Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oguz Aral vefat etmis :((

HellHound

Öne çıkan mesajlar

Evet ben de buradan okudum. Malesef doğru... Türkiyede mizah ve karikatürün gelişmesinde bu kadar katkısı olan, hepimizi şu ya da bu şekilde neşelendiren biri, gerçek bir sanatçıydı. Allah rahmet eylesin...

[Edit: linki yanlış vermişim][signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 26 Temmuz 2004 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya inanmıyorum ya
ben pazarları o sayfadaki aptal yazıları mı okuyacağım huysuz ihtiyar'ın yazıları yerine ya?

Ya yok böyle birşey

Mekanı cennet olsun büyük ustamızın[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

linke tıklamaya üşeneler için ntvmsnbc'nin haberinden alıntı:

said:
1936 yılında Silivri'de doğan Oğuz Aral İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nin üçüncü sınıfından ayrıldı. 1950'den sonra çeşitli dergi ve gazetelerde karikatür çizen sanatçı Gün Gazetesi'nde "Gırgır" adıyla bir güldürü sayfası düzenledi.
Bir yıl sonra sayfayı aynı adla haftalık güldürü dergisine dönüştürdü. Yazı ağırlıklı, güncel, halkın anlayabileceği bir karikatür anlayışına önem veren gırgır dergisi 70'li yıllarda dünyanın en çok satan 3. mizah dergisi unvanını kazandı.
Gırgır dergisinde, kendi mizahi görüşü ve doğrultusunda bir çok karikatürcüyü yetiştirip, kamuoyuna tanıttı. Mayk Hammer, Köstebek Hüsnü, Utanmaz Adam, Avanak Avni gibi çizgi roman ve öyküleriyle geniş bir okur kitlesi tarafından tanındı.
[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2004

[Bu mesaj Sufi tarafından 26 Temmuz 2004 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

canım sıkkın zaten daha da sıkıldı off ya[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...