Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dgs 2010

kermit

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
Ben 2007'de girdim. Bursa turizm MYO'dan istanbul 4 yıllık iktisat fakültesi turizme geçtim, bu sene bitiyor :) Yanlış hatırlamıyorsam, temmuzda oluyordu sınav. 80 türkçe 80 matematik. Burada aldıgın puan ve diploma notun ( 4.00 = 80 puan ve 80 0,6 ile çarpılıyor yani 48 olarak eklenıyor sınav puanına) etken. Ben 67 turkce 67 mat yapmıştım net olarak. fakat sınıfımda ıkıncıydım ve 79 puan geldi. Toplamda 274 puan yaptım. TR 290'ıncısı olmuştum. Okulumda 4 kişilik kontenjana sonuncu olarak girdim. Şimdide Ales e hazırlanıyorum ki yine birebir dgs :) Kaderin bir cilvesi. Sana tavsiyem kermit ki geçe kalmış bir tavsiye. Matematık ve geometriye mutlaka bir bak eger sayısal geçmişin yoksa. Ve son 5 - 6 senekı soruları ve buldugun denemeleri çöz. Sorular basit eger yeterlı bılgın varsa ama sıkıntılı olan kısım 3 saatın yetmemesi. Yanı yapamadıgından degil yavas yaptıgından patlıyor sınavın. Tıpkı ales gibi. Bu bılgıler sene oncekı bılgıler :) Umarım ayrdımcı olmuşumdur. Kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu sene kazandım. Geçen sene hazırlanmıştım bi tane şerefsiz hocam yüzünden dersim kaldı ve kocaeliye gidemedim.

Çukurova turizm den Anadolu turizm e geçiş yaptım. Geçen sene 270 almıştım bu sene katsayılar düştü 265 aldım. 73türkçe 67mat yaptım.
Sınav yaklaştı eğer çalışmadıysan biraz geç kalmışsın ama yine de sorun değil Güvender in kitabını al bütün gün çöz. Geo ve mat ile aran varsa rahatça halledersin.

Sınavda 80 mattan 40ı çok kek 20si inanılmaz zor 20si de mantık oluyor çok uğraştıran sorular.
Türkçe de hepsi kolay soruların.

Sayısalsın sanırım. O yüzden senin daha yüksek bi puan alman lazım çünkü 280le falan giremeyenler var. Bölümün nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

O bölümlere talep çok olduğundan zor oluyor.
Sanırım sen bilg. öğretmenliklerine ve bilg mühendisliğine geçiş yapabiliyorsun. Hem kontenjanlar sıkıntılı hem de talep çok yüksek puan gerektiriyor. İyi bi çalışmayla halledersin ama evde çalışamam tek başıma diyorsan dershaneye git ve mutlaka denemelere gir. Ben pek çalışmadım sadece dışarıdan dershane denemelerine katıldım. Her pazar denemeye giriyordum =)
www.dikeygecis.org buradan denemeleri görebilirsin.
Başarılar..
Sosyal ağlarda paylaş

oha deniz çok sağol
ben mayısın ortalarında sanıyorum başvuruları =)
bide valla matematikle aram iyi olduğunda dediğim gibi matematik ve geometri sorun olmuyo bende
2 sene önce hiç çalışmadan 80 matematikte 76 net yaptım
ama türkçede uykum geldiği için 36 soruda kaldım
Sosyal ağlarda paylaş

Başvurular yarın başlıyor babuçolar. Ösym DGS linkini koymuş;

http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoster.aspx?F6E10F8892433CFFD4AF1EF75F7A79681F031D581B39C324

İstanbul Üni. Sinema Televizyon 2. öğretime adam almadı mı lan puanı yazmıyor? ağzını burnunu dağıtırım beni niye almadı eşşek?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...