dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 said: mesela güç isteyen bir akıllı şöyle yapmış olabilir mi? "şunu şunu yapın ben gittim dağdayken bana şu emirleri verdi çok baba birileri eğer yapmazsak hepimizi şöyle şöyle yapacakmış." abi ilkel din kavramı konusunda hiçbir bilgin yok değil mi? ölülerden başlasaydın keşke, gömem geleneğinden. sonra doğa olaylarından.. din dediğin öle "bana emir verdiler lan!" gibi bişi değil yani.. lol.. gerçi bu da eğlenceli bir bakış açısı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Dalga geçmek için söylemedim ki. Yalnızca insanlık gelişip aydınlandıkça tanrının önündeki perdeyi daha da sıkı çekiyolar, ona değindim. Araştırılması gereken bi konu diye de ekledim hatta, cidden ilgimi çekiyo çünkü. İlkel insanlar doğal afetlere tapıyolarmış. Geliştikleri zaman temel doğa bilimleri filan çalışmışlar ve bunların doğal süreçler sonucunda gelişen doğal olaylar olduklarını bulmuşlar. Bulmuşlar demek yanlış olur gerçi, pek açıklanmış değildi ama mantık, felsefe filan işin içine girince 3-5 bişeyler çözmüşler işte. Adamlar statik elektriğe, tektonizmaya filan mı tapınsınlar. Upgrade! Bu süreçleri bulutların üzerindeki evlerinden izleyen insanüstü varlıklar var. E daha da gelişmişler. Sırf bilim değil tabi, felsefe filan da var işin içinde ama bilimden gidelim. Gökbilim, astronomi filan bayağı gelişmiş. Noolmuş? Hacı biz baktık gökyüzüne, uzaya filan bulamadık bi halt. Eööö... Upgrade! Tanrı omnipotent ve herşeyi bilen mükemmel bi varlıktır işte evrende biyerde heryerde falan filan. Evreni de o yarattı zati. E gelişiyoruz, daha da öteye götürüyoruz işi, evreni inceliyoruz, yetmiyo bilim kavramını öteye taşıyoruz farklı boyutlarla ilgili teoriler çıkıyo falan filan. Evrenin maddenin temelleri araştırılıyo. Ee nerde tanrı? Pat, bi upgrade daha: AKLINIZ YETMEZ SİZİN!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 gidiyorum bare gitmeden kitap önereyim size Şeriattan Kıssalar - İlhan Arsel. çok eğlenceli okuması (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 bence en mantıklı açıklama insanın yaratıcı bir varlık olması. insan kendi özelliklerini sorgulayan bir varlık, ahlak kavramını, estetik anlayışını vs. Sonunda birileri çıkıp da eğer marangoz ilk sandalyeyi yaptıysa o zaman ilk insanı kim yaptı, insandan daha güçlü yaratıcı bir varlık var mı? diye soracak elbette. Ha daha sonra dinlerin popülerleşip kitlelere yayılmasında çakal insanların parmağı olabilir o ayrı. ki dinler kullanıyor zaten bariz ortada taa antik çağlardan beri hem de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 @Bone: Adını ben koydum ya, nette okumuştum cubic sphere olamaz çünkü açıklama olarak küp 8 köşelidir, küre 0 köşeli diyor. Sonra İncil'de Tanrı'nın anlatıldığı yerlerdeki Tanrı'nın karkateristik özelliklerindeki cidden komik derecede olan çelişkileri gösteriyor ve bu ikisi aynı anda barınamaz diyor falan. Ha bu kapasitemiz yetmez argümanıyla kapışamaz tabii ki, onla kapışacak argüman zaten yok. Ancak Tanrı bize kendini anlatırken anlayacağımız dilde konuşuyor ve bu yüzden insan aracılığıyla mesaj gönderiyor. Bunu kendisi söylüyor. E bunu bu akdar başarısız yapıyorsa bir problem vardır en azından. Da zaten dinler değil Tanrı olay, o teori de İncil'deki Tanrı'nın olmadığını gösterir ama herhangi bir Tanrı yoktur anlamına gelemez zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Bone said: nileppezdel said: Daha çok cubic sphere theorem gibi mantıksal çözümlemelerden bahsediyordum cubic sphere theorem dediğin ne ki, hiç duymadım daha önce, google da duymamış: http://img831.imageshack.us/img831/3448/cubicsphere.jpg (aha buldum, cst yok, o zaman tanrı da yok, bu mudur :P ) neymiş atsana bana da linki ama korkuyorum hayatında hiç matematik almamış bir insanın "teorem" kavramıyla karşılaşmaktan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 said: Dalga geçmek için söylemedim ki. Yalnızca insanlık gelişip aydınlandıkça tanrının önündeki perdeyi daha da sıkı çekiyolar, ona değindim. Araştırılması gereken bi konu diye de ekledim hatta, cidden ilgimi çekiyo çünkü. din olayını -ateist olarak (din ihtiyacını da diyebilirsiniz)- insanla örtüştürmek istiyorsanız neokorteksin gelişimi vs din olayına bakın. yok hacım millet bu kısmının suyunu çıkartmış..dinin gelişimine ve ilkel dinlere bakınca bin tane şey çıkıyor zaten aslında din elbette yerinde sayan bişi değil ama dinin ortaya çıkışı buralardan başlıyor. ölü gömmek, ataların ruhu, doğaya dönüş (güneş falan), sonra hayvanlar, sonra ilk tapınma malzemeleri (totemcilik) vs.. öle gidiyor.. birisi gelip de ilk dilin dahi gelişmediği dönemde "bana din geldi lan!" dese adamı yerlerdi herhalde. sonra da gömerlerdi.. gerçi bu da dinin doğuşuna sebep olabilirdi.. bilemiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 nileppezdel said: Abi bana tapacaksın tapmazsan yanacaksın diyor. Bundan daha ego sorunu olan insansı özellik olabilir mi? Ayrıca yaratırken sordu mu bana? Sorduysa kesin içki falan içirip sormuştur yoksa bu kurallarla öpsen kabul etmezdim dünyaya gelmeyi. Zevkli her şey yasak, oldu canım ya hakikaten basit bir insansın yada kafanı çalıştırmaya kasamıyorsun :D okuduğun şeyi ;(ki eğer okumadıysan söyle hiç nefesimi harcamayım)önce 600 yılında bir insanmış gibi yorumlamaya çalış bence 2000 e göre degil.kendini ozamanın yaşam şartlarında hayal et , o çevreyi vs. 600 yılındaki insanı tehditvari biçimde hitap etmenin ego sorunu degil , başarı oranı yüksek en iyi çözüm oldugunu algılayabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 RaidenXelRu said: nileppezdel said: Abi bana tapacaksın tapmazsan yanacaksın diyor. Bundan daha ego sorunu olan insansı özellik olabilir mi? Ayrıca yaratırken sordu mu bana? Sorduysa kesin içki falan içirip sormuştur yoksa bu kurallarla öpsen kabul etmezdim dünyaya gelmeyi. Zevkli her şey yasak, oldu canım ya hakikaten basit bir insansın yada kafanı çalıştırmaya kasamıyorsun :D okuduğun şeyi ;(ki eğer okumadıysan söyle hiç nefesimi harcamayım)önce 600 yılında bir insanmış gibi yorumlamaya çalış bence 2000 e göre degil.kendini ozamanın yaşam şartlarında hayal et , o çevreyi vs. 600 yılındaki insanı tehditvari biçimde hitap etmenin ego sorunu degil , başarı oranı yüksek en iyi çözüm oldugunu algılayabilirsin ama biz 600 de yaşamıyoruz :( bunun ya farkında değilsin yada farkına varmaya kasamıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Tamam ama dünya bu kadar gelişmişken bir güncelleme gelmezse eleştirmem doğal değil mi? Hadi o o zamanın şartlarına en uygundu. Atatürk de zamanın şartlarına uygun davranırdı ama şartlar değişince kendisi de söylemlerini değiştirirdi. Tanrı'ya bakıyosun hala prehistorik yapıda kitaplara kalmış durumdayız. O zaman burada zamana göre konuşma değil ego sorunu var gibi gleir. Ha oralarda da tamamen dciddi değilim tabii ki de dinlere inanmıyorum sonuçta, Tanrı olabilir ama dinlerde aktarılan kadar sığ değildir. En azından öyle umuyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 @farinal eğer beynin onu yorumlamaya yetemiyorsa yapıcak bişey yok :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 güzel güzel tartışıyorken tartışmayı insanların beyni ve kapasitesi eksenine çekmeyin o konunun yeri yörünge dışı bölümünde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 RaidenXelRu said: @farinal eğer beynin onu yorumlamaya yetemiyorsa yapıcak bişey yok :D yeter koçum sen raaat ol. 600 yılına göre diyorsun kuran. o zaman 2000 yılında niye harfi harfine bu kurana göre hareket ediliyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 abandonware. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 aynen oda insanların beyin kapasitesiyle ve hayata bakış açısıyla ilişkili :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Ardeth said: güzel güzel tartışıyorken tartışmayı insanların beyni ve kapasitesi eksenine çekmeyin o konunun yeri yörünge dışı bölümünde perdon perdon sir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 RaidenXelRu said: @farinal eğer beynin onu yorumlamaya yetemiyorsa yapıcak bişey yok :D :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 RaidenXelRu said: aynen oda insanların beyin kapasitesiyle ve hayata bakış açısıyla ilişkili :) hayır. bir dinin eleştirilmesini sen ama 600 yılına göre yazılmış böyle diyemezsiniz kapasiteniz yetemiyor işte diye engellersen, o dinin "bu din son dindir, değiştirilmemiştir, değiştirilmeyecektir" iddasını göz önünde bulundurmuyorsun demektir, kötü niyetlisin demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 rapor okumakta "okumak" roman okumakta "okumak" önemli olan düz yazımı veyahut anlam çıkartıcagın bırseylermı okdugunun farkında olmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2010 rapor okumakta "okumak" roman okumakta "okumak" önemli olan düz yazımı veyahut anlam çıkartıcagın bırseylermı okdugunun farkında olmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2010 RaidenXelRu said: aynen oda insanların beyin kapasitesiyle ve hayata bakış açısıyla ilişkili :) :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Farinal said: ama biz 600 de yaşamıyoruz :( bunun ya farkında değilsin yada farkına varmaya kasamıyorsun nileppezdel said: Tamam ama dünya bu kadar gelişmişken bir güncelleme gelmezse eleştirmem doğal değil mi? zaten son güncelleme 600'lü yıllarda geliyor, gönderdiği kitapta diyor ki: 1) öyle bir güncelleme yaptım ki, kıyamete kadar geçecek zaman boyunca yorumlayıp kendi döneminize uyarlayabileceksiniz 2) bu yüzden bu kitap ve peygamber size göndereceğim son kitap ve peygamber olacaktır. buna rağmen "biz 600'lü yıllarda yaşamıyoruz" ya da "madem tanrı var neden yeni güncelleme yapmıyor" gibi oldukça tuhaf argümanlar sunuyorsunuz. herhalde "you didn't get the point" ile alakası var. konudan biraz alakasız mesele 2010 gibi "modern" zamanlarda insanların din uğruna birbirine saldırıp öldürmesini çağdışılık olarak düşünüyor insanlar. bu yüzden de ister istemez islamiyeti tümüyle yadırgıyor ve kendisine düşman belliyor. bu sebeple "anti-islam" bir kimlik altına bürünüyor ve bu "karşı duruş"u devam ettirebilmek içine her türlü argümana başvuruyor. peki iyi güzel de, şu konuyu niye umursamıyorsunuz veya es geçiyorsunuz, onu anlamıyorum: birincisi, islamiyet temelinde cahiliye, yobazlık, dünyayı yoketmek içermiyor ki. kulaktan dolma bilgilerle tüm müslümanları el-kaide ile eş tutuyorsunuz direk. ancak kuranda bilim, gelişme, sosyalizm gibi konulardan ilginç bilgiler mevcut. ikincisi, o çok methedilen "batı" toplumlarındaki hristiyan dini de zamanında benzeri bir karanlık döneme girmişti. 700-1200'lü yıllarda islam ülkelerinde bilim gittikçe gelişirken, hristiyanlar dark ages'ı yaşıyordu. ondan sonra rönesans ve aydınlanma dönemi derken hristiyan devletler bir anda açıldı ve bilim konusunda atağa geçtiler. bu ikisini birleştirip şu sonuca varmak istiyorum. şu anda islam ülkeleri büyük bir karanlık altında olabilir. ama bu işi çözmenin yolu "anti-islam" akımı yaratıp islamiyete inananlarla taşak geçmek değildir. tersine kendi rönesansımızı yaratıp islam dininin yobazların elinden alınıp daha felsefik bir hale çevirmemiz gereklidir. bu şekilde hem kendi milletimize, hem de bilim dünyasına faydamız dokunmuş olacaktır. öte yandan dine inanan insanlarla didiştiğimiz müddetçe tek bir adım ilerleyememiş ve kendi içimizde kaybolup gitmiş olacağız. bana da islamiyet'i savundurdunuz ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 allahın 9/11cileri pf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barinaktanal Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 kuranın yoruma açık olduğunu da nerden çıkardın bone? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2010 peki senin böyle bir cümle kurmanın nedeni nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar