Batilc Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 benim anlamadıgım her ne kadar tam olarak saglanamasa da bu turun amacının rp'msi olmasının gerceginin dısına cıkılması ınkar edilmesi. surekli aynı şeyleri yapmak nesine zevk verir insanın. adamların yaşaması lazım anlatmakla olmaz bu iş. ben rp yaptıgım sacma pvmlerde skill kasmalardan kat kat daha fazla zevk alıyorum. tabiki pvplerin yeri ayrı, nitekim onlar olmasa oynunda tadı aksar. ancak benim asıl istedğim milletin rp yaparak skill kazanması. mesela bi savaşçı gecesini gunduzunu dungeonlarda gecirip 3 gunde max yerine, questlerle yada arkadaşlarıyla bi şekilde rpy, yaparak girse 3 haftada maxlasa daha guzel bence. oyunların amacı zaten sizi normalden koparıp kendi icine cekmek. size o karakterin hislerini vermek/hissettirmek. ama siz bunları yadırgayıp, git-adam öldür-skill kazan-skill maxla- pvp yap- adam oldur dongusune girerseniz yavaştan bayar... ben full rpli bi oyunun bayacagını dusunemiyorum ama bu tip mmorpglerin baymasının nedeni bu sacma dongu. istedigim eger cuce secmissem karateri, onu cuce gibi canlandırmak. aksi olmak. taviz vermemek. bol bol içki içmek. gidip de cüce seçtikten sonra skill kasıp full pvp oynamak deil... eger normal bi oyun dusunurseniz siz orcsunuz diyelim, yanınınzda tanımadıgınınz başka bi orc var ve onla bi insan kavgaya başlayacak... istedigi kadar guclu olsun o insan yine de orcun yanında yer almalısınız. eger bu tip durumlarda, dur bu beni kesin öldürür ben kacayım filan derseniz zaten iş biter. tabi burda da titleların sacmalıgı devreye giriyor. bence bu title olayına farklı bir sistem getirmek gerekli. şöyleki adamın ismini dahi gorememelisiniz. yanlızca profil olarak bakarsınız. mesela oyuna yeni başladıgınızda kimseyi tanımadıgınız için o kişinin ismini goremezsiniz ancak ne bileyim adamla tanışırsanız(asılş sistem burda ne bilityim mesela bi option olur(ismimi bahşet gibi:P ) buna tıklayıp adama tıkladıgınızda bir daha o adama uzaktan isminiz gorunur, (ama guc saklı kalır) ) tekrar aynı kişiye rastaladıgnızda ismi filanm gorceginizden tekrar konuşursunuz edersiniz. benim hayalimdeki oyun bu tip şeyleri yapabildigim oyundur. yine de grafiklerin zorlanmasını isterim ben. mesela kol atma gibi hareketlerin filan konulması lazım. belki sırf bilinçli oyuncular girerse direk actioncı playerların sayısı azalır da bir yerlere varılabilir...[signature][hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts Yeniden Baslasak , Patates mi yesek? Delirtmeyin Beni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Lineage direk hack&slash abi[signature][hline]Like Chef Says. O yeah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 grubunla dungeonda yaratık keserken eğlenmiyosan zaten uo'dan başka mmorpg oynama. pvp/guild savaşları uo dışında hiç bi oyunda sıklıkla yapılan bişey değil. şimdi mmorpg'lere böyle laf ediyosunuz da diablo gibi oyunlarda farklı bi durum mu vardı ki? git koş 29085 tane yaratık kes, daha sonra towna dön item al/sat, sora git yine öldür. bi çok kişi single player'da bile son derece zevk aldığına göre mmorpg'lerde eğlenceli bi grupla dungeonda boss'a ulaşmaya çalışırken çok daha fazla zevk alır bence.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 mmorpg nedir ya ? 1v1 oynayabileceginiz mucadeleye dayali ogrenmesi kolay ustalasmasi zor pek cok oyun var etrafta . fps olur rts olur . zaten sabahtan aksama kadar is guc sonra bilgisayarin basina gecip balik mi tutim kilic kalkan mi yapim ? ya da adamin birisi gelip sadece oyuna benden once basladi diye beni oldurebilecegi bir sisteme dayali kavga dovuse mi girim ? bence olu bir tur mmorpg ler . belki 10 sene sonra teknoloji daha da gelisirse bisiler olur . bir de su var mmorpg lerde sadece tiklama uzerine kurulmus oyunlardan vazgecsinler artik . eve cok guzel olabilecek bir oyunmus ama uzayda yaptigin combatta bile tik tik tik tik bu ne be ? birak adam gibi similasyona dok isi . alim joysticki elime adam gibi ucim ortalarda . bu tur oyunlarin tek olayi insanlarla birlikte surekli tekrarlanan eylemlere yonlendiriyor insanlari 1-2 derken zaten aliskanlik oluyor adam gibi kafa yormadan el-goz koordinasyonuna bakmadan amacsiz incelik gerektirmeyen eylemlerden baska bir sey sunmuyor insanlara . zaten dikkat edin bu tur oyunlar hep bagimlilik yapar . niye bilmem . derinligi olan oyunlar cikmadikca bu turden bir numara olmaz . [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 16 Temmuz 2004 16:32 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 said: mayfer, 16 Temmuz 2004 16:09 tarihinde demiş ki: grubunla dungeonda yaratık keserken eğlenmiyosan zaten uo'dan başka mmorpg oynama. pvp/guild savaşları uo dışında hiç bi oyunda sıklıkla yapılan bişey değil. şimdi mmorpg'lere böyle laf ediyosunuz da diablo gibi oyunlarda farklı bi durum mu vardı ki? git koş 29085 tane yaratık kes, daha sonra towna dön item al/sat, sora git yine öldür. bi çok kişi single player'da bile son derece zevk aldığına göre mmorpg'lerde eğlenceli bi grupla dungeonda boss'a ulaşmaya çalışırken çok daha fazla zevk alır bence. anlatmaya çalıştığımızda bu ya...[signature][hline]Like Chef Says. O yeah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 huun sebin gini düşünenler için ortada o kadar çok oyun var ki... cd, tfc, quake, soldat, warcraft 3 ve başka stratejiler, hedee hödöööö... iyi oynamayı gerektiren oyun istiyosan onları oyna. mmporg'lar sana hitap etmiyo demekki, farklı bi kitleye hitap ediyo. eğer bi serverda binlerce kşi online oluyosa ve oyunun milyonlarca üyesi varsa bu bence ölü bi oyun diildir. mmorpg'ler ölü bi tür diildir. sen sevmiyo olabilirsin, tamam. bu arada, iyi karakter değil de iyi oyuncu gerektiren mmorpg arıyosan guildwars oyna. henüz çıkmadı ama e3 sırasında oynadım, hoş oyun.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 kisa donemlerde olsa pek cok mmorpg oynadim ama hep erkenden biktim. tamam binlerce insanlarla birlikte bir oyunu oynamak yonu cazip ama dedigim gibi insan bikiyor . ve sadece boyle dusunen ben olmus olsaydim bu topici acan ben olurdum ve bu kadar kiside buraya msj atmazdi . yukardaki tum msjlardan cikan ozet bir suru insanla birlikte 1 oyunu oynamak ama ne zaman ki insanlar o ortami bulamadiklarini dusunuyorlar oyundan soguyorlar . dedigim gibi ciddi bir derinlik eksikligi var mmorpg lerde. [signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 16 Temmuz 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 said: mayfer, 16 Temmuz 2004 16:09 tarihinde demiş ki: grubunla dungeonda yaratık keserken eğlenmiyosan zaten uo'dan başka mmorpg oynama. pvp/guild savaşları uo dışında hiç bi oyunda sıklıkla yapılan bişey değil. şimdi mmorpg'lere böyle laf ediyosunuz da diablo gibi oyunlarda farklı bi durum mu vardı ki? git koş 29085 tane yaratık kes, daha sonra towna dön item al/sat, sora git yine öldür. bi çok kişi single player'da bile son derece zevk aldığına göre mmorpg'lerde eğlenceli bi grupla dungeonda boss'a ulaşmaya çalışırken çok daha fazla zevk alır bence. daoc taki savaş hissinin yarısı yok uo da[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 daoc'ta hiç düzgün savaşa girmediğim için bilmiyorum tabi, doğrudur ama konu o değil ki...[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Bence bilgisayar oyunlarının kısır döngüsü diye bir topic açılmalı. Veya şunu hayatın kısır döngüsü yapalım, biraz daha kapsamlı olur.[signature][hline]Dilenci: Doğuştan körüm, kimsem yok. Lütfen yardım edin. Şair: Bahar geliyor, ama ben yine göremeyeceğim. [Bu mesaj Eraq tarafından 17 Temmuz 2004 01:56 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 direk "kısır döngü" olsa? hatta "döngü"[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 inşallah wow la yeni bir sayfa açılacak[signature][hline]The dreams in which I`m dying are the best I`ve ever had... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 WoW'la ilgili pek bilgim yok, neden yeni sayfa açsın ki? Nesi bu kadar özel yani? Yeni sayfa açılacaksa DaoC ile açılmalıydı bence, Realm'ler arası savaşlar falan..[signature][hline]Işığa uçar bütün pervaneler. Ateşe giderken ne şahaneler! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Daoc yeni sayfa açtı zaten.[signature][hline] Aşk ve pilav böceği 555, 13 Temmuz 2004 12.30 tarihinde demişki: Ben birşey düşünmüyorum, zaten istesemde düşünemiyorum. 555, 1 Temmuz 2004 00.01 tarihinde demişki: Ben tavuğun en çok pirzolasını severim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Ya artık itiraf etmeliyim sanırım belki geri kafa diceksiniz öküz diceksiniz ama ben yapamıyorum arkadaşlar..... Ühühühühühü Yaklaşık 4 yıldır uo oynuyorum LineageII deniyorum şimdi ama çok çiddiyim Uo Lineage'e o grafikleriyle 10 bin basar öhöhöhöhööhöhöhöhöhö geri kafamıyım ben yaaa Hala bırakabilmiş deilim Böööö Hastalık abi bu oyun çekirdek gibi bişi Varmı böle uo gibisi..[signature][hline]Like Chef Says. O yeah... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 uo güzel oyun ama beni oyundan soğutan pevepeci veletler oldu. diablo mantığıyla oyniyan cs ci gençler türeyince oyunun bütün zevki gitti[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codmaster Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 said: Deep-Night, 17 Temmuz 2004 03:42 tarihinde demiş ki: inşallah wow la yeni bir sayfa açılacak WoW=Daoc'nin azcık değişik versiyonu Tamamen aynı sistemleri şu an gördüğüm kadarıyla.Bir tek quest sistemi biraz farklı sanırım.[signature][hline]Eaglef Ifock |SWG|(Retired) Forgon,the space orc |EVE| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 wow'u hala bekliyorum ama daoc'un realm savaşları mükemmel bir özellikti.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Yaw bişe dicem başka ne olacak ki bir mmorpg'de? Gayet zevkli bence hepsi...[signature][hline]Flamorph Technology Blaster City of Heroes Justice Server Crosby,Stills,Nash & Young Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 rp olcak dialog olcak, daha çok interaktiflik olucak..[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nightstalker Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 sadece 1. syfayı okudum Rp yapmayanlara köyün delisi rpsi yapın büyük bir kısmı olayı anlamaz ama çevredeki rpciler bi seviyeye kadar mutlu olur. örn. -baba dex kaç? -Kardeşim içip içip sarhoş olup da insanları rahatsız etmeyin. Dur ben seni evine kadar götüreyim şimdi sen evini de bulamazsın[signature][hline]Tomorrow will take us away,Far from home and no one will ever know our names... But the Bard Songs will remain BLİND GUARDİAN- Bard's Song :rock: Every Villain Is Lemons Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2004 birinci sayfayı okumadan mesaj atmak pek de doğru değil. son derece alakasız bişi söledin.[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 UO'nun güzel olmasını sağlayan iki büyük neden var: kendini çok iyi tanıyan büyük gruplar ve pvp'deki hız. ben hiç bi oyunda UO'da guildimle 20 kişi actiona giderken aldığım zevki almadım. ama guildim dağıldı, herkes oyunu bıraktı vs. ve uo artık o kadar sıkıcı oldu ki anlatamam... yeni bin tane server açıldı, hepsinde işini bilmeyen staff, binbir bug ve son olarak gıcık oyuncular. uo oynayan düzgün oyuncu resmen kalmadı. uo bence artık iyice bitti. yeni çıkan oyunlar son derece güzel oyunlar. 6-7 ay baymadan güzelce oyniyabiliceğiniz hoş grafikli oyunlar... başlarda sıkıcı gelse bile şimdiki mmorpg'lerin %80'i ileride çok zevkli olcaktır eminim. ama tüm mmorpg'ların ihtiyacı olan şey bence hız. WoW bu konuda ilaç gibi gelicek. interaktiflikti dialogdu bence onların hiçbiri beklendiği gibi olmicak. yine herşey pvm ve pvp'de biticek. guildwars ve WoW'un güzelliği de hız olcak zaten. onun dışında pek bi özellikleri olmicak. (bence..) warcraft delileri için durum farklı tabi. şu ana kadar 7 tane mmorpg oynadım, bazıları çok kısa süreli olsa bile... uo dışında hepsine hız lazım HIZZ[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2004 ya herkes çok beyenmişti uo yu ama bir süreden sonra oyun benim için at yarışı simülasyonuna döndü bi daha da oynamadım WoW un inşallah bilzzard balkan lar civarında da bir server açar diyorum keşke çıksa da oynasak diyerek sözlerime noktayı koyuyorum[signature][hline]Lil'Alur for Shar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: huun, 16 Temmuz 2004 21:55 tarihinde demiş ki: kisa donemlerde olsa pek cok mmorpg oynadim ama hep erkenden biktim.Hatan da burda zaten. Bir single player oyundan örnek verim: Jedi Knight 2: Jedi Outcast. Bu oyunda single player oynarken en başından beri sana ışın kılıcı sunulmuyor. Onu hak etmen lazım. Ya da strateji oyununda direk kale çıkaramazsın. Önce kale çıkarmayı hak edecek geliştirmeleri yapmalısın. Senin sorunun biraz sabırsız olmak galiba. MMORPG'ler ise sabırlı insanların oyunudur. Bir yere gelebilmek için çalışmanın önemini bilen kişilerin oyunudur. Eğer oyuna girdiğin anda 2 yıldır oynayan adama kafa tutabilecek duruma gelseydin 2 yıl oynamanın hiçbir anlamı olmazdı. O 2 yıl boyunca adam gecesini gündüzüne katmış belirli bir yere gelmiş. Sen direk alabilseydin adamı oyun stilinin adı Deathmatch olurdu zaten.MMORPG'lerin single player oyunda 2 saatte gelebileceğin yere 2 ayda gelmenin zorunluluğu da seni uzun süre oyun başında tutabilmek. Uzun uğraşlar verilerek yaratılan dünyalarda aynı anda binlerce kişinin oynamasını sağlayabilmek için uzun süreli gelişmeleri gerekli hale getirmek zorundalar..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com ---- Hayatına çeşni kat! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar