki: onlyreal peki o halde sende okulum hakkında konuşurken dikkatli ol. Yeditepe nin propagandasını yapacaksan kendine yeni bir thread aç. Burası kadir has ile ilgili. Sen gelip direkt olarak okulu kötülüyorsun. Yok yaşını başını bilmesem hakkaten 7tepe sana para werdi git diğer okullara mundar de dedi sanıcam. Arkadaşlar ben Kadir Has. da okuyorum. Bikere şunu düzelteyim Özel üniversite yoktur vakıf üniversiteleri vardır. Bu vakıf üniversiteleri belki inamyacaksınız ama gerçekten kar amacı güdülmeden sadece eğitim amacıyla kurulmuş üniversitelerdir. Üniversite ortamına sanıldığı gibi burjuvazi hakim değildir. Aksine hiçbir şekilde hiçkimse kimsenin maddi durumu ile ilgilenmez. Bursu öğrencilere burssuz olanlar saygı gösterir. Bazı burslu öğrencilerin kendi kendilerine birtakım komplekslere yenilip dan dun konuştukları olmuştur, heryerde olur. Eğitime gelecek olursak. Hocalarımızın çoğu ITU den ya ders vermeye gelirler yada ITU çıkışlı ve okulumuzun kadrolu hocalarıdır. Tümü yurtdışında eğitim görmüş, vizyonu olan kişilerdir. Eğitimi üniversiteye girmesi kadar kolay değildir. ( Özellikle Mühendislik fak. ) Okulumuzu ve lab. olanaklarımızı görürseniz çoğu devlet üniversitesinde böyle bir eğitim alamayacağınıza kendi gözlerinizle inanabilirsiniz. Tıp fakültesi Florance Nightngale hastanesi ile mahkemelik olduğundan dolayı yök tarafından kapatılmadı. Sadece öğrenci tıp bölümüne öğrenci alınmadı. Bu konuda çalışmalar sürmekte eğer tekrar öğrenci girişi açılamazsa öğrenciler Marmara Tıp mezunu olacaklar. Bütün bunlar demek değildir ki bütün üniversite mercek altında ve kapatılabilir. Aksine okulumuzun binası 49 yıllığına Vakıfa tahsis edilmiş ve restorasyonu için (hatırladığım kadarıyla 40 trilyon) masraf edilmiştir. Eğer bir nebze gündemi takip eden insanlarsanız geçtiğimiz hafta içinde Kadir Has tarafından vakıfa 150 trilyonluk Akbank hissesi bağışlandığını görmüş olmanız gerekir. 150 Trilyonluk hissesi olan bir kurumun batması yada geleceğinin kötü olması takdir edersinizki mümkün değildir. İş olanaklarına bakacak olursak. Mühendislik bölümleri önümüzdeki 1 yada 2 yıl içerisinde acredited damgasına kavuşacak ve diplomasında bu damgaya sahip mezunlar yurtdışında yüksek lisans yapmak istediklerinde hiçbir ek ders almaksızın direkt olarak yükseklisans eğitimine başlayacaklardır. Acredite olan üniversite sayısı şu Boğaziçi ve ITU olmak üzere ülkemizde sadece 2 dir. Acredite mevzusu aynı zamanda basit tabirle Dünya çapında kabul gören diplomalar anlamına gelmektedir. Aklıma tüm gelen bunlar eğer sormak istedikleriniz varsa buyrun sorun elimden geldiğince (unoffical olarak tabiki) cevaplamaya çalışırım.. [Bu mesaj Vodan tarafından 01 Ağustos 2004 01:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 said: Way, 01 Ağustos 2004 00:11 tarihinde demiş ki emin ol su an devlet üniversitelerinde doru duzgun ogretmen kalmadi hepsi hem daha cok para hemde ortam guzel oldugundan ozel uni.. leri tercih ediyolar..su an herkes biliyor ki ozel unilerin hocalari daha iyi ogretim olanaklari daha ii vs vs.. bak burda dur,çoğu devlet unisi için bu gerçek,profsörler para için özle unileri tercih eder ama bazı hocalar vardırki,öle yani örneğin istanbul uninin(hukuk) hocaları,profları dünyada sayılıdır,ama bazıları bahçeşehir uniye transfer oldu topluca o ayrı :)[signature][hline][b]HitPoints-50 Skill-Unarmed Location-Junktown Weapons-n/a Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Kafa basmadıktan sonra ha ozele gitmişin ha devlete. Çalışırsan, başarı için universite mezunu olmana bile gerek nerdeyse.[signature][hline]Warning! A nuke has been launched! DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 onlyreal kulaktan duyma bilgilerle konuşmanın yanlış olduğunu bir tıp öğrencisi olarak bildiğinden eminim. Okulun direkt olarak içinde değilsen yorum yapmaman gerekirdi. Okuldan şu veya bu sebeple ayrılmış birisi doğal olarak okuldan şikayet eder. Hatta biz bile okulda okuduğumuz halde şikayet ederiz unutmaki öğrenciler hep hocalarından şikayet eder. Kaldıkları derslerden şikayet eder hoca kötü der. Fakat objektif olarak bakmak gerekir bazende. Senin arkadaşın neden ayrılmıştır bilemiyorum tabiki fakat TIP öğrencisi birisinin bizim okulumuzla zaten isim dışında hiçbir ilgisi yok ne kampüsü aynı nede tıp öğrencileri hayatlarında 10 dan fazla bizim kampüse gelmiş derse girmiş kişilerdir. O yüzden bizim okul çatısı altında olsalar bile aslında okuldan bi haber olabilirler. Yaptıkları yorumlar sadece tıp fakültesini ilgilendirir. Tüm okulu kapsayamaz.[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laistragon Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2004 Ya şu abi kavramı nedir? Abi? 82'li olmadığım ne malum? Alnımda 11 mi yazıyor? Ya abi kavramı güzel birşey aslında "onlyreal".Ama ciddi olarak söylüyorum.Çünkü çok gören çok bilir.O yüzden tavsiyelerin için cidden saol. K.H.Ü. ciddi olarak diyorum şu anda Türkiye'de Top10'da.Araştırdım çünkü.Asla araştırmadan bir işe girmem.Yeditepe diyorsun.Sana kaç tane hapcı,keş,eroinman var sayayım.Yalanda değil hani. Bence ilk olarak tercihim devlet olurdu ancak benden (kapasitem)bu kadar diyebilirim. Bilgi'ye o kadar çok para vereceğime yurt dışında okurum.Hemde Uluslararası Diploma Statüsü'ne girerim. Not : Yeditepe'de %25'lik bir bursum var şu anda.İstek Belde Lisesi mezunuyum ve Hentbol takımındaydım.Lisanslı.[signature][hline]MSN : [email protected] www.avenia-uo.com ExiLe UO Shard Radio DJ Avenia UO Shard Seer www.radyodinle.gen.tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 birinci olay eroinman kes falan demissin birincisi komik bak 15 bin kisilk bir okuldan bahsediyorsun 15 bin kisi sonra 15 bin kisiden eroinmanlari say sonra oranini al:) kadir has a gelince nerde top 10 abi:) kime gore neye gore ha sorarsan yeditepe ben muhendisligine top 10 da hatta top 5 rahat derim ha bunun ornegimi bu sene bilgisayardan 20 kisi mezun oldu ve bu sene turkiyenin mastera girmesi en zor okullarindan Itu ye 7 kisi kabul aldi (dikkatini cekerim toplam 12 kisi aliyor itu) 3 kiside sistemden ayni kabulu aldi. her neyse is insanda biter ha bu arada bahsettigim kisi ole kirk yilda bir okula ugrayan biri degildi farkindaysan ortalmasindan belli said: Laistragon, 01 Ağustos 2004 02:48 tarihinde demiş ki: Ya şu abi kavramı nedir? Abi? 82'li olmadığım ne malum? Alnımda 11 mi yazıyor? Ya abi kavramı güzel birşey aslında "onlyreal".Ama ciddi olarak söylüyorum.Çünkü çok gören çok bilir.O yüzden tavsiyelerin için cidden saol. K.H.Ü. ciddi olarak diyorum şu anda Türkiye'de Top10'da.Araştırdım çünkü.Asla araştırmadan bir işe girmem.Yeditepe diyorsun.Sana kaç tane hapcı,keş,eroinman var sayayım.Yalanda değil hani. Bence ilk olarak tercihim devlet olurdu ancak benden (kapasitem)bu kadar diyebilirim. Bilgi'ye o kadar çok para vereceğime yurt dışında okurum.Hemde Uluslararası Diploma Statüsü'ne girerim. Not : Yeditepe'de %25'lik bir bursum var şu anda.İstek Belde Lisesi mezunuyum ve Hentbol takımındaydım.Lisanslı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Ayrıca beğenmediğin KHAS TIP da Mustafa Öz öğretim üyesi. Dünya çapında bukadar ünlü bi insan geyik olsun diye ezik bir üniversiteye!? gelip ders vericek? hiç sanmıyorum. onlyreal daha fazla cevap vermemeni rica etsem mümkünmü acaba? Konu ile ilgisiz şeylere dönüyor iyice.[signature][hline] V ò d à n | ICQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 e benim de tonlarca arkadasim yeditepe'den nasil kacacaklarini bilmiyorlar buna ne diyeceksin? ha bana gore su anda 2 tane iyi vakif universitesi var koc ve sabanci ama kadir has ta iyiymis. su anda yanimda has ailesinden biri oturuyor diye soylemiyorum yani bunu :P cunku soyle bi ornek vereyim, benim bir arkadasimin annesi bogazici nde profesor ve sonunda ozel bir universite den teklif aldi 1 sn durmadi direk kacti koc a. iste fark bu, dunya parayla donuyor kim ne derse desin. ayrica senin o cok anlattigin yeditepe var ya genel ev orasi. herkes de oyle bilir ayrica keslerin eroinmanlarin yeri. (hatirlarsan sen uskudar amerikan icin boyle demistin, ben senin okulunu bilmiyordum simdi ogrenmis oldum yeteri kadar dalga gecebilirim oh be :D)[signature][hline]NbaTurk forumu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMedia Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 adamin Kadir Has i seçtiğine pişman ettiriceniz yani (:[signature][hline]I Love Liv Tyler | IP Adresim Ne ? | BedaXa | Matrix Code System Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 zuhahahahaha[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2004 peki infected, amcalar gelecekler birazdan iğne yapacaklar rahatlayacaksın[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_TaYFo_ Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Hortlattım konuyu:) Ben de Kadir Hası düşünüyorum bilgi verebilecek varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 binası güzel, hocalar devam istiyor. verebileceğim bilgi bu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 ayda 250 ytl veriyor laptop veriyor denizin dibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 o ne be yeni mi çıktı onlar bende istiyorum ayda 250, laptop falan. okul güzel okul, çalışmasını da bilirsen rahat rahat okursun ama çok ciddi söylüyorum çalışmayı beceremem dersen okul seni bi yutuyo sonra cıkamıyosun içinden. mesela benim 3. sene bitti, şu an yaz okulundayım ve gelecek sene de ortalamamı 2.0 ya da üzerine çıkaramam gibi görünüyo. bu da eksik kredi ve az ders almak demek. benim şimdiden 5. seneye uzadıgı belli oldu. o yüzden dikkat et, sistem biraz şerefsizce. bütünleme yok. derslerden kaldıgında yaz okulunda ancak verebiliyosun ve kredi başına 270 ytl ödemen gerekiyo. dersler de önemine göre genelde 3 ve 4 kredi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 bana vermemişlerdi :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 o laptop ve 250ytl olayı nedir? Burslulara mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 %100 burs alma şansım olduğu için yazdığım tek vakıf üniversitesi :) görüşürüz belki burs alırsam hehe Ama İstanbul ve Marmara Üni seçenekleri var önümde bakacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 ahah tabiki burslulara paralı öğrenciye niye 250 ytl versin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Geçen seneden benim burslu girebileceğim bölümlerini kapamışlar bende devlet ünilerine yöneldim. Binalar falan güzeldi hatırladığım. Güzel Sanatlar bölümü falan çok hoştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivy Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2007 izmir ekonomi ise 300 veriyor bi de laptop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar