Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Audi A3 alsam mı ? altından kalkabilir miyim ? yada tavsiyeniz var mı?


DueLisT

Öne çıkan mesajlar

Selamlar ,

Audi A3 almak istiyorum mart ayı icinde veya nisan basında , şu anda bütçem 35.000Tl , ikinci el alıcam tabiki , fakat bu fiyata ikinci el en yuksek modellere baktım hepsi 1.6 , tek kapı alıcam bu arada , 1.6 altından kalkabilir miyim bilmiyorum.Ayda 400tl ayırdım araba için bütçe olarak.Bunun dışında işim için yurtiçi gezilere çıkmam gerekebilir.O zaman sıkıntı yapabilir gibi geliyor bana , fakat ben a3 tek kapıları çok beğeniyorum.Sorun bu işte : ) kullanıcaksam sanki bunu kullanmam lazımış gibi hissediyorum.bu arabayı alırsam sıkıntısı neler olabilir ?

Otomatik düşünüyorum bu saatten sonra bi de.

Biraz karışık anlattım ama ne yapsam arkadaşlar sizce ? başka marka model düşünmeli miyim? düşünürsem ne düşüniyim? şöyle bir şey var chevrolet cruze tüplü de mantıklı geliyor bu fiyata. Fakat tr desteğinin çekileceği hakkında söylenti var bunun yanında elden çıkarmak istersem sıkıntı olacak eminim.O derdi var.Bilemiyorum altan : ) ne yapsak ki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayda 400 tl ayırdım peki 1.4 benzin harcamalarına vs. yeterli mi sizce de ? bir de bu turbo motorların erken yaşlanması gibi bir durum var mı? yani ikinci el alacakken kaç km maksimum yapmış arabalara bakmam da fayda var problem cıkmaması icin.

devrik cumle :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@para

hocam şimdi bu s-tronik şanzuman ile ilgili bi sürü iddaa var , özellikle tıkırtı problemlerinden millet şikayetçi

örn:

said:
Merhaba..........................
Bu Foruma daha yeni katılıyorum ve bu forumun olmasından dolayı cok mutuluyum.Arkadaslar bu DSG Sanzımanı gercekten bir uretim hatası.Gecen sene 2009 model bir Audi A3 s tronic aldım.Arabam su anda 7200 km ve yaklasık 32 bin euro verdim ve bugune kadar arbamdan o kadar sogudum ki inalmaz.Ben uzun yıllar Almanya da yasadım ve her zaman alman isciligine ve disiplinine hayrandım.Ama inanınki sizin yasadıklarınızın aynısını ben daha cok yasadım.Sanzıman seslerini ilk 3000 km de duydum.Sürekli sıkır sıkır sesler ve kalkıslarda titireme ve cok sesli vites degisimleri.Arabanın Mechatronic diye bir parcası var acıkta olan bir sensor, kısacası vites degisim algılıyacası.Bu surekli ses cıkarıyor ben bir tamirci arkadasım gosterdim arabayı.Arbayı lifte koydu ve altan baktık ve gosterdi.Arkadaslar seslerin cogunlu on sol taraftan geliyor yani sol aksla ve sanzımanı baglayan kısımdan.Tamircim arabanın sol lastigin altan vurdu ve tıkırdılı sesler aynen geldi ozellikle bozuk zeminlerde bu ses daha belirginlesiyor.Servise ilk gittigimde ses duymamazlıktan geldiler ama almanya yazı yazdıktan sonra 2 kere yeni software yuklediler ve ses devam etti.Daha sonra Komple sanzıman ve Mechatronic degisti ama inanın ses halen devam ediyor istediginiz kadar degistirin Arkadaslar bu bir Fabrikasyon hatası ve Audi bunu tabiki biliyor.Ben o kadar taktım ki sinirim ve moralim bozuldu.Aylardır servise git gel ama anladım ki servis bu konuda bir sey yapamıyor cunki Audi bu yeni sanzımanı daha dogru durust testlerden gecirmeden pıyasaya surdu ve sonunc ortada.Sizin sikayetleriniz duydugumda size ulasmak istedim.Zamandan ve paramdan oldum ve bu Audi inanamıyorum 33 bin euro para verdim ve surekli ses cıkardan araba.Inanınki bir sahinde bu kadar ses cıkmıyor.Ben bu konuda sonuna kadar gidecegim.Almanya ya yazı yazıcagım ve sizinle ortak girisimde bulunacagım.Benim sinirlerim bozuldu dogru durust uyku uyamıyorum.Ben bir tuketici olarak ve sizde tabiki oyle bu arbaları geri verme hakımız var.Audi bu konuda utanması lazım.Teneke sıkırtısı gibi bir ses ve 33 bin euro ayıp ayıp.Benimle bu konuda temasa gecmek isteyen varsa lutfen "...................." dan bana ulasabilir.Hepinize tessekur ederim ve gecmis olsun derim







çok feci aklımı karıştırdı bu durum.

bunun gerçeği hakkında bi bilginiz var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

7 ileri dsg 1.4t ye yeticek butce var mi?
50lerden baslıyo cunku 2. elleri

6 ileri otomatiklerde o sıkıntı yok, ama 1.4tsida da 6ileri otomatik yok, ki 6 ileri otomatik DSG olmadıgı surece almaya degmez, hele ki 1.6 motorla iyice benzin içer ve yürütmez arabayı.

manuel temiz derim, yokus kalkıs destekleri yok mu acaba? 1.4 tsi manuel alabiliyosan çok net olur


edit: evet ayrıca 7 ileri kuru DSG lerin bazılarında o ses olabiliyomus. ama bazılarında da olmuyo. kontrol edersin alacagın arabada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bütçemi tam kestiremiyorum 40.000 e kadar yolu var , fakat bu nette yazılan fiyatlar ile piyasa arasında 5.000 oynar gibi geliyor bana , bilemiyorum tam da. sadece araştırırken DSG ile ilgili problemleri okudum , zaten soracagım da 6 ileri otomatigi var mı olacaktı ; ki yokmuş. Hill holder var mı bilmiyorum , ilanlarda hiç rastlamadım. 1.6 araba ise beni zorlar gibi geliyor heleki antep'te iş bağlama eşiğindeyim oraya gidip gelirsem (Bursa) ben iflas ederim. : ) Bu kadar para verincede insan otomatik istiyor ama her istediğinde olmuyor , hay allahm.

mesela bu araca 36.000 istiyor düz 1.4tfsi 2008 sunroof filan da var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi eğer ki sanayide ya da audi de yakın bi arkadaşın ya da tanıdıgın varsa git kazalı araba kovala. ciddi söylüyorum 2009 model polo yu 14k ya kopardık arabayı da 4k ya da düzelttirdik su an hiç bir sorunu yok.sadece satarken biraz daha ucuza gidecek ama sonuc olarak hayli hayli insanın işini görüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

prozzak said:

Valeron said:

bişi sorucam ya 2-3 yıl kullanıcam bi araç istiyorumda 30-33 arası bişi verip 2.el temiz bi araç almak istiyorum dizel mi alsam benzinli mi kararsızım,otomatik vites olucak.yani ayda 1000-1500 km yaparım max.


benzinli


ayda 300 lira yakıt param var ama nası olcak :d
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...