Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekmekler..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bugday ekmegi kepek ekmegi mi oluyor? turkiye'de hep beyaz ekmek yiyordum da burada bugday ekmegine alistim, dusununce tum ekmekler bugdaydan aslinda, wheat ekmek her neyse ondan iste, bi gairplik var burda
Mesaj tarihi:
Rikkie En sağlıklı ekmek "tam ekmek" denilen ekmektir. Bu ekmekte buğday direk öğütüldüğü haliyle un yapılır ve hamur haline getirilir.
Kepekli ekmeklerin çoğu, buğdayın ayrıştırılan beyaz öz kısmına(ki en zararlı kısmıdır aslında) kepek katılmasıyla yapılır.

Oysa buğdayın en sağlıklı kısme ve besleyici kısmı buğdayın ayrıştırılıp atılan arpa kepek kabuk gibi kısımlarıdır. O yüzden hem lezzetli hemde sağlıklı ekmek arıyorsan hiç ayrıştırılmadan direk kullanılan undan yapılan ekmek ye.
Mesaj tarihi:
pekaziz said:

Peder 1 yıl önce ekmek yapma makinası almıştı. O zamandan beri sabah 8'de ekmek almaya bakkala gitmiyorum.

hergün 8'de kalkıp ekmek almaya gidiyosan resmen ideal evlatmışsın.
Mesaj tarihi:
CthuLhu said:

beyaz buğday ekmeği ownaj hem sağlıklı işte,tok tutuyor.

beyaz ekmek sağlıklı? tok tutuyor?
O_o

Karasakalın dediği gibi Tam buğday ekmekleri iyidir.
5 Tahıllı ekmekler de var.
Gerçi bu tip ekmekleri bulmak biraz zor, Real gibi yerlerde veya belirli ekmekçilerde satılıyor. Hele Halk ekmek büfelerinden ekmek almaya alışmış birisiyseniz işiniz daha da zor.

Bazı ekmekçiler ucuz olsun diye beyaz una çay katarak sarartıyormuş. Güvenilir yerlerden almak lazım o yüzden.
  • Yeni Oluştur...