Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Earth Hour / Dünya Saati

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
http://iya2009.lakdiva.net/projects/style/earth_hour.jpg

Sevgili Patiler;

2007 yılında yapılmaya başlanan ve bu yıl da 4.sü düzenlenecek olan Dünya Saati etkinliği, bu yıl 27 Mart 2010 tarihinde, yerel saat ile 20.30 - 21.30 arasında düzenlenecek.

Peki Dünya Saati Nedir?
2007 de Sydney'de başlayan protesto niteliğindeki etkinlik, bir saat süre ile elektriklerin kapatılması suretiyle küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmeye çalışan bir eylem.

Dünya çapında 88 ülke ve 4000den fazla şehir/kasaba katılımı yanı sıra, tarihi binalar ve uluslararası şirketler de eyleme destek veriyorlar. Geçen yıl google şunu yapmış mesela:

http://googlified.com/files/google-goes-dark-earth-hour.png

Ben bu ayki newsletter ı bunun üzerine yazdım. Sizlerle de paylaşmak istedim. Belki katılmak istersiniz. İş yerlerinizde veya çevrenizde bahsederek siz de katılımı arttırabilirsiniz.
Mesaj tarihi:
abi isin icinde cok uluslu sirket varsa,bi oyun dönüyodur orada.bi de ülkemizde cogu yerde elektrik kesintileri sık sık oldugu icin muhtemelen o gün o 1 saat icerisinde ülkenin cogu yerinde elektrik kesik olucak :P
Mesaj tarihi:
google o protestoyu yaparak buyuk bir hata yapti cunku lcd ekranlarda beyaz isik verirken daha az siyah isik verirken daha cok enerji tuketir. tuplu monitorlerde ise tam tersi. boyle bir hatayi google da gormek ilgincti acikcasi
Mesaj tarihi:
işte onu bi sen biliyosun.

adamların sayfa acanların monitorleri ustunden harcattıgı beyaz-siyah ekran farkı enerjinin daha fazlasını bu sayede bi bilinc uyandırarak kurtarabiliyolarsa, overall karlı cıkılıyo demektir.
Mesaj tarihi:
bilinc olusturmak iyi de bence lcd kullananlar daha fazla
internetin calisip calismadigini google ile test eden bir milletiz sonucta (tu)

paticik de beyazlatsin sayfalarini
Mesaj tarihi:
forgiver said:

dünya dsl takılırken biz dial up la fatura girmesin diye az takılıyoduk onlara saysınlar

AHAHAHAHAHAHA ABİ KONU HAKİKATEN KİLİTLENSİN
  • Yeni Oluştur...