Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TOEFL (genel bilgi paylaşımı)

BabacumMostors

Öne çıkan mesajlar

TOEFL hakkında genel bilgiye ulaşabileceğim bir konubulamadım ondan böyle bir konu açtım gözümden kaçmışsa lütfen "AÇILDİAAAAA [link]" diye mesaj yazarsanız sevinirim

durum şu ki TOEFL a girmem lazım ama hani geneld hep kurs vs sitelerine denk geldim

dışarıdan çalışıp sadece sınava girmek istiyorum ama nereden başvuru yapacağımı bulamadım hani TOEFL ın kendi sitsinde online kayıt vs var hatta hangi şehirde ne zaman sınav olacağı da yazıyor ama nasıl kayı yapılır dan tutun sınav merkeszinin neresi oalcağına kadar ne yapıalcağınıbilemiyırum

özetle dışarıdan TOEFL'a girmek isteyen biri nasıl bir yol izlemeli
nereye kayıt yapmalı
sınava nerede gireeğini nasıl öğrenmeli

bi yardım pls
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen doktora yapan adamsin calismaya falan ihtiyacin yok bence, sadece speaking'in nasil olduguna bak ornek testlerden, ilk gordugunde yadirgama diye o da. ben universite 4'te girmeden 2 saat once speaking nasilmis diye bakmak haricinde kitabinin kapagini acmadan girdim, 113 aldim 120 uzerinden, 120/120 yapan arkadasim var. gayet kolay sinav eger ingilizce egitim gorduysen zaten.

onun haricinde, sitesine gireceksin, toefl diye yaz ilk link iste etc'nin. tarihinden girecegin yere ve saate kadar hepsini online seciyorsun zaten, odemeyi de online yapiyorsun, neresi kafani karistirdi anlamadim :) ana sayfada register for a test de, location turkey sec, IBT (internet based test) altindaki register online linkine tikla ve basla iste doldurmaya formlari.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

abi sen doktora yapan adamsin calismaya falan ihtiyacin yok bence, sadece speaking'in nasil olduguna bak ornek testlerden, ilk gordugunde yadirgama diye o da. ben universite 4'te girmeden 2 saat once speaking nasilmis diye bakmak haricinde kitabinin kapagini acmadan girdim, 113 aldim 120 uzerinden, 120/120 yapan arkadasim var. gayet kolay sinav eger ingilizce egitim gorduysen zaten.

onun haricinde, sitesine gireceksin, toefl diye yaz ilk link iste etc'nin. tarihinden girecegin yere ve saate kadar hepsini online seciyorsun zaten, odemeyi de online yapiyorsun, neresi kafani karistirdi anlamadim :) ana sayfada register for a test de, location turkey sec, IBT (internet based test) altindaki register online linkine tikla ve basla iste doldurmaya formlari.

tamam ulan deniyorum artık zaten ilk seferin günahı olmaz olmadı ikinci sefer iyi puan çekerim ehe hani ibt den min 80 almam gerekiyormuş..

bu arada çalışmadan kpds den 77 alan adam bundan kaç alır? sonra 2-3 puanla hedefi kaçırırsan "ulna accuk daha çalışsaydım yaaa" demeyeyim ehe..

elimde kitap olarak da mc grawhill var 2006 ya da 2007 baskı
Sosyal ağlarda paylaş

KPDS'yle karşılaştırmamak mantıklı bence, daha interaktif bir sınav sonuçta.

Nette 20 30 dolara denemeler falan var, speakingli falan bence toefla girmeden onlara bir iki baksan hem sınav hakkında fikrin olacağından daha rahat edersin hem de eğer eksiğin varsa bir iki hafta çalışıp kapatırsın eksiklerini.

(Kaplanda vardı galiba bu denemeler ama emin değilim)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Adana'da girmiştim çok rahattı,sınav salonunda benden başka bir çocuk vardı,ama dışarda seçim için böyle bir meeting olduğundan aşırı kalabalıktı. Neyse sonuçta 0 çalışma ile 97 yaptım oda speaking de biraz zorlanmam oldu makinaya karşı ne desem falan oldum yoksa biraz kasılma ile çok rahat 110 alırsın ildeniz rahat ol
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce eğitim alan herkes kolay demiş, üniversitede ingilizce eğitim almadıysan kolay değil ( acısını çekiyorum )

Upuzun lecture'lar gereksiz ayrıntılar fln derken listening 11 gelmişti benim, tavsiye edilen kitaba gelince Mastering Skill for the Toefl IBT ve Thomson, The Complete Guide to the Toefl Test (IBT Edition)öneriliyor.

Longman, Cambridge sınavlarına da güvenmemek gerekiyor. Benim girdiğim sınavla orada çözdüklerim arasında dağlar kadar fark vardı. IBT'nin yanında kitaptakiler çok kolay kalıyor yani skill'leri öğrenmek soru çeşitlerini görmek için iyidir belki ama skor tahmini için zorluk seviyesi çok düşük kalıyor.

edik: Bir de tekrardan üstüne basma gereği duydum, üniversitede yabancı dil eğitim görmeyen için kolay fln değil sınav. Bizim okulda sözüm ona IBT'den 100 alınmadan mezun olunamıyor ancak her sene geçen kişi sayısı 1,2'yi geçmeyince bi güzellik yapılmak zorunda kalınıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Mortis said:

zıçtım o zaman her türlü toefla başvuriim yoksa ieltse nisnadna girersem mayıs da falan alırım sonucu hiçbi yere başvuramamk
abi sorun degil bu olay, anlayisli oluyor okullar. mail atip aldigim sonuclar bunlar bunlar, 2 haftaya flan da orjinal skorlar elinize ulascak dersin girdikten hemen sonra, sorun olmaz. benim toefl veya gre den birisi hangisi hatirlamiyorum deadlinedan sonra ulasmisti mesela bazi okullara.
Sosyal ağlarda paylaş

ildeniz ben de sırf speakinge bakıp girdim sınava, 109 geldi 120 üstünden. Anadolu lisesi mezunu birinin kolay yapabileceği bi sınav bu, hele hele oyunlar ve diziler sayesinde aktif ingilizce kullanıyorsa.

Ama girdiğiniz yer çok önemli sınava.

Mikrofon testi olayı yüzünden millet bik bik bik konuşurken reading yapmak zorunda kaldım, boşu boşuna readingi yetiştremedim şahsen sınavda.

Mikrofonları ve headseti sorunsuz bi yerde girmek şart
Sosyal ağlarda paylaş

Listening sorun değil abi. Speaking çok komik.
Ben hiç ne olduğunu bilmeden girdim.

"Which book would you like to read?" diye bir soru sordu.
Hayatımda bu kadar sıkıcı ve kısa cevaplı bir soruyla daha karşılaşmadım. Okuduğum kitaplardan birini söyledim ama baya embesile döndüm yani.
Bunu bunu okumak isterim, çünkü şundan bundan deyip sonra. "Yes, so that's why, aaalll righty." falan dedim yani belki bütün zamanı kullanmamızı istiyorlardır diye askjfewnfhjewg.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

ildeniz ben de sırf speakinge bakıp girdim sınava, 109 geldi 120 üstünden. Anadolu lisesi mezunu birinin kolay yapabileceği bi sınav bu, hele hele oyunlar ve diziler sayesinde aktif ingilizce kullanıyorsa.

Mikrofon testi olayı yüzünden millet bik bik bik konuşurken reading yapmak zorunda kaldım, boşu boşuna readingi yetiştremedim şahsen sınavda.

ben nişantaşi bilmerkde girdim , hem headset hemde reading falan yaparken böle muzik, konserlerde teknisyenlerin taktığı sesi tamamen kesek kulaklıklardan vardı, hiç yanımdakileri duymadim.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:

döverim lan ben bu TOEFL'ı o zaman duvardan duvara sürttürürüm

aslanım kaplanım kesseler acımaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...