Khelben Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Bu çocukları niye içeri atıyım, böyle 2 çocuk yetiştiren anne babayı alır sorgularım ben önce. Nasıl bu hale getirdiniz bunları neler yapıyosunuz siz evde diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 çok turşu yedirince böyle oluyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Sanmam, ben her gün yerim turşu küçüklüğümden beri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 turşu candır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 10 yaşındaki cocugun yaptıgı bir olaydan sonra o cocukları 17 sene islahevinde tutan zihniyete tüküreyim ben. cocuk lan daha. iki dayak 3 gün aç bırak peygamber gibi olurlardı. çok geç salmışlar dışarı. yazık olmuş hayatlarına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 abi 10 yaş öyle bi sınır ki, izlediği filmden, dinlediği müzikten, okuduğu gazete dergiden çok kolay etkilenilebilecek bi eşik. Ama çok da kolay düzeltilebilirdi, o yaşa göre bi ceza ile adam edilirdi o çocuklar cidden. Fazla ağır olmuş ceza bence o yaşa göre, çocuklar daha fazla pisko olmuştur içerde o kadar yıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 yok abi bu bir insanın doğuştan kolunun sakat olması gibi bir şey. böyle doğmuş ve böyle olmak zorundalar. bu kadar uç bir örneği sadece yanlış ebevynliğe bağlamak mümkün değil. ciddi söylüyorum çok değişik nörolojik hastalıklar var. bazıları mesela insanların yüzünü tanıyamaz. bazıları kesinlikle duygusal iletişimi hiç bir şekilde kavramaz vs. bu tip insanlar da muhtemelen karşısındaki kişinin canlı olması ve hayatın ne kadar önemli olduğu kavramını anlayamıyorlardır. olacak en fazla şey ileri yaşta çocukların bu tarz şeylerin yasal olmadığını kavrayıp zorla yasalara uymalarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 bu insanlar, kendini normal addeden diğer insanlara göre farklı olduğu ve onları önemsemediği için, türlü kompleksif ve travmatik saldırılara maruz kalıyor ve bu da insan türü adına mükemmel bir klişe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Affedersinizde normal olup başka bir insanın gözlerini oyabilecek ilkokul çocuğu tanımıyorum ben. Bende gayet sümüklü bir velettim ama canlı nedir, insan nedir bilirsin o yaşta. Hiçbir normal çocukta(bebekte hatta) meraktan gidip canice parçalamaz başka bebeği. Bu bakımdan bence ceza az olmamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 peki ya bu adamlar çoğunluk olup başkasının gözünü oymadığın için seni hapse atsalardı yine aynı şeyi düşünüyorum diyebilir miydin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Mantıksız demogoji. Başka paralel evrenden ziyarete gelmediysen zaten insanların ahlaki ve etik sosyal yapılarının dediğin durumun oluşmasına izin vermeyeceğini bilirsin. edit: Durumu farklı evrenlerin şartlarında incelemediğimi belirtmem gerekiyordu sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Redeagle said: Affedersinizde normal olup başka bir insanın gözlerini oyabilecek ilkokul çocuğu tanımıyorum ben. Bende gayet sümüklü bir velettim ama canlı nedir, insan nedir bilirsin o yaşta. Hiçbir normal çocukta(bebekte hatta) meraktan gidip canice parçalamaz başka bebeği. Bu bakımdan bence ceza az olmamış. senin yaşadıgın yer ile o insanların yaşadıgı yer bir değil ki. ne izliyorlar ne yiyorlar bi bilgin var mı ? yok. cocukların düzelmeyeceğine dair hiçbir kanıt öne süremezsiniz. o an ne düşündüklerini bilemezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Yetkililer "belki niyetleri iyidir" diye dağa tarlaya salmaktan başka iş yapmışlar neyse ki sdf. edit: ayrıca insanların parçalanmasının doğal karşılandığı bir ortamda yetişmişlersede o ortamın toptan yakılması gerekirdi sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Fistan said: 10 yaşındaki cocugun yaptıgı bir olaydan sonra o cocukları 17 sene islahevinde tutan zihniyete tüküreyim ben. aynen katılıyorum ingiltere neyine delirmiş bu durumun. 9-10 yaşındaki çocuktan herşey beklenir. o bebeği orda bırakanlar o çocukların ailesi asıl suçludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 cevabın ikiye ayrılmış. dediğin şeyden kasıt; insanların izin vermeyeceği durumun, göz oymanın ve sizin psikopatlık olarak değerlendiğiniz türlü davranışların normal olduğu bir topluluk göreneği ise, bunu paralel bir evrende değil, dünya üzerinde de bulabilirsin. medeni olduğunu zannettiğiniz pek çok yerde, bir başka medeni yerin insanlarına göre oldukça ilkel olan davranışlar normal olarak kabul ediliyor, hatta geleneklerin vazgeçilemez parçalarını oluşturuyor. öte yandan, izin verilmeyen şey eğer bunu yapacak kişilerin oluşumuna izin verilmeyecekse, tam tersi bir durumda psikopat olarak adlandırdığınız bu kişiler var olmuş da, neden tersi bir durumda yine psikopat olarak adlandırılacak ama size göre normal olan insanlar var olamıyor? Redeagle said: edit: ayrıca insanların parçalanmasının doğal karşılandığı bir ortamda yetişmişlersede o ortamın toptan yakılması gerekirdi sanırım..buna cevabım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 o çocukları alıp psikolojik tedavi altında tutsalar bi 5 sene belki biri şuan gate açıyo olurdu 17 yıl cezaevinde kalmaktan ev fazla seri katil olurlar şimdi bari tarihe geçseler de film olsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Redeagle said: Yetkililer "belki niyetleri iyidir" diye dağa tarlaya salmaktan başka iş yapmışlar neyse ki sdf. edit: ayrıca insanların parçalanmasının doğal karşılandığı bir ortamda yetişmişlersede o ortamın toptan yakılması gerekirdi sanırım.. insanların parçalanmasının doga karşılandıgı bi yerde yetişmekten ziyade bir dvd geçmiştir ellerine yakıp yıkıyordur adam filmde sonra eğleniyordur filmin sonuda adam lehine bitiyordur sonra sokaga çıkar cocuklar ve olay gelişir. cocuk yani bunlar. pikachuyu izleyip apartmandan atlayan cocuk gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 şöyle saçma bi örnek vericem ama; ben mesela küçükken bi türk filmi izlemiştim orda adamın teki fakir fakir fakir diye dalga geçiyodu diğer adamla, bende bunu yan sokaktaki gece konduda oturan bi çocuğa demiştim. sonra babası duymuştu bişiler demişti. anlayamıyor yani o yaşta insan bu tür duyguları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: cevabın ikiye ayrılmış. dediğin şeyden kasıt; insanların izin vermeyeceği durumun, göz oymanın ve sizin psikopatlık olarak değerlendiğiniz türlü davranışların normal olduğu bir topluluk göreneği ise, bunu paralel bir evrende değil, dünya üzerinde de bulabilirsin. medeni olduğunu zannettiğiniz pek çok yerde, bir başka medeni yerin insanlarına göre oldukça ilkel olan davranışlar normal olarak kabul ediliyor, hatta geleneklerin vazgeçilemez parçalarını oluşturuyor. öte yandan, izin verilmeyen şey eğer bunu yapacak kişilerin oluşumuna izin verilmeyecekse, tam tersi bir durumda psikopat olarak adlandırdığınız bu kişiler var olmuş da, neden tersi bir durumda yine psikopat olarak adlandırılacak ama size göre normal olan insanlar var olamıyor? Redeagle said: edit: ayrıca insanların parçalanmasının doğal karşılandığı bir ortamda yetişmişlersede o ortamın toptan yakılması gerekirdi sanırım..buna cevabım :) Sdf İngiltere'de de Türkiye'de olduğu gibi insanların parçalanmaması geleneklerin önemli bir kısmını oluşturuyormuş demek ki xD Şu anki ahlak yapımın başka bir topluma göre piskopatça gelmesi çok zorda olsa olabilir varsayabileceğim birşey. Fakat burda örneği gereksiz kılan olay şu. Eğer sen bir topluma o kadar taban tabana zıt düşüyorsan zaten orada barınamazsın. Yok barınırsanda o toplumun kurallarına uyarsın. İkisinin ortası bir durum olamaz. Burda uymaktan kasıtta ekstrem olaylar için. Eğer bir yerde kahve içmek muebbet hapislik suçsa, orada kahve içmezsin. Eğer çıplak dolaşmak hoşlanılmayan bir hareketse çıplak dolaşabilirsin ama. Birebir pasifize olmaktan değil, o toplumun kırılma noktalarını aşmamaktan bahsediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 DoruK said: bu insanlar, kendini normal addeden diğer insanlara göre farklı olduğu ve onları önemsemediği için, türlü kompleksif ve travmatik saldırılara maruz kalıyor ve bu da insan türü adına mükemmel bir klişe. bu argüman malesef bu kadar ekstrem durumlarda işe yaramıyor üzgünüm. normalliğin tanımının flu olduğu bölgeler vardır evet hatta bu oldukça geniştir ama bu insanlar o tanıma girmiyor. istatistiksel olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 bu toplumlar eğer ki bugün kendini medenileşme yolunda ilerlemiş ve güdüsel ilkellikleri büyük ölçüde bir kenara bırakmış olarak görüyorsa ki görüyor, her ne olursa olsun en başta kendilerinin dışladığı bu insanların, o toplum içinde barınamaması kendi hatalarıdır. eğer yeterince medeni olduklarını iddia ediyorlarsa; bu insanlar, hele ki yaşı gereği bilinci henüz ne yaptığını kavrayacak kadar gelişmemiş ise, bu toplum içinde yer bulabilmeli. aksi takdirde dünya üzerinde hiç bir toplum yoktur ki gerçekte bir adım kat edebilmiş olsun medeniyet yolunda, ki edememiştir de zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Ardeth said: ama bu insanlar o tanıma girmiyor. istatistiksel olarak. nerde bu istatistik? link pls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 sağ üstte normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 ee bu 2 cocuk o grafikte var niye yalan konusuyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 dağılımın varyansı dışındalar üzgünüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar