Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne yapsam.

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Gerçi arkadaşlar falan yokken sıkılır mı insan o da var.

arkadas elbet bulunuyor ama 10-15 yildir tanidigin adamin yerini hicbirsey tutmuyor. benim cevremdeki arkadas meraklisi, ceversine bagli insanlar ulasimi zor yerlere gittiklerinde (bkz. abd) sorun yasiyorlar. yok 2-3 saatlik mesafedeyseniz, atlayip ucaga gitme rahatiniz varsa o kadar da farketmiyor, orasi ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

hımm öyle bi hava oluşmuşki sanki arabistanda gökten iş yağıyor, firmalar para dağıtıyor hehe. tabi zorlayın şansınızı ama hayal kırıklığına uğramayın sonra. bir de maaş bir ülkede yüksekse kesin vardır bir nedeni. afrikada mesala çok güzel işler var birazcık tecrübesi olan mühendislere. ama shellin mesala kendi elemanlarını sigorta ve tazminat yüzünden gönderemediği yerler. arabistanda o kadar yüksek olduğunu bilmiyordum, dubaide o kadar yüksek olmadığını biliyorum. zaten dubaide öyle çokta fazla iş kalmadı. bizim arkadaşlar dönmenin peşinde artık.

ben yine uyarayım, tanıdık, çevre yoksa ilk iş deneyimini bilmediğin bir ülkede almak kolay değil. yaptığınız işi bilmiyorsunuz, konuşacak dertleşecek adam yok. iş dünyasındaki stresin, nüansların farkında değilsiniz. dilini bilmediğiniz, günlük dertleri sizinkilerden tamamen farklı insanlarla dolu bir ülkeye gidiyorsunuz. iyi cesaret.

kendi işimi düşünüyorum. audit firmalarında kız erkek yeni işe başlayanların bir tuvalete çekilip ağlama eşiği vardır mesala. öyle bir durumu yabancı bir ülkede yaşamak istemem.
Sosyal ağlarda paylaş

rahatsiz said:

hımm öyle bi hava oluşmuşki sanki arabistanda gökten iş yağıyor, firmalar para dağıtıyor hehe. tabi zorlayın şansınızı ama hayal kırıklığına uğramayın sonra. bir de maaş bir ülkede yüksekse kesin vardır bir nedeni. afrikada mesala çok güzel işler var birazcık tecrübesi olan mühendislere. ama shellin mesala kendi elemanlarını sigorta ve tazminat yüzünden gönderemediği yerler. arabistanda o kadar yüksek olduğunu bilmiyordum, dubaide o kadar yüksek olmadığını biliyorum. zaten dubaide öyle çokta fazla iş kalmadı. bizim arkadaşlar dönmenin peşinde artık.

ben yine uyarayım, tanıdık, çevre yoksa ilk iş deneyimini bilmediğin bir ülkede almak kolay değil. yaptığınız işi bilmiyorsunuz, konuşacak dertleşecek adam yok. iş dünyasındaki stresin, nüansların farkında değilsiniz. dilini bilmediğiniz, günlük dertleri sizinkilerden tamamen farklı insanlarla dolu bir ülkeye gidiyorsunuz. iyi cesaret.

kendi işimi düşünüyorum. audit firmalarında kız erkek yeni işe başlayanların bir tuvalete çekilip ağlama eşiği vardır mesala. öyle bir durumu yabancı bir ülkede yaşamak istemem.

bunlarin hepsi cidden calistigin yere ve firmaya bagli seyler. Insaat alaninda burada turk bir firmada calisacka olan arkadaslara cok farkli konusurum mesela, ama uluslararasi bir finans kurulusunda calisma imkani dogarsi buralarda, kesinlikle degerlendirilmesi gereken bir firsat oldugunu soyluyorum. Arabistan bir cennet degil elbet, cok para var ama cok para vermelerinin de sebepleri var tabi, o da cogu insanin normal sartlarda gelip yasamayi kabul etmemesi yani.

Senin tecrubelerin aci olmus ve uzuldum acikcasi, burada da bir turk arkadas var 26 yasinda buyuk umutlarla gelmis bir turk firmasi araciyla ve su an surunuyor cidden, buyuk paralar vaad edilip aylardir odenmiyor falan, uzucu hikayeler, ve maalesef bu tip korku hikayeleri hep mevcut insaat sektorunde.
Sosyal ağlarda paylaş

Eniştemin oralarla bağlantısı olduğunu biliyordum, sordum şimdi teyzeme valla sürekli dubaiye gidip geliyor dedi.Müsait olduğunda arayıp konuşacağım bu konuyu.Gerçi onun işi değerli maden/ maden ihracatı tarzı birşey ama muhakkak oralarda bağlantıda olduğu bankalar, finans kuruluşları etc. vardır çünkü oldukça büyük çapta çalışıyor.Tabi uluslararası firmalar konusunda ne kadar yardımcı olur bilemem ama bir denemek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

iş bulmaya çalış part-time falan. güzel bir iş de askere gitmeden bulunabilir aslında, ben askere gitmeden thy'ye girdim master yapıyorum bu sırada ama bir anda gelişti her şey, 1 sene önce bunlar olucak mıydı desen hiç birine ihtimal vermezdim, sadece okulumu bitiriyordum.

bence master'ı aradan çıkar, onla beraber çalış bi yerlerde.
askere gidersin bi ara.

diğer seçenek zaten direk askere gitmen.
seçimini yap.
saw
Sosyal ağlarda paylaş

Babam;

"Ne yapmak istediğine iyice karar ver, master yapacaksan yap, askere gideceksen git, işe gireceksen gir ama sonradan pişman olma."

Annem;

"Askere git, gelince işe girer bir yandan da master yaparsın, zaman geçiyor. Nasıl yaşlandığını anlamayacaksın bile."

Default türk insanı;

"Hemen askere git gelince de işe girersin, master yapcan da nolcak okumaktan bıkmadın mı?"

Bunlar 12 gün önce mezun olmuş birisinin (ben) istisnasız hergün duyduğu laflar.

-Benim yapacağım şey ise, önümüzdeki yıl yükseğe başlayıp bir yandan da uzun dönem staj/bulabilirsem derslerimi aksatmayacak bir iş bulup, bir yandan almancamı da adam edip 2 yıl içerisinde gireceğim programı bitirmek, daha sonra koşa koşa askere gidip gelmek ve temelini attığım şeyi devam ettirmek.

Ha yarın Alaska'da balık avlıyor olabilirim gerçi; o kadar da çabuk karar değiştirebiliyorum şu son bir kaç yıldır.
Sosyal ağlarda paylaş

22 yaşında ne yapacağına karar veremediysen askere git.

6 ay birşey kaybettirmez sana, arada düşünmek için de vaktin kalır. araya onu sokayım, bunu yapayım diye yola çıkarsan yarın tam bir iş yapacak duruma geldiğinde askerlik önüne çıkabilir.

çıkmayabilir de. iyi elemanları 2 sene bekleyen firmalar da var; ama o firmadan ziyade elemana bakıyor.

daha da söyleyecek birşey yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ya mezun olur olmaz master yapmak zorunda niye hisseder herkes anlamıyorum. aşırı sağlam ortalaman ve honor award, sağlam referans, araştırma, zart zurt olmadıktan sonra istediğiniz bir yere girmeniz çok güç, hele ki bu ingiltere veya amerika ise. staj sonrası iş teklifiniz hazır olmadıktan sonra gidipte işe girmenize de gerek yok. gidersiniz, askerliğinizi yaparsınız, askerliğe kadar da idareten bir yerde çalışırsınız. askerlik bittikten sonar iş ararsınız, çalışırsınız bir 4-5 sene. daha sonra master yapacaksanız yaparsınız ki, zaten 5 sene iş tecrübesi olan adama masterda, özellikle MBA'de falan üniversite gpa'i falan sormazlar, ivy league okulları tarzı yerler olamdıktan sonra. açıkçası benim planım bu.

bu arada suudi arabistan veya bae benim de aklımı fena halde çeliyor ya, credit suisse, ubs gibi bazı isviçre bankalarının büyük hissedarları araplar zaten anasını satim. gidiceksin suudi arabistan'a falan, islami bankacılık yapacaksın ya en güzeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversite bittikten sonra hemen master yapmanın avantajları ve dezavantajları var;

Avantajı, öğrenciliğe, sisteme yabancılaşmamış oluyorsunuz henüz. Okulu işe değil işi okula uyduracağınızdan daha verimli olabiliyorsunuz ve güç gelmiyor onca şey arasında bir de sınavlara girmek, araştırma yapmak, tez yazmak.

Dezavantajı ise eğer programı bitirmeden ben ne yapıyorum derseniz -ki diyen çok fazla yakın arkadaşım var şu aralar- kaybettiğiniz 1 ya da 2 seneye üzülebiliyorsunuz.

Ha bir de çoğu insan 5 sene çalışıp düzenini kurduktan sonra işini gücünü bırakıp yurtdışında vs. master'a gitmez çalıştığı şirket göndermezse. En fazla devletlerin ve özellerin MBA programları var oralara gider çalıştığı şehirde. Çok çok idealist olmak lazım kurulu düzeni bırakmak için 30'a merdiven dayamışken.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...