black_rose Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 yarı ingilizce yari türkçe konuşmak bildiğiniz gibi çoktan beri cok "in" bişidir...yıllardır bunu mesele eden etti,köşeler,kitaplar dolusu yazı yazdı.sonuç:savaş kaybedildi...memleketin bütün tersaneleri ingilizce kelimeler tarafından bilfiil işgal edildi... fakat bugünkü "işşuu"muz bu deil...nedeni,niçini bizi aşar...bugunkü konumuz bu yola baş koymuşlar icin bir REHBER sunmak.bildiğiniz gibi dil canlı bişidir.kelimelerin de bi modası wardır.90'ların ingilizce kelimeleryle 2000'li yılların ingilizce kelimeleri bir olabilir mi hiç?olamaz elbette...o nedenle bugün size bi "feyvır" yapmaya karar werdim.gönlüm sizlerin dmode,pardon "out" ingilizce kelimelrle konusmaniza el wermedi.hersey yerli yerinde olmali dimi ama.arkadaslarla oturduk "breyn storming" yaptık.bilhassa reklama arkadsların hangi kelimeleri sıklıkla kullandıklarini "çek ettik".fakat bi "list" wermenin cok daa "yusful" olcana karar weip "trendi" ingilizce kelimeleri "konteks" icinde werelim dedik....sewgiler "regards"lar.. yer:akmerkez konu:arkadaş arkadaşi manitadan ayırmaya calişir *"adam hoples yani anamiyomsun.bırak gitsin!" *tamamda adam benim soul meytim .hayatimda kimseyle bu kadar ii meç etmemiştim ben..." *"ewet ama harif friik yani..." *"sende amma egzajere etin o kadar da diil." *"sen war ya resmen keys stadisin...adam manyak sen egzajere etme diosun senin beynin risetlenmiş kızım." yer:spring giz plaza konu:yeni müşteriyi kafalama *"bence step bay step gidelim.marketing toplatisinda ta olarak ne konuşuldu?" *"walla ferit bey bize orada cok kısa bi briif werildi.pek anlayamadik doğrusu." *"briifin sabcekti neydi?" *"yeni ordırlar.size onlardan elen imeyli forvırlayayım mı? *"forvırlama,printautunu getir.fokus grup oluşturuldu mu? *"tokuş grup mu?! *"nöbetçiler götürün bunu." yer:boğaziçi üni. konu:dönem sonu ödevi *"hocam peypırların dedlaynı ne?" *"13'ü" *"hocam hümanitiis dersinin de peypır dedlaynı aynı gün.biraz postpone edemezmiyiz?" *"isterseniz tümüyle iptal ediyim" *"yok o kadar da diil.bi kaç düninf bize.overdooz bi durum oldu da." *"olm senin adın neydi?şu listede kendini bul ve üzerini kros yap hemen.bi yıl daa oku da aklın başına gelsin yer:emek sineması konu:istanbul film festivali açılış gecesi *"böyle iventleri cok ssewiyorum." *"kah kah kah..." *"neye gülüyorlar okan?" *"ivent demene gülüyolar hülyaciim." *"a ah?ama ben herkesi velkam ederim ne war ki bunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mayfer Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 ben bu yazıyı bi yerde görmüştüm ama nerde?[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eraqrest Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: black_rose, 22 Temmuz 2004 17:58 tarihinde demiş ki: *"fokus grup oluşturuldu mu? *"tokuş grup mu?! *"nöbetçiler götürün bunu." +1 [Bu mesaj Eraq tarafından 22 Temmuz 2004 19:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 bizim yazılar niye siniliyor ya?[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 ben silecektim, biri benden once davranmis, iyi etmis. soyle bir sebep gosterilebilir: konuyla tamamen alakasiz olmak, gulelim eglenelim diye masum bi konu acmis kullaniciya direct offense icermek vs..[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 http://forum.paticik.com/view.php?id=73061[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın! [Bu mesaj Dragonmax tarafından 22 Temmuz 2004 20:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Craven Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: black_rose, olaplüp tarihinde demiş ki:ya arkadaslar istte yok mu opethi coverlama icin bisey yapmak isteyen????ya sinirime dokunuoooo... [signature][hline]The next time you're having a bad day imagine this; You're a Siamese Twin. Your Brother,attached at your shoulder,is gay You're not. He has a date coming over tonight. You have only one **s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: edi, 22 Temmuz 2004 20:09 tarihinde demiş ki: ben silecektim, biri benden once davranmis, iyi etmis. soyle bir sebep gosterilebilir: konuyla tamamen alakasiz olmak, gulelim eglenelim diye masum bi konu acmis kullaniciya direct offense icermek vs.. yapmadığım ve yapmayacağım olaylarda suçlanıyoruz ya artık şüpheleniyorum ya biri benim mesajlarımı mı izliyor silmek için zaten bu konunun neresiyle alakalı olabilirim ki ? zaten tonlarca defa açılmış bi konu yani.. benzerleri..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan Müslüm Gürses: Yumurtaya can veren Allah'ım yeşil biberi nasıl yarattın ? [Bu mesaj theKingpin tarafından 22 Temmuz 2004 20:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 eh baydı bu konu ya.. diceğimi dedim ben zaten defalarca başka topiclerde...[signature][hline]iyi kötü çirkin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 yok kingpin'cim, birileri direk fake make diye atlamis, sen misin bilmiyorum, hatirlamiyorum da, ki ben silmedim, silsem bu sekilde bir sebebi olurdu diye dedim. bu arada bonec. da hakli :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: edi, 22 Temmuz 2004 20:09 tarihinde demiş ki: ben silecektim, biri benden once davranmis, iyi etmis. soyle bir sebep gosterilebilir: konuyla tamamen alakasiz olmak, gulelim eglenelim diye masum bi konu acmis kullaniciya direct offense icermek vs.. fazla uzaklarda aramaya gerek yok :)[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2004 said: Craven, 22 Temmuz 2004 20:31 tarihinde demiş ki: said: black_rose, olaplüp tarihinde demiş ki:ya arkadaslar istte yok mu opethi coverlama icin bisey yapmak isteyen????ya sinirime dokunuoooo... e ne varki bunda cover demesi gayet doğal bu onun suçu değil.[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 yarı ingilizce yari türkçe konuşmak bildiğiniz gibi çoktan beri cok "in" bişidir...yıllardır bunu mesele eden etti,köşeler,kitaplar dolusu yazı yazdı.sonuç:savaş kaybedildi...memleketin bütün tersaneleri ingilizce kelimeler tarafından bilfiil işgal edildi... ibarelerine katılmıyorum. Savaş kaybedilmedi sadece çatışma kaybedildi. Sen ben fedaykin gibi aklı başında adamlar olduğu sürece kaybedilmemiştir. Hep kazanım şansı vardır. "Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda ki asıl kanda mevcuttur." Mustafa Kemal Atatürk Bu sözüde hep söylemek istemişimdir bugüne nasipmiş.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 her forumda aynı şeyleri savundum burdada yazmak istemiyorum eğer burdaki insanlar için dilimiz 10k post atılan paticik fm den önemli değilse veya bu kadar ciddi bir sorun elalemin imzasna yorum yampak kadar değerli değilse işin sonu zaten belli[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Eh tabi onun sonunda madalya kazanmak gibi çok müthiş bir kazanç söz konusu. Burada bir şeyler yazmak ise üstüne az buçuk düşünmeyi gerektiriyor ki bunun düşüncesi bile bir çok kişiyi yormaya yetiyor.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 abartıldıını düşünüyorum bu konunun. herkes kendisi dikkat eder veya etmez. lisan bu şekilde oluşur ve hayatını devam ettirir. değişmeyen lisan ölür. bu budur.[signature][hline]unity100, 18 Temmuz 2004 22:05 tarihinde demiş ki: bababababababa ba. ahelogg ahelog hele hele helelehlelelee. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 horace bizde lisanın ölmemesini istiyoruz ama insanlar çok kuul niye türkçe konuşsunlar ingilizce gibi daha üstün bir dil varken dimi ?[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Yozlaşma da değişim, gelişim oldu ya "oha falan oldum yani"[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 said: mexinth, 23 Temmuz 2004 10:05 tarihinde demiş ki: Sen ben fedaykin gibi aklı başında adamlar olduğu sürece kaybedilmemiştir. Hep kazanım şansı vardır. "Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızda ki asıl kanda mevcuttur." Mustafa Kemal Atatürk Bu sözüde hep söylemek istemişimdir bugüne nasipmiş. keşke sorun kişisel olsada 1 kaç kişiyle düzeltilse ama sorun toplumsal malesef :( çok üzülüyorum çok[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 herkes kendinden başlayıp birilerini düzeltmeye çalışsa olur da, kimse nası olsa değişmez deyip uğraşmazsa ne olacak ki?[signature][hline]Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 mirage bu konu daha önce uzun uzun konuşuldu kaç forumda bir sonuca varmaz bence[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
umutsavaci Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 bu gün .... ye gittim orada bikaç prof. la dekanla falan görüştüm üni. bölümü ile ilgili, nedir bu ya yarı türkçe yarı ingilizce konuşuyolar bi enstantane; -... bi duvarları Check edecem bende ...bla bla...[signature][hline]...:::Married With Children:::... [Bu mesaj umutsavaci tarafından 23 Temmuz 2004 21:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 her tartışılan şeyde bir sonuca varmak mümkün değildir ancak herkezin üstünde uzlaşacağı bir sonuca varılamıyor diye bir konunun tartışılması gereksiz hale gelmez. Şayet o şekilde olsaydı dünya üzerinde tartışma diye bir şey kalmazdı, hatta konuşacak konu bile bulamazdı insanlar. Birisi bugün hava güzel derdi diğeri de hayır kötü, madem sonuca ulaşamıyoruz havadan bir daha bahsetmeyelim diye konu kapanırdı :-) Bu arada hala bu konu neden garbage'da. Konu dışındaki çok daha önemli konuları engellemesin diye mi? Tabii ki 3 tane yemek konusu, 3 tane buluşma konusu ve diğer geyik konular çok daha mühim ve tekrarı olmayan konular.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Proxa Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 fedaykin insanları kendin kadar duyarlımı zannediyosun ? insanların sadece para peşinde koştuğu bir çağda bu tür değerler insanlar tarafından yitirileli çok oldu malesef böyle konuları senin benim gibi dert edebilcek kişi saysı çok az[signature][hline]. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2004 Arkadaşlar bu konu ile ilgili yeni. bulduğum bir siteyi sunuyorum huzurlarınıza Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu resmi olmayan sitesi Bu arada kenderin www.kitap.perisi.com sitesinden Hedef Türkiye'yi indirmenizi öneririm. Kısa sayılabilir , okunuyor bilgisayarlarda. Buralara bakıp konu hakkında dehşet verici şeyler öğrenmek mümkün. Yani bırak abi dil ölüyor gibi bir rahatlık kesinlikle söz konusu olamaz. Hatırlarsanız Fransızlar fanatik derecede dillerini koruyorlar, bir ara dert olmuştu bize ya bir ing. konuşmuyorlar bildikleri halde diye, işte bu sebepten konuşmuyorlar . Dil = varoluş. Cool Dil = yokoluş.[signature][hline]sonunda yeniledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar