Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bazı diller kendinden nefret ettiriyor.

simit

Öne çıkan mesajlar

Evet abi.

Ben şimdi gidip bi ortamda program geliştirmek için o ortamın SDK'sını indiriyorum, sonra binbir türlü bağıntılı program varsa onu da indiriyorum.

Sonra bakıyorum ki onla da yetinmiomuş, programın içinde bikaç yere bikaç dosyanın olduğu adresi yazmam lazımmış. Bunu her proje için yapmam lazımmış.

Sonra herşey tamam gibiyken bi bakıyorum kurduğum SDK son version olmasına rağmen benim istediğim plug-in o versionda çalışmıomuş. Daha henüz helloworld bile compile edememişim.

Sinir oluyorum abi.

İyi ki bunları yapmak zorunda değilim ve , "Eh yeter yau" deyip salabiliyorum.

Processing, Matlab, Perl falan bu ortamları çok seviyorum. Hatta C# da iyi bence. Program yazmaya başlayana kadar götün çıkmıyo afedersin.

Adamı kod yazmaktan soğuturlar azizim.
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle katılıyorum. neden hepsini tek paket altına koymazlar ki? s60 için uygulama geliştirecektim. yok perl indir yok şunu indir bunu indir sonra sdk'i indir. ee tamam indirdim diyorum bi bakıyorum o versiyon değil bu versiyonu indireceksin. hayda otur uğraş birde link vermiyorlar. vazgeçtim en sonunda. uğraşmicam s60 la fln.
Sosyal ağlarda paylaş

digerlerini bilmiyorumda visual studio u indirdikten sonra
ne yazarsan yaz cat diye calisiyo yani zaten hemen hemen her konunun hello world ile baslayan template i var,

en basidinden bir WCF servisi bi olusturdugun zaman sana basic tum classlari ve hello world interface ini veriyo.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

kesinlikle katılıyorum. neden hepsini tek paket altına koymazlar ki? s60 için uygulama geliştirecektim. yok perl indir yok şunu indir bunu indir sonra sdk'i indir. ee tamam indirdim diyorum bi bakıyorum o versiyon değil bu versiyonu indireceksin. hayda otur uğraş birde link vermiyorlar. vazgeçtim en sonunda. uğraşmicam s60 la fln.

pys60 diye bişi var. Python scripti yazıosun s60 lar için. Yavaş ama daha kolay hazırlayabiliosun program falan.

Yavaştan kastım işlem hızı. Ben kamerayla daha hızlı çalışmak için orjinal SDK kullanayım falan dedim, illalah dedi saldım sonra.

Bu işleri tık tık tık yapabilen insanlar var mı acaba ya merak ediyorum cidden. Öğrenelim yani dert çekmeyelim
Sosyal ağlarda paylaş

mesela ben o insanlardan biri değilim, bi keresinde data structures sınavından önce c yükleyeyimde c çalışayım dedim. program bana git gcc mi ne öyle bişi yükle dedi, buldum netten yükledim, çalışmadı sonra. bende çalışmadım data structurese fln.

seneye hayırlısıyla 4.kez alcam.
Sosyal ağlarda paylaş

Gladmir said:

Evet var o insanlar.

Development env. kurarken eğer yılıyorsan zaten bu işe hiç bulaşma, yaptığın şeyden verim alamazsın.

Daha trivial şeylerle uğraş, enerjini daha verimli kullan öğrenme safhasında.

development env. kurarken zilyon tane paket indirtiosa ve bunları tek bir setup altına koymak akılllarına gelmiyorsa kendileri kaybeder. zaten bu işe hobi olarak bakmayı düşünürken bir daha elimi bile sürmedim.

androide uygulama geliştirdim s60 yerine. yanlış strateji bence.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

mesela ben o insanlardan biri değilim, bi keresinde data structures sınavından önce c yükleyeyimde c çalışayım dedim. program bana git gcc mi ne öyle bişi yükle dedi, buldum netten yükledim, çalışmadı sonra. bende çalışmadım data structurese fln.

seneye hayırlısıyla 4.kez alcam.

hakkaten o insanlardan biri değilmişsin. c yüklemek ne ya hahah ilahi.
Sosyal ağlarda paylaş

mightee said:

Gladmir said:

Evet var o insanlar.

Development env. kurarken eğer yılıyorsan zaten bu işe hiç bulaşma, yaptığın şeyden verim alamazsın.

Daha trivial şeylerle uğraş, enerjini daha verimli kullan öğrenme safhasında.

development env. kurarken zilyon tane paket indirtiosa ve bunları tek bir setup altına koymak akılllarına gelmiyorsa kendileri kaybeder. zaten bu işe hobi olarak bakmayı düşünürken bir daha elimi bile sürmedim.

androide uygulama geliştirdim s60 yerine. yanlış strateji bence.

Android çalıştıran uygun fiyatlı telefon var mı etrafta? Sen emulator üstünde mi test ediyosun programları yoksa elinde telefon var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...