Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koreliler Geliyor

Laorx

Öne çıkan mesajlar

bugün okudum, bu anlaşmayla birlikte teknoloji transferi de sz konusu. yani türkiye nükleer enerji konusunda baya şeyler öğrenecek.

yalnız bi uzman, kore'nin bu teknolojinin %98'ni ürettiğini, abd'den aldığı %2 olmadan bir nükleer santral çalıştıramayacağını da söylemiş.

lan amerika, laaaayn amerika sen nasıl bir adamsın demek istiyorum buradan kendilerine.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.nytimes.com/2009/10/21/business/global/21iht-renturk.html?_r=2

Nükleerin zararı çok ciddi bir savunma riski oluşturması, ek olarak yine dünyada kısıtlı sayıda bulunan uranyum(ya da başka bir yakıt) kullanıyor. Ama ben nükleer karşıtı değilim sadece fransa gibi yapılmasını aptallık olarak görüyorum.

Her neyse Türkiye'nin kullanabileceği doğal kaynaklar;

Hydro ile elektrik ihtiyacının %35'ini
Rüzgar ile %25'ini
Geothermal ile %10'unu karşılayabilecek bir potansiyeli var türkiyenin ama siz bilirsiniz greenpeace savunuyor diye sallamayın yenilebilir enerji olayını. Ek olarak fuel cell vs. gibi yeni teknolojilerden bahsetmiyorum bile bu zihniyetle koreliler paranıza konar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Jahrein said:

almanya kütür kütür rüzgar enerjisiyle baya enerji topluyo. bildiğin havadan fıss enerji.
yani baktığın zaman nükleerden falan daha taş bi yatırım uzun vadede.
parayı bi kere gömüyosun kıyamete kadar yolu var arada bakım falan yapıyon işte. oh mis

almanya = gelismis ulke

turkiye = gelisen ulke

biz nukleer cozum demiyoruz
biz nukleer diger yollar uygunlasana kadar ara gereksinim diyoruz

ha bi gun soguk fizyonu bulurlar fean
o zaman cozumde olur
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye rüzgar enerjisine uygun degil diyorsunuz ama başvuran firma sayısına lisans yetişmedi. hatta onayları falan da geçe ay bitti sanırım, bu sene içinde inşaatlar başlıyor.

alternatif enerji kaynaklarına da yatırım yapılıyor yani türkiye'de yapılmıyor değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

http://www.nytimes.com/2009/10/21/business/global/21iht-renturk.html?_r=2

Nükleerin zararı çok ciddi bir savunma riski oluşturması, ek olarak yine dünyada kısıtlı sayıda bulunan uranyum(ya da başka bir yakıt) kullanıyor. Ama ben nükleer karşıtı değilim sadece fransa gibi yapılmasını aptallık olarak görüyorum.

Her neyse Türkiye'nin kullanabileceği doğal kaynaklar;

Rüzgar ile %25'ini
Geothermal ile %10'unu karşılayabilecek bir potansiyeli var türkiyenin ama siz bilirsiniz greenpeace savunuyor diye sallamayın yenilebilir enerji olayını. Ek olarak fuel cell vs. gibi yeni teknolojilerden bahsetmiyorum bile bu zihniyetle koreliler paranıza konar zaten.

Türkiye 4 mevsim en az %25 ihtiyacını karşılayabilecek kadar rüzgar alacaksa ben elektrik kullanmayacağım bir daha.

Abi stabil bi rüzgar olayımız yok bizim, dönem dönem verimsiz kalır.

yenilenebilir enerji iyidir hoştur, ama ihtiyacı karşılayamayacaksa, kısa vadede önce ihtiyacı karşılayan şeyler yapılır.

Anlatmak istenilen bu, yenilenebilir enerjiye karşı değiliz.

Ama ben şahsen greenpeace mantığına karşıyım. Açık açık söylüyorum, adam olsalar şu zamana kadar daha gerekli şeylerde protesto yaparlardı.

Edit:

Ek olarak, fuel cell diyosun, güneş enerjisi diyosun. İyi hoş da, bu sistemi kurmak için gerekli şeyleri kim üretiyor bu ülkede? Onu da dışarıdan temin edeceksin, e kısa vadede ihtiyacını da karşılamayacak yeterli düzeyde.

Korelilere para kaptırmak düşüncesinden daha saçma bu
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Güneş henüz çözüm olamayacak kadar verimsiz. İleride olacak.

işte nükleer santral kurcaz diye enerjiye ayrılan bütçenin hepsini santral kurmaya verirlerse türkiyede dışında her yerde olacak benim en büyük endişem o. umarım üniversiteleri falan bu alanlarda teşvik ediyorlardır (UNAM çalışıyordu bir benim bildiğim sanırım)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rüzgar ile %25'ini

greenpeace gönüllüleri gelip amele olarak çalışır da en kısa sürede (2gün falan hatta) rüzgar ve güneş panelleriini dikmeye başlarsa bu dediğiniz doğru olur..

kuzum siz kırıntılardan bahsediyorsunuz bizim bir fıın ekmeğe ihtiyacımız varken..
seneler önceden itibaren bu gibi bir hareket olsa belki bir faydası olabilirdi, ya da bundan sonra düzenli bir yönelim olursa yine bir nebze enerji pastasında payı olabilir tabii..

ama yenilenebilir= enerji darboğazına çözüm diye bişi çok saçma

sizin sandığınız gibi nükleer=hiç yenilenebilir enerji olmayacak saçmalığı kadar saçma.

enerji pastasından millet para kazanıyor. yenilenebilir de yapılacak, hidroelektrik de, termik de, nükleer de..

yarın öbürsü gün bizim eski teknoloji termikler yerine yenileri yapılacak, inşaa edilecek. nükleerin yapıldığı ile yapılacak hatta..

e nükleer bu adamları işinden etmeyecek ki..

bu kadar basit işte.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Edit:

Ek olarak, fuel cell diyosun, güneş enerjisi diyosun. İyi hoş da, bu sistemi kurmak için gerekli şeyleri kim üretiyor bu ülkede? Onu da dışarıdan temin edeceksin, e kısa vadede ihtiyacını da karşılamayacak yeterli düzeyde.

Abi işte ben de diyorum ki o zaman Türkiyenin kıçını kırıp bu konularda ciddi araştırmalar yapması lazım yoksa zamanı geldiğinde çok bariz olarak dışarıdan bu tür teknolojileri alacağız. Aynen nükleer olayına dönecek işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

SeaGle said:

Edit:

Abi işte ben de diyorum ki o zaman Türkiyenin kıçını kırıp bu konularda ciddi araştırmalar yapması lazım yoksa zamanı geldiğinde çok bariz olarak dışarıdan bu tür teknolojileri alacağız. Aynen nükleer olayına dönecek işte.

Abi olay şu ki, bizim kısa vadede çözüme ihtiyacımız var enerji konusunda. Güneş paneli yapmak için araştırma geliştirme zımbırtılarına ilk anda vakit harcamamalıyız. Harcamamalıyız derken, nükleeri kenara atıp sadece ona harcamamalıyız yani.

İkisini birden götürmemiz lazım. Ama ortada bu kadar dışa bağımlı bi enerji durumu varken öncelik nükleer olmalı. İlk plana alırsak güneştir rüzgardır, olamaz abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Nukleer enerji de birim yatırım ile elde edilcek enerji daha fazla. Soyle de bir durum var ki nukleer enerji olması demek yenilenebilir enerji olmıycak anlamına gelmiyor. Ulkelerin enerji ihtiyacları gunun saatine gore cok fazla degiskenlik gosterir. Bu ihtiyacin minimum degeri max ın %20 sıyse diyelim . bu miktarın nukleer enerjıyle karsılanması mantıklı. Cunku nukleer enerji stabil ve verimli bir enerji kaynagı. geri kalan extra kısım ruzgardan gunesten yada hydorelektrik santrallerınden karsılanabılınır.

Gunes enerjısınde verımlılık hıcbır zaman cok artmıycak . Dunya atmosferı nedeniyle ulasılabılcek teorik verimlilik %30-35 dolaylarındaydı yanlıs hatırlamıyorsam.Suan pıyasa da satılan panellerde bu deger %15-20 dolaylarında. daha yuksek verımlılık ıcın uzaya cıkmamız gerekıyor. Genel olarak da maliyeti yuksek. Ancak bu konuda bana kalırsa almanyadakı gıbı ımar yasası cıkması lazım. ege ve akdeniz sahillerinde yeni yapılcak binalarda gunes paneli pek ala zorunlu tutulabilinir. almanyanın aldıgı gunes enerjisi tr'den cok daha az olmasına ragmen bunu uyguluyor bazı bolgelerınde

nukleer enerji dısarı bagımlı oldugumuz petrol dogalgaz gıbı fosıl yakıtlar ıle enerjı uretmeye gore cok daha mantıklı. adam gibi isletildikten sonrada bi sorun cıkcagını sanmıyorum. bi devletin gelip de bizim nukleer santralimizi patlatması cok cok buyuk tepkı cekecektır(butun dunyayı etkılıyor cunku) hic bir devlet bunu yapmak istemez kanımca. teroristler yapabılır bi de ahmedinecad deli belli olmaz onun yapcagı ıs :D
Sosyal ağlarda paylaş

Abi şu

HYDRO ILE ULKEMIZIN 35% ENERJI IHTIYACINI KARŞILAYACAĞIZ BIRBIR

adamlara hastayım ya.

bilmeden etmeden konuşuyorsunuz, hidroelektrik santralleri en verimsiz enerji kaynaklarından biri.Yenilenebilir enerji kullanılmasın demiyorum ama hidroelektrik santrallerinin maliyetlerini ve ürettikleri enerjiyi nükleer ile karşılaştırın derim.Rüzgar değirmenleri daha da beter.

Bu ülkenin nükleer enerjiye ACİL ihtiyacı var.

doğalgazımızın 60% ını rusyadan alıyoruz keza petrolün de ona yakın bir değer.Tek bir ülkeye bu kadar bağımlı olmaktan daha iyidir heralde nükleer santralin getirdiği savunma dezavantajı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...