Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Büyük ihtimalle sizin de başınıza geliyordur. Bazı şeyler aklımdan hiç çıkmıyor. Ufak bir resim, veya ufak bir müzik, aklıma geçmişteki yaşadıklarımı getiriyor. Neden nostalji oluyorum, neleri hatırlıyorum felan, oturup düşündüm. İlkokulda bazı şeyleri her gün tartışıyorduk. Filmler, Oyunlar vs. Eh hepimiz 84'te doğmuş, okula 90'da başlamıştık. Bebekliğimiz 80'lerin müziği, 80'lerin oyunu ve 80'lerin filmleriyle geçmişti. İlkokulda da habire bu filmleri felan tartışırdık. Bizim için o filmlerin her sahnesi klasikti, dönüp dönüp birbirimize anlatırdık, filmlerdeki replikleri birbirimize söylerdik. Aklıma o günler geldikçe nostalji oluyorum, keşke o günlere geri dönme sanşım olabilseydi diyorum. 30 yaşındakiler de büyük ihtimalle 70lerin hastasıdır. Bir kafamı toparlayım da, nostalji yapayım biraz. -Filmler hatırlayabildiğim filmler şunlar: Alien Jaws Rocky Rambo: First Blood Part II Terminator Terminator 2: Judgment Day Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi Indiana Jones and the Last Crusade Back to the Future Wes Craven's A Nightmare On Elm Street Batman Conan the Barbarian Gremlins 2 Home Alone Jurassic Park Her sahnesini ezberlemiştik bu filmlerin. Hala da aklımdan çıkmıyor. Filmler sohbetlerimize, "urban legend"lerimize felan yansırdı, sürekli konuşsak da sıkmazdı. Çünkü bizler için bir hastalıktı, şimdi de öyle, şimdi de bu filmleri dönüp dönüp izlerim, o replikler üzerine muhabbet ederim, hiç de sıkılmam, tersine nostalji olayı yüzünden eğlenirim. -Çizgi Filmler O zamanlar Bir tek TRT vardı, daha sonra Star 1 ve Kanal On gelmişti (sonra gitmişti) ama buna rağmen, TRT'nin çizgi filmleri şahaneydi. Transformers Thundercats He-Man Voltran Red Kit -Müzikler Müziklerle pek alakam yoktu o zamanlar. Ama o zamanlar aklımızda kazınan bazı şarkılar, şimdi dinleyince insanın içini kıpır kıpır ediyor, sanki sıcak yaz gününde serinletici meltemin hissi içinizi sarıyor gibi olur. Alphaville - Forever Young George Michael - Careless Whisper Michael Jackson - Black Or White Pet Shop Boys - Domino Dancing Vaya Con Dios - Nah Neh Nah Raggio Di Luna - Comanchero Laura Branigan - Self Control George Thorogood - Bad To The Bone Scorpions - Wind Of Change Falco - Jeanny Depeche Mode - Enjoy The Silence Eh çok iyi bir anlatıcı değilimdir, yazdıklarımı beğenmemiş olabilirsiniz. Ama bunları tekrar düşününce bir de yazınca biraz rahatladım. İyi günler.[signature][hline]iyi kötü çirkin [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Temmuz 2004 08:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 iyi hatırlattın bak benim aklıma da şimdi 80 lerin sonuna doğru çıktığını düşündüğüm ( 90ların başı da olabilir ) bi çizgifilm geldi. adını bilmiyorum ama hani böyle robotlar vardı ( ehehehe robotlar işte o dönemin klasik çizgi film öğeleri (yani yeni döneme göre ) ) çizgi filmin başlangıç müziğinde botsmaster falana falan diyodu ZZ dedikleri bi eleman vardı robotların insan lideri işte robotlar kendi aralarında farklı görevler alıyolardı olur ya hani amele aşçı tamirci doktor vb. ayrıca benim de aklımdan çıkmayacak olan şeyler de transformers ve thundercats. dün gibi hatırlıyorum altımda pijama üstümde fanilayla yüzüstü halıya uzanıp dirsekleri yere çenemi ellerime dayayıp sabah başlayan o çizgi film kuşağını seyretmeyi. vay be[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ? Boynuzlarım olsaydı gülüşümü küçümseyen alevler olur muydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Bahsettiğin çizgi film Dizinin executive producer'ı olan Avi Arad da şöyle aşmış bir adam.. [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 24 Temmuz 2004 09:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selocan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 hahahah çok sağol amca da baya iyiymiş[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ? Boynuzlarım olsaydı gülüşümü küçümseyen alevler olur muydu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 beatle juice muydu neydi (beter bocek) ben buna hastayım aaaaa iyi aklıma geldi download edeyim hemen :))))[signature][hline]Booo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 sölemesem olmas Rahan diye bi çizgi film vardı TRT1 de sonra bi ara cine5 de tekrar yayınladılar. hatta ve hatta ısrarla bakınız; http://www.rahan.org/uk/index.html kemikten pıçağını taşın üzerinde çevirir gösterdiği yöne doru dere tepe düz giderdi. heyt be yaşama bak, biz anca internette linklere tıklayalım peeh.. Bir de robotlulardan Lazeryon vardı voltrandan sonra çıkmıştı.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 hiç aklımdan çıkmayan bişey varsa "nightmare before cristmas"(her nasıl yazılıyorsa :)) 12 yaşındayken izlediydim hala hatırlarım bulsam tekrar izlicem :([signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 beetle juice :) aha kemik bıçak denince tabii rahanı hatırladım :) ne güzel gönlünün götürdüğü yere gidiyor, ne dert var ne tasa, "macera arayan adam" diye bi karikatür serisi vardı, bu da onun gibi...[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 yok, gönlünün götürdüğü değil bıçağın gösterdiği yöne :-) kısaca rastgele. =0)[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 oeeehh??? peki bu niye garbageda??[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir? Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun! Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 oha rahana süperdi şimdi hatırladım bende. Her bölümde bıçağı çevirir ve orada ki insanlara yardım ederdi. Vay vay oda fena değildi, buz çağı yeni bitmiş filan. Bu konulara çöpe atan yönetici müsvettesi kim?[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 ya harbi aklıma Back to the Future serisi geldi,kaç zamandır göstermiyorlar tv de..bi ara artık repliklerini ezberlemiştim,çok severdim hatta 3 filmi de videoya kaydetmiştim devamlı seyrederdim be heheeey!![signature][hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Bone +1 Avi arad Marvel Comicsi kurtaran,spider man i artı gelecekte sinemada izleme şansına erişeceimiz birçok kahramanı hayata döndüren adamdır..adam marvel comicsi iflastan kara geçirdi[signature][hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 nostalji konusu vizyona kaymış eh direk vizyona gitmiş ahah ben de arıyorum bu topic nerde diye :D 80ler üzerine konuşmaya çalışmıştım ben :-P[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Back To The Future, Tango & Cash, Rocky, Rambo, Robocop. Ya bir de, Show'da gösterilen bir çizgi film vardı. Gelecekte geçiyprdu. Japonlar yapmıştı ama kimsenin kocaman gözleri yoktu. Sarı saçlı ve (galiba) kırmızı giysili bir adam vardı. Adı Cobra'ydı sanırım, sol kolu aslında çok güçlü bir silahtı. Sol elini söküyordu kullanabilmek için. Ateş edince Max Payne gibi geriye savruluyordu falan.. Babasını arıyordu galiba. :) Vizyon bölümü ama, Superfrog ve Twinworld demezsem içimde kalır. :)[signature][hline]Turuncu. Çünkü o, Çokonat'ımın rengi. [Bu mesaj Eraq tarafından 24 Temmuz 2004 21:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 prince diyorum ben de :D[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 oeh be bone nostoljinin dibine vurdum transformersı voltranı zartı zortu felan görünce...harbi ya ne güzel çizgifilmlerdi onlar böle her sabah trt 1de izlerdim transformersı hiç aklımdan çıkmaz yıllardır.tabii bi de voltran varki ona girersek bi daha çıkamayız :P sadece iki versiyonlu olduğunu hatırlıyorum.biri beş aslanlı voltrandı, biride hava-kara-deniz ekipleri şeklinde 15 aracın oluşturduğu bi voltrandı tabii...ama benim gönlümde hala aslanlısı yatıyor :) filmlere gelince o sayılan korku filmlerinin çoğunu izleyemezdim, hele bide şöyle kanlı canlı bişeyse kanal değiştirirdim veya direk kaçardım :P müziklerden ise haddaway-what is love (sonrasında gelen "baby don't hurt me kısmındanda hatırlayabilirsiniz), joan osbourne-one of us, six pence none the richer-kiss me aklımda kalanlar.heyt be güzel şarkılardı...tabi bir de oynadığımız oyunlar var o zamanlardan.amiga 500cü gençlik olarak hemen aklıma walker, kick off, lost vikings, wonder dog, soccer kid gibi bisürü oyun geliyor(o zamanlar dediğimizde 93-94-95 yılları).ehe be amma nostalji olduk be...[signature][hline]Yukarda yazılan tüm saçmalıkların telif hakları yazan salağa aittir.Yazardan izin alınmadan quote edilmesi, editlenmesi veya silinmesi halinde bu eylemleri gerçekleştiren kişiye yazar çok pis Beddualar edecektir.Bedduaların işlememesi olasılığına karşı yazarın bu eylemi gerçekleştiren kişiyi h3kl3m3 hakkı saklıdır.Copyright @ 2001, PUMA. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 tundeRR! tunDerRrr !! tunDerRrcaTtsss!! heyt bea çok güzeldi. Aynısının bi de bettlejuice versiyonu, çığırtkanlığı vardı..[signature][hline]sadece ölüm ... anlam bulur gözlerinde ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Ben eskiden (3-4 yaşındayken) Levent Kırca'dan korkarmışım ya! TRT1'de reklam gibi bir şey varmış günde 6-7 kez gösterilen. Bir tencerenin içinden Levent Kırca'nın kafası çıkarmış, ağlarmışım.. Daha başındaki müziği tanıyıp titremeye başlarmışım. :D Ha bir de (alakasız ama) ilk kez dondurma yiyince "Ama bu soğuk?!" demişim, çok zekiymişim ya! :horace:[signature][hline]Turuncu. Çünkü o, Çokonat'ımın rengi. [Bu mesaj Eraq tarafından 24 Temmuz 2004 23:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 ben de "bu çok lezzetli bi tane daha alalım" demişimdir herhalde.. hatırlamıyorum...[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Çizgi filmlere G.I.Joe, Spider-Man, Dungeons&Dragons (Evet bunun çizgi filmi vardı, bir grup genç lunaparka gittiğinde roller coasterdan boyut değiştirir ve böyle fantazi boyutuna geçerlerdi. Bir büyücü bunların hepsine bir isim -şovalye, okçu, büyücü vs- takmış ve birar özel eşya -birine ok kullanmayan bir yay, birine bir kalkan birine uzayan sopa birine görünmezlik pelerini falan vermişti bunlar bu dünyada sürekli questler yapar evlerine dönmeye çalışırlardı.), He-Man, Lapalympics, Mask (O filmi olan yeşilden bahsetmiyorum bu böle bi çizgi filmdi, mask diye bi adam vardı özel bi arabası vardı arkadaşları falan da vardı düşmanları da tabii... Bi tane oğlu vardı oğlunun motosiklete dönüşen bi robotu vardı r2d2 ye benzeyen), Cobra (Bu da alternatif gelecekte geçiyodu. İnsanlar uzaya falan açılmıştı bisürü kaos vardı ortada. Esas oğlanımız yapılı sarışın bi adamdı. Böyle bi gün zevk için insanlara istedikleri şekilde rüyalar gösterten bi firmaya gidiyodu ve acaip bi rüya görüyodu Cobra adında bi korsan olduğuna ve galakside terör estirdiğine falan dair, sonra bunun rüya değil sildirttiği hafızası olduğu anlaşılıyodu, robot yardımcısıyla geçmişiyle hesaplaşmaya gidiyodu falan...) gibi klasiklerin mutlaka eklenmesini isterim. Var mı benden başka hatırlayan bunları?[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Bu arada Transformers a bayılırdım... OFf oyuncakları falan durur hala 1-2 tanesi raflarımda... Hele sinema versiyonunu vermişlerdi bi gün. Kötülerden bi tanesi iyilere katılıyodu falan, sonunda Optimus Prime ölüyodu baya üzülmüştüm. Yazılışlarını bilmiyorum ama "Bambılbii" (Sarı vosvos) ve "Vivılcek" (Herşeyi tamir eden tech wizard robot) vardı falan... O iyilere geçen uçağa dönüşeni en çok severdim ama adını bi türlü hatırlayamıyorum. Var mı hatırlayan?[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Rewendor süpersin yaa! Ben yıllarımı verdim o çizgi filmin (D&D) adını bulmak için! Tamam yıllarımı vermedim, hatta bi' topic açsam şak diye bulurdum ama unutmuşum işte. Şimdi görünce şok oldum, anılarım depreşti. Bir tanesi pelerinin başlığını kapatınca görünmez olurdu, çok severdim onu. :)[signature][hline]Turuncu. Çünkü o, Çokonat'ımın rengi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2004 Bişi değil, yanlız ben de ismini unutmuştum, arkadaşlarla muhabbet ediyoduk divx shrek falan izlerken konu eski çizgi filmlere kaymıştı falan da biri söyledi ismini umarım doğrudur.[signature][hline] Quidquid latine dictum sit, altum viditur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2004 starfire dı sanırım kocaman bi uçak.. hastasıydım onun..[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar