Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TSL: Galatasaray-Kasımpaşa (28.02.2010 @ 19.00)

Or1on

Öne çıkan mesajlar

Ne uefa kaldı ne türkiye kupası, ki ikisinde de final hedeflenirken, elde bu kadar kaliteli kadro varken şaka gibi birinde antalyaspora eledi diğerinde son 32de(!) defter kapandı. Bir tek lig kalmış, fenerbahçe kötü, beşiktaş kötü, bu durumda kendi evinde kasımpaşa gibi bir takımla oynadığın maçta puan verip de şampiyonluğu kaçırırsa rijkaard mijkaard değil fabio capello olsa yollanmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

sene başında dediğimiz gibi rijkaard gs 5. 6. olsa bile kalmalı ve bir sistem oyurtmalı yani artık şu takımda bir sistem olmalı.. ha bu sene yine çok sakatıız oldu ve bu dorudan takımı etkieldi devre arasında jo ve santos geldi jo iyi gidiyor santosda henüz hareket yok zaten sene sonuna kadar şurada daha bu haftakiyle beraber 12 maç var ki sene sonunda durum ortaya çıkar belki önümüzeki haftadan sonra çocuk güzel bir çıkış yakalayacajk.. elano da ilk geldiği bir kaç maç şuandaki kadar etkili değildi ama alıştı 5-6 maç sonra

ha uefa da "bir ihtimal" vardı ama kuvvetli bir ihtimal olmadığı aşikardı ki elendik ki "o öyle olsaydı bu böyle olaydı" deniliyor.. ulan tur atlasak bu sefer bir sornaki tur için aynı konuşmalar olacaktı

hani bizim avrupa defteri bence zaten baroş dan sorna kewell'ın sakatlanmasıyla kapğanmıştı.. hani gitseydik zaten bir tur daha gideiblirdik bence

sene başında duyduğumuz güveni duymaya devam etmeliyiz bu sene olmasa seneye olur uefa kupasnın alındıpğı dönemde bile 4 yıllık bir birikim vardı ama bugün bakıyoruz 2 sezonu tamamlayan teknik direktör yok.. nondayı yollamasaydık daha farklı olru muydu? bunu bilemeyiz adamın durumu çok dengesiz hani arda keita vs gibi her maç iyi ya da ne bileyim bir başkası gibi her maç kötü değildi adam bir iyi bir kötü iki iyi bir kötü gibi gidiyordu ki bana linclnü hatırlattı.. lincoln de 3 maç iyi oynasa 4 maç kötüydü fln

ama lmdiki takımdan umutluyum, jo iyi santos henüz belrisizliğini koruyor bakalım sabri gelince nasıl bir sabriyle karşılaşırız (hani her türlü uğurdan iyidir diye bakıyorum) önümüzdeki sene başka takımlara yyetişsin oyynasın diye kiralanan gençlerden ne çıkacak belki uğur cafer fln kiralanır

hani henüz çok erken hele dolu dolu bir sezon daha geçirelim odnan sorna bakarız

ama şidmi kasımpaşa maçı var bence alırız
Sosyal ağlarda paylaş

Ne azalarak bitecek abi, duygusallığı bir kenara bırakın, profesyonel düşünün biraz artık, fatih terim galatasaraya uefa kupasını kazandırdı etti iyi güzel de ondan sonra türk futbolunu 10 sene geriye götürdü.

Rafael Benitez bir türk takımıyla şampiyonlar ligi finalini bırak herhangi bir maçta 3-0dan 3-3 yapıp turu atlasaydı burda adama peygamber gözüyle bakılırdı, ingilterede adam aylardır diken üstünde. Mancini Interi şampiyon yaparak yollandı. Luciano Spaletti romayı yıllar sonra ayağa kaldırdı, sonra bakıldı ki devamı gelmiyor, yollar ayrıldı. Mourinho ingiltereden sıkıldığı için mi chelseaden ayrıldı?

Hayır abi, bir arda bir baros bir elano tek başına hem yetenek/kalite olarak hem de ücretiydi bonservisiydi şusuydu busuydu kasımpaşanın sahaya çıkarcağı 11e bedel. Gol atamazsın, yenilirsin, ama "bugün olmadı" dersin çünkü takım gerçekten iyi oynar, ama elinizdekini kolunuzdakini bırakıp bir düşünün, ligin başındaki 3-4 farklı skorlu maç dalgasından sonra... ligde zaten kılpayı lider takım, kaç maç son dakikada döndü, türkiye kupasındaki ya da uefadaki maçlarda hiç bir zaman "oh be sonunda adamakıllı oynuyorlar" diye rahatça bir maç izlediniz mi, hiç panatinaikos maçı demeyin rakibin 1-0 yenik başladığı, elanonun baraja çarpan şutunun kaleciyi ters köşeye yatırdığı falan, diyecekseniz de geçen seneki benfica maçını hatırlayın, antalyaspor %60 topa sahip falandı bir ara o kupa maçlarında. Pozisyon verip vermemek, oyunu domine etmeyi falan bir kenara bırakın da,konstantrasyon eksikliğinden olduğu bariz hatalar, rakibi hafife alma, maç seçme, topu ıskalama, gereksiz yenilen kartlar çok göze çarpıyor artık. Aynen cadonun dediği gibi işte, arda-elano-jo-keita 4lüsü oynarsa kasımpaşayı 4lemeleri, en azından rahat geçmesi gerekir maçın, yukarda yazılan şeylerin üstüne bir de tuz biber olarak kendi seyircin önünde kasımpaşayı da rahat geçemiyorsan, geçirttirimiyorsan teknik direktör olarak elindeki bu adamlarla bunun daha rijkaardı neeskensi mi kaldı?
Sosyal ağlarda paylaş

Rikkie said:

Rafael Benitez bir türk takımıyla şampiyonlar ligi finalini bırak herhangi bir maçta 3-0dan 3-3 yapıp turu atlasaydı burda adama peygamber gözüyle bakılırdı, ingilterede adam aylardır diken üstünde. Mancini Interi şampiyon yaparak yollandı. Luciano Spaletti romayı yıllar sonra ayağa kaldırdı, sonra bakıldı ki devamı gelmiyor, yollar ayrıldı. Mourinho ingiltereden sıkıldığı için mi chelseaden ayrıldı?

Sonrasına geçmeden önce şurasını yorumlayayım da Rikkie, bayağı yanlış ve bilinçsiz bir yorum yapmışsın. Yani söylediğin örneklerin hiçbiri dediğin gibi değil ve hiçbiri senin tezini desteklemiyor.

Bu ülke kariyerine baktığın zaman (oynattığı futbolu falan demiyorum sadece kariyer olarak diyorum) gelmiş geçmiş en başarılı ve muhtemelen bir 100 sene daha da daha iyisi çıkmayacak olan Fatih Terim'i milli takımdan kovdu, Benitez'e mi peygamber diye bakacak? O 3-3'lük final üstünden kaç sene geçti artık onun lafı bile geçmiyor şu anki haline bakılıyor..

Spaletti büyük bir t.direktör, her sene çok iyi taktiklerle eldeki malzemeyle müthiş işler yaptı evet. Ama "bakıldı ki devamı gelmiyor" kısmı tamamen bilinçsiz bir yorum. Spaletti gönderilmedi kendi ayrıldı. Çünkü mali krizdeki Roma onun istediği adamları alamıyor, eldeki adamları (Aquilani, Mancini vs) sağa sola satarak giderek vites küçültüyordu. Adam artık bu kadar krizde daha fazla bir şey yapamam dedi ve mecbur olarak kendisi ayrıldı. Yoksa Roma'nın haddine deil onu kovmak.

Mancini İnter'den Mourinho geliyor diye yollandı, kariyere bilgiye ve yeteneğe bakınca kimse itiraz etmez heralde Mourinho > Mancini. Haliyle elde daha iyisi varsa yollayacaksın tabii ki. Haliyle şampiyon yaptı yollandı yanlış olmuş. Kaldı ki yanlış hatırlamıyorsam şampiyon da yapmadı, şike mike ayağına alındı o şampiyonluk masa başında.

Mourinho Chelsea'dan söz tamamen kendisinde değil diye ayrıldı. Abrahamovic ona sormadan kafasına göre adam alıyordu, kankası Sheva'yı oynatmasını istiyodu falan filan, o da "o kadar biliyosan sen yönet takımı" dedi ayrıldı işte.

Lütfen yahu örnek verirken biraz bi düşünün bir bilginizi ölçün tazeleyin :)

Haliyle mesajın altındaki Masquarede'in cevabına katılmamak elde değil.
Sosyal ağlarda paylaş

herkese karşı şiir gibi oynamasını beklemiyor ki kimse, ama stada gittiğinde bu takımın kasımpaşaya denizlispora ibbye karşı zar zor üstünlük sağlamasını sindirebildiğini mi söylüyorsun barnacle?

masq sen de git yat iyice rezil etmeden kendini, şimdi bunun üstüne fanboyluğu tavan yapıp sadece saçmalamışsın yazar dedim, aynen öyle oldu sdafds.
Sosyal ağlarda paylaş

neyin fanboylugu abi.

"kasımpaşayı bu takımla yenemiyosan reykard gitsin. capello bile olsa gitsin" diyorsun.

ya tamam da arkadaşım biraz sakin. evet gs favori. kazanması lazım şampiyon olacaksa da öyle bir hava estirilmişki sanki biz real madridiz falan. kasımpaşa ile aynı ligde mücadele ediyoruz. fener, bjk nasıl rakibimiz ise paşa da rakip.

geçen sene kocaeliden 5 yedik diye yolladık skibbeyi bülent geldi ne oldu? 5. olduk galiba zirveye oynarken. uefadan da elendik.
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten ben de yollar ayrıldı dedim, tekmelediler mi dedim, ben senin mesajının tezini anlayamadım rew.

Ya bir adam her şart altında başarılı olamaz, şimdi burda bunu rijkaarda giydirmek olarak algılayıp üstüme geliyorsunuz da ben rijkaard kötü teknik direktör işi bilmiyor falan demedim ki, bir yere kadar, eğer tutmazsa capello bile olsa yollanmalı dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim bahsettiğin adamların hiçbiri yollanmadı hepsi kendisi gitti neredeyse, haliyle Rijkaard da başarısız olursa kendi gider.

Ayrıca Rijkaard'ın bahsettiğin teknik adamlarla hiçbir ortak yönü yok. Spaletti parasızlıktan transfersizlikten gitti çatır çatı transfer yapıyo gs. Mourinho iç işlere karışılıyo diye gitti, Rijkaard burada kendi başına patron, Mancini yerine daha iyisi geliyo diye gitti, Rijkaard'dan daha iyisi gelemez zaten gsye şu dönem.

Rijkaard'ın GS'nin şeklini şemalini değiştirdiği bir gerçek. Takıma her şeyden önce defansif futbolu, Chelsea gibi adam kilitlemeyi öğretti. Dünyada mevkisinin belki de en iyi 3-4 oyuncusundan biri olan Agüero adım atamadı GS'ye karşı (üstelik bu yarım akıllı savunmaya rağmen), Sabri gibi yıllardır armut gibi gezen adamdan canavar bek yarattı, sadece ismiyle GS'ye inanılmaz transferlerin kapısını açtı, Emre Çolak gibi bir adamı takıma kazandırdı. Bu adamın ister şampiyon olsun ister uefaya zor katılsın en az 4-5 sene takımda kalarak büyük değişimi tamamlaması şart. Capello olsa gönderilsin demek saçma. Adam şu anda değişimin başında.

Ha, Rijkaard'ın kariyeri bana göre overrated'dır, Barca başarısının arkasında kulüp yönetimi ve Cruyff vardır kendisi sadece buzdağının görünen üyzüdür bana göre. Ve hatta yardımcısı Neskeens Rijkaard'dan daha bilgilidir bence futbol konusunda mesela. Ama sonuçta altyapısı, karakteri, zekası, karizması (özellikle transferler etki konusunda) yadsınamaz bir adam. ekip olarak buradalar, bilgi ve paylaşım olarak had safhadalar, inanılmaz işler yapar bu adam GS'de uzun süre kaldı mı.

Hıncal Uluç taraftarlığı bu yüzden bir süre askıya alınmalı, Rijkaard başarıya ulaşana kadar beklenmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Wharekauhau said:

mençıstır taraftarının bizden farkı ne ya? onlardaki taraftarlık olgusu nasıl acaba?

bazı taraftarları belki de hayatları boyunca bir tek ferguson u gördü.biz de sanki çok işe yarıyormuş gibi-tişört değiştiriyormuş gibi- hoca değiştiriyoruz. bişey olduğu da yok:)

ManU taraftarının farkı şu: Fergus başa geldiğinde ManU liderliğe şampiyonluğa oynayan bir takım değildi, orta sıra takımıydı, ara ara parlardı sadece. Haliyle kimse üzerinde baskı kurmuyor şampiyonluk avrupa başarısı vs beklemiyordu. En ufak hatasında ya da kötü sonuçta tepesine binmiyordu. Takım iyi giderse bonus, kötü giderse normal diye sallamıyordu.

Bu rahatlıkta adam üzerinde baskı olmadan takımı baştan sona değiştirdi, takır takır oturmuş bir sistem ona göre oyuncular ve takım yarattı sonra zirveye oynadı. Rijkaard'dan beklenen aynı anda hem gelir gelmez zirveye oynayan şampiyonluk avrupa kupası kazanan hem de sürekli yenilenip içten içe değişen oturmuş bir takım yaratması.
Sosyal ağlarda paylaş

maçla ilgili yorum yapacak olursak,
zor maç olucak. Formda bir kasımpaşa var, moralleri bozuk bir galatasaray.

reikard hakkında bir şey söylemek gerekiyorsa, ben genel olarak kendisinden memnunum ve süre verilmesi gerektiğine inanıyorum .
Onun yerine biri gelecek çok mu farklılaştıracak, zannetmiyorum.
Bu yüzden tahammül edilmeli kısmına katılıyorum.

Ama burdan biri çıkıp da gerek oyuncu tercihleriyle, gerekse taktiksel anlayışıyla 2 kupadan Galatasaray'ı eleten Reikard değildir derse gülümser geçerim futboldan anladığını sandığı için.
Sosyal ağlarda paylaş

Reijkaarddan bahsederken sakatlıkları ve yeni bir takımı es geçiyorsunuz yalnız. Daha Baros'un sakatlandığı güne kadar bambaşka bir takım ve diziliş vardı sahada. Birbirlerini daha iyi tanıyıp tamamlıyorlardı. Cayır cayır gol atıyorduk ama defans problemliydi, yediğimizden çok attığımız için sorun olmuyordu.

Şimdi takımın dizilişi, oyuncuların yerleri ve bir kaç isim zorunlu olarak değişti. Arda'yı santrafor oynatmak sizce Reijkaard'ın hayali mi? Hayır tabii ki, ileride top saklayabilecek, bitirici vuruşları bir nebze daha iyi olan ve yaratıcı belki de tek oyuncusu Arda şu anda. Keita falan da demeyin çünkü adam koşularıyla iş yapıyor, Arda onun gibi koşular yapabilecek bir fiziğe sahip değil. (bir kere zenci değil asdaf)

Aynı şekilde bu takımda Mehmet Topal ve M. Sarp gibi iki adam var. Ben top ayaklarına her geldiğinde bunalıma giriyorum. Ama işin acı yanı bu adamların yerine koyulabilecek daha iyi birileri yok şu anda. Ve ara transferde de oraya oyuncu bulmak kolay iş değil.

Neyse biz ne dersek diyelim yönetim açıklamalarından anladığım kadarıyla Reijkaard'la devam edecek zaten ve bence de doğrusu budur. Hele bir 2-3 sene takımı çalıştırsın, altyapıdan takip ettiği, kendi prensiplerini ve taktik anlayışlarını benimseyen adamları çıkartsın zaten şampiyonluk da kazanacağı bu süreçte hiç birşey beceremese 3-4 tane kaliteli topçu kazandırır hem kulübe hem ülkeye. (Zaten Hiddink de geldi yardırırlar :P )
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...