kermit Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 o zaman o koridorun ışığını kapat önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 korece mi öğrensek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Absolut said: Güneş henüz çözüm olamayacak kadar verimsiz. İleride olacak. Evet güneşten yararlanmak için çok erken teknolojik açıdan da yapılamıyan ve zaman gerektiren işle olduğunu okumuştum ama nükleer enerji işi içinde şöyle birşey var bunu bir politika olarak benimsediler mi acaba çünkü 1 tane yapılması tüm ülkeye yararlı ya da kar getirecek bi durum olmaz çünkü tek başına anca belli bi bölgenin enerji üretiminde yardım sağlar ama tabi bu konuda karşı çıkmak yerine bekleyip görmek daha mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 1 tane yapilmasinin sole bi kari war isletilmesinin ogrenilmesi yane 20 tane nukleer ayni anda yapilmaz zaen bi tane uretilir devreye alinir diger projeler icin muhendisler buralarda yetistirilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forçen Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 patlarsa izmire uzak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 yetismis muhendis de var aslinda, memlekete donerler belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 BonePART said: 1 tane yapilmasinin sole bi kari war isletilmesinin ogrenilmesi yane 20 tane nukleer ayni anda yapilmaz zaen bi tane uretilir devreye alinir diger projeler icin muhendisler buralarda yetistiriliryok zaten bu tarz işleri yapmak için uzun vadeye yayılması gerekli bunun farkındayım ama 1 tane yapıp 40 sene o bir tane santralle devam edilmez herhalde yani demek istediğim bu santral ülkemizin enerji sektöründe yeni bir yapılanmanın başlangıxı olması gerek yoksa 1 tane yapıp orada olduğu gibi kalırsa bir kar getirmez süsten öteyede gitmez bir zaman sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 İlk sayfalarda linklenen projenin maketiyse hiç olmamış tbh. Öyl eşşek kadar konik kulesi olmayan nükleer santrale nükleer santral demem ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 hep command & conquer deki gibi power plantlarım olsun istemişimdir, dizicen böle yanyana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Gaap said: nükleer enerjiye tek karşı çıkma sebebim şu ki türkler tarafından işletilen bir nükleer santralin klasik bir devlet binası mantığında uyulması gerken kuralların hiçbirine uyulmadan gevşekçe yöentielceignden %100 emin olmam. Örneğin Rekabet Kurumu gevşekçe mi yönetiliyor sence? http://www.rekabet.gov.tr/ abartmayın abi devlet gerçekten karmaşık bir sistem ve sandığınız kadar teletabilikle sürdürülebilecek bir şey değil. Elbet harika olmasa da belirli bir düzen var. İyice yerin dibine soktunuz siz de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 tabe bi taneyle olcak bi is deil red alert deil abi bu nukleer santral yapinca 10 tane normal santral kadar guc uretip baska bisiye gerek kalmiyo degil ama yane kimsede bi anda 150 tane yapmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 elbette doğru sölüyorsun peki şunu merak ettim acaba tam randımanla bi ülkenin enerjisini karşılamak için ne kadar santral gerekir ve ne kadar bi süre içersinde yapılır kabaca? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buyse Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Jahrein said: biz işletirsek... saçma sapan konuşmayın. o zaman toptan ölelim almancı olarak resurrect olalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 LucifeL said: elbette doğru sölüyorsun peki şunu merak ettim acaba tam randımanla bi ülkenin enerjisini karşılamak için ne kadar santral gerekir ve ne kadar bi süre içersinde yapılır kabaca? abi santraller gene red alert gii deil ki buyugu war kucugu war Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Norak said: hep command & conquer deki gibi power plantlarım olsun istemişimdir, dizicen böle yanyana guneydogu anadoluya yapalim sur olarak da kullaniriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 gelsinler ya. nükleer (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 LucifeL said: elbette doğru sölüyorsun peki şunu merak ettim acaba tam randımanla bi ülkenin enerjisini karşılamak için ne kadar santral gerekir ve ne kadar bi süre içersinde yapılır kabaca? öle bişi, bi mantık yok hiçbir yerde. standart ticaret kuralları geçerli. bu santrali yapar ürettiğin enerji ile demand'a bakar değerlendirirsin. o sırada özel şirketler farklı kanallardan enerji işine zaten giriyorlar, onlar da aynı şekilde kârlı olacakları ve talebi karşılayacakları kadar üretime girerler. özilhan falan da giriyor enerji işine.. onlarda snop'a termik kuracaklar (sinop enerji devi oluyor =)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 abi %100 nukleere gecme diye bi durum yok zaten ole bi ulkede yk eauheauh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 hiç araştırmadım bu nükleerin zararı ne? tertemiz iş gibi geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Castiel Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Greenpeace ne ya ne kadar mal varsa toplanmış bıdı bıdı ediyorlar nükleer iyidir güzeldir ucuz enerji daha fazla üretim demektir, insanların yakıt ihtiyaçlarının ucuzlaması demektir. Herşey dört dörtlük yapıldıktan sonra bir sorun yaşanmayacağına göre endişe etmeye gerek yok. Ha bunlar gidipde işinin ehli kişileri değilde badem bıyıklı tipleri oraya getirirse işte o zaman endişelenmeye başlayabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 BonePART said: ilk gelip nukleer enerji kahrolsun gunes paneli ruzgar degirmeni bioenerji diyeni essek sudana gelene kadar dovulmesini oneriyorum Abi kusura bakma madem nasıl enerji politikası izlenir bilmiyorsun o zaman konuşma diyeceğim. Ülke tek nükleer giderse asıl o zaman saçmalık olur, ha nükleer'de gideceksin ek olarak ciddi miktarda renewable energy olayına da gireceksin çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var hatta bana sorsan nükleer Türkiye için çok gerekli bile değil boş yere sıkıntı yaratabilir. Neyse bu konuda tartışmayacağım bile 30 sene sonra hangi ülkelerin enerji konusunda sıkıntı çekmeyeceği ve dışarıdan epey para kazanabileceğini birlikte göreceğiz zaten, Türkiye gibi yenilenebilir enerji olayını yıllardır sallamamış ve greenpeace'e uyuz olan tipler nedeniyle sallamayacak bir ülke ne olur hep birlikte göreceğiz (gerçi Türkiye iyi yatırım yapmaya başladı o olaya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Sylian said: BonePART said: ilk gelip nukleer enerji kahrolsun gunes paneli ruzgar degirmeni bioenerji diyeni essek sudana gelene kadar dovulmesini oneriyorum Abi kusura bakma madem nasıl enerji politikası izlenir bilmiyorsun o zaman konuşma diyeceğim. Ülke tek nükleer giderse asıl o zaman saçmalık olur, ha nükleer'de gideceksin ek olarak ciddi miktarda renewable energy olayına da gireceksin çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var hatta bana sorsan nükleer Türkiye için çok gerekli bile değil boş yere sıkıntı yaratabilir. abi bi diger mesajlarimi oku ya cevap yazmadan yane bi topik 7 sayfa zaten toplasan 5 dakka surer once bi oku sonra cevap yaz enerji politikasi nasl izlenir bilmiyorsun felan de yane nukleer gelisen sanayi ulkelerinde zorunluuktur cunku nukleer ucuz enerji demektir daha dogrusu stabil ve ucuz enerji demektir kimse herseyi kapatin nukleere donuyoruz demiyo zaten ayrica sen madem izliyosun enerji politikasi bi acikl nasil ihtiyacmi yok ya? yane benim bilmedigim bi enerji politikasini mi biliyosun? petrol varil fiyatlari on 10 senedir her saniye yukselirken dovz kurlari yukselirken dogalgazdan ve fuel oilden enerji ureten bi ulkenin baska enerji politikasi mi var da ben bilmiyorum aaa hatta yenilenebilir enerji kaynaklarinda super bi gelisme mi oldu aciklanmayan? gunes panelleri vermliligi 10 katina mi cikti ? bi binanin enerjisi icin hala binain catisinin 20 kati kadar gunes enerji paneli gerekmiyor mu cok gunesli ulkelerde bile? yada ne biliyim turkiye bi anda okyanusa komsu olduda tidal enerji ile mi beslencek onu gectim ruzgar seviyeleri standartize mi oldu istenen seviyeleri mi cikti aaa hatta istanbul gibi ulkenin en ufak sehrinde en ck nufus yasarken binalari yikip ruzgar santrali yapariz olur biter di mi ya okumadan yazmak ayip iste oku ole gel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 dasaaa said: LucifeL said: elbette doğru sölüyorsun peki şunu merak ettim acaba tam randımanla bi ülkenin enerjisini karşılamak için ne kadar santral gerekir ve ne kadar bi süre içersinde yapılır kabaca? öle bişi, bi mantık yok hiçbir yerde. standart ticaret kuralları geçerli. bu santrali yapar ürettiğin enerji ile demand'a bakar değerlendirirsin. o sırada özel şirketler farklı kanallardan enerji işine zaten giriyorlar, onlar da aynı şekilde kârlı olacakları ve talebi karşılayacakları kadar üretime girerler. özilhan falan da giriyor enerji işine.. onlarda snop'a termik kuracaklar (sinop enerji devi oluyor =)) BonePART said: abi santraller gene red alert gii deil ki buyugu war kucugu war Saolun beyler bilgiler için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 ayrica enerji politikasi tek adimdan olusmaz ya abi ciden kormusunuz ben anlamiyorum ya ulkenin enerjisinin 80%i komurden uretiliyor yillarda 3 5 olay disinda gosteri yok buna karsi olay nukleer olunca mi sikinti cikiyo resmen adi cikmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 abi nukleerin zararını söyledi mi biri ? maliyet dışında nedir cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar