Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oha be. araba taksidi gibi elektrik faturasi.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selam,

Elektrik faturasi geldi. 142 TL'cik. Oha diyorum, cus diyorum. Ufacik ev lan burasi. Beyaz esya falan desen hepsi az enerji tuketeninden ve oyle her gun camasir bulasik makinasi calismiyor.

TV desen aksamlari acik bi tek. Bilgisayar surekli acik ama o da tam guc calismiyor haliyle surekli olarak. Isiklari falan kapatiyorum acik birakmiyorum. Buna ragmen 142 lira geldi. El insaf.

Neyse, sagda solda aradim ama boyle ustunden gecen elektrigi olcen bi priz falan bulamadim. Var mi boyle seyler ? Varsa nerde satilir ? Internet uzerinden link vesaire verirseniz pek guzel olacak.

Bir de ne olabilir bunun sebebi, varsa deneyiminiz paylasmanizi rica ediyorum. Kacak kullanim falan diyecegim de pek mumkun gelmiyor oturdugumuz apartmanda. Musluklardan da carpilmiyorum =P =)
Mesaj tarihi:
Usta saat eskiyse eğer dijital değilse orda bir bozukluk vardır. Dijital değilse sök onu direk hatta 1 ay da gitme beleş otur. Değiştirmek için sökmüştüm dersin sonra 1 ay sonra git 30 mu ne dijital saat al tak.
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

12309WATT'lık ampüllerden kaynaklanıyor olabilir mesela. sürekli takılı bırakılan şarj aletlerinden de.
sürekli takılı bırakılan şarj aletleri mesela ne kadar elektrik tüketiyor? cevabın kendi adıma korkunç olmasından korkuyorum şu an.

bizim evde de 130dan aşağı inmiyor faturalar da o bakımdan.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

"roket adam" said:

12309WATT'lık ampüllerden kaynaklanıyor olabilir mesela. sürekli takılı bırakılan şarj aletlerinden de.
sürekli takılı bırakılan şarj aletleri mesela ne kadar elektrik tüketiyor? cevabın kendi adıma korkunç olmasından korkuyorum şu an.

bizim evde de 130dan aşağı inmiyor faturalar da o bakımdan.

O olayi denedim. Bi 10 lira kadar farkedebiliyor. TV'nin standby'da olmasi, sarj aletlerinin takili olmasi vesaire totalde o kadar farkettirdi bizim evde.
Mesaj tarihi:
mokoko said:

termosifon??

Yep, mevcut. Ama sadece dus icin kullaniyoruz ve su cok cabuk sogudugundan maksimum 15 dk kalabiliyoruz. Dus harici zamanlarda kapali surekli olarak. Mutfakta falan kullanilmiyor yani.

Hani etkisi olsun tabi de millete 60 lira fatura gelirken ayni semt icinde bize 140 gelmesi yine abarti. 60 lira fatura odeyenler de termosifon kullaniyor.
Mesaj tarihi:
bizde de aynı olay olmuştu. babamın şikayeti doğrultusunda bi eleman geldi sonra bilgilendirme amaçlı,
o ay elektrik saatinin değiştirildiğini ve bunun 30 küsür lira olduğunu söyledi
saat değiştirildiğinden de o endeks üzerinden faturalandırıldığını ve bi sonraki ay fatura bilmemnesinin düzeleceğini söyledi.
düzeldi dediği gibi, 15x gelmişti, normali de 70-80 bişeydi işte.
Mesaj tarihi:
di said:

mokoko said:

termosifon??

Yep, mevcut. Ama sadece dus icin kullaniyoruz ve su cok cabuk sogudugundan maksimum 15 dk kalabiliyoruz. Dus harici zamanlarda kapali surekli olarak. Mutfakta falan kullanilmiyor yani.

Hani etkisi olsun tabi de millete 60 lira fatura gelirken ayni semt icinde bize 140 gelmesi yine abarti. 60 lira fatura odeyenler de termosifon kullaniyor.

termosifonu cok fazla açık kapatıyorsanız, ilk ısınma sırasında cok elektrik harcıo termosifonlar. biz evde surekli dusuk sıcaklıkta açık bırakıorz. 100 civarı bi fatura gelio aylık.
Mesaj tarihi:
ısıtıcı kullanıyosanız ondanda olabilir. bide 140 lira eğer ısıtıcı kullanılıyosa çok değil ben geçen ay 186 lira verdim bu ayda 86 lira gelmiş ki izmirdeyim öle cok ısıtıcı flnda kullanmadım feci zam geldi elektriğe
Mesaj tarihi:
Simdi baktim da faturaya, gunluk yaklasik 20kw elektrik kullanmisiz. Ufo'yu ya da utuyu tam ayarda actiginizda 2kw elektrik tuketiyor.

Simdi tum ay utu yapilmadi evde. Ufo calismadi. Kettle var ama etkileyecek kadar calismadi. Tost makinasi da ayni sekilde etkileyecek kadar calismadi. Hani calistiklari sureleri de kabaca bir toplayip hesapladigimda yine 20kw etmiyor.

Kimse birsey yapmiyorsa, bir yanlislik yoksa bile evdeki bi alette bi bokluk var demekki.

O yuzden bulmam lazim su sayacli prizlerden.
Mesaj tarihi:
moriQ said:

bizede fix 100 civarı geliyor aylık.

belki seninki 2 aylık falandır. ilk okuma ve son okumaya bi baksana.

Yok abi tam 1 aylik.

Masallahi var ustelik =P eheh
Mesaj tarihi:
aşırı elektrik faturası diyince 200-300 sandım meğerse 140 mış. çekirdek ailelerde 80 den aşağı olmaması lazım. fakat bizim iki üstümüzdeki komşu gibi, sokak direğinin ışığının salona yansıması ile aydınlanan manyaklardan iseniz ayda 20 lira gelir.

geçenlerde bizim apartmanın elektrik trafosunda çok ufak bir kaçak oldu yangın bile denemez hani. gecenin 9 unda adam çağırttık meğerse en son gelen trafoları yapan elektrik tamir bozuntusu kabloları yanlış bağladığından aşırı yüklenme mi ne olmuş. hemen düzelttik.

neyse konu bu değil o sırada sürekli yanan 6 kırmızı ışığa gözüm çarptı(apartmanda 6 daire var) bu nedir dedim akıllı kart mı bişiler dedi. gece 11den sonra çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi aletler çalıştığında hatrı sayılır miktarda tasaruf sağlıyormuş.

gecenin 11 inde hangi manyak çamaşır makinesi çalıştırır o ayrı tabi, isterseniz bir soruşturun belki faydası bulunabilir. malum pati tayfası gece 4 lere kadar kalan üni gençliği, neden olmasın hani.(:P)

bu arada bizde sarjda kalan elektronik eşya hiç yok, standby da duran tv falan olmaz mutlaka kapatırım, bir tek daima yatana kadar masa lambam vardır o da ne kadar çekerse işte 80 den aşağı gelmiyor fatura. kombi falan dahil mi bilmiyorum ama tasarruf denemelerinde 50 ye kadar inmişti. sanırım temizlik işlerinde kullanılan aletler çok yakıyor faturayı.
  • Yeni Oluştur...