Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Merhaba, oyuna yeni başlayacaklar yada bilmeyenler için karakter yaratmakla ilgili detaylı bilgiler vereyim istedim. Çoğu mortalwiki'den çevrilerek alınmıştır. Karakter yaratma ekranına girdiğimizde bizi 4 ırk bekliyor olacak bunlar; Human, Oghmir, Alvarin, Halfbreed Bu ırkların birde kendi aralarında soyları var. Irklara göre soylar; Not: Bu soyların ve ırkların bi hikayesi olacak elbet ama daha yazılmamış. Yazıldıgında çevirip buraya ekleme yapacağım. Human: Khurite,Tindremine,Kallard,Sarducaan,Sidoian Oghmir: Blain Alvarin: Sheevra, Veela Halfbreed: Thursar Bu ırk ve soyların tek farkı var şuan anladıgım kadarıyla sadece başlangıç statlarınıza etki ediyor. Irkınızı seçtikten sonraki ekranda soy seçiminiz için 2+2=4 alan bulunuyor. Yani annenizin annesi ve annenizin babası, babanızın annesi ve babanızın babasının hangi soydan geldiğini seçiyorsunuz. Dikkat edilmesi gereken olay şudur ki; Oghmir'de tek soy vardır onların tüm ırkı tek soydan geldiği için oghmir ırkında soy seçimi yapmıyorsunuz. Halfbreed ırkında ise yarı insan oldugunuz için sadece sağ tarafdaki soyunuzu seçiyorsunuz, sol tarafdaki tek soy olan Thursar olarak geliyor zaten. Bu ırk ve soy kombinasyonlarının tablosu aşağıdaki resimde vardır; Irk ve soy kombinasyonlarının stat tablosu http://i46.tinypic.com/mcru40.png Örnek birkaç kombinasyon örneği; http://i50.tinypic.com/dgqbzl.png Daha sonra önemli konulardan bir başkası karakterinizin yaşıdır. Yaş yapacağınız işe göre yükseltmelisiniz yada düşürmelisiniz. Minimum yaşınız 18 maximum yaşınız 80 olabilir. Yaşlandıkça boyunuz kısalır yada çok genç seçtiyseniz boyunuz kısadir. Yada yaşlandıkça kırışık bir suratınız olur v.s gibi olaylar var eğlenceli oluyor =) Yaşınızın durumuna göre bi grafikte aşağıda verdim; Yaş kombinasyonu http://mortalwiki.org/w/images/3/37/Age_chart.png Burdan sonra ki aşama dış görüntünüz, burada bişey söylemeye gerek yok kafanıza göre seçin artık=) Dış görüntümüzü seçtiysek kendimize bir background seçiyoruz. Background denilen olay geçmişiniz. UO 'da başlangıç skilleri seçiyorduk ya bundada geçmişimizi seçiyoruz bize başlangıç skill'i veriyor olay bu işte =) Hangi backgroundların hangi skilleri verdiğini öğrenmek için http://www.mortalwiki.org/wiki/Character_Backgrounds bu adrese göz atabilirsiniz. Geri kalanı hangi şehirde başlayacağınızı seçiyorsunuz ve mortal onlineın vahşi dünyasına adım atmış oluyorsunuz. Burada baslangicta size yardimci olacak videolar bulabilirsiniz
guden Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 1-2 ayrıntıda ben ekliyim karakter yaratırken yardımcı olur: 1. her 10 attribute point +1 bonus skill point olarak işleniyor eğer o skill için gereken attribute ise. 2. bazı skill ler için 2 tane attribute var bunlardan sadece 1 tanesi işlenir bonus olarak örneğin cons ve str 100 ise lumberjack için sadece +10 bonus sp alırsınız. 3. sadece 10un katları bonus verir o yüzden 113 int 97 str yerine 100str 110int daha karlı olur. 4. craft için en önemli attribute int, bazı kitapları veya workbenchleri kullanabilmek için 100 int gerekiyor.
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Taming alıcam girince de onun önemli statları neler? taming ve animal control muhabbetine gidecem.
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 mortalwiki den baktım Domestication [-] Intelligence, Psyche. mış iidir okay
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 taming'de pek cacık yok şuanlık ben sırf at tamelekiçin 40 yaptım kilitlemiştim
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 peki kurt ıvır zıvır tameleyip kapışamio musun öle adamlar görmüştüm peşinde kurt dolaniodu
gleoddyn Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 razorback tameliyim çok kral kaos yaratırsın.
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Kapışırsın ha evet tameleyipdiğer hayanları kestirerek parave materyal kasabilirsin aslında =) Edit: Dikkat et razorback saldırgan çok yaklaşma ısırır =)
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 tamelersinde çok bi taming istemiyor onlar 50 falan yetiyor. öyle reröre yaratıklarda olmadığı için şu anda, 40 50 civarı kilitlemekte yarar var şimdilik.
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 şöyle bişey var; bi domuz tameleyip bi domuza saldırtırsanız loyalty düşüyor(bu düşme 1000/1000den 900/1000e gibi bi düşme değil.1000/1000den 600/700e düşüyor ve bi süre sonra gidiyor pet).ama bilmem kendi türüne saldırınca mı böyle oluyor.
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Onun için bi bilgi bulamadım bulunca yazıcam
The_Wezeir Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 çeşitli denemelerim sonucu str cons ve dex için (ki bi warrior için gerekli statlar) en iyi kombinasyonu yaşı 26 ya getirdiğinizde yakalıyorsunuz. bu 3 statı maxlamak için gerekli ırk kombinasyonunu ise tam hatırlamıyorum eve gidince bakarım...yannış hatırlamıyosam en son yaptıım charda str:110 dex:96 cons:116 gibi bişi olmuştu.. nese bakınca yazarım buraya.. opsss pluto kardeşim vermiş zate ilgili bilgileri:)
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Khurite soyu warrior için harika bi soy mesela
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 int içinde; oghmirlerin blainler 60 yaşında en yüksek inte sahip oluyor.
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 yukarda stat tablosuna bakarak açın işte karakterleri sonradna pişman olmayın sdf
zipzip Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 yaş kombinasyonu tablosu çok küçük kalmış :D
aquila Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 lan beta icin kasmayin bu kadar, o maxleri zaten goremiceksiniz buyuk ihtimal.
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 olsun öğreniyoruz işte release'e kadar iyice öğrenip release'den sonra ağlatırız
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Hangi background ne skilli veriyor; http://www.mortalwiki.org/wiki/Character_Backgrounds
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Karakter tipleri pek hoşuma gitmio benim çoğu tipsiz şöle smooth karakter modelleri yok saç modelleri falan çok kötü ayrıa karakteri yaratıkren böle sağa sola kaydırınca saç sabit kalio önce sonradan gelio falan komik biraz daha modelleri düzeltmeleri lazım characterleri yaratırken ki , blainn ırkı falna çok kötü gözüküo , o temsili resimde çok karizma gözüküo böle beyaz her yeri tüy falna ama ama karakteri yaratınca leş oluo hehe
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 aynen tiksinmiştim ilk yarattıgımda =)
toggie Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 bu nedir arkadas ya? tam oynıcam hazırlandım boyle heyecanlıyım falan. laptop daha menude essek gibi kasınca bi moralim bozuldu. bi de karakterim olacak terbiyesiz hortumu uzatınca hepten yerle bir oldum.
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 ahahah evet hortumlarımız var :) ana menüde kasılabilir çünkü default olarak yüksek ayarlar açık. Login olduktan sonraki pencerede options var oraya girip bazı detayları kıs rahatlayacaktır.
toggie Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 18, 2010 screen edge'i 0% yaptım ancak oldu. ama bişi goremiyorum gozlerim bozuldu sdf. ya bana grafikler baya knight online geldi. gerci 2dk bisi goremedim ama, nasıl olsa masaustu bilgisayarımdan cok uzak oldugum icin oynayamayacam bari camur atiyim.
Xenocide Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 Mesaj tarihi: Şubat 19, 2010 full iken fena değil :)çok başarılı değil evet ama oyunun olayı grafikte değil zaten.
Öne çıkan mesajlar