Alfheim Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2010 Forumlarda Branwulf'un bu konuda baya geniş bir postu vardı, onu daha sadeleştirip buraya yazalım bakalım benim baya işime yaradı. :) Şimdi oyun release olunca pvp ye yönelmek isteyen arkadaşların doğal olarak supplier bir karaktere ihtiyacı var burada gatherer olup madeni işlersiniz ve crafter arkadaşınıza ekipman yapması için verirsiniz. Bu iş için karakterimiz Slag Hauler backgrounduyla açıyoruz zaten genel hatlarıyla başlangıç skillerini veriyor, en basit madeni alıp işlemek için kitap falan okumanıza gerek kalmıyor. Basit olarak, maden toplarsınız(Saburra,Granum vs) onu Grinder, Crusher gibi workbenchlerde catalyst yardımlarıyla işlersiniz ve en basit metalleri bu sayede elde edersiniz. Bunlar : said: Pig Iron: Granum + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder/Crusher Blood Ore + Coal/Coke > Furnace (H) -or- Granum + Coal > Hearth/Kiln/Furnace Blood Ore + Coal/Coke > Furnace (H) -or- Granum + Coke > Attractor (H) Blood Ore + Coke > Furnace (H) Cuprum: Saburra + Rock Oil/Palm Oil/Water (H) > Grinder/Crusher Malachite/Amarantum + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace (H) -or- Granum + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder/Crusher Amarantum + Palm Oil > Grinder/Crusher Bleck: Granum + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder/Crusher Amarantum + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder/Crusher -or- Granum + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder Amarantum + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace(H) -or- Saburra + Rock Oil/Palm Oil/Water > Grinder/Crusher Bleckblend + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace Aabam: Tephra + Water? > Grizzly Red Bleckblende + Coal/Coke > Furnace Alıntıdaki kombinasyonlara göre, mesela Cuprum elde etmek için Meduli'de topladığınız Saburra Pile ile catalyst olarak Rock Oil/Palm Oil/Water'lardan birini, şehir yakınlarındaki grinderda işlerseniz Basic Ore Extraction skillinize göre, belirli kayıplarla Cuprum ve Saburra Powder elde edersiniz. Düşük (?) Ore Extraction skilliyle, aynı işlemi yaptığınıza (Saburra Pile + Water), Malachite ve Saburra Powder elde ediyorsunuz. Ardından, Malachite ve Water kombinasyonu ile Cuprum elde ediyorsunuz. Alıntıdaki kombinasyonları kullanarak en basit metalleri elde etmiş oluyoruz, ardından Refining skilli ile metalleri birleştirip alaşım yapıyoruz. "Iron Based Alloys" said: All use Rifining not Extraction Grain Steel: Pig Iron + Coke + Calx Powder 2:1:1 > Furnace Steel: Grain Steel + Coal + Saburra Powder 2:1:1 Tungsteel: Steel + Lupium + Coke "Cuprum Based Alloys" said: Electrum (Intermidate Extraction): Amarantum + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace Bron: Cuprum + Bleck + Subbara Powder 2:1:1 Alaşımlarda ve daha birçok işlemlerde Coke'a ihtiyaç duyuluyor. Coke elde etmek için; Coal(Material) ile Coal(catalyst, vendordan alınan) işliyoruz. Coal(Material) elde etmek için, yukarıdaki işlemlerde yaptığımız gibi Calx Pile ile Water'ı Grinder'da işliyoruz. Çok detaylı inceleme fırsatım olmadı (wipe saolsun) bu yönde ilerleyecek bir karakter için, karakteri açtıktan sonra Thermal Appliances, Furnace ve Intermediate Ore Extraction skill booklarını almak gerekiyor. Thermal ve Furnace kitapları Forge'ları kullanmak için gerekiyor. Intermediate Ore Extraction ise örnek olarak Saburra->Malachite->Cuprum. Ilk step sırasında Basic Ore Extraction skilli kullanılıyor, ikinci step de Intermadiate Ore Extraction. %100 emin olmamakla birlikte, kullanacağımız maden ve metallerin tek tek material lore kitaplarını okumamız gerekiyor. Pig Iron Lore, Blood Ore Lore gibi bunları da vendorlardan alabilirsiniz. Lore kitapları genellikle 5 saat sürüyor, artık full okuyup 20-30 skill kazanmak veya 1-2 saniye okuyup skilli unlock etmekle yetinebilirsiniz orası size kalmış. Grinder, furnace, crusher gibi workbenchlerin listesi için; link. Not: Quote içindeki kombinasyonlar vs Mortal forumlarından alıntıdır, üstte de yazdığım gibi daha çok detaylı inceleme fırsatım olmadı, yeni şeyler öğrendikçe eklerim bu topice, diğer oynayan arkadaşlar da yardımcı olursa sevinirim.:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Bu da metal miningle alakali bir aciklayici baslik. Ilgilenenler okusun. http://www.mortalonline.com/forums/29775-mining-metal-guide.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Madenlerin sertlik dereceleri: http://www.mortalonline.com/forums/24776-list-materials-ordered-density.html said: Hard materials for weapons/main armor components. 5 Spongewood. 8 Whitewood. 12 Firmwood. 15 Greywood. 19 Dapplewood. 22 Brownwood. 25 Blackwood. 33 Bone Tissue. 37 Ironwood. 37 Horn. 37 Crepite. 43 Compact Horn. 47 Maalite. 49 Nyx. 50 Emalj. 54 Ironbone. 57 Molarium. 65 Incisium. 93 Cronite. 103 Bleck. 124 Pig Iron. 139 Steel. 145 Tungsteel. 150 Tindremic Messing. 158 Cuprum. 162 Bron. 187 Silver. 340 Gold. 375 Skadite. Soft materials for supporting armor components and main components for Heavy Robes. 2 Wool. X Ironwool. (Educated guess.) 10 Brained Leather. 13 Quality Leather. 15 Fullgrain Leather. Hard materials for certain main armor components only. 9 Boiled Leather. 9 Keeled Scales. 12 Horned Scales. birde şu birleşimi deneyebilen oldumu? said: Gold: Electrum + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace(B) Silver: Electrum + Coal/Coke > Hearth/Kiln/Furnace(B) Hakkaten gold para yapmak mümkünmü ki madencilik ile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sereglin Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 para olduklarini sanmiyorum onlarin. maden olaraktir dicem ama MO bu varsa sasmam :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 O gold para olan değildir, uo gibi düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Okadar uğraştırmazlar para için, bide neymiş tüm silahlar skadite olcakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 o zaman baktinin ordaki Dire wolflara gidiyoruz kesioruz incisiumtan silah, leatherlardan da güzel zırhlarımızı alioruz başta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 direlardan incisium mu çıkıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 evet dün tameleyip birbirlerine dalırıp baya bi kestim dire wolf . abi incisium var işinize yario mu falna filan dedim ventte dekimseden ses çıkmadı sattım ben de DAS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 wer iyiymiş o zaman wipe gelirse direk direlara giderim o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Wipe gelmezse bugün üzülürüm yani, 1 hafta girmedim oyuna nasolsa wipe gelcek diye sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2010 lol gelir gelir kitap sisteminin değişmesini bekliyorum ben bu patchde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 ben şunu hala anlayamadım şimdi ilk taşı çıkarıp su ile birleştirip cuprum veya powder bişey aliosu nya sonra onu da metal yapiosun hangi işlem REFINING hangisi EXTRACTING birisi onu söler mi hueuhe ayrı işlemler mi bunlar yoksa Extracting refiningin altında bi skill mi, öle bişeyse refining altında başka ne skiller var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Extraction metal oluşturmayla ilgili, hani o su ile falan birleştirip Cuprum yapıyosun ya o Extraction, Refining ise diğeri işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 peki bana şunu söyle pluton efendi. saburra pile ları sapurra powder yaptım. onları satmaktan başka nasıl kullanıcam. refining ilemi birleştiricem başka şeylerle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 yukarda yazıyoda aslında ben sorayımki insanlarda oraya bakmaz kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gleoddyn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Şimdi Kermit efendi, extraction ile metal çıkartıyorsun refining ile alaşım yapıyorsun. Grain steel(10) + Saburra Powder(5) + Coal(5) bunları kullanarakta steel yapıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 graini nerden bulcaz pff akhsgdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 zaten onları bulup bi de bize bi STEEL kılıç yaptın mı herkesin ağzını krıarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 akşama hazır bilin. baktiye doğru yola çıktım granum lore için zaten. onuda alınca tamamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Bakti 'de varmıymış ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2010 kermit said: peki bana şunu söyle pluton efendi. saburra pile ları sapurra powder yaptım. onları satmaktan başka nasıl kullanıcam. refining ilemi birleştiricem başka şeylerle. aynen kermit efendi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar