Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3. Dil (Arapça mı Japonca mı)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ShadowFury said:

ıyy araplarla yemeğe mi gidilir ya? ellerini koltuk altlarına siliyo onlar
(topiği okumadım ama belki kimse yazmamıştır, eksik kalmasın diye ekliyim dedim)

yok ole bisi.
Mesaj tarihi:
ırkçılık yapmayın len
yada trollük her neyse
bir çeviri için 1k 2k iyi paraymış
o değilde bunu direk adamına soralım, azmodai
arabistan da yada arap ülkelerinde bir çevirmen olarak yada 2. veya 3. dilini arapça olarak bilen birisi için iş imkanları nasıl
Mesaj tarihi:
abi RTE burdaydi 3 hafta once odul almak icin, haril haril cevirmen aradilar, babamin bi arkadasi var, kuran kursuna falan gitmis adam veledken, burda cam boyuyor, vitray falan kasiyor, neyse onu tuttular mecburen adam yoktu cunku (konsoloslugun resmi 2 cevirmeni turkiyeye donmus tatile), ve herif COK iyi para aldi.

bunun disinda bir yigin turk firmasi var burda is yapan, bir yigin arap firmasi var turkiyede is yapan. Ve dil cok onemli. Bana bile bankada, calistigim bolum ingilizce gerektirdigi icin arapca ogrenmem icin baski yapioyorlar.
Mesaj tarihi:
gecko said:

ırkçılık yapmayın len
yada trollük her neyse
arabistan da yada arap ülkelerinde bir çevirmen olarak yada 2. veya 3. dilini arapça olarak bilen birisi için iş imkanları nasıl

len mi?
Mesaj tarihi:
Farinal said:

gecko said:

ırkçılık yapmayın len
yada trollük her neyse

len mi?

canım sağolsun
Mesaj tarihi:
Esnaf said:

arapta ve potansiyel

bu kadar on yargili olmayin. bu ulkede yasayip tarzlarini bilmeden gormeden yorum yapmak biraz yakisiksiz aliyor. Turkler icin de bir yigin onyargi var, duyunca bozuluyoruz.
Mesaj tarihi:
o önyargı olayı sinir bozucu bişi gerçekten.

yok seneler boyu da misler gibi yemişiz propagandayı. tabii bize ucu dokunmayınca dert etmemişiz.. en azından ben etmemişim.. açarsın tv'yi.. paso "vladimir! gif mi di nuks" berbat bi rus ingiliz aksanı ile..

soğuk savaş bitti, kullere uçak girdi. "tariq giv mi di nüks"

hep de aynı standartlar.. aptal, terörist müslümanlar.. ve müslümanların hepsi araplar..

dizide adam istanbula gelir. her yer çöl anasını satıyım.. bilmesek yiyeceğiz gerçi..

her neyse, önyargı zihine harika bir kapı yerleştiriyor işte.. arap dediğin aptalın önde gidenidir, hepsi pistir vs..

çok saçma lan.. aptalca bi düşünmemece tarzı bu.
Azmodai said:

Esnaf said:

arapta ve potansiyel

bu kadar on yargili olmayin. bu ulkede yasayip tarzlarini bilmeden gormeden yorum yapmak biraz yakisiksiz aliyor. Turkler icin de bir yigin onyargi var, duyunca bozuluyoruz.
Mesaj tarihi:
ne tür insanlarla dialoğa gireceğine göre değişir bu bence, örneğin bir şirkette bir mevkiye geldikten sonra sadece dialoğa girebilmek için dil öğreniyorsan bi yanlışlık var bence, direk dil install edicez gel anam deseler dur abi ben daha ingilizceyi adam gibi kullanmıyorum, şunun şurasında internetten gördüğüm kadarıyla kaynak araştırdım okudum derim.
Mesaj tarihi:
Ğlkemizin konumu ve arap ulkeleri ile olan yakın ilişkilerimiz yuzunden VE tabiki arap ulkelerinde daha yasanacak olan nice yıkımı dusundukce iş hayatında arapcanın çok daha yararlı olabilecegine inanıyorum.
  • Yeni Oluştur...