Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

StarCraft 2

Adversary

Öne çıkan mesajlar

firebati thorium'dan oyarlar,
icine metan koyarlar.

aslında terran sad bi ordu yapmaya calışıyoalr bastan beri vikinglerin kalıbına rağmen narinliğindende görüdüğü gibi.

ama onlarda farkındaunite ceşitliğinde bi kıtlım olduğunun terranda, belki taktik kıtlığıda olucak bişey sölüyemiyorum şu anda, hoş mobilitysi cok arttı sc1'e göre ama kurtarırmı şu anda bilemiyorum.

hoş şu anda ciddi dropları vurkacları var terranın, e marine+medic+tank zaten duruyo hala, üstüne firebat'e gerek bencede yok.

cobra ve spider mine olayını cözsünler bence önce
Sosyal ağlarda paylaş

söylemedi demeyin, zergler "ownz j00" olcak.
birçok kişi, blizzardın zergleri önemsemediğinden hiç bir birimini açıklamadığını söylüyor,
ama terran ve protoss birimleri bile kesinlenmiş değil.
sürekli değişip duruyor herşey.
terran ve protoss'lar yerli yerine oturduğunda, zerglerle uğraşacaklar.
bu yüzden zaten belirlenmiş terran ve protoss birimlerine karşı taktiklere sahip birimler olcak zergler :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...

Batch 26 ve Nullifier'la birlikte tekrar sizlerleyiz sevgili sc severler.

Nullifier:

Şimdilik bilinen iki özelliği var. Null Void ve Force Field. Karune bir hafta kadar önce Force Field özelliğini tanıttı. Force Field, seçilen alanda 15 sn. süreyle bir barikat oluşturup düşman birimlerinin formasyonunu bozacak. Karune, standart bir Lost Temple'da Zerg oyuncusundan rush yediğini ama rampada Force Field kullanarak saldıran Zernglingleri 2 gruba ayırdığını ve kolayca öldürebildiğinden bahsetmiş. Tier 1 bir birim olduğu için özellikle early gamede çok iş yapar gibi. Eski oyundaki Statis Field gibi birimleri hareket edemez hale getirmiyor. Sadece görünmez bir duvar gibi düşünebiliriz. Colossus'lar Force Field'in üzerinden aşabiliyorlar. Önümüzdeki batchde Null Void'i açıklayacaklarmış.

Son batchde bu başlık altında da geçmişte tartışılan önemli bir soruya cevap buluyoruz. Protoss'lar ölümsüz mü, değil mi? Karune'nün açıklaması aslında bilmediğimiz birşey söylemiyor ama tartışmalara son veriyor. Savaş sahasında ağır yaralanan Zealotlar, Protoss ışınlanma teknolojisi sayesinde savaş sahasından uzaklaştırılıyorlar. Sonrasında isteyen Zealotlar bazı organlarından olmak pahasına mekanik birimlerin içersinde yeniden savaşa dönmeyi tercih edebiliyorlar. Bu tamamen hür iradeyle verilen bir karar, savaşçılar bu konuda kesinlikle baskı görmüyorlar. Eğer savaşçılar mekanik bir birimin içinde geri kalan hayatlarını geçirmek istemiyorlarsa -ki ilk oyunda Dragoon, ikinci oyunca Immortal oluyor- Khala ile kucaklaşmak üzere ölümü tercih ediyorlar. Bir Protoss öldüğünde bilinci ve tecrübeleri tam olarak kaybolmuyor, Khala etrafında ortak bir bilinç, diğer Protosslar tarafından kolayca ulaşılamayacak ve anlaşılamayacak bir varlık oluyorlar; ancak Khala'nın yolunda yürüyen yetkin Protosslar kısıtlı da olsa ölmüş eski savaşçıların bilinçlerine ve tecrübelerine ulaşabiliyorlar.

Batchde sorulan ve cevaplanan diğer sorular şöyle:

1- Protoss caster birimleri birbirine mana transfer edebilecek mi?

Evet böyle bir özellikleri olacak.

2- Protoss shieldleri eğer Psişik Enerjiyle oluşturuluyorsa, nasıl oluyorda Terran EMP'si bu shieldleri sıfırlayabiliyor?

Aslında Protoss'un kullandığı enerji kaynakları tam anlamıyla anlaşılabilmiş değil. Başlanıçta psişik güçlerini, kendilerini korumak ve çevrelerindeki maddeleri değiştirmek ve hatta yaratmakta kullanıyorlardı. Ancak zamanla gelişen teknolojileri, organik olmayan cihazlarının da bu enerji sayesinde çalışmasına olanak sağladı. Bir zealot tam olarak teknolojik bir varlık olmasa da; robotlarında, binalarında ve kalkanlarında kullandıkları bu enerji dışardan gelen enerji dalgalanmalarına tam olarak bağışık değil.

Sosyal ağlarda paylaş

Endişeye mahal yok. Oyun XP ve DX9 destekli geliyor. Yani öyle çok özel teknoloji isteyen bir motoru yok. DX10 için özel efektler ekleyebiliriz demişlerdi yani DX10 şimdilik oyuna ekstra bir güzellik de katmıyor.

Bugünün ortalama bir pc si rahatlıkla çalıştıracak sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bugünün ortalama PCsinin rahatlıkla çalıştıracağını sanmıyorum. Çalıştırır ama rahat olmaz. Warcraft 3'de de benzer bir durum söz konusuydu. Herşey kısılınca bayağı eski aletlerde bile çalışıyordu sonra güncel bir alette grafikleri görüp aa bu oyunda grafik varmış diyorduk.
Sosyal ağlarda paylaş

Chavez sclegacy'e bazı açıklamalar yapmış. GatewayWarpgate kullanımıyla ilgili ufak bazı tüyolar vermiş.

Gatewayleri Warpgate haline getirebilmek için Cybernetics Core'da Warp-In adlı bir upgrade yapacakmışız. Sonrasında istediğimiz Gatewayleri seçip Warpgate haline getirebilecekmişiz.

Bu noktada Gatewayle Warpgate arasındaki farkı hatırlayalım isterseniz. Gatewayler ilk oyundan bildiğimiz şekilde çalışıyorlar, hiç bir farkları yok. Warpgateler ise üniteleri psionic matrix içersinde istediğimiz bir noktada oyuna sokabilmemize imkan veriyor. Bu uzaktaki bir üssümüzdeki pylon da olabilir ya da -ki en önemlisi- Phase Prism sayesinde harita istediğimiz bir yer. Phase Prismler ilk oyundaki shuttle gibi taşıma görevi gördüğü gibi mobil pylon özelliği de var. Birimler genelde çok hızlı bir şekilde istediğimiz noktalara ışınlanacak ama bu kısa süre içersinde kolaylıkla yok edilebilir olacaklar. Eğer bir Phase Prism'i zamanında fark edip müdahale edebilirsek, kolaylıkla pek çok Protoss birimini ortadan kaldırabiliriz demek oluyor bu da.

Warpgate çok cazip görünüyor ama bazı dezavantajları da var tabii. Son ürettiğimiz birim için geçen süre kadar bir cooldown söz konusu ve üretim için birimleri sıraya sokamıyoruz. Yani bir birim ürettikten sonra cooldown nın bitmesini bekleyip, warpgate'i seçip üretim için yeniden emir vermemiz gerekecek.

GatewayWarpgate le ilgili bir konu daha var. Warpgate haline getirdiğimizi Gateway'leri istediğimizde tekrar Gateway'e dönüştürebiliyoruz.

Aşağıdaki resimde gördüğünüz binalardan soldaki Gateway, sağdaki Warpgate.

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Isi bir tasarim edasiyla gorsel olarak degerlendirecegim

1- Sahsen fazla renkli ve cizgifilm vari buldum.. seslerdeki derinlik ve atmosfer aksine; grafikler boyama kitabi tadinda.

2- Oransizliklar cok kotu, 4 adet marine'in icine sigdigi bunker kucucuk tefecek.. cok ayip oluyor.

3- Birimlerin,, birine "stack"lenmesi; sirayla olmesini rahatsiz edici buluyorum. Aslinda anliyorum, sc oyunculari bu tur atmosferik islerden ote; "on gorulebilen" az rastlantisallik istiyorlar. Ates et dedikleri marine'in kosedeki agac arkasina gecip ates etmesini istemiyorlar. O zaman bu kemik strateji ihtiyaclari "go" gibi cok daha koyu bir derinlige sahip oyunlarla halletsinler. Ben bir strateji (bilgisayar) oyunundan "go"un ustune ekleyebilecegi tek alan olarak gorsellik niteligini beklerim. Zaten asla bakarsaniz, "go" kadar cok olasilikli ve dengeli olamayacagi asikar.

4-Oyuna daha fazla derinlik ve strateji kazandirmak icin yeni 304972 ozellikli uniteler eklemek; degisik hasar tipleri koymak falan "hos". Ama yani madem mikrodan cekinmiyorlar; bir ates hatti olsaydi oyunda. Kendi unitenizin arkasindan aes edince; onu vurma olasiliginiz ya da az hasar vere gibi bir olay olsaydi. Ya da capraz atese almak gibi; sag sol yone dogru farkli hasar tipleri olsaydi. Bence ektra derinlik zilyon yeni yetenek degil bu tip unsurlarda.

gibi gibi
ayak ustu kustum pardon heh
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
zerg birimi istiyoruz.

Al o zaman sana en kral zerg birimi. Sağ alt köşedeki zerglingle boyutlarını özellikle kıyaslarsanız ağzınızın suyu daha çok akabilir.

Bu arada 10 Mart'ta, starcraft2.com'da zerg bölümünün açılacağı yönünde yoğun söylentiler var.
Sosyal ağlarda paylaş

bu görüntüler aslında 10 gün kadar önce sızdı forumlara. yanlış anlama olmasın o yanda yazanlar birimlerin tanıtımıyla ilgili değil, blizzardın yapımcılarının oyun yapma sırasında izledikleri mantıkla alakalı. şu an uykuya yenik düşmek üzere olmasam diğer linkleri de bulur verirdim ama wowinsider diye bir sitede yaklaşık 40 kadar resme ulaşabilrisiniz bu şekilde.

sabaha sağ salim kalkarsam linkleri veririm, o zamana kadar ZZzzz
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...