kermit Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 herkesin ayrı derdi var. kimimiz aşkı peşinde koştururken eziyet çekiyoz, kimimizde hani aşk değilde başlangıcı olacak şeyler için uğraş veriyoz. kız tavlama vs. kimimiz aldatılıyoz, kandırlıyoz. kimimiz dolandırlıyoz. kimimizin ailesi ile sorunları var anne baba sözü dinlemiyoz. onların şu anda her söylediği batıyo bize. kimimize rahatlık batıyo. hiçbişeyimiz eksik olmadığı halde hala daha fazlasını istiyoz yada elimizde olan şeylere burun kıvırıyoz. halimize şükretmiyoz bazende. daha kötülerini göstermeye kalktıklarındada "onlar okumayı seçmemiş" gibilerinden laflar ediyoruz. iyide hiç sordukmu onlara okumayı seçmek için arkasında duracak birisi varmıydı ? kimimizin maddi sıkıntıları oluyo. şu yaşta maddi sıkıntıda neyse ilginç tabi. bize göre maddi sıkıntı akşam arkadaşlarla çıkmak için cebinde fazla para bulunmaması. yada yeni bi pc toplamak için yeterli para bulunmaması. kimimiz okul için uğraşıyoz. not ortalamasına kasıyoz bursu kaybetmemek için, yada okulu bitirmek için. e zaten afedersinde yapacaksın eşşek gibi. ailen sana o imkanı sağlamış misler gibi devlet okulu yada özel üniye göndermiş. bu devirde çocuk okutmakta kolay değil lan. iş peşinde koşanlar var iş bulamayanlar. ararsın iş bulamazsın anlarımda iş beğenmeyenlere söyleyecek bi sürü şeyim var ama ne desemde anlamayacaklar tabi. garip tabi bunlar. ben naptım tabi bunları yazdımda. içimden geldi valla. öyle yazasım geldi. ben süper bi insan değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 benden kişisel adamı olmaz lan onu farkettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 bütün bu saydıklarını yaşadığım halde depresyonda olmadığım için kendime rep veriyorum + 3123127903412312342343566754 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 hangimiz süperiz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 sonuna eklemeyiş unutmuşum hiç şükrediyomuyuz peki ? olsun bunuda gördük, bu sıkıntıyıda çektik gibilerinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 insan doyumsuzdur olayın özü bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 bugün aldatıldım amin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 yok orası ayrı hani şükredilecek şeyler var edilmeyecek şeyler var. aldatıldım farklı tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 fede said: hangimiz süperiz ki ben ben ben :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 aldatılmak için amin dien insanlara mazohist dioruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Dworgian said: insan doyumsuzdur olayın özü bu Bundan biraz . Sıkıntılı dönemlerde yılmamak bir şeylere çalışmak gerekiyor. Kendini modifiye edebilmeli insan, restart çekebilmeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Dworgian said: insan doyumsuzdur olayın özü bu iktisatın felsefesi bu ya karıstırmayın boyle kişisel olaylara :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 kermit said: benden kişisel adamı olmaz lan onu farkettim hicbir adam olmaz senden kermit ekieki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Şükretmeyi bilmek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Dworgian said: insan doyumsuzdur olayın özü bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 PATA said: Şükretmeyi bilmek gerekir. Neye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 http://forum.paticik.com/thumbnails/e93/55e/1ad/d50/e39/9d8/33e/183/a77/960/e8_450xNULL.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Buddha said: PATA said: Şükretmeyi bilmek gerekir. Neye? Şükredilmemesi gerektiğini sandığın sıkıntılarının sonucunda edineceklerine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Şükretmek biraz avutmak oluyor. Zaten elinde olanları değerini biliyorsan şükür kelimesine bile gerek yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Dworgian said: insan doyumsuzdur olayın özü bu Evet her istediğimiz ve arzuladığımız şeyin yerine getirildiği bir ütopyada yaşasak bile herhalde en sonunda yine çıldırır birbirimize dalaşmaya başlarız. İşin özü birazda "arzulanan şeyden ziyade arzulamanın kendisine aşık olmamızda yatıyor". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Law said: Dworgian said: insan doyumsuzdur olayın özü bu Evet her istediğimiz ve arzuladığımız şeyin yerine getirildiği bir ütopyada yaşasak bile herhalde en sonunda yine çıldırır birbirimize dalaşmaya başlarız. İşin özü birazda "arzulanan şeyden ziyade arzulamanın kendisine aşık olmamızda yatıyor". Doğru söze ne denir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Şükretmenin tanımı zaten elindekinin değerini bilmek demektir. Ayrıca avutuyor olması da doğaldır. Avutma yönünün olması gereksiz olacağı anlamına gelmez. Şükürü bir merciye yöneltip yöneltmemek inanç meselesidir ve apayrı bir konudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Şükret aslında yetinmeyi bil gibi bir anlamda çıkıyor burdan. Ya bunlar olmasaydı gibi, ya peki daha iyisini elde edebileceksem ve buna gücüm varsa o halde neden şükür edip yetineyim ? Bir nevi güçsüzün ve aciz kişinin tesellisi gibi bir anlamıda var diğer yandan. Çünkü her istediğini elde edebilecek bir kişinin şükretmeyede ihtiyacı olmaz. Aklıma "zayıflar bizi gücümüzden utanmaya zorladığı için kazandılar" özdeyişi geldi. Yani gücünüz varsa ve yenilmez olduğunuzu düşünüyorsanız atılın meydana, hiçbir ahlaki sisteme yada dini kıtılamalara veya yasalara aldanmayın hepsi zayıfı korumak için var siz güçlüyseniz hiçbirine ihtiyacınız olmaz nihayetinde hepsi insan yapımı. Ama diğer yandan yetin bak hırs yapma buna değmez, nihayetinde hırs yapıp uğrunda kendini paraladığın şeyi elde ettiğinde aslında hayalindeki bir ideal için yani olmayan birşey için kendini paraladığını anlayacaksın. O uğrunda paralandığın şeyi elde edipde düşlediğin gibi olmadığını ve o kadar paralanmaya değmediğini fark ettiğinde anlayacaksın. Aklıma aşık veyselin "seversin kavuşamassın aşk olur" lafı geldi. Kavuşamadığın sevdiceğini zihninde öyle bir ideale dönüştürürsünki aslında yokdur öyle birşey ve sen o ideale aşık olursun, sana onu o an verseler de sevdiceğin seni kesmez beğenmez olursun artık, çünkü yarattığın bir ideal uğruna paraladın kendini ve o ideal ile sevdiceğini karşılaştırdığın vakit sevdiceğininde bir şansı kalmaz, nihayetinde mecnunda leylaya yüz çevirdi allah aşkını buldu. Bir nevi sıkıntılar yaratırsın kendine v.s Kısaca dengeli olmak iyidir bu açıdan şükretmek kişiye bir bakıma haddini bil, yetin hırs yapma, kendini paralama daha iyisi için öğretisini benimsetiyorsa evet şükretmek iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 İnsanlar hastalık gelmeden sağlığın kıymetini, yaşlılık gelmeden gençliğin kıymetini, fakirlik gelmeden zenginliğin kıymetini, ölüm gelmeden hayatın kıymetini hiçbir zaman anlamayacaklar. Aslında destan yazarım ama hayat gerçekten çok mutlu, rahat, huzurlu bir zaman dilimi geçireceğiniz geçici bir yer. İyi bir adam olun, yararlı bir adam olun. Ayrıca Law sana katılmıyorum. Şükretmek asla kendini sınırla demek değildir dostum. Asla hemde.Zengin isen var olan malın için, değil isen daha beteri olduğu için şükretmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2010 Buddha said: PATA said: Şükretmeyi bilmek gerekir. Neye? Her sabah gözlerini açabilmen yetmez mi sağlıklı olarak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar