Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Company of Heroes yerine multi rts tavsiyesi


Gimli

Öne çıkan mesajlar

Budur problemim.

Hastası olduğum relic patch çıkmardığı için ve son gelen expansionla dengenin içine ettiği için, sinir krizi geçirmeme rağmen oynamak istemiyorum artık şu oyunu

Ama yerine oynayacak oyun da yok.

Bana güzel multiplayer-rts önerisi lazım benzer. Dawn of War da demeyin, relic, thq falan deyince içim bi garip oluyo denge konularında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Starcraft 2 Beta - bildiğin SC işte açıklamaya gerek yok

Supreme Commander 2 - öbürlerine kıyasla strateji dozajı az ama çoook zevkli. tam bir lan party oyunu.

Sins of a Solar Empire - en son 2. expansionı olan diplomacy çıktı. içerik ve derinlik arıyorsan çok iyi tercih. sorunu oyunların saatler sürebilmesi.

settlers'da da multi varmış ama oyun hakkında pek bir bilgim yok. zaten alman oyunu :P

dawn of war deme demişsin ama dememek mümkün değil yani. bence en azından bir dene.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu sins of a solar empire ın bi multisine bakmak lazım iyi hatırlattın tuna.

Ya sıkıntı şu,

Adamlar Opposing Frontsun son patch'iyle oyunu çok iyi bi denge noktasına getirmişlerdi. Amerikalıların strafing runı dışında game breaking diyebileceğimiz bi ability de kalmamıştı oyunda.

Ama gel gör ki, expansionla beraber gelen ünitelerin bilinçli olarak en başında ÇOK güçlü yapılması. ÇOK güçlü olanların ally tarafında olması, 2v2 yi, oynanamaz hale getirdi.

Özellikle kangurular adamı deli edecek seviyede ucuz ve mega etkili bi piyade taşıyıcı. Churchill kadar hpsi var, cromwellden hızlı, içindeki piyadeye dışarı çıkana kadar HİÇBİR hasar veremiyorsunuz (sniper,flamer), içindeki piyade dışarıdaki ünitelere ability kullanabiliyor ve bu araç piyade ezebiliyor.

Bi kangurunun gelip, bi king tiger'ı buttonlayıp çıt çıt çıt çıt patlatması artık olağan bi görüntü haline geldi. Ve bu ünite bildiğin axis halftracklerden daha ucuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kangurular ölüm haklısın o konuda.

bir oyunda adam içi dolu kanguruyla gelip tigerımı almıştı direk quit çekmiştim lanet olsun böyle işe diye.

En azından flamethrower la hasar verilemsi lazım, onu geçtim tank atışıyla da içerdikilere zarar gelmemesi baya saçma, çünkü üstü açık bir alet sanki APC muamelesi görüyor oyunda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kanguruları "broken" hale getiren durum, içindeki piyadenin araç patlayınca zarar almadan çıkması.

Buna bi de, ingilizlerin herhangi bi ünitesinin retreat ettiği anda aldığı -%50 received accuracy bonusunu eklerseniz durum şöyle oluyor.

Adam sizin baseinizie 3 kanguru sokuyo içi piyade dolu, siz kanguruları patlatıyosunuz, tüm piyadeler zarar almadan retreat edip kaçıyorlar.

Evet içindekilerle aracı topladığın zaman oyunun en pahalı ünitesi gibi duruyor, ama içindekiler zaten t1 ünite, yani oyun başında bastığın üniteler. Harita ele geçirmek için ve savaşmak için süreki elinde bulunduruyorsun o üniteleri yani. Artı aracı kaybettiğinde garantili bi sekilde içindeki üniteleri kurtarabiliyorsun.

Kazandığım oyunların büyük bi yüzdesini ben buna kaybettim, tabi bunun dışında, allyların ingilizler tarafından gelen resources sharing bonusu, strafing run, ally-axis piyade adeletsizliği, panzer elite'in sniper zaafiyeti, işe yaramayan üniteler (vampire ht) gibi tonla durum var.

Kısacası, canım kolay bi galibiyet istiyosa gidiyorum ally oluyorum, ve %90 kolay bi galibiyet alıyorum. Bu açıdan rahatsız edici. Eskiden axis turtle yaptı mı, tanka gider vete gider kazanırdı, kangurular sayesinde o da kalmadı.

Ama işte, oyun eğlenceli herşeye rağmen naapiim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli +1, amma velakin;

Piospam >>> brit

Turtle olup da hızlı kanguru çıkarmaya çalışan şerefsizlere karşı birebir. 2v2 iseniz ve arkadaşın yanında akıllı bir amerikalı varsa piospam de yalan tabi.

Automatch yapan adamların 90%ı da kanguru yapan klasmanında olduğundan sonuna kadar piospam. İstedikleri kadar aglasın britler, cehennemde catır catır yanacaklar.O kadar nefret ediyorum şu kangurulardan.

Herhangi bir maçta da kanguru spamcisinin 88lik, mayın, tank trap, pak spam ve de üssünün ortasına okkalı bir roket yagmuru karşısında rage quit çekmesi kadar tatmin edici bişey de yok bu oyunda.

Hadi ama axis oyuncuları olarak da kabul edelim, def medic bunker + vet3 biraz fazla kuvvetli.

Oyunun bu halde aylarca bırakılması çok ama çok yazık bence. Herkes her maçta aynı OP build'leri kullanıyor. Olan bir tek garibin Panzer Elite'e oluyor; adamlar güya panzer elite ama adam gibi tek araçları: Armored Car (M10 ya da stuart geldigi anda bitti), Panzer IV (ya çok geç geliyor tanklara eziliyor ya çok fuel), Panther (açmak ayrı dert 1000MP ayrı dert ama en azından degiyor!).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pronoit said:

dawn of war 2 al işte abi. gerçi chaosun an itibari ile noob friendly OP bi irk olmasi olay var ama. yakinda sağlam nerfü basarlar nasilsa.


Nerf gelmesine gelecek de, su an asil overpowered olan Chaos degil kesinlikle. Wraithguard basan Eldarlar daha tehlikeli.

pronoit said:

Gimli said:

işte relic orda devreye giriyo

basmıyolar :D


abi öyle deme dawn of war 2 çiktiği günden bu yana aşiri değişti. bildiğin t1 ünitlerinin yerlerini değiştirdi adamlar daha napsinlar. gelir nerf.


Evet, Relic'in DOW2 icin olan patch destegi COH'a gore cok daha fazla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konuyla alakasiz olacak ama 2 wraithguardın maliyeti nerden baksan avatara yakin bir maliyet ( bir tek enerji olarak eksik kaliyor) birakta eldar range'de ezebilsin ki çözümü cok kolay yeterki melee'ye gir sonra acayip rahat dağiliyorlar. meleeye girmekte o kadar zor değil. ben eldar oyuncusu oldumdan demiyorum ama t2 de chaos>all
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NoTwisT said:

Su balance olayindan azicik anlasaydi Relic, COH gelmis gecmis en iyi strateji oyunu olaraktan bas koseye yerlesirdi.
Oyun balance disinda mukemmel.


İsin komik kısmı, oyun Opposing Fronts'un son dönemlerinde gayet de dengeliydi. Brit'lerin yine "lame" diye tabir edilen simcity'si vardı ama oyun çok daha zevkliydi. Adam gibi oynama şansın gayet de vardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...