Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banka Hesabı

bya

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben hesap açmak istiyorum, bi tane garantiden(asıl kullanılacak olan, internet bankacılığı iyiymiş galiba) bi tane de işbankasından (okulun spor salonunda lazım, başka kart kabul etmiyorlar) olacak. İstediğim hesap türü ise şöyle: hesap numaram olucak(haliyle) ve para orda birikicek ama faiz vs. olmayacak, yani sadece duracak orda öylece ve bankamatikten çekebilicem istediğim zaman, bu hesap şeklinin adı nedir?. Peki nasıl yapıcaz, hangi belgeler lazım, hesap açma ücreti ve yıllık kesim falan var mı vs.?
Biraz fazla acemi soruları oldu ama hiç bankayla işim olmadı şimdiye kadar kendi adıma da :).
Sosyal ağlarda paylaş

nüfus cüzdanı ve üzerinde senin adın ve adresin yazan resmi bi fatura. elektrik, su, telefon, doğalgaz. son 3 ay içinde kesilmiş olsun ama fatura. otomatik ödeme talimatı verirsen aidat ödemiyorsun. başka birşey götürmene gerek yok. fotokopi falan orda çekiyor zaten işlemini yapacak olan eleman.
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar için teşekkürler

aslında ben de tek hesap açma taraftarıyım ama babam garanti kullanıyor ve haliyle aramızda olacak para akışı için benim de garanti açmam gerekiyor sanırım.ya da mesela garanti'den benim işbankası hesabıma para yollamak zor bi olay mı, mesela internetten kolayca yapılamaz mı bu olay(IBAN ile mesela)? veya ekstra ödeme falan mı yapmak zorunda kalır?
Sosyal ağlarda paylaş

bya said:

cevaplar için teşekkürler

aslında ben de tek hesap açma taraftarıyım ama babam garanti kullanıyor ve haliyle aramızda olacak para akışı için benim de garanti açmam gerekiyor sanırım.ya da mesela garanti'den benim işbankası hesabıma para yollamak zor bi olay mı, mesela internetten kolayca yapılamaz mı bu olay(IBAN ile mesela)? veya ekstra ödeme falan mı yapmak zorunda kalır?

EFT ücreti alınır
Sosyal ağlarda paylaş

bankalar arası para transferinde masraf ödersin. internet şubesini kullanacaksan zaten çok kolay herşey. 2-3 linke tıklıyorsun yapıyorsun para transferini. ayrıca garanti bankasının sanal kart ı var. internette bunu kullanabilirsin.

IBAN hesap numaraları yerine getirilen bi numara. senin hesap numaranın başına ülke kodu, banka kodu vs ekleniyor. para transferleri sırasında para aktaracağın kişinin IBAN nosunu bilmen lazım. artık isme para aktarılmıyor bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

mesajları okumadım ama

GARANTİ BANKASINDAN HESAP AÇTIRMA SAKIN!

hesap işletim ücreti BORU gibi 34 lira mı ne 6 ayda bir.

üstelik 6 ay boyunca hiç işlem yapmazsan çat diye kapıyorlar hesabı bütün işlerim allak bullak oldu bu gerzeklerin sayesinde. neymiş masraf oluşturuyormuş ulan dingil zaten sömürüyorsun 34 lira nedir ulan bi de üstüne hesabı kapatıyor herifler!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...