Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğum kontrol

reddiye

Öne çıkan mesajlar

bence o aşı diğer hastalıklara karşı korumuyor. bence bu sonucu şurdan çıkarmışlar. o aşıyı yaptıran insanların bu hastalıklara yakalanma istatistiğini çıkarmışlar ve genele göre daha düşük olduğu için koruduğunu iddia etmişler fakat aslında o aşıyı yaptıracak kadar bilinçli olan insanlar zaten genelde o tarz hastalıklara karşı çeşitli önlemler alacak kadar da bilinçli olduğu için o hastalıklara yakalanma oranları daha düşük.

işte tıp bazen böyle pis bir dal olabiliyor çok şükür matemmatiksel fizik var
Sosyal ağlarda paylaş

lisansta genetik okudum mesela bir çok ilacın hücre içersindeki tam mekanizmasını çözmenin uzun yıllar alan çok zahmetli bir iş olduğunu biliyorum. adamlar bu aşının kansere karşı mekanizmasını biliyor muhtemelen ama diğer hastalıklara karşı mekanizması çok büyük olasıkla tahmin ve istatistiğe dayanıyor diye düşünüyorum. bir çok kez zaten çoğu ilacın yan etkisi veya amacı dışındaki etkileri hakkında bilgiler istatistiki yollarla elde edilir tam mekanizması bilinmez. hücre içersindeki bir olayın mekanizmasını ortaya çıkarmak baya zor bir şey çünkü.

bu bilgilerin bana verdiği yetki ile bir tahminde bulundum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

yani "bence" demek yerine verilere dayandırsan daha yerinde bi yorum olmaz mı?

e verim yok. verim yoksa elimde fikir belirtmeyeyim mi? bence doğru olanı yapıp sanki bilimsel bir bilgiymiş gibi sunmak yerine sadece bir fikir olarak sundum çıkıp da "o aşı diğer hastalıklara iyi gelmiyor" demedim :p
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

lisansta genetik okudum mesela bir çok ilacın hücre içersindeki tam mekanizmasını çözmenin uzun yıllar alan çok zahmetli bir iş olduğunu biliyorum. adamlar bu aşının kansere karşı mekanizmasını biliyor muhtemelen ama diğer hastalıklara karşı mekanizması çok büyük olasıkla tahmin ve istatistiğe dayanıyor diye düşünüyorum. bir çok kez zaten çoğu ilacın yan etkisi veya amacı dışındaki etkileri hakkında bilgiler istatistiki yollarla elde edilir tam mekanizması bilinmez. hücre içersindeki bir olayın mekanizmasını ortaya çıkarmak baya zor bir şey çünkü.

bu bilgilerin bana verdiği yetki ile bir tahminde bulundum.

e zaten bu aşı sdc HPV için benim bildiğim =)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.akf-info.de/uploads/media/tuerkischflyer.pdf

4. Aşı HPV tipleri 6, 11, 16 ve 18e karşı
korur. Rahim ağızındaki hücre değişimlerinin
% 30una diğer virüs tipleri sebep olur ve bu
yüzden düzenli olarak kanser tarama
muayenesine katılmak önemini sürdürür.
5. Bu aşı cinsel temas yoluyla taşınan diğer
hastalıklara karşı korumaz.

6. Henüz açık olmayan bir nokta da şudur: Aşı
yoluyla engellenen virüs tiplerinin yerini diğer
HP-Virüs tipleri alacak mı? Ve bu durumun