throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Soz konusu silah bir 9mm caliber luger p08 mauser uretimi. Henuz elimde yani Turkiye'de degil. Bu silaha Turkiye'de bulundurma ruhsati cikarmak istiyorum, zaten tek cikarabilecegim ruhsat buymus. Ama sadece antika olarak kabul edilirse ruhsat cikarilabilegi gibi seyler duydum. Neye gore antika sayilip sayilmayacagini da hic bilmiyorum. Daha once hic silah sahibi olmadigim icin zerre kadar bilgim yok bu islerle. Daha once bir arkadasimin evine hirsiz girip babasina ait 40 yillik ruhsatsiz tabancayi calmislardi emniyetteki ifadesinde bunu soyleyince hakkinda dava acilmisti ama sonucunu bilmiyorum ne oldu. O yuzden yol yordam bilen birileri lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 türkiyede misn bilmiyorum anlamadım mesajdan, silah değil sanırım. emniyete gidip sorabilirsin ya detaylı bilgi veriyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Ben turkiye'deyim de silah tr'de degil. Emniyete gittim ama silahi tr'ye sokmamin mumkun olmadigini, sadece disisleri personeli, askeri ataseler vs. gibi kisiler bir defaya mahsus getirebiliyorlar demislerdi. Ben de daha baska sey sormadan cikmistim. Su an nasil olacagini bilemiyorum ama bir sekilde tr'ye sokmayi dusunuyorum. Bir sekilde tr'ye girdikten sonra izleyecegim yolu merak ettim ben. Sakata gelmemek sartiyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 throine said: Ben turkiye'deyim de silah tr'de degil. Emniyete gittim ama silahi tr'ye sokmamin mumkun olmadigini, sadece disisleri personeli, askeri ataseler vs. gibi kisiler bir defaya mahsus getirebiliyorlar demislerdi. Ben de daha baska sey sormadan cikmistim. Su an nasil olacagini bilemiyorum ama bir sekilde tr'ye sokmayi dusunuyorum. Bir sekilde tr'ye girdikten sonra izleyecegim yolu merak ettim ben. Sakata gelmemek sartiyla. eyvaaaah.Kasma abi sokamazsın.Sokayım derken başını büyük belaya sokarsın, kalsın.Luger dediğin çalışır durumdaysa bugün bile iş yapacak slah sonra derdini de anlatamazsın kimseye "antika meakından ölüyorum diye".Belirli sınırlamalar vardır.Antika diye sturmgewer44 getirtemezsin mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Normal silah için blundurma vetya taşıma ruhsatı almak için dahi birçok prosedur lazım. Sendeki antika silah için için ruhsat alabileceğini sanmıyorum. Emniyete gidip sorman en mantıklısı ama bu seferde nerden buldun nasıl sokucan ülkeye gibi sorulara marusz kalıcan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 zamanında cok ugrastım ama sonuc sıfır bosuna kasma yoksa 6136 ya muhalefetten yargılanırsın gerci arada bir bosluk yakalamıs olabilim eve gidince bakarım antika kollesiyonlugu ile ilgili bir acık vardı fakat silahın calısır parcalarından namlusu yada mekanızaması yada tamamı 1899 tarihinden eski olacak dediğim isin olması icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 silahı sana teslim edecek şahıs ya da dükkanın bu silah için antika vesikası yoksa karışık bi prosedürü var. yani önce silahı getireceğin ülkeden bir vesika alman lazım. silah türkiye'de olsaydı o kadar zor değil; emniyete gidip dilekçe veriyorsun. sana geçici bir vesika hazırlıyorlar, sen de gidip silahı emniyete teslim ediyorsun. kriminalde inceleniyor, antika olarak onaylanırsa silahı nasıl elde ettiğini vs açıklıyorsun alıyorsun. tabii genelde alamıyorsun, o başka. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 adam öldürmiceksen ruhsatsız tut evinde içi boş dursun ama diyosanki belimde gezdircem yada dukkanda falan tutacam bilemiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 o silahtan evimde olsa cam fanusa yerleştirir, salonun güzel bir köşesine koyardım. İnşallah sokabilirsin türkiyeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HolyRaider Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 belinde gezdiremez zaten de, yurt dışındna getirmen mümkün değil. ha kaçakçı tanıdığım vardır diyorsan olabilir. antika silah olarak göstermen için prosedür apayrı zaten, mesela benim rahmetli dedem emekli başkomserdi. iki tane silahı vardı, babama veremiyordu mesela. abimle bana bırakabiliyordu, o da antika olarak. jandarma gelip bakıyor senede bir mi ne, silahı inceliyorlar fln. antikalık bi durumu yoksa gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 spo Başvuru MADDE 5-Taşınır kültür ve tabiat varlıkları koleksiyonculuğu yapmak isteyenler en yakın müze müdürlüğüne yazılı olarak başvururlar. Bu başvuruya aşağıdaki belgeler eklenir a)Nüfus hüviyet cüzdanı örneği b)İkametgah belgesi c)Eski eser kaçakçılığı, kaçak kazı veya gizli define arayıcılığı gibi suçlardan hükümlü olmadığına dair Cumhuriyet Savcılığından alınacak belge d)Üç adet vesikalık fotoğraf e)Koleksiyonun bulundurulacağı yerin adresi f)Varsa ellerinde bulunan eserlerin adını ve cinsini belirtir bir liste g)Tüzel kişilerden ise, e ve f fıkralarında belirtilen belgeler ile yetkili kurumlarından alınan karar veya onay Bu başvuru üzerine Müze Müdürlüğü ihtisas elemanlarına, koleksiyonun bulunduğu veya bulundurulacağı yerin eserlerin sağlıklı bir şekilde muhafazasına uygun olup olmadığı ve her türlü güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı hususlarını inceletir. İnceleme sonucu olumlu bulunduğu takdirde Müze Müdürlüğünce izin belgesi verilir. Verilen belgenin bir nüshası Bakanlığa gönderilir spodaki bilgileri not etmişim ben eger kolleksiyonerlik belgesi alabılırsen bir ihtimal silahı yurda sokabilirsin olmadı illegal yollar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 bansheee said: eyvaaaah.Kasma abi sokamazsın.Sokayım derken başını büyük belaya sokarsın, kalsın.Luger dediğin çalışır durumdaysa bugün bile iş yapacak slah sonra derdini de anlatamazsın kimseye "antika meakından ölüyorum diye".Belirli sınırlamalar vardır.Antika diye sturmgewer44 getirtemezsin mesela stg44 full-auto haliyle birak turkiye'yi cogu ulkede evde bulundurmak imkansiz. Semi-auto converted haliyle belki ya da tamamen deactivated olucak. edit: Bu koleksiyonerlik belgesi alip getirtme olayi aklima hic gelmemisti. Bunu da arastiricam. Gerci her onune gelene verirler mi bilemem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 parçalara ayrılıyosa silah, ayırsın kaç parçaysa arkadaşın. sonra hepsini tek tek dhl tnt falan neyse kargolasın. üstünede yazar bilmemnenin yedek parçası falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 lol iyi fikirmis zaten aletin 108 parcaya bolunebilitesi vardi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 ayrılıyosa dedim zaten, bilemicem kaça bölündüğünü arkadaşım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2010 Tabi o 108 parçayı birleştiricek adamda lazım sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 müzeye gidip sor yardım ederler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 the colt var bizde aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 sadece aleti bozukdurup, işe yaramadığını kanıtlycak sekilde getireblirsin muhtemelen. veya parcalayıp sokarsın. Ama ruhsat alman cok so< konusu değil "antika" diye sokabilmen veya daha kolay ruhsat alman diye biseyde yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 otomatik silahlar amerikada bile yasak ki adamlarda silah almak icin ozel bisi yapmana gerek yok markete giip aliyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Kağıtsız alamazsın orda da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 o kağıdı bakkallar dağıtıyo zaten önüne gelene veriyolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 32 atistan 9'unda tutukluk yapmasi disinda calisir durumda da, bir kac koleksiyonerle gorustum onlar cogunlukla ignesini kirip oyle ruhsat aldiklarini soylediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 1, 2010 parçalara böldürceksen de hepsini aynı adrese yollatma bari. Çakabilirler olayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar