Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biz gideriz kuşatmaya hey ya hey !

syh

Öne çıkan mesajlar

walla ben kaleyi savunanlardan biri olsa idim, ve sizde devamlı iceri kestiginiz kelleleri falan atan saldırı gücü olsa idiniz;

son nefere dek savunurdum kaleyi,
malum acımasız düşmana teslim olup da işkence cekerek olmek yerine son askere dek savasır serefimle oldurdum, en azından bunun propagandasını yapar askerlerime intikam gücü asılardım. daha bir sarılmalarını saglardım savasa.
Sosyal ağlarda paylaş

çok sevdiğim bir laf vardır , derki mahkumları içeri kilitleyen zihniyet aslıdna kendini dışarıda bırakmıştır... oaly işe netaraftan baktığınıza bağlı ...
uzerinde urulması geeken birkaç ana sorun ile başa çıkmak yerterli olacaktır kannımca..
1) adamlarımın moral&gıda durumu: .ben kaleye kadar ilerlediysem , zaten kalenin çevresinde onu beslien şehrin tarlarlarını ele geçirmiş oradaki halkı benim için çalışacak hale getirmişimdir , o yuzden adamlarımın açlık derdi olmaz, ayrıca orada bulnan halka (ister istemez) çok iyi davranacağımdan içerideki onları yöneten insanların zulmunden uzak kalacaklardır, sonuçta bir şekilde zaten bana bağlanıcaklardır.... bu yuzden yeni adamlar kazanıcak odumu buyuteceğimdir... adamlarım için ise olabildiğine mutlu olmaları için elimden geleni yaparım . moral herşeydir gerektiğinde yemek , gerektiğinde kılıç ...

2) adamların erzak&dayanma gücü ve içme suyu ile ilgili bilgiler...
nehrin onların su alabilecegi bolumunu olabildiğince mahfederim ...gerekirse sularını zehirler pisletirim ... ayrıca gunduz veya gece kalenin içine kimsenin giremeeceğinden emin olurum , bunu sonucunda aç ve susuz kalırlar bir süre sonra . hatta ileri gider şehrin içine kolera ve veba içeren yiyecekleri ve insanları sanki dışarıdan gizlice geliolarmışçasına sokarım ( barut nası icad olmadı ise penisilinde icad edilmedi karakedi :-))bu da salgın hastalık ve kesin ölğm demek :-)

3) dışarıdan yardım alma durumları : çevredeki diğer devletlerle hemen temasa geçerim , onları şu naki yöneticilerden daha fazla beni sömürebileceklerine inandırır aptal rolu oynarım , bolylece adamlar GÖRMEZDEN geliverirler.. sonra ise onların kafasına binerim gücüm yerine gelince , :-)
sonuçta kale düşer , ben halk tarafından sevilirim , diğer devletler beni sömürmeyi beklerken , savaşta bulurllar kendilerini ..
boşuna değil bana civilizationda en çok denilen cümle "o most untrustworth leader of xxxx" diyorları :-)
devlet ve ülke ilişkilerinde samimiyet ve dostluk yoktur .. çıkar vardır... ve çıkarlar için herşey yapılır....
Sosyal ağlarda paylaş

ehhe yalandan kim ölmüş ???
belki yalan söylenenler bu durum için .. :-)
ama veba ve kolera salgını fikrimde ciddiyim ..
adamlarım yılların hıncını , şehirden yükselen ö çürümüşlüğü ve her akşam yakılan vebalı vücütların iğrenç kokusunu duydukça yılların ezilmişliğinin intikmı alınmış olur
Sosyal ağlarda paylaş

Black ,Olympos'da görüşemedik hala :-)
O değilde aylardır buraya üyeyim bir türlü mesaj atıcak fırsat olmadı en iyisi bir yerden başlayalım

Öncelikle kuşatma dediğimiz şey öyle bir haftada , 2 3 mancınık ve tünel kazmaya halledilicek kadar kolay değil. Elimizde barutlu silahlar yoksa , hele hele şehir bizden yüksekteyse en azından 3 4 yıllık bir kuşatma bizi bekliyor demektir.
Ama uyuşmazlık zemininde ( yani iki tarafında açık bir saldırıya imkanı olmadığı mekanlarda) avantajın onlardan yana olması (savaş kazanmanın temel kurallarından birisi (Sun Tzu ya göre) yüksek zeminden alçak zemine doğru bir 'enerji akışı' şeklinde saldırmaktır) kuşatmayı sıksak 2 yıl tutabiliceğimizi gösteriyor.
Madem ordunun hızını bir kere kestik ve kuşatmayı kurduk artık kaybetmek yada tamamen yenilmek arasında seçim yapmalıyız.
Aslında içinde bulunduğumuz durum gerçek bir kabus. Taktik olarak mükemmel bir zeminde , üstelik sıfır hazırlık yapmış biçimde birde düşman topraklarında olduğumuz yere saplanmış durumdayız.
Mantık ( eh frp de nereye kadar mantık aranabilir ama olsun) çerçevesinde tüm ülke düştükten sonra hala direnecek bir kalenin varlığı oldukca anlamsız. Yani illaki o kalede yaşayan her canlıyı kesmedende içeriye girebiliriz. Belki 2 belki 3 yıl sonra. Ama amaç içeri girmekse neden kuşatma?
Rodos kuşatması gibi bir şey bu. İçeride 500 templar dışarıda 10.000 osmanlı askeri ve donanması .Aylar süren ve sokak sokak çarpışan şovalyeler yüzünden neredeyse Padişaha isyana kadar giden bir hezimet.( ha sonunda aldıkmı, evet aldık)
Yani ille dumanı tüten burçlarda bayrak dalgalandırma ve müzik eşliğinde ufka bakma fantazisi yaşamaya çalışıyorsak ben yokum :-)
Sosyal ağlarda paylaş

Sabahın 5'inde tek online ben değilmişim demek :-)
Elbette yazarım. Dedemin kütüphanesinde şans eseri bulduğum 1952 tarihli bir el kitabından alıntı az önce yazdıklarım.
Şu anda çok silik olarak hatırlıyorum o yüzden isimler ve tarihler le ilgili bir iki feedback alıp yazarsam sanırım daha iyi olur.

Bu mesaj iki kez gittiyese kusura bakmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara çevresindeysen neden olmasın? Şimdi açıyorum topic'i masaüstü forumlarına.
Kitap bir tarihi belgeden çok hikaye gibi yazılmış olduğu için bende affına sığınarak sanki ordaymışım gibi anlatacağım :-)
Bu arada milletin forumlarını chat odası gibi kullandık. Black kızıcak bana :-)
Sosyal ağlarda paylaş

İç isyan:

1.Gerekenler:
*Cesetler
*Vebalı ülserli (ülser!?)...vb organlar
*Beş-on kişilik marangoz grubu
*Meşaleler ve yag
*Tenorlar ve basbaritonlar
*Beyaz bayrak ve gönüllü 20-25 elçi
*Bissürü 10-15 kişilik grup:-)
*Şaşal su büsküvüt vede bilimum yimek(açım da :])
*Mancınık,balista....hatta ve hatta krızbov
2.Uygulama:
a)Marangoz grubumuz bi köşede cesetlerimizi kol-bacak-kafa-gövde olmak üzere grublara ayırırlar.
b)Diger 5-10 kişi gövde kısımlarını yağa banar.
c)Bi başka 5-10 kişi kol-bacak-kafa ve bilimum uzuvları mancınıklara doldurur.
d)Bi diğer on kişi (çok fazla on kişi oldu savascak adam kalmıcak birazdan :-D ) vebalı uzuvlara diğer mancınıkımsı vebalı etler kendilerine bulaştırmadan doldururlar.(veya yaralılar doldurur.)
e)Yağa banılmış gövdelerden piramit yapılır, yakılır.
f)Tamtamlar başlar.Basbariton elemanlar bağarır(örnek: Hödele Höbeee).
g)Tenorlar eşlik eder.
h)Mancınıklar ateşlenir.
ı)Mancınıklar temizlenir,yağa banılmış kayalar yerleştirir.
i)Onlarda fırlatılır.(Pardon ondanönce yakılır.)
j)(Cok uzun oldu yaw :-D)Bu işlem tekrarlanır.
k)Cesetler bittikten sonra 20-25kişilik elleri peyas bayraklı elçi grubu içeri girer.(Hele bi sokmasınlar.)
l)Bu grup anlaşma için masaya oturmadan önce şehrin içinde giderken "Kralı (bu marki lord pirens ...vb de olabilir başta kim varsa.) bize verin kuşatma kalkar." veya "Teslim olun kan dökülmesin hepiniz refah içünde yaşamaya devem edeceksingiz." (ki teslim olduktan sonra kılıctn gecirlir,mancınıklarla canlı canlı fırlatılır.Sonra düştükleri yere gömülür [Lan? ])
m)Anlaşma veya elçi önemli değil önemli olan ghalkta teslim olacaklar-olmayacaklar şeklinde iki ayrı cephe oluşturmak...eğer a-j şıklarını iyi yaparsanız teslim olmak istiyenlerin sayısı fazla olacaktır.Ki bu durumda askerlerin üstüne kendi halkıda gidecektir... ;-)
n)Olmaz diyosanız deneyin..etraftan 2 kişi alın birini dograyın kafasını yakın öbürü kolu bacagı etrafa sacsın.3. küşü (bu yeni geldi.) masaya vurup anırsın. Bakın moral nasıl oluyo... :-D :-D :-D :-D

[addsig]

[ Bu mesaj Kendersever tarafından on 2001-06-13 09:47 tarihinde editlenmiştir. ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmmm
İlk önce yeterli miktarda askeri çevredeki köylere saldırı,vahşet ve ganimet amacıyla gönderdim.Bunlar verdiğim emirler doğrultusunda birkaç köyü bastılar herkesi kılıçtan geçirdiler ve bulabildikleri her ganimeti topladılar (hade kendime kıyak yapiim J)ve biraz erzak ve ok buldular.Bu arada en çok güvendiğim ve önceden tanıdığım kişiler vasıtasıyla hiç yağımız olmadığını,mancınıklarla surları yıkmayı deneyeceğimizi,yağ olmadığından şehri veya surları yakamıyacağımızı ama bu savaşın galibinin kesin biz olduğumuzu yaydım.Böylece düşman casuslarının yanıltılmış olacağını,yanlış istihbarat vereceklerini ve şehir,surlarda yangın için özel hazırlık yapılmayacağını umuyorum.Tünel ve mancınılar için kazı yapan işçiler killi toprağa rastladılar.İstediğim buydu.Yağ fıçılarını önceden saklamıştım.En çok güvendiğim,önceden tanıdığım kişilerin çalışmalarıyla 100 kadar içi boş pişirilmiş kilden gülleler yapıldı bunların biryerinde ufak bir kapak var.Tüm bunlar büyük bir gizlilikle yapıldı.Yola çıkmalarıdan bir hafta sonra köylere saldırn birliklerim döndü.verdiğim emirlerle topladıkları bütün leş,ceset,lağım getirdiler bunlae gizlice ambarlara kondu.Yine çevre köylerden getirilen bir tutsağı casus olarak tehşir ettim ve ordunun önünde işkenceyle öldürdüm.Böylece hem askerler coştu hemde düşman casuslar telaşlandı.Ertesi sabah mancınıklara gece konan ceset leş vb.leri bazılarını yakark şehre fırlattık.Bunlar hefif olduklarından ¼ ü şehre düşüp yangınlar çıkardı.Düşmanın morali oldukça bozuldu.Geri kalanlar leşler surların altında uzun ir şehir oluşturdular Sonradan fırlattıklarımızla surların dibinde iğrenç ama oldukça kalın bir şerit oluştu.Kil güllelerin içine gizlice yağ doldurup bazılarını şehre bazılarınıda surlara fırlattık.Düşman surları tamir için beklerken surlara,surların dibine ve şehre çarpip hemen parçalanan ve yaklaşık 5m uzağındaki herşeyi yağa bulayan güllelerle karşılaşınca çok şaşaırdı.Sonra birkaçtanede yanan taş gülle fırlattık.Şehirde oldukça büyük bir yamgın çıkarmayı başardık.Dış dairedeki halk korkuya kapıldı.ayrıca surların dibindeki yağa bulanan ceset,leş,lağım şeridi kapkara dumanlar ve iğrenç kokular çıkartarak yanmaya başladı.Buna hazırlıklı değillerdi.Şu anda dumandansurların dışını göremeyen ve iğrenç kokudan bunalan düşmanın morali ve durumu çok kötü.Surlardan ok atamazlar ;gözünüze duman dolarken hiçbir hedefi vuramazsınız.Bölece şehre alevlerin izin verdiği kadar yaklaştık.tepenin yarısına kadar çıkabildik.Şehri ok,gülle yağmuruna tuttum.Kapıyı yanan balistalarla sürekli dövdüm.yanan kapı fazla dayanamadısadece kapının önündeki alevleri söndürttüm ve kapıya uluyan bir kurt sürüsü gibi saldırdık. ğüç durudaki düşamn ordusu şok büyük zaiyatlar vererek asillerle birlikte iç dairede savunmaya geçti.İntikam peşinde halkı katkeden ordumu yeniden disiplin altına almam biraz uzun sürdü.Bu yüzden biraz kayıp verdik ama hala durumumuz düşmana göre çok iyi.Dış şehir de birdsürü erzek ve cephane buldukİç daireye giden suyu zehirleik.Kapana kısıldılarSonunda kazılan tüneller,yanan ok,gülle,ceset yağmuru,zehirli su ve hastalıklara daha fazla dayanamadılar zafer bizimdir.
Bu iş bukadar kolay :-)
Sosyal ağlarda paylaş

Ram (boynuz) leri iice zırh kaplatır kapıyı her gun aralıklı olarak kırmaya ve ya hasar vermeye calısırdım.Asker lerin erzak ve yiyecek sorunlarını cozmek icin imparatorlugumdan 2 adet dragon ister ve bu dragonların yiyecek ve erzak ve asker tasımaları icin kamp larımıza yollatırdım.Böylece bu sıkıntıdan kurtulurdum ve kusatma yıllarca sürebilirdi.undefined.evet barut yok lagımcılar yok.
Hmm....Eger ram ler kapıları indirmek de başarılı olursa çatısmalar basllıcaktır ve iceriye dalmadan once scorion lar la

Sosyal ağlarda paylaş

ya msj takıldı enter a basılı tutmusum yalnıslıkla icine gocmus tuş
neyse scorpion lar la kapı dan gelecek askeri saldırılara karsı tetik de beklerdim. ya da direk butun askerlerimle iceri dalardım kapı inerse sehir duser bence cunku icerdeki asker lerin sayısı benim askerlerimin yarısı kadar demistik.undefined scorpion lar biraz salak oldu ama olsun.
Bu arada dragon larla gelen erzak sayesinde devamlı mancınık atısı saglarım.Bu da sehrin zaten harabe ye donmesine yeter.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha geyik bile olsa saçma olmuş,çünkü sen o kadar cesedi içeriye attıktan sonra gözünü kan bürümüş kaleyi kuşatanların her birinin kafasını koparmaya and içmiş halkın arasına 25 beyaz bayraklı elçi göndercen haa..
NİHOHHOHOHO!!
:-D :-D :-D

said:

2001-06-13 09:44 tarihinde, Kendersever yazmış:
İç isyan:

1.Gerekenler:

*Cesetler

*Vebalı ülserli (ülser!?)...vb organlar

*Beş-on kişilik marangoz grubu

*Meşaleler ve yag

*Tenorlar ve basbaritonlar

*Beyaz bayrak ve gönüllü 20-25 elçi

*Bissürü 10-15 kişilik grup:-)

*Şaşal su büsküvüt vede bilimum yimek(açım da :])

*Mancınık,balista....hatta ve hatta krızbov

2.Uygulama:

a)Marangoz grubumuz bi köşede cesetlerimizi kol-bacak-kafa-gövde olmak üzere grublara ayırırlar.

b)Diger 5-10 kişi gövde kısımlarını yağa banar.

c)Bi başka 5-10 kişi kol-bacak-kafa ve bilimum uzuvları mancınıklara doldurur.

d)Bi diğer on kişi (çok fazla on kişi oldu savascak adam kalmıcak birazdan :-D ) vebalı uzuvlara diğer mancınıkımsı vebalı etler kendilerine bulaştırmadan doldururlar.(veya yaralılar doldurur.)

e)Yağa banılmış gövdelerden piramit yapılır, yakılır.

f)Tamtamlar başlar.Basbariton elemanlar bağarır(örnek: Hödele Höbeee).

g)Tenorlar eşlik eder.

h)Mancınıklar ateşlenir.

ı)Mancınıklar temizlenir,yağa banılmış kayalar yerleştirir.

i)Onlarda fırlatılır.(Pardon ondanönce yakılır.)

j)(Cok uzun oldu yaw :-D)Bu işlem tekrarlanır.

k)Cesetler bittikten sonra 20-25kişilik elleri peyas bayraklı elçi grubu içeri girer.(Hele bi sokmasınlar.)

l)Bu grup anlaşma için masaya oturmadan önce şehrin içinde giderken "Kralı (bu marki lord pirens ...vb de olabilir başta kim varsa.) bize verin kuşatma kalkar." veya "Teslim olun kan dökülmesin hepiniz refah içünde yaşamaya devem edeceksingiz." (ki teslim olduktan sonra kılıctn gecirlir,mancınıklarla canlı canlı fırlatılır.Sonra düştükleri yere gömülür [Lan? ])

m)Anlaşma veya elçi önemli değil önemli olan ghalkta teslim olacaklar-olmayacaklar şeklinde iki ayrı cephe oluşturmak...eğer a-j şıklarını iyi yaparsanız teslim olmak istiyenlerin sayısı fazla olacaktır.Ki bu durumda askerlerin üstüne kendi halkıda gidecektir... ;-)

n)Olmaz diyosanız deneyin..etraftan 2 kişi alın birini dograyın kafasını yakın öbürü kolu bacagı etrafa sacsın.3. küşü (bu yeni geldi.) masaya vurup anırsın. Bakın moral nasıl oluyo... :-D :-D :-D :-D

.

[ Bu mesaj Kendersever tarafından on 2001-06-13 09:47 tarihinde editlenmiştir. ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kaleyi kuşatmayı erteleme, insanları ikna etme, düşmanı psikolojik olarak ele geçirme kendi saffımıza çekme projesi

Azcık bir flasback ; Biz buraya intikam amacı ile gelmişdik. Amacımız yüzyılarca boyunca acı çeken halkımızın intikamını almakdı. Sadece ve sadece kan akıtmakdı. Gerçek hayatta olan politik çıkarlar, devlet-ilişkileri şu anda anlamsız . Dediğim gibi amaç yalnızca ve yalnızca kan, öç.

Civar köy hakkındaki varsayımlar

Dediğim gibi biz buraya intikam amacı ile geldik. Tabiki intikamım duygumuz yalnızca bu şehre karşı değil. Gelirken bütün kasaba köy ne varsa intikam duygusu ile hepsini kılıçlarımızdan geçirdik. Kasaba meydanlarına düşmanlarımıza korku vermesi amacı ile ceset kuleleri bırakdık. ORda bulunan bütün erzaları sömürdük.

Unutmalaylım ki uzun bir seferden geliyorsunuz. Buraya gelene kadar erzak stoğunuzun büyük bir bölümünü bitirdiniz. Elinizde hatırlarsanız yalnızca bir aylık bir stok var. Size uzun bir kuşatmanın imkansız olduğunu belirtiyor.

Şehrin erzağının bitmesini beklemek. Civar tarlaların kontrolünü ele geçirmek.

Şehir bildiğniz gibi savaşın olacağını biliyordu. Bunu için hazırlıklar yapdı. Civar tarlalarının bütün masullerini alınması. Kalan erzağın da zehirlenmesi de buna dahil. Düşman komutanları söylediğim gibi oldukça deneyimli , savaşa önceden hazırlanmışlar. Kale kapısını bu savaşa hazırlıklı olduğu da çok açık.

Civar devletlerle politik oyunlar

Sizden küçük bir ricam var. Genelde şöyle yaparım şölye inandırırım diyorsunuz. Lütfen bunu biraz daha açık yapalım. Misal; Elçilerime düşman yöneticilerine gittiklerinde şu msj ı versinler. Sonrada Msj : vs vs..

Kısaca Narsil ;-)

Aslında narsil dediğin gibi durum açıkca bir kabus. Karşımızda stratejik konum olarak çok üstün bir kale var. Bizde düşman topraklarında sıkışmış bir durumdayız. Tek çaremiz savaşmak, intikam için kan dökmek. Dediğim gibi amacımız Ganimet veya yoprak deyil. Sadece kan. Ülkemiz bize bu inançla bir ordu hazırlamış bizim amacımız da şerefsiz düşmanı yok etmek. Fazlası deyil.

said:

2001-06-13 10:51 tarihinde, Elvenhelm yazmış:Bu arada en çok güvendiğim ve önceden tanıdığım kişiler vasıtasıyla hiç yağımız olmadığını,mancınıklarla surları yıkmayı deneyeceğimizi,yağ olmadığından şehri veya surları yakamıyacağımızı ama bu savaşın galibinin kesin biz olduğumuzu yaydım.Böylece düşman casuslarının yanıltılmış olacağını,yanlış istihbarat vereceklerini ve şehir,surlarda yangın için özel hazırlık yapılmayacağını umuyorum.

.....köylerden getirilen bir tutsağı casus olarak tehşir ettim ve ordunun önünde işkenceyle öldürdüm.Böylece hem askerler coştu hemde düşman casuslar telaşlandı.

Aslında benim bahsettiğim de bu savaşlar genelde bu şekilde kazanılır. İç-savaşlar ,küçük oyunlar , ajan saldırıları savaşın sonucunda büyük etki oluşturur. Bana kalırsa savaş kazanılacaksa ancak bu şekilde olabilir.

Karadan gemi taşıma, çılgınca fikirler

Dünya tarihinde de kanıtlanmışdır ki, büyük zaferler ancak çılgın fikirler sonucu gelir. Düşmana hazırlık yaptığı yerden deyilde hiç düşünmediği yerden saldırmak en ideal savaş planıdır. Burada amaç tamamen düşmanın düşünmediği bir savaş taktiği bulup onu kullanmakdır. Bu sizi mutlak zafere götürecek yegane [Ben böyle konuşmazdım ;-)] yöntemdir.

Tahimin düşman haraketleri

-Düşman ajanlarının sizin erzaklarınızı zehirleme imkanı sizin olnlarınkini olduğundan çok daha fazla. Siz sonuçta karmaşık bir düzendesiniz. Onlar şehirlerindedirler.
-Düşmanlarınız savaşı söylediğim gibi önceden düşündüler. Erzak ,cephane gibi konularda sizden çok daha önce önlem aldılar. Savaş güçlerinin bir kısmını koruma için önceden ayırdılar. Düzenlerini kurdular.
-Düşmanın surların içindeki savaş gücü hiç küçünsenecek bir konumda deyil. Unutmayın ki sizin askeri gücünüzün yarısı kadarlar. Ani saldırılarla sizi yıpratabilirler. Hatta yok edebilirler.

Görüşlerinizi bekliyorum. Bu savaşı ne pahasına olursa olsun kazanacağız !

DN: Metin boyunca bir sürü, "daha önce dediğim gibi, hatırlarsanız" gibi uyarıcılar kullandım. Tamam kabul ediyorum çok uzun bir forum oldu ama lütfen fırsatınız varsa hepsini okuyup cevap verin. Aynı noktalar üzerinden defalarca geçmek zorunda kalmayalım.

Gene hatırlatıyorum burası bir tartışma forumudur. Amaç yalnızca ve yalnızca en iyi taktiğin belirlenmesidir. Kişises üstünlük veya ego tatmini gibi kavramlarla alakası yokdur !

Sosyal ağlarda paylaş

30 gününüz var gibi bir durum öz konusu değil. Yalnızca yaklaşık 30 günlük erzağınız var. Düzgün anlaşmalarla sizin yıllarınız da olabilir, asırlarınızda.

Ama kesin olan bir şey var. İçerdeki düşmanın kanının her damlası akacak !
Sosyal ağlarda paylaş

ben kusatma falan kurmam

kusatmaya baslamadan 4 ay once sehrin cevresini gizliden gizliye bosalttiririm

sonra 4 tane katil, 10 tanede ayaklanma cikarabilecek nitelikte insanlari bir sekilde koye sokarim
bu 4 katille krali ve danismanlarini bir sekilde oldurturum, elimden gelirse kumandanlarida oldurturum, sonra ayaklanma cikaracak kisilere emir veririm ve ayaklanmayi baslatmalarini soylerim
boylece bir kaos cikar ki sehrin dusmesi 1 hafta bile surmez :-)
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Hm.. Demek kan güdüyoruz heriflere. Sırf kan çıkarmak, adam öldürmek için gidiyoruz. O zaman direk dalalım. Ama önce:
Spylar, assassinler, thiefler felan iç ayaklanma çıkarmaya çalışsın. Bazıları da etraf köyleri bizle birleştirmeye çalışsın. Daha doğrusu kaledekilere karşı birleşip ayaklanma felan çıkarsın. Necromancer olsa undead yollarız felan diycem ama.. Ya da Dragon. Sonuçta bir kaos hakim olsun. Buna rağmen benim ordum son derece düzenli olması lazım. Askerler, atlar, okçular savaşa hazır beklesin. Her gün yemeklerimiz kontrol edilsin. Elimdeki catapultlari balistalar hazırlansın. Ben ordumla samimi bir şekilde konuşuyum. Aralarında dolaşıyım. Teker teker morallerini en iyi konuma getiriyim.
Ta ki 15-20 günün sonuna kadar. Aniden bir gece saldırısı yapmamız lazım. Catapultlar surlara zarar vermesi lazım. Ayrıca şehre atılabilecek yanan kayalar (gaz felan varsa. Ya da ağaçlarla salırsın. Artık yakmak için ne yapılırsa). Savaşçılar önden saldırsın. Okçular arkadan onların önündekinlerini zayıflatsın. Belki gitçeğimiz yerden gelmemizi bekliyorlardı. Ama ani ve hızlı saldırıyla az kayıp veririz. Kaleye girmeye çalışmalıyız. Hatta askerlerimizin bir kısmını berserk saldırı için hazırlatabiliriz. Vikinglerin eski yöntemi. Kendini kırbaçlatmak. En deneyimsiz bölüğümü böyle yaptırıp vahşileştiririz. Saldırı başlıyınca ilk önce catapultlarla duvarlar yıkılır. Bazıları içeri atılarak düşmanları ezer. Berserkler önden vahşice dalar. Tabii, kale kapısı zor bir kapıysa koçbaşı lazzım. Sonra gitsin önden berserkler düşmanı zayıflatsın. Arkadan okçular korumasında soldierlar saldırsın. Hatta daha çok gösteri yapılabilir. Ölsek, yenilsek de şanlı bir savaş olabilir. Onurlarıyla ölsünler.
Yapacağımız tek bir "Rush". Kalabalık, hızlı ve vahşi bir ordu, düşmanları teker teker kılıçtan geçirebilir. Biz ölürüz. Ama düşmandan da öç alabiliriz. Amacımız öç almaksa, daha çok "frag" yapmaya çalışmalıyız. Tabii, bu madalyonun bir yüzü. Diğeri de en ince stratejik noktaları düşünmek. Ama ben "rush"tan yanayım. :-)
Sosyal ağlarda paylaş

Anladıgım kadarıyla halkın gözünde kötü bir kralız ve kaleyi almak için her yolu deneriz.O zaman bir taktik var.Her ne kadar halk yada soylu kesim krala baglı olsada içlerinde her zaman gelecek vaat edilince bize çalışan insanlar vardır.Eger paramız varsa (ki o kadar şehir almışız olsun birazda) bir şekilde Sarayda yada Kalede bulunan yüksek rütbeli biriyle anlaşma yapıp Kaleye giden gizli yoldan askerlerimi içeri sokardım.(Gizli yol yok demeyin her ama her kalede gizlibi yol vardır).Bu sırada düşman uyanmasın diye Mancınık ateşleri durmazdı.
Eger bu yol da işe yaramaz ise klasik kale fethetme taktiklerini kullanırdım.Ordum onlardan fazla kişi ve mancınık destegim var.Yani kaleye akın yapmak sonuç verebilir.O kadar şehir alarak geldigimie göre yanımda koçbaşı vardır.Bunla kapıya saldırırken bir sürü merdivenle de sura tırmanmaya çalışırım.Sonuçta bu klasik bir taktik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
Trabuchetlerle şehrin içine kayalar sallar binalar yıkardım nede olsa treabuchet ediinizin menzili uzun ve durduğumuz yer kaleyin gören bir tepe yani menzil açısından avantajlıyız...malum zemin zaten kayalık ne bulduysak atarız treabuchet lerle içerdeki binaları yıkar ve hatta yakarım ama yok olmazsa....
dikkat dağıtmak için orduyu geri çekiyormuş gibi yparım o sırada ajanlarımı nehire bırakarak şehrin içine sokar erzak topladıkları bilimum warehouse,granary vs vs leri yakarım oda olmazsa çevre köyleri kesip biçer ordaki cesetleri o nehre atar adamlara kan içtiririm....teslim olmak için gateleri açtıklarında ise orduyu içeri sokar her gördüğüm askeri öldürürüm...kadın ve kızlara tecavüz ettirir erkekleri doğrattırırım.hatta mümkünse erkekleri tecavüz sırasında çaresiz bir şekilde eşlerini izlemeye zorlarım.....YAŞASIN KÖTÜLÜK...:D[hline]Serve no one but Bane
Sosyal ağlarda paylaş

yok bunların hiçbiri olmadı o zaman danışmanımdan birine bu kaleyi elindeki orduyla almasını ve eğer alamazsa benim onun kellesini alacağımı söylerdim...ordunun 1/4 ünü alır..çevre köyleri tahrip yağma ve bilimum vahşeti yaratarak ekipman toplardım...[hline]Serve no one but Bane
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...