SÝNEQ Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Gerçekten merak ediyorum açıklayacak biri varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 çok serbest oyun demek. istersen git kuş besle öldür tüyünü al çöpe at. istersen hem archer, wrestler, mage ol bi işe yarama. istediğin kişiye dal vs.vs.vs. benim tanımım budur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Sandbox MMO: Player driven oyunlar. Kuma oturup elimizde ne varsa kürek kazma kova oyunu biz şekillendiriyoruz. Ekonomi, Bounty Sistemi, Housing...vs.vs. Herşey değilse bile çoğu şey oyuncuya bağlı. Mesela atıyorum şehir kurmak, şehir yıkmak...vs. vs. Her serverın klon olmaması diyebiliriz herhalde. Theme Park MMO: Devler ne koymuşlarsa yapmışlarsa onlara binerek eğleniyorsun. WoW mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 hep istenen ama yapilamayan mmo demek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
b1vRiP Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Kanuni said: hep istenen ama yapilamayan mmo demek :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 bende örneklerle konuyu pekiştireyim :p ultima online darkfall online mortal online Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leila Kanz Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Kanuni said: hep istenen ama yapilamayan mmo demek :D Yapildi, "Eve Online". Elflerin olmamasi, kilic kalkan kullanilmamasi ve /dance emotunu kullanilmamasi yuzunden ve piyasadaki tum diger oyunlara gore cok daha gercekci olmasi yuzunden (hardcore kelimesinden tiksiniyorum) insanlar eve online'i nedense bir turlu anlayamadi. 300bin kisi ayni serverda oynuyor, peak zamanlarda 50bin oyuncu ayni serverda ticaret, pvp, pve yapiyor, topraklar alinip veriliyor maden kaziliniyor, kara deliklerden baska yildiz sistemlerine geciliyor. Oyuncular, gunlerini harciyip uzay istasyonlari kuruyor sonra baska oyuncularabu istasyonlari/topraklari ele geciriyor. Yillar sonra bu istasyon 2006 yilinda falanca alliance tartafindan kurulmustu ruhlari saad olsun deniyor. Politika, entrika donuyor ve tum bu olan bitenler tamamen oyuncularin kontrolu altinda tek bir severda suruyor. Baya yapilmis gibi geliyor bana? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 bence level sistemi sandbox olmaz, sandbox skill based olur. level olunca olmuyor yönlendirilmiş oluyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Eve online yaklasik 1 seneden fazla oynadim, begendigim bir oyun ama benim adima sandbox degil o oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 darkfall da sandbox yapıcaz die çıktı da yola sonra massive pvp oyunu haline geldi sadece, kimseyi farklı yollara itecek bişey sunamadı, yanlıi dizayna gitti Ultima Online ın ilk halleri atası zaten sandboxın Eve Online canlı olan ve başarılı olan bi sandbox ama ne yazık ki oyun çoğu insan için sıkıcı ben de çok beğeniorum sistemini ama nedense oynayamiorum Mortal Online da işte uo gibi bi sisteme doğru gidior, betada teknik sorunlar vs olsa bile harbiden sandbox olmayı başardı şimdiden, crafterlarından tamerlarına savaşçılarından keşifcilerine kadar. Herkes takılıo istediği gibi. Ama daha yolu var işte ve paraları da yok, ne olur ilerde belli olmaz . Bunlar dışında da yapılan sandbox oyunları var galiba dawntide mı ne vardı o da baya yapım aşamasında galiba Wow dan themepark zevkini çıkariorum zaten ki bi sonraki oynıcam themepark mmo swtor olacak, ama HALA SANDBOX açlığım bitmeedi benim de , umarım şu mortal böle devam eder gelişir de keyfimiz yeirne gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 ben Darkfall ile açliğimi epey bi giderdim sandbox, hardcore, pvp, massive pvp, loot, kos gibi kelimelere hasrettim o işi hallettik 7 ayda :) şimdi raid, pve, battle, mini game :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 MMO oynayanların 25 yaşına kadar peşinde koştukları , üniversite bitip asker dönüşü işe döndükten sonra eski tadını alamıycaklarını farkedip , bırakıp , theme park mmolara döndüğü oyun türüdür. günde 1-2 saat oynayarak çok bişey yapılamıyacak , üzerlerinde gerçekten emek sarfedilmesi gereken oyun türleridir. mümkün mertebe , sağlıklı bireylerin uzak durmaları gerekir. özellikle iyi yapılmışı insan hayatında derin yaralar açabilir :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 valla öyle artık yaşlandık sandbox bize gelmiyor filan diyor insan kendi kendine. yada 18 saat vakit lazim ona günde diyor, iş hayatı ile bir götürmesi zor oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 ben en başta kendimden biliyorum , sandbox mühendis adam/mühendis adayı işi değil :) akşam olsun , guildimle 2-3 saat event yapıyım , task force olsun raid olsun , ne yapıcağım belli olsun.. ventte 2 muhabbet edip exp mi alırım , oyun da bi daha açılana kadar kapanır. pati yaş ortalaması bunu istiyor artık bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 sandbox cok bos is. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 şunu 5 sene önce keşfetseydim çok daha mutlu mesut olurdum sanırım şu aralar heh :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 sandbox türler candır canandır, özellikle bi community ile oynadğın zaman zevkin doruklarına çıkarsın. bi tane bu tür oyun çıkana kadar işte diğer mmo'larla idare ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2010 SWG'de negzel gezerdik dağ tepe kurduğumuz rüzgar yada güneş enerjisi panellerinden enerjimizi alırdık ordan onları mineral harvesterlarımıza koyardık oradan evimize gider bir kahve içerdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 farinal o dediklerini theme park bi mmoda da yapabilirsin ; sandbox demek craft demek değil sadece.. SWGdeki craft sistemi gibi bi sistem daha gelmez oyun dünyasına , boşuna dertlenmemek lazım (mortaldaki sistem , kağıt üzerinden daha da gelişmiş gerçi onu unutmamak lazım) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2010 Sandbox > * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creed Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2010 Sandbox : urban legend.. her duydugunuza inanmayin p: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2010 SWG gayet sandboxdu abi. İster crafter ol hayatın boyunca combata girme ister doktor ol ister politikacı ol sadece şehir ve guildin politik meseleleriyle uğraş istersen hiç yer yüzünde gezme pilot ol takıl vs. vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 öle de, oyunda ki eventleri playerlar mı yapıyordu gm ler mi? Sandbox olayı güzel, özellikle eve bu konuda çok başarılı, ama bazen insan theme park arıyor, blizz yapmış olsa, wow sandbox olmuş olsa biraz daha guzel lore a oturtulmuş olsa level sistemi olmasa, tamamen playerlara bırakılsaydı oyun gelmiş geçmiş gelecek en güzel oyun olurdu. ama bu kadar satmazdı tabi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxrep Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2010 RRa said: bende örneklerle konuyu pekiştireyim :p ultima online darkfall online mortal online + swg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar