Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rusya ve Çin....

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
78 kuşağından bahsediosun;zaten öyle devrim olmaz olsun, devrim olmaz zaten iki tarafın birbirini öldürmesiyle,körü körüne cahillikle lise talebelerinin militan yapılıp piyon olarak kullanılması okulların okul dışında herşeye benzemesi devrim olcaksa böyle devrim olmasın.halka devrim böyle aşılandığı için halk tehlike olarak görür,ama aslında o günlerin iç savaşıyla alakası yoktur.

tehlike olarak görülen devrim sadece bu değildir.bazı işine gelmeyen kimselerinde sömürdüğü kişilerin,artık bazı şeyleri anladıktan sonra,sömüren kişilerin işine gelmemesi tabiki onlara göre bi tehlike oluşturmaktadır.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
:horace::hmm::lol::rock::hrr::yapma::-P:utaniem::-?:-):):D:-O;)8-):(:|
Mesaj tarihi:
said:
DoGMeaT, 26 Temmuz 2004 16:16 tarihinde demiş ki:

danimarka,finlandiya,norveç,isviçre,isveç.

danimarkayi isvicre ve isveci bilmiyorum . norvecte yasayan bir arkadasim var finlandiya da hala oglum var . ikisinde de ac insanlar var . copten gecimini saglarlar . dediklerin arasinda da olsa olsa isvicrede olmaz herhalde ama o ulkenin ozel durumu var ortada . senelerce dunyadaki her savastan her kara paradan komisyon kesmis bir devlet .

said:
DoGMeaT, 26 Temmuz 2004 16:16 tarihinde demiş ki:
afgasnıitanda tekbaşlarındamıydı aadamlar,afganistanda afganlara karşı değil talibana karşı savaştılar çünkü afganistan halkının çoğu batı ve kuzey ayaklanmalarıyla amerikan saflarıbnda savaştı.
ırakta saddamın özel kuvvetleri çatışmadısadece bağdada hava limanında cuma fedayilernerine bağlı bir grup fedai amerikalılarla çarpıştı,sonuç 4 günlük kırılamayanbir direniş ve 6m1,4bradley ve çok sayıda amerikan piyadasinin kaybı oldu.
bak nejefte kerbalada şiiler ayaklanınca nasıl şehre girememeye başladı amerikalılar ya aynısı savaş sırasında olsaydı?ıraktada afganistandada amerika toplu bir orduya karşı savaşmadı.ayrıca 1 ayda savaş kazandılar diye süper doğru,önünde eğilesi bir ülke olmuyolar,e almanlar 6 ayda sscb'nin devasa topraklarını,,4 günde belçka ve hollnadayı,22 günde polonyayı aldı hail hitler dieyerek gezmiyorsun etrafta.

sebeplerin detayina inersen her konuda boyle cikarmalar yapabilirsin . sonuc "koca bir ulke 1 ayda isgal edildi" . duzenli orduya karsi savasmadi diyorsunda dunyada herhangi duzenli bir ordunun abd ye karsi sansi var mi bunu hic dusunmuyorsun ? eger karsisinda duzenli bir ordu olsaydi sadece oturduklari yerden attiklari fuzelerle isgali 1 ayda degil 10 gunde bitirirlerdi .

almayada 6 ay sonunda rusyada ordusunun yarisini birakip cekilmistir sovyetlerin devasa topraklarini isgal falan etmemistir . bunun disinda bu konustuklarimdan abd nin gucune tapan bir adam oldugum fikrini cikardiysan aferim sana cunku ben ortalikta hail hittler diye gezmesemde tek basina dunyanin yarisinin anasini 5 sene boyunca aglatmis bir ulkeyi takdir ederim arkadasim . yaptiklari yanlistir ama yapabildiklerine baktiginda ortaya takdir edilecek bir sistem ve guc cikar . keske iyi islere kullansalar ama durum budur . sen de gerceklerden uzak kalabilecegin ufak bir ada bulup orada mutlu yasayabilirsin .

not ::: soylediklerimden kafasina gore yorumlarla alakasiz manalar cikaran her arkadas bu adaya birlikte gidebilir .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 26 Temmuz 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
burjuvazi nin emekçileri yanıltmak için yapığı şeylerin haddi hesabı yoktur.gül bahçivanın sonsuzluğuna niçin inanaır?çünkü gül bahçede hiçbir zaman başka bir bahçivan görmemiştir.at gözlüğüyle bakanlarda aynı bu şekildedir değişmeyi yadsır.

'burjuvazi' 'emekcileri' kandirmak icin hicbir sk yapmaz.

o soyledigin seyler sol goruslu tarafli gruplarin taraftar toplamak icin burjuvazinin yaptigini soyledigi seylerdir.

burjuvazi yasar gider. sol gorus kendi kendine gelin guvey olur hede yapiyorlar hodo yapiyorlar diye.

ha ayrica kimmis burjuvazi nerde ? goster.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
hunn,

valla arkadaşım seninde heryerde bi akraban bir tanıdığın varmış,onların söylediği herşey doğru oluyo yani,:)benim halaoğlum falan yok orda burda,kendim gördüğüm kadarımını aktardım.20 gün boyunca iskandinav ülkelerinde gezdim,ne dilenci ne evsiz nede çöpten yemek topluyan bir adam gördüm.

isveçide suçluyomusun anlıymadım?

ayrıca almanya rusyadan 4 yıl boyunca atılamadaı,bil,yorsun 1944e kadar hala rusyanın büyük toprak parçalarını elinde tutyorlardı.
ama zaten bu başka yerde tartışılacak bir konu buna cvp yazmayalım tartışnmak istersen bir tpic aç.

bu arada amerikanın dünyada düzenli ordusu olan herhangi bir ülkeyi füzeleriyle 10 günda yık edebileceğini son derece bilimsel kanıtlarla bize açıkladğın için teşekkür ederim.

aldılar ırağı 30 günde güzel,bravo ee ,nasıl hala bağdatın bazı mahallerinde açıkca silahlı militanlar dolaşıyor,nasıl hala nejefe amerikan kuvvetleri alınmıyor

kimin gerçeklerine göre konuşuyoruz anlıyamıyorum,senin bazı ülkelerindeki akrabalarınının yorumları ve senin varsayımşarına göre.

ırakta ne olduğu ortada isşte.

benimde orda burda bi-iki akrabam,arkadaşım var:onların söledeiğine göre teksasdada uzunsaç ve küpeyle gezip halk taafından çok sevileceğini samıyorum,omahada her paar bir kiliseye gitmessen markatteeten alışveriş etmekte baya zorlaşabilimiş.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 26 Temmuz 2004 18:57 tarihinde demiş ki:
biraz daha düşün bence herşeye ''my head enter'' diyerek sıyrılamassın olaylardan.bak o dinlediğin pink floyd'un sözlerini incele ne diyo my head enter mı dio?biraz araştır bilgi edin yorum yapıcaksan,yapmicaksan bişey söyleme.bence herkezin bi şekilde bi görüşü olmalıdır bi insan faşistse ''faşistim'',araşistse anarşisttim vs...vs...vs...diiyebilmelidir.
.

ne kızıon naturalcim ben onu latife olsun diye şeettirmiştim.oratm çok gerilmiş biraz gülelim şeedelim diye kızma yauv.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
said:
DoGMeaT, 26 Temmuz 2004 21:17 tarihinde demiş ki:
aldılar ırağı 30 günde güzel,bravo ee ,nasıl hala bağdatın bazı mahallerinde açıkca silahlı militanlar dolaşıyor,nasıl hala nejefe amerikan kuvvetleri alınmıyor

benim aliyor.

aslinda ruslarin 2. dunya savasinda varsovada polonyalilara yaptiklari gibi yapabilirlerdi.

irak ordusuna karsi isyana tesvik edip, saddamin gucleri tarafindan kusatilmalarini ve hepsinin isinin bitirlmesini bekleyip sonra saddami yenebilirlerdi.

ama boyle olmadigi icin, yani ruslar gibi ne kendileri tum halki kursundan gecirebilecekleri, ne de bunu onlarin adina yapacak dusmanlari oldugu icin gerillalarin dagildigi bir sehrin kontrolunu ellerinde tutamiyorlar.

aynen turkiyede terorun 20 sene surmesi gibi.

kimin gerçeklerine göre konuşuyoruz anlıyamıyorum,senin bazı ülkelerindeki akrabalarınının yorumları ve senin varsayımşarına göre.

benimde orda burda bi-iki akrabam,arkadaşım var:onların söledeiğine göre teksasdada uzunsaç ve küpeyle gezip halk taafından çok sevileceğini samıyorum,omahada her paar bir kiliseye gitmessen markatteeten alışveriş etmekte baya zorlaşabilimiş.
[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
burjuvazi nerde?bağdat caddesi,etiler,bebek:)
koçlar,sabancılar...sermaye sahipleri burjuvazi biliosun sanırım?

burjuvazi yasar gider. sol gorus kendi kendine gelin guvey olur hede yapiyorlar hodo yapiyorlar diyenasıl yaşar gider parası vardır sırf parası olduğu için bağzı insanları çalıştırarak iş kurarak.adamlar 50.ferrarisini alırken kaç kişi açlık çekio kaç aile açlık sınırında?hiç bişey yapmaz yaşar gider onlar keyif çatar tabi yaşarlar paraları boldur .hiç sk yaptığı yoktur geçmişte bu yaşam nasıl benimsetilmiş sanki bi kadermiş sanki hep sınıf ayrımları olmak zorundaymış gibi,burjuvazi zaten yapıcağını yapmıştır kurmuştur sermayesini fabrikası çalıştırdığı işçiler üzerinden para kazanmaktadır.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 26 Temmuz 2004 21:32 tarihinde demiş ki:
burjuvazi nerde?bağdat caddesi,etiler,bebek:)
koçlar,sabancılar...sermaye sahipleri burjuvazi biliosun sanırım?

toplumun yuzde kacini olusturuyor onlar ?

said:
nasıl yaşar gider parası vardır sırf parası olduğu için bağzı insanları çalıştırarak iş kurarak.adamlar 50.ferrarisini alırken kaç kişi açlık çekio kaç aile açlık sınırında?hiç bişey yapmaz yaşar gider onlar keyif çatar tabi yaşarlar paraları boldur .hiç sk yaptığı yoktur geçmişte bu yaşam nasıl benimsetilmiş sanki bi kadermiş sanki hep sınıf ayrımları olmak zorundaymış gibi,burjuvazi zaten yapıcağını yapmıştır kurmuştur sermayesini fabrikası çalıştırdığı işçiler üzerinden para kazanmaktadır.

sen burjuvazisin. internetin var. koyde internet yok. doguda internet yok. su an yeni donuyor senin yasinda cobanlar dagda koyun otlatmaktan. senin baban bu kadar parayi nerden buluyor da sen su an sanayide cirak olarak isini yeni birakmis olacagina internette burjuvaziye verip veristiriyorsun ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
tabiki biz burjuva'yız amA küçük burjuva bunu kimse reddedemez ama bu bizim seçimimiz diil aileden gelen bir şey ha şu anda bunu bırakma şansımız varmı evet var ama bunu yapmak saçmalık nie? çünkü mevcut düzen buna uygun diil ama naturel'in söylediğinde bi terslik yok[signature][hline]Fight Until We Die!!!
Mesaj tarihi:
zaten azınlığı oluşturuo burjuvazi herkez burjuva tabiki değil bundan şüphen mi var?

babam çalışıo kendi işine de sahip falan değil patronu var gelirimizde ahım şahım falan değil,bilgisayarım var ewt ama aylık gelirimizi buraya yazarsam anlarsın ne şekilde olduğunu.burda burjuvazi ben değilim belli kişilerden üstün standartlarda yaşıyo olabilirim ama bu benim burjuvazi olduğumu göstermez alakası yok söylediğinle.hanlarımız hamamlarımız mı var zannediosun ki?
bu durumda fabrikada çalışan işçilere göre burjuva sayılıyosam düşün onların ne şekilde para kazandıklarını yada ne şartlar altında yaşadıklarını.yaşam standartlarının düşüklüğünü.ayrıca burda gerçekten burjuva olsam okadar emekçiyi düşünmem onlar için bişeyler yapmaya çalışmam...[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Mesaj tarihi:
said:
hunn,

valla arkadaşım seninde heryerde bi akraban bir tanıdığın varmış,onların söylediği herşey doğru oluyo yani,:)benim halaoğlum falan yok orda burda,kendim gördüğüm kadarımını aktardım.20 gün boyunca iskandinav ülkelerinde gezdim,ne dilenci ne evsiz nede çöpten yemek topluyan bir adam gördüm.

valla oyle yurtdisinda surda burda gezecek vaktim ve imkanim yok ama pek cok tanidigim var evet ve ben kimseye gunes nasil kizlar nasil diye sormuyorum yasayisa kulture dair bir seyler ogrenmeye calisiyorum . arkadasin ve hala oglunun mail adreslerini verim ? belki yalan konusuyorumdur .

said:

isveçide suçluyomusun anlıymadım?

isvec degil isvicre hakkinda konustum .

said:
ayrıca almanya rusyadan 4 yıl boyunca atılamadaı,bil,yorsun 1944e kadar hala rusyanın büyük toprak parçalarını elinde tutyorlardı.
ama zaten bu başka yerde tartışılacak bir konu buna cvp yazmayalım tartışnmak istersen bir tpic aç.

abi atilmis atilmamis mi onu tartismiyor muyduk ? romada bilinen dunyanin 4 te 1 inde senelerce kaldi . burdan nereye varmamizi bekliyorsun onu anlamadim .

said:

bu arada amerikanın dünyada düzenli ordusu olan herhangi bir ülkeyi füzeleriyle 10 günda yık edebileceğini son derece bilimsel kanıtlarla bize açıkladğın için teşekkür ederim.

gerilla savaslarini biraz calis . neden ortaya cikmis neden ise yaramis ? bir de ben orda ulkeyi yok edebilir mi demisim ? dememisimdir demissem bile ulkeyi degil duzenli bir ordunun calismaya devam edebilmesi icin gerekli pek cok sey vardir onlari kastetmisimdir . mesela tren yollari kara yollari hava alanlari petrol rezervleri vs vs vs . bunlar olmadan duzenli ordu hic bir ise yaramaz . bkz : gerilla savaslari neden ortaya cikmis neden ise yaramis konusu . butun bunlarin disinda eger ki topyekun bir savas oldu diyelim kafasina 2 tane icbm yemeyecek ulke yok dunyada . belki rusya hala ekipmanini koruyabiliyorsa . abd yemez dersem kusura bakma cunku adamlar belkide hic kullanmalari gerekmeyecek bir hava kalkani icin her sene milyarlarca dolar harcayacak imkana sahipler (neden ? )

said:

politika . zaten dunyadan yeteri kadar tepki topladilar . 30 saniye icinde bagdati haritadan silmiyorlarsa vardir bir bildikleri . abd nin askeri gucunu tartismaya acarsaniz 1 tane bile mesaj atmam oraya onu da soyliyeyim. (buyuk kayip degil tabii :D )

said:

bu konuda haklisin . ancak benim orada arkadaslarim ve akrabalarimin oldugu ne kadar tartismaliysa senin de oralara gidip 20 gun gezdigin mechuldur . ( bu tarz bir konusma icin ozur dilerim ama bunu demeye getiren sendin.) o yuzden ben benim tanidiklarima inanacagim sen de gorduklerine . tabii koca bir iskandinavyada her yeri 20 gunde gormek buyuk basari . tur rehberinin telini verir misin ?

said:

irak 1 ayda isgal edilmistir arkadasim. saddamin generalleri savasmamis saddamin silahi yokmus ucagi yokmus sebeptir . sonuc 1 ayda isgal .

said:

benimde orda burda bi-iki akrabam,arkadaşım var:onların söledeiğine göre teksasdada uzunsaç ve küpeyle gezip halk taafından çok sevileceğini samıyorum,omahada her paar bir kiliseye gitmessen markatteeten alışveriş etmekte baya zorlaşabilimiş.

akrabalarin ve arkadaslarin kesinlikle sacmalamislar .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .

[Bu mesaj huun tarafından 27 Temmuz 2004 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 13 Haziran 2004 00:43 tarihinde demiş ki:
ne muhalefeti be muhalefet ne demek biliyor musun da salliyosun buraya bu kelimeyi. goren de sanki 7 milyar insan bir gorusu benimsemis de desteksiz olarak bir ben antitez koyuyorum sanacak.

zirtapoz zirtapoz konusan bebelerle tartismaktan daha eglenceli seyler var su alemde. zaten tartismaya gerek yok, gordugum kadariyla cozmussun sen olayi ; nufus dunyanin carkina sicmak icin yeterliymis, rusya da dunyanin bas ekonomilerinden biri olmus. haaa amerika da tukenmis. tamam mesaj alindi, apollo 11 burasi houston yorungeden ayrilabilirsiniz.

+1 +helal olsun manyak laf koymussun[signature][hline]Kiddo marka Roketatarlı Muz Kızartmaları Güvenle İçiniz...
Müseccel Marka(C) Her hakkı mahfuzdur...
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 26 Temmuz 2004 22:09 tarihinde demiş ki:
zaten azınlığı oluşturuo burjuvazi herkez burjuva tabiki değil bundan şüphen mi var?

babam çalışıo kendi işine de sahip falan değil patronu var gelirimizde ahım şahım falan değil,bilgisayarım var ewt ama aylık gelirimizi buraya yazarsam anlarsın ne şekilde olduğunu.burda burjuvazi ben değilim belli kişilerden üstün standartlarda yaşıyo olabilirim ama bu benim burjuvazi olduğumu göstermez alakası yok söylediğinle.hanlarımız hamamlarımız mı var zannediosun ki?
bu durumda fabrikada çalışan işçilere göre burjuva sayılıyosam düşün onların ne şekilde para kazandıklarını yada ne şartlar altında yaşadıklarını.yaşam standartlarının düşüklüğünü.ayrıca burda gerçekten burjuva olsam okadar emekçiyi düşünmem onlar için bişeyler yapmaya çalışmam...

olmaz.

sen su halinle bile tc nufusunun temiz yuzde 50 sinden akil otesi derecede iyi yasiyorsun. senin durumun su halinle bile kucuk burjuvaziye girmez.

tarlaya gitmek icin sabah 5 te evden ciktin mi ?

hayir.

burjuvasin demektir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
unity küçük burjuva tanımını bilmeyenlerin aklını karıştırıp burjuva ilan etme durup dururken. Bu forumda küçük burjuva olmayan çok az insan var hemen herkez sen ben dahil küçük burjuvayız zaten.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
huun, 27 Temmuz 2004 00:08 tarihinde demiş ki:
valla oyle yurtdisinda surda burda gezecek vaktim ve imkanim yok ama pek cok tanidigim var evet ve ben kimseye gunes nasil kizlar nasil diye sormuyorum yasayisa kulture dair bir seyler ogrenmeye calisiyorum . arkadasin ve hala oglunun mail adreslerini verim ? belki yalan konusuyorumdur .

yalan söylediini fln iddaa etmedimki???

said:
isvec degil isvicre hakkinda konustum .

tamam pardon,isviçreyi sucluomusun anlayamadım?

said:
abi atilmis atilmamis mi onu tartismiyor muyduk ? romada bilinen dunyanin 4 te 1 inde senelerce kaldi . burdan nereye varmamizi bekliyorsun onu anlamadim .

demek istdiğim dünyayıda yönetir avrupayada alır en büyük ordularıda 2 ayda yıkar istedğini yaparsa yapsın bir ülke askeri gücü büyük ve girdiği savaşları 2 günde kazandı öünnde eğilesi bir ülke olmuyor askeri güçlerini takdir edebilirsin ama ülkenin politikalrını fln değil.

said:

gerilla savaslarini biraz calis . neden ortaya cikmis neden ise yaramis ? bir de ben orda ulkeyi yok edebilir mi demisim ? dememisimdir demissem bile ulkeyi degil duzenli bir ordunun calismaya devam edebilmesi icin gerekli pek cok sey vardir onlari kastetmisimdir . mesela tren yollari kara yollari hava alanlari petrol rezervleri vs vs vs . bunlar olmadan duzenli ordu hic bir ise yaramaz . bkz : gerilla savaslari neden ortaya cikmis neden ise yaramis konusu . butun bunlarin disinda eger ki topyekun bir savas oldu diyelim kafasina 2 tane icbm yemeyecek ulke yok dunyada . belki rusya hala ekipmanini koruyabiliyorsa . abd yemez dersem kusura bakma cunku adamlar belkide hic kullanmalari gerekmeyecek bir hava kalkani icin her sene milyarlarca dolar harcayacak imkana sahipler (neden ? )

ırağın zaten az oolan askeri gücünü silmesi amerikaya pek yaramış gibi gözükmüyor,savaş sonrası savaş sırasından daha fazla adam kaybettiler.demekki yanlış bişiler var.

said:
politika . zaten dunyadan yeteri kadar tepki topladilar . 30 saniye icinde bagdati haritadan silmiyorlarsa vardir bir bildikleri . abd nin askeri gucunu tartismaya acarsaniz 1 tane bile mesaj atmam oraya onu da soyliyeyim. (buyuk kayip degil tabii :D )
30 saniyede bağdatı yerle bir etmedikleri için amerikaya teşekkürmü etmemeiz lazım?durup dururken orayaa buraya aom bomabsı atmadıkları için amerikaya yteşşekkürmü etmemeiz< lazım?

said:
bu konuda haklisin . ancak benim orada arkadaslarim ve akrabalarimin oldugu ne kadar tartismaliysa senin de oralara gidip 20 gun gezdigin mechuldur . ( bu tarz bir konusma icin ozur dilerim ama bunu demeye getiren sendin.) o yuzden ben benim tanidiklarima inanacagim sen de gorduklerine . tabii koca bir iskandinavyada her yeri 20 gunde gormek buyuk basari . tur rehberinin telini verir misin ?

dediğim gibi sana yalancı fln demedimki?banada inanmak zorunda deilsin tabi.koca iskandinavyayı 20 günde tabiki kendi başıma gezmedim,bir turizm şireketindende yardım almadım,yardımsız gezmedim hayır tabiki,ama bir turizm sirketindende yardım almadım.

said:

akrabalarin ve arkadaslarin kesinlikle sacmalamislar

tabi onların yorumuna göre konuştuım ben,doğruluğundan emin olamam,ama sen kendi düşünmcelerinin doğruluğundan "keisnlikle" em,nsin,neye dayanarak?[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
Bu arada kimin hangi akrabası ne diyor bilemem ama ben 3 hafta Finlandiya'da bir mülteci merkezinde çalıştım ve Finlandiya'da çöplükten beslenen kimse olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 27 Temmuz 2004 15:15 tarihinde demiş ki:
unity küçük burjuva tanımını bilmeyenlerin aklını karıştırıp burjuva ilan etme durup dururken. Bu forumda küçük burjuva olmayan çok az insan var hemen herkez sen ben dahil küçük burjuvayız zaten.

eheheheh.

abicim o zaman nerde proleterler ? kucuk burjuva, burjuva+, burjuvaA12.

dikkat ederim de sol goruste insan hangi sinifa giriyosa kotu kesim hep bi ust burjuva siniflandirmasi oluyor.

simdi biz kucuk burjuvayiz ya, kimse kucuk burjuva hakkinda kotu konusmuyor. hep pis burjuvalar onlar pust. demek burjuva olsak artik baska bi sinifa cemkirilecek.
Mesaj tarihi:
said:
huun, 27 Temmuz 2004 00:08 tarihinde demiş ki:
said:

akrabalarin ve arkadaslarin kesinlikle sacmalamislar .

oo hic o kadar emin olma. anadolunun ucra koseleri gibidir amerikanin cogu yeri.
yok illa ben biliyorum diyorsan neden kesinlikle sacmalamislar acikla da, ben de kendi bildiklerimi soyliyim.
Mesaj tarihi:
proleter : Ücretli olarak fiziksel işleri yapan kişidir. Bu kas gücü olur, sekreterlik gibi sürekli veri girişi olur filan.

burjuva : Kendi işine sahiptir. Ancak o işi ben bugün bıraktım dese bile yedi sülalesine yetecek kadar parası vardır.

Küçük burjuva : Ya kendi işine sahiptir yada başkasının yanında çalışıyordur. Belirli bir gelir seviyesinin üstündedir. İş kollarında mavi yakalı olarak adlandırılanlar da bunlara dahildir. Burjuvadan en büyük ayrımları o işi bıraktıklarında yaşamlarını idame ettrimek için başka bir işte çalışmak zorunda olmalarıdır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 27 Temmuz 2004 17:19 tarihinde demiş ki:
proleter : Ücretli olarak fiziksel işleri yapan kişidir. Bu kas gücü olur, sekreterlik gibi sürekli veri girişi olur filan.

burjuva : Kendi işine sahiptir. Ancak o işi ben bugün bıraktım dese bile yedi sülalesine yetecek kadar parası vardır.

Küçük burjuva : Ya kendi işine sahiptir yada başkasının yanında çalışıyordur. Belirli bir gelir seviyesinin üstündedir. İş kollarında mavi yakalı olarak adlandırılanlar da bunlara dahildir. Burjuvadan en büyük ayrımları o işi bıraktıklarında yaşamlarını idame ettrimek için başka bir işte çalışmak zorunda olmalarıdır.

abi iste ortada.

asi besi cesi.

surekli yeni siniflandirma cikiyor 1848 den beri ortam degistikce ama hicbiri oturmuyor.

sosyalizmi bitiren bu siniflandirma meraki.

ha simdi bi de biz kucuk burjuvayiz ya, biz suclu degiliz canim. ne olacak kucuk burjuvayiz. burjuvalar pust. her zaman bizden baskasi sucludur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
dark-dr, 27 Temmuz 2004 17:06 tarihinde demiş ki:

oo hic o kadar emin olma. anadolunun ucra koseleri gibidir amerikanin cogu yeri.
yok illa ben biliyorum diyorsan neden kesinlikle sacmalamislar acikla da, ben de kendi bildiklerimi soyliyim.

o soz arkadasin benim akraba ve arkadaslarimin yorumlarini benzer bir sekilde degerlendirdigi icin soylenmistir . yoksa abd nin kasabasindaki koyundeki olaylari bilmiyorum . zaten abd nin koyunde olanlarin konusunun benim soyledikleriminden nasil ciktigini da anlamadim .

said:
DoGMeaT, 27 Temmuz 2004 15:22 tarihinde demiş ki:

valla arkadaşım seninde heryerde bi akraban bir tanıdığın varmış,onların söylediği herşey doğru oluyo yani,benim halaoğlum falan yok orda burda,kendim gördüğüm kadarımını aktardım.20 gün boyunca iskandinav ülkelerinde gezdim,ne dilenci ne evsiz nede çöpten yemek topluyan bir adam gördüm.

bu sozleri nasil yorumlamam gerektigini, anlayabilecegin sekilde soylemek gerekirse ,ne demek istedigini bana soylersen belki iletisimde yasadigmiz soruna bir cozum bulabiliriz .

simdi ben ne demek istemisim o yukardaki mesajlarimda onu soyleyeyim.

said:
demek istdiğim dünyayıda yönetir avrupayada alır en büyük ordularıda 2 ayda yıkar istedğini yaparsa yapsın bir ülke askeri gücü büyük ve girdiği savaşları 2 günde kazandı öünnde eğilesi bir ülke olmuyor askeri güçlerini takdir edebilirsin ama ülkenin politikalrını fln değil.

benim yukardaki mesajlarimda abd nin dis politikasina ve uygulamalarina degindigimi nerden cikardin . ben orda askeri gucunden bahsediyorsam hayranlik duydugum konu askeri gucudur . benim yukardaki mesajimi okumayan herhangi birisine senin su dediklerini okutsak benim abd nin dis politikalarini takdir ettigimi soyledigimi dusunur .

said:
ırağın zaten az oolan askeri gücünü silmesi amerikaya pek yaramış gibi gözükmüyor,savaş sonrası savaş sırasından daha fazla adam kaybettiler.demekki yanlış bişiler var.

iragin zaten az olan askeri gucunu silmesinin amerikaya ne getirdigi ya da ne goturduguyle ilgili bir yorumum yok yukarda yazdigim mesajlarda . ben irak 1 ayda isgal edilmistir den baska hic bir tez ya da yorum sunmamisim ama benim yukardaki mesajimi okumayan herhangi birisine senin su dediklerini okutsak benim irak savasi abd ye "yaramistir" dedigimi dusunur .

said:
30 saniyede bağdatı yerle bir etmedikleri için amerikaya teşekkürmü etmemeiz lazım?durup dururken orayaa buraya aom bomabsı atmadıkları için amerikaya yteşşekkürmü etmemeiz< lazım?

isterse bagdati 30 saniyede haritadan siler dememin sebebi: benim abd nin iraktaki direnis yuzunden karsilastigi zorluklari, sahip oldugu askeri guc sayesinde kisa surede asabilir demek istememdir ; cunku sen o askeri gucun iraktaki direnisi engellemeye yetmedigini soyluyordun . abn nin pek cok yerde gereksiz kan doktugune inanan birisiyim bu yuzden 30 saniyede bagdati haritadan silmedikleri icin onlara tesekkur etmeyi dusunmuyorum .

said:
tabi onların yorumuna göre konuştuım ben,doğruluğundan emin olamam,ama sen kendi düşünmcelerinin doğruluğundan "keisnlikle" em,nsin,neye dayanarak?

ben dusuncelerimden degil akrabamin ve arkadasimin soylediklerinden emin oldugumu soyledim . dusuncelerimin dogrulugundan emin degilim bu anlami da nasil cikardigini cok merak ediyorum . tabii bu anlami bilerek ve isteyerek soylediklerimden cikarmista olabilirsin.

kisacası arkadasim sen benle degil kafanda uydurdugun, benim soyledigimi dusundugun sacma sapan seylerle tartisiyorsun . simdi sana bir doktora git ya da tartismalarda ne olursa olsun uste cikma hevesinden vazgec desem hakaret olarak algilanabilir ; o yuzden sen takilmaya devam et .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
said:
bu sozleri nasil yorumlamam gerektigini, anlayabilecegin sekilde soylemek gerekirse ,ne demek istedigini bana soylersen belki iletisimde yasadigmiz soruna bir cozum bulabiliriz .

sokakta yaşamının,çöpten yemek yemenin hiç olmadığı bir ülke sordun bende söledim.

said:

benim yukardaki mesajlarimda abd nin dis politikasina ve uygulamalarina degindigimi nerden cikardin . ben orda askeri gucunden bahsediyorsam hayranlik duydugum konu askeri gucudur . benim yukardaki mesajimi okumayan herhangi birisine senin su dediklerini okutsak benim abd nin dis politikalarini takdir ettigimi soyledigimi dusunur .

hmmmm

said:
adam afganistan dedi 1 ayda ele gecirdiler irak dediler 1 ayda ele gecirdiler . tutupta bu adamlarin sistemini sorgularken biraz dikkatli olmak lazim . bence dunyadaki en ileri sistem . konusacak tartisacak bir sey yok bence

bune peki?burda adamların sistemi demişsin ordusu fln dan yada belli bir bölümünden soz etmemişsin.

said:

isterse bagdati 30 saniyede haritadan siler dememin sebebi: benim abd nin iraktaki direnis yuzunden karsilastigi zorluklari, sahip oldugu askeri guc sayesinde kisa surede asabilir demek istememdir ; cunku sen o askeri gucun iraktaki direnisi engellemeye yetmedigini soyluyordun .

neye dayanarak konuşuosun?amerikanın askeri gücünün devsa olduğunu biliyoruz,"isterse" ne demek isterse,amerika bu güne kadar direnişi yıkmayı "istemiyormuydu" ne yani adamlar gönüllü olarakmı o yıkmayı istemedikleri direnişte yüzünden savaş sırasında verdikklerinden daha fazla kayıp veriolar.bben gördüklerimle konuşuyorum,amerika o isterse yıkabileceği direnişten hala yüksek sayıda kayıplar alıyor,bu bir gerçek.seninkiler gibi bir öngörü değil.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
Mesaj tarihi:
said:
zaten abd nin koyunde olanlarin konusunun benim soyledikleriminden nasil ciktigini da anlamadim

ben dusuncelerimden degil akrabamin ve arkadasimin
soylediklerinden emin oldugumu soyledim . dusuncelerimin dogrulugundan emin degilim bu anlami da nasil cikardigini cok merak ediyorum . tabii bu anlami bilerek ve isteyerek soylediklerimden cikarmista olabilirsin.

hmm yani sen şu aşşağıdakini demedin.

said:
[b]huun, 27 Temmuz 2004 00:08 tarihinde demiş ki:

akrabalarin ve arkadaslarin kesinlikle sacmalamislar .
[/b]

kesinlikle kelimesni açıkla.bence kesinlikleyi kullanark düşüncelerinden emin olduğunu baya göstermişsin.

said:

simdi sana bir doktora git ya da tartismalarda ne olursa olsun uste cikma hevesinden vazgec desem hakaret olarak algilanabilir ; o yuzden sen takilmaya devam et .

istediğim gibi tartışırım,fikirlerimi belirtirim arkasındada dururum,ama bazı insanlar gbi bir laf söyleyip sonra o lafı hiç söylememiş gibi davranmam.insanlara fikirlerini bğeenmediğim içi,n "doktora git" "bir ıssız adaya yerleş" demem.[signature][hline]HitPoints-50
Skill-Unarmed
Location-Junktown
Weapons-n/a
  • Yeni Oluştur...