Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayatımın Deja Vu'su...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Zaten, rüyalar insanın çok istediği bir şeyin veya çok korktuğu bir şeyin yansımasıdır. Mesela, ben her gün sevdiğim kızın benden hoşlandığını görüyorum rüyamda, ama asla olmuyor... Veya yakın bir zamanda, diyelim ki çok feci bir tren kazasını ucuz şekilde atlattın, bir kaç gün o rüyayı görürsün, eğer yeterince korktuysan. Tabii ki bundan kesinlikle eminim diye bir şey demiyorum, benim görüşüm bu. Geleceği görme olayları: ben de bilmiyorum :). Bu arada déjà vu, fransızca :) déjà <- daha önceden, already yani. vu <- görmek'in geçmiş zamanı.
Fransızca okuyorum da ondan biliyorum

[Bu mesaj FIRTINA1 tarafından 24 Temmuz 2004 09:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
raslantı :) benim gördüğüm rüyaları ( kurt adamlı hırsızlı mırsızlı ) gerçek hayatta görme şansım olmasada gördüğümüz yüzlerce rüyadan birinin birgün gerçekleşmesi okadarda şaşılacak bir şey değil bence.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
Benimde matematik sınavında öyle birşey oldu.Sınavların açıklanacağından önceki gece,rüyamda 100 aldığımı görüyordum(benim için çoook zor bir nottu).OKula gittim ve hocanın 98 demesiyle dumura uğradım[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Mesaj tarihi:
abi banada çok oluyo alexi nin yaşadıkları hatta ben psikoloğa da anlattım bunları çok güçlü hislerin var dedi bana..

Bi sorunum daha var o anı yaşadığınızda beyninizde birden parlıyo ya ben bunu rüyamda görmüştüm diye.. işte ben o anda minik bir şoka giriyorum...
ama çok hoş bir duygu..[signature][hline]Forum the bell tolls..
:tebrikz:
Mesaj tarihi:
24 yaşındayım.4-5 yıl önce babası zengin bir arkadaşım ev kiralamıştı bende ziyaret amacıyla 3-4 arkadaş uramıştım.Eve girdim içeri bir göz gezdirdim ve hiç tereddüt etmeden tuvalete daldım.Arkadaşın ev ataköy 9.da atrium yanındaydı oralarda küvetlerin altında bir bölme vardır su borularını falan tamir etmek için.Bölmeyide bir kapakla kapatıyorlar.Gittim direk kapagı açtım ve ordan bir oyuncak robot çıkardım.Robotta belki bazılarınız bilir transformersın sarı bi robotu içinden tekrar bir robot çıkıyor öle bişii.Herneyse nası oldu falan dediler bende bilmediim için geçti o.Aradan 1 yıla yakın zaman geçti.Eskileri karıştırırken bir defter buldum.Meger orda ilkokul ödevi olarak bir yaz tatilinin günlüğünü tutmuşum.Günlükte bir rüyamı anlatmışım.Rüyamda sakallıyım etrafımda 2-3 insan var hiç tanımadıgım bir tuvalate girip yaptıklarımın aynısını yapıp robotu çıkartıyorum.Rüyadan kalktığım gibide gitmişim bizim tuvalete deli gibi transformer aramışım.Anneme sordum oda hatırladı.Ha bu arada normalde sakal bırakmam o gun tembellikten sakallıydım.Günlüğü okuduktan sonra uyuyamadım tabii bi kaç gün.Bir kaç seans psikologa gittim bu seferde paranoya başladı ya herif beni bakırköye tıkarsa diye.Bıraktım uyudum :)
Mesaj tarihi:
Peki psikolojik olarak görülen rüyalarda gelecekte ortaya çıkabilirmi? Yani ben şimdi gözümle ilgili sorunlarım olduğunu görüyorum çünkü psikolojik hastayım bunlar gerçekten olacakmı? Ama hepsini hatırlıyorum ben sadece hatırlayamadıklarımız oluyor sanırım?[signature][hline]Siamonun Resimleri
Mesaj tarihi:
said:
Siamon, 24 Temmuz 2004 18:21 tarihinde demiş ki:
Peki psikolojik olarak görülen rüyalarda gelecekte ortaya çıkabilirmi? Yani ben şimdi gözümle ilgili sorunlarım olduğunu görüyorum çünkü psikolojik hastayım bunlar gerçekten olacakmı? Ama hepsini hatırlıyorum ben sadece hatırlayamadıklarımız oluyor sanırım?

Hayret bişi ya. Bu adamlar gördüklerini sanıyor ya da binde bir tutturuyorlar.. Her gördüğün gerçekleşicek diye bir şey olamaz.. Yazımı kısa bir alıntıyla bitiriyorum..
Eşşeği saldım çayıra
Otlayıp karnını doyura
Gördüğü düşü hayıra
Yoranın da avradını..
[signature][hline]Allah kahr bela!
kalh!ae
Mesaj tarihi:
bana da oluyor arada, hatta çok nadir de değil.

geçen kadıköy'de zincir denen bara gitmiştik bir arkadaşla. benim ilk gidişimdi. alt katta köşede pufidik koltuklara serilmiş oturuyorduk. ama bara geleli 2-3 saat geçmişti. bir anda nasıl olduysa zonk diye sarsıldım. sanki fotoğraf çekmişim de o kareyi daha önce çok iyi hatırlıyormuşum gibi, daha önce o mekanda bulunduğumdan emindim.

garip bir şey. bir de.. ben deja vu kelimesini bilmeden (ne anlamını, ne var olduğunu) bu tür şeyleri çok yaşamıştım. bu olay için bir kelime var olduğunu ve sırf bunun için klüpler, birlikler kurulduğunu duyunca şoke olmuştum. bu olay yüzbinlerce kişiye oluyordu ve ben onlardan habersiz aynı şeyleri hissediyordum, kimsenin etkisi altında kalmadan.

bu nasıl mümkün olabiliyor bilmiyorum ama bu kadar çok kişinin başına gelen bir şeyin bir mantıklı açıklaması olmalı. bu arada hiç dejavu yaşamayan ve dejavu'ya "saçmalık" şeklinde yaklaşan yüzlerce tanıdığım var. hatta içlerinde çok az bir kesmi dejavu yaşadığını söylüyor. garip bir şey.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Temmuz 2004 18:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Mirage, 24 Temmuz 2004 18:29 tarihinde demiş ki:garip bir şey. bir de.. ben deja vu kelimesini bilmeden (ne anlamını, ne var olduğunu) bu tür şeyleri çok yaşamıştım. bu olay için bir kelime var olduğunu ve sırf bunun için klüpler, birlikler kurulduğunu duyunca şoke olmuştum.

Oha.. Nerde yaşıosun sen_[signature][hline]Allah kahr bela!
kalh!ae
Mesaj tarihi:
nası yani? ben yıllar öncesinden bahsediyorum, kelimeyi ilk duyduğumda 13 yaşında falandım. ve o yaşıma kadar da bir çok dejavu yaşamıştım.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Temmuz 2004 18:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Mirage, 24 Temmuz 2004 18:35 tarihinde demiş ki:
nası yani? ben yıllar öncesinden bahsediyorum, kelimeyi ilk duyduğumda 13 yaşında falandım. ve o yaşıma kadar da bir çok dejavu yaşamıştım.

Ben yakınlarda öğrendin sandım.. Dejavu yaşamadım diyen adam hiç görmedim olduğuna da ianmıyorum.[signature][hline]Allah kahr bela!
kalh!ae
Mesaj tarihi:
valla deja vu benim de basıma geliyodu kücükken ama bilmedigim icin cok sasırıyodum bigun abime sormustum o da anlatmıstı kucuktum tabi..
sora yine kücükken gece rüyamda en sevdigim dayımı gordum jeep'e binmisti havada sürüyodu arabayı el sallıyodu. bizde asagıdan ona bakıyoduk butun cocukları aglıyodu herkes salya sümük aglıyodu ama ben anlamamıstım niye aglıyolar diye. sonra uyandım aksam annemi aradılar apar topar adapazarına gitti meger dayım ben ruyayı gordugum gece araba kazası yapmıs ve vefat etmis..
ruyayı da gormemn etkisiyle beni cook acayip etkilemisti..

(ruya diye anlattıgım seyin deja vu olmadıgını elbet biliorm ;) )
[signature][hline]'Hepimiz her zaman bir başkasının Şeytan'ıyız.'

[Bu mesaj Lalus tarafından 24 Temmuz 2004 18:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yanlız bir olayı önceden rüyada görmek ile deja vu farklı şeyler. aslında bağlantısı var. deja vu -yanlış bilmiyorsam- herhangi bir anda, yaşadığınız olayı, ya da mekanı daha önceden yaşadığınızı, tanıdığınızı düşünmektir. ha bunun sebebi daha öncede rüyada görmüş olmanız olabilir. ama benim bildiğim rüyada gördüğünüz şeyin gerçekleşmesi deja vu değil.

biraz daha gizemli bir şey deja vu =p

edik: bu arada deja vu yaşamadığını iddia eden dediğim gibi onlarca yüzlerce tanıdığım var. en basitinden bu deja vu hedesini ilk duymam dediğim gibi 13 yaşında falandı. netteydim, gameshow dergisinin irc kanalındaydım. kelimenin bahsi oldu, ben de sordum nedir bu dejavu diye. birileri açıkladı kanalda.

ne olduğunu duyunca ben de "aa aynısı bende de çok oldu" falan gibilerinden bir şeyler söyledim. ordan birileri daha atladı aynı şeyleri söyledi. sonra bi baktım millet dalga geçiyo, hastasınız siz falan diyor. anormal olduğunu düşünenler bile var yani.

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Temmuz 2004 18:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Mirage, 24 Temmuz 2004 18:45 tarihinde demiş ki:
yanlız bir olayı önceden rüyada görmek ile deja vu farklı şeyler. aslında bağlantısı var. deja vu -yanlış bilmiyorsam- herhangi bir anda, yaşadığınız olayı, ya da mekanı daha önceden yaşadığınızı, tanıdığınızı düşünmektir. ha bunun sebebi daha öncede rüyada görmüş olmanız olabilir. ama benim bildiğim rüyada gördüğünüz şeyin gerçekleşmesi deja vu değil.

biraz daha gizemli bir şey deja vu =p

edik: bu arada deja vu yaşamadığını iddia eden dediğim gibi onlarca yüzlerce tanıdığım var. en basitinden bu deja vu hedesini ilk duymam dediğim gibi 13 yaşında falandı. netteydim, gameshow dergisinin irc kanalındaydım. kelimenin bahsi oldu, ben de sordum nedir bu dejavu diye. birileri açıkladı kanalda.

ne olduğunu duyunca ben de "aa aynısı bende de çok oldu" falan gibilerinden bir şeyler söyledim. ordan birileri daha atladı aynı şeyleri söyledi. sonra bi baktım millet dalga geçiyo, hastasınız siz falan diyor. anormal olduğunu düşünenler bile var yani.

[Bu mesaj Mirage tarafından 24 Temmuz 2004 18:48 tarihinde değiştirilmiştir]

Şu an yaş kaç?[signature][hline]Allah kahr bela!
kalh!ae
Mesaj tarihi:
rüyalar başıma dert açmaktan başka bi işe yaramadı şimdiye kadar;
-sevdiğim kıza çıkma teklifi ediodum,kabul ediodu çok mutlu oluoduk çimler çayırlar lay lay lom...o gazla gerçek hayattada yaptım aynısını zoooonnnkkkk

geleceği görme olayı bence gördüğümüz milyonlarca rüya var ama sadece uyanmaya yakın olanları hatırlıyoruz ve bu rüyalarda gerçek hayatın beyine bir yansıması milyonlarca rüya içinden bir kısmıda raslatı olarak gerçek olabilir.

aha ben bu olayı daha önce kesin yaşadım şerefsizim yaşadım gibi olaylarda oluodu bana yine dediğim gibi çok fazla rüya görüyoruz geceleri ve sonuçta gerçek hayatın yansıması fazla bişey söyliyemicem ama olay beyinde biter.[signature][hline]Bu sayfadaki içerik, benim kişisel görüşlerimi belirtmektedir. paticik.com burada yazılı olanlar hakkında hiçbir yasal sorumluluk kabul etmemektedir.
Mesaj tarihi:
said:
Alexi_Septimus, 24 Temmuz 2004 03:19 tarihinde demiş ki:
Deja Vu daha değişik.
Beynin sağ lob'u ve sol lob'u arasında saliselik bir zaman kayması oluyor.
Ve sen daha önce yaşadığını sanıyorsun.
Ama aslında daha önce yaşamıyorsun.
Anlayamıyorsun nerde gördüm bunu diye.
[signature][hline]Mortalite, volens et potens.
Mesaj tarihi:
evet olay orda, nerde gördüğünü anlamamak. dediğin doğru olabilir, mantıklı geliyor alexi. ama komik de geliyor aynı zamanda eheh. bunu nerden okudun/duydun? bir yazı, site falan var mı bu konuda? belki bilimsel açıklaması yapılmıştır tam kanıtlanmasa bile.[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!"
Mesaj tarihi:
Ya Deja Vu dediğimiz olayın bilimsel olarak açıklaması bu.
Çünkü nerde gördüğünüzü anlamıyorsunuz.
Siz sadece "Aaa daha önce yaşadım sanki bu anı ben?" oluyorsunuz.

Çünkü kaydedilen görüntüye yanlış tarih veriliyor diyelim =).

Neden oluyor derseniz, stress, yorgunluk gibi şeylerden oluyormuş genellikle.

Ama bizim bahsettiğimiz daha değişik bir şey.
Geleceği rüyada görüyorsun yani ve rüya da gördüğünü biliyorsun, eminsin.
En azından benim için öyleydi.[signature][hline]Mortalite, volens et potens.
Mesaj tarihi:
hayatımın yarısını önceden bu anı yaşamıştım diyerekten geçiriyorum :) bu acaip bişey okula bi gidiyorum aynen şöleyim .
"bu şimdi düşecek . aha düştü . şu şimdi bunu diyecek . dedi ." hayatım böle geçmeye başladı :) ya 6.hissim çok kuvvetlendi , yada hakkaten rüyada falan geleceği görüyoruz :)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Bense Ötesinde Bir Av Yaparım .
Grandmaster zgrw
[Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
dejavu dediğimiz, bir olayı daha önce yaşadığımızı sanmaktır.

zamanında felsefe (aynı zamanda psikolog) hocamız anlatmıştı.
çok net hatırlamıyorum.
ama kısaca, bir uzun bir de kısa hafızamız var. Aynen RAM ve HDD durumu...
işte RAM'ler yüzünden bazen o anı tekrar yaşamış gibi oluyoruz.
ama tam olarak kısa hafızamızın dejavu nedenini hatırlamıyorum, bilen vardır tabii Qui felan..

dejavu tabii herkesin başına gelir.
inanıp inanmamak diye birşey yoktur.

Ama rüyaların geleceği gösterdiği bana göre saçmalık.
eh her gün rüya görüyorum. dışarı çıkmıyorum belki bir hafta pc başında duruyorum, ama habire değişik tarzda rüya görüyorum, hiçbiri de olmuyor :)

hatta bir keresinde sınavdan 72 aldığımı görmüştüm, ama ertesi gün o sınavdan 27 almıştım :D
eh rüyalar rüyadır sonuçta, bilinçaltındaki şeyler ortaya çıkar, gelecekte gerçekleşecek olaylar değil..[signature][hline]iyi kötü çirkin
Mesaj tarihi:
72 - 27 yakın gene :D bende bikeresinde ortalamaya 10 puan fark attığmı görüp ertesi gün 10 puan fark yedmiştim:)[signature][hline]Her Avcı Avını Tutkuyla Avlar .
Bense Ötesinde Bir Av Yaparım .
Grandmaster zgrw
[Bu imza zgrw tarafından 07 July 2004 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 24 Temmuz 2004 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
öncelikel hepinize iron maiden - deja vu isimli mükemmel parçayı gönderiyorum

küçükken benim ilginç bir rüyam vardı. normalde uyurgezer değilimdir ama o gece (taş çatlasa 4 yaşımdayım kendi resmimi görsem tanımam belki) rüyamı 3rd person görüyodum (taşak geçmeyin) rüyamda ben yükske bir yerden yatağıma düşüyordum ve uyanıp ayağa kalkıyodum. o an uyandım ve ayaktaydım, ama normadle en ufak bir sese uyanırım.[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya

martılar
  • Yeni Oluştur...